Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
darika wrote:Ja i tak pojadę pewnie koło 9, bo wcześniej to jest tyle ludzi, że nie da się przejść.
Edwarda wiesz co, moja gin mówiła mi, że już nie muszę iść, że ona mi zrobi to badanie. Tak samo zresztą powiedział mi dr D, że to ostatnie badanie może już wykonać moja pani doktor. Także chyba już nie będę się do niego umawiać. A ty?
Tez mi to samo powiedział. Ze dzidzia zdrowa wiec mozna juz u siebie. Ja się zastanawiam czy nie isc do niego, zeby ocenil czy jestem w stanie urodzic takiego kloca. Ostatnio dzidz mial duzy brzuszek i jak wpisalam w necie jego wymiary, brzuszek, glowka, noga, to wyszlo ze moze sie zablokowac ramionkamiJa mam 150cm i troche sie boje, że podczas naturalnego porodu cos sie zlego moze wydarzyc. Ale moze zwykly gin tez to potrafi ocenic...
Maleńka okolo 300zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 14:58
-
Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.
-
sylvia94 wrote:Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.
Może do lekarza rodzinnego?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
edwarda20 wrote:Tez mi to samo powiedział. Ze dzidzia zdrowa wiec mozna juz u siebie. Ja się zastanawiam czy nie isc do niego, zeby ocenil czy jestem w stanie urodzic takiego kloca. Ostatnio dzidz mial duzy brzuszek i jak wpisalam w necie jego wymiary, brzuszek, glowka, noga, to wyszlo ze moze sie zablokowac ramionkami
Ja mam 150cm i troche sie boje, że podczas naturalnego porodu cos sie zlego moze wydarzyc. Ale moze zwykly gin tez to potrafi ocenic...
Maleńka okolo 300zł.. Ja się w sumie długo zastanawiałam czy do niego iść czy nie ale chyba odpuszczę skoro moja gin też może mi wykonać to badanie. Chociaż wizja tych ślicznych zdjęć kusi
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
sylvia94 wrote:Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
sylvia94 wrote:Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem miałam jakby atak nerwobólu w klatce piersiowej ale po 20 minutach przeszło. Ale dziś zrobiło mi się nagle słabo, jak zmierzyłam ciśnienie to było 85/47 i do tego puls 139. Nie było nikogo w domu więc tylko się położyłam i po 10 minutach ciśnienie lekko się podniosło a puls spadł do 80. Mojej gin nie ma do nowego roku, a w szpitalu boję się że odeślą mnie z kwitkiem bo już jest wszystko ok i nie wiem co robić.
-
Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższony wskaźnik bilirubina? Lekarz zlecił mi dodatkowe próby wątroby. Czy któraś też to miała robione? Bądź też miała podwyższoną bilirubine? Co lekarze mówili bo mój w sumie nic takiego może nie chciał mnie martwić Ale zlecił szybko badania!!KwietniówkaZ
-
Sylwiaa95 wrote:Wie ktos moze jak jakosciowo i rozmiarowo wypadaja ciuszki z c&a bo fajne ceny na bodziaki po 7,90 na stronie www
edit: lub po 39,90 za 5pak.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
KwietniowkaZ wrote:Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższony wskaźnik bilirubina? Lekarz zlecił mi dodatkowe próby wątroby. Czy któraś też to miała robione? Bądź też miała podwyższoną bilirubine? Co lekarze mówili bo mój w sumie nic takiego może nie chciał mnie martwić Ale zlecił szybko badania!!
Ja robie cyklicznie proby watrobowe bo ogolnie od wielu lat mam podwyzszone.
Bilirubina pokazuje stan watroby, wiec trzeba zrobic badania aby wykluczyc jej choroby i mozliwosc cholestazy, ktora w ciazy jest niebezpieczna.tanith lubi tę wiadomość
-
KwietniowkaZ wrote:Odebrałam dziś wyniki moczu i mam podwyższony wskaźnik bilirubina? Lekarz zlecił mi dodatkowe próby wątroby. Czy któraś też to miała robione? Bądź też miała podwyższoną bilirubine? Co lekarze mówili bo mój w sumie nic takiego może nie chciał mnie martwić Ale zlecił szybko badania!!
-
nick nieaktualny
-
My już po USG. Mały waży 953 gramy więc przez 4 tygodnie przybrał 400 gram. Wszystko ok, oprócz tego że długo nie chciał się odwrócić i kręgosłup ciągle pokazywał
Tęskniąca, Katy, Kinga., Totoro, Sassy, Aliskaa, darika, acygan, MaGo, tanith lubią tę wiadomość
-
Sweetmalenka super
jaka jestem ciekawa ile moja już waży
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, a dokładnie potrzebuję porady prawnej, bo jestem totalnie zielona w temacieumowa w pracy kończy mi się 31. sierpnia 2018. Nie wiem czy pracodawca mi ją przedłuży, raczej na to nie liczę. Co w takim razie będzie mi przysługiwało? Załapię się na urlop macierzyński, przy czym 1 miesiąc będzie już nie urlopem, bo samym zasiłkiem, gdyż ustanie stosunek pracy. Co natomiast z zasiłkiem rodzicielskim? Czy będzie mi przysługiwał? Czytałam, że przysługuje mi 20 tyg zasiłku macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, ale w innym z kolei artykule natknelam się, że bierze się albo jedno albo drugie
no i zglupialam
Orientuje się może któraś w tych tematach?
-
Totoro wrote:Sweetmalenka super
jaka jestem ciekawa ile moja już waży
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, a dokładnie potrzebuję porady prawnej, bo jestem totalnie zielona w temacieumowa w pracy kończy mi się 31. sierpnia 2018. Nie wiem czy pracodawca mi ją przedłuży, raczej na to nie liczę. Co w takim razie będzie mi przysługiwało? Załapię się na urlop macierzyński, przy czym 1 miesiąc będzie już nie urlopem, bo samym zasiłkiem, gdyż ustanie stosunek pracy. Co natomiast z zasiłkiem rodzicielskim? Czy będzie mi przysługiwał? Czytałam, że przysługuje mi 20 tyg zasiłku macierzyńskiego i 32 tyg rodzicielskiego, ale w innym z kolei artykule natknelam się, że bierze się albo jedno albo drugie
no i zglupialam
Orientuje się może któraś w tych tematach?
Raczej nic sie w tej kwestii nie zmieniło.Totoro lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:Ja w pierwszej ciazy mialam umowe do konca lipca, urodzilam w czerwcu, macierzynski normalnie przez rok wypłacal zus. Umowy mi nie przedluzyli wiec po roku zarejestrowałam sie jako bezrobotna i bylam pol roku na zasilku.
Raczej nic sie w tej kwestii nie zmieniło.
Dzięki wielkiewłaśnie takiego przykładu, z życia wziętego potrzebowałam
a składałas papiery od razu o roczny macierzyński? Bo wiem, że można wybrać opcję 20 tyg 100 % płatnego macierzyńskiego i potem 32 tyg 60 % rodzicielski a można od razu roczny macierzyński 80% płatny. Nie wiem tylko jak ma się to do mojej czy właśnie Twojej poprzedniej sytuacji, w sensie czy będę miała wybór czy z góry od razu roczny
-
Aj spać nie mogę, zum mi dokucza. Właśnie do mnie dotarło, że za tydzień zaczynam 3 trymestr (liczę skończone tygodnie). Super fajnie, a z drugiej strony ostatnio tak się męczę, że nie mogę się już doczekać daty porodu i tego, że będę mogła wziąć sprawdzone zioła na zum...