WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Ja i tak pojadę pewnie koło 9, bo wcześniej to jest tyle ludzi, że nie da się przejść.
    Edwarda wiesz co, moja gin mówiła mi, że już nie muszę iść, że ona mi zrobi to badanie. Tak samo zresztą powiedział mi dr D, że to ostatnie badanie może już wykonać moja pani doktor. Także chyba już nie będę się do niego umawiać :-). A ty?

Tez mi to samo powiedział. Ze dzidzia zdrowa wiec mozna juz u siebie. Ja się zastanawiam czy nie isc do niego, zeby ocenil czy jestem w stanie urodzic takiego kloca. Ostatnio dzidz mial duzy brzuszek i jak wpisalam w necie jego wymiary, brzuszek, glowka, noga, to wyszlo ze moze sie zablokowac ramionkami :/ Ja mam 150cm i troche sie boje, że podczas naturalnego porodu cos sie zlego moze wydarzyc. Ale moze zwykly gin tez to potrafi ocenic...

Maleńka okolo 300zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 14:58

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.

Może do lekarza rodzinnego?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mi to samo powiedział. Ze dzidzia zdrowa wiec mozna juz u siebie. Ja się zastanawiam czy nie isc do niego, zeby ocenil czy jestem w stanie urodzic takiego kloca. Ostatnio dzidz mial duzy brzuszek i jak wpisalam w necie jego wymiary, brzuszek, glowka, noga, to wyszlo ze moze sie zablokowac ramionkami :/ Ja mam 150cm i troche sie boje, że podczas naturalnego porodu cos sie zlego moze wydarzyc. Ale moze zwykly gin tez to potrafi ocenic...

Maleńka okolo 300zł.
    Myślę, że ginekolog prowadzący też to spokojnie oceni :-). Ja się w sumie długo zastanawiałam czy do niego iść czy nie ale chyba odpuszczę skoro moja gin też może mi wykonać to badanie. Chociaż wizja tych ślicznych zdjęć kusi :-D.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Też bym wybrała się do rodzinnego. Lepiej to skonsultować...

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Takie akcje jak opisujesz z ciśnieniem miałam non stop w pierwszej ciąży. Może rodzinny da ci holter. Ja ciągle słyszałam, że takie są uroki ciąży. Jeśli to pojedyncze epizody, to wszystko w normie (u mnie przy dłuższym staniu lub pod prysznicem były takie akcje)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższony wskaźnik bilirubina? Lekarz zlecił mi dodatkowe próby wątroby. Czy któraś też to miała robione? Bądź też miała podwyższoną bilirubine? Co lekarze mówili bo mój w sumie nic takiego może nie chciał mnie martwić Ale zlecił szybko badania!!

KwietniówkaZ
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktos moze jak jakosciowo i rozmiarowo wypadaja ciuszki z c&a bo fajne ceny na bodziaki po 7,90 na stronie www :)
    edit: lub po 39,90 za 5pak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 19:11

xk81pfk.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Wie ktos moze jak jakosciowo i rozmiarowo wypadaja ciuszki z c&a bo fajne ceny na bodziaki po 7,90 na stronie www :)
    edit: lub po 39,90 za 5pak ;)
    Ja kupiłam tylko leginsy że spódniczka rozm. 68 ale są dość małe, jak 62 z innych sklepów ;-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwietniowkaZ wrote:
    Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższony wskaźnik bilirubina? Lekarz zlecił mi dodatkowe próby wątroby. Czy któraś też to miała robione? Bądź też miała podwyższoną bilirubine? Co lekarze mówili bo mój w sumie nic takiego może nie chciał mnie martwić Ale zlecił szybko badania!!

Ja robie cyklicznie proby watrobowe bo ogolnie od wielu lat mam podwyzszone.

Bilirubina pokazuje stan watroby, wiec trzeba zrobic badania aby wykluczyc jej choroby i mozliwosc cholestazy, ktora w ciazy jest niebezpieczna.

tanith lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwietniowkaZ wrote:
    Nie,w ostatnim badaniu wcale nie miałam bilurubiny. Ogólnie to zwykle noworodkom sprawdzają przy żółtaczce (tej poporodowej), tylko się nie stresuj, bo pewnie jest 1000 wariantów przy których może wyjść, począwszy od błędu w laboratorium.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na kontroli i mogę leżeć w domu ;)

A co do sylwestra to my w tym roku spędzamy go w łóżku :P

Sylwiaa95, Paatka, edwarda20, Kinga., Katy, Sassy, darika, MaGo, sylvia94, tanith, Halina90 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak bolą biodra, szczególnie w nocy?
    Bolały jak diabli - spać nie mogłam - pomógł basen, teraz jest o wiele lepiej , polecam.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG. Mały waży 953 gramy więc przez 4 tygodnie przybrał 400 gram. Wszystko ok, oprócz tego że długo nie chciał się odwrócić i kręgosłup ciągle pokazywał :P

Tęskniąca, Katy, Kinga., Totoro, Sassy, Aliskaa, darika, acygan, MaGo, tanith lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś z Krakowa i poleci jakiś sklep z dużym wyborem wózków ?? Będę wdzięczna za rekomendacje.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka super :D jaka jestem ciekawa ile moja już waży :)

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, a dokładnie potrzebuję porady prawnej, bo jestem totalnie zielona w temacie :/ umowa w pracy kończy mi się 31. sierpnia 2018. Nie wiem czy pracodawca mi ją przedłuży, raczej na to nie liczę. Co w takim razie będzie mi przysługiwało? Załapię się na urlop macierzyński, przy czym 1 miesiąc będzie już nie urlopem, bo samym zasiłkiem, gdyż ustanie stosunek pracy. Co natomiast z zasiłkiem rodzicielskim? Czy będzie mi przysługiwał? Czytałam, że przysługuje mi 20 tyg zasiłku macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, ale w innym z kolei artykule natknelam się, że bierze się albo jedno albo drugie O.o no i zglupialam O.o Orientuje się może któraś w tych tematach?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Sweetmalenka super :D jaka jestem ciekawa ile moja już waży :)

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, a dokładnie potrzebuję porady prawnej, bo jestem totalnie zielona w temacie :/ umowa w pracy kończy mi się 31. sierpnia 2018. Nie wiem czy pracodawca mi ją przedłuży, raczej na to nie liczę. Co w takim razie będzie mi przysługiwało? Załapię się na urlop macierzyński, przy czym 1 miesiąc będzie już nie urlopem, bo samym zasiłkiem, gdyż ustanie stosunek pracy. Co natomiast z zasiłkiem rodzicielskim? Czy będzie mi przysługiwał? Czytałam, że przysługuje mi 20 tyg zasiłku macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, ale w innym z kolei artykule natknelam się, że bierze się albo jedno albo drugie O.o no i zglupialam O.o Orientuje się może któraś w tych tematach?
    Ja w pierwszej ciazy mialam umowe do konca lipca, urodzilam w czerwcu, macierzynski normalnie przez rok wypłacal zus. Umowy mi nie przedluzyli wiec po roku zarejestrowałam sie jako bezrobotna i bylam pol roku na zasilku.
    Raczej nic sie w tej kwestii nie zmieniło.

Totoro lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja w pierwszej ciazy mialam umowe do konca lipca, urodzilam w czerwcu, macierzynski normalnie przez rok wypłacal zus. Umowy mi nie przedluzyli wiec po roku zarejestrowałam sie jako bezrobotna i bylam pol roku na zasilku.
    Raczej nic sie w tej kwestii nie zmieniło.

Dzięki wielkie :) właśnie takiego przykładu, z życia wziętego potrzebowałam :D a składałas papiery od razu o roczny macierzyński? Bo wiem, że można wybrać opcję 20 tyg 100 % płatnego macierzyńskiego i potem 32 tyg 60 % rodzicielski a można od razu roczny macierzyński 80% płatny. Nie wiem tylko jak ma się to do mojej czy właśnie Twojej poprzedniej sytuacji, w sensie czy będę miała wybór czy z góry od razu roczny O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, byl wybor i skladalam wniosek od razu na rok 80% platny.

Totoro lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj spać nie mogę, zum mi dokucza. Właśnie do mnie dotarło, że za tydzień zaczynam 3 trymestr (liczę skończone tygodnie). Super fajnie, a z drugiej strony ostatnio tak się męczę, że nie mogę się już doczekać daty porodu i tego, że będę mogła wziąć sprawdzone zioła na zum...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ