Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ja się trochę martwię, bo od wczoraj wyjątkowo często mi brzuch twardnie
czuję się super, mam pełno energii, w drugie święto byliśmy na dłuuuuugim spacerze, wczoraj też sporo chodziłam, dziś kolejny spacer zaliczony, a tymczasem zaczynam bać się więcej ruszać
i chyba dziś już siądę na czterech literachi i książkę poczytam albo listę wyprawkową zaktualizuję
A co do wózka to byliśmy zdecydowani na Jedo bartatina a tu się wczoraj napatoczylam na Anex Sport Grey Cloud i przepadlam X_XWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 13:47
-
nick nieaktualny
-
My z mężem chyba wybierzemy anex sport. Kuzynka była bardzo zadowolona, ale musimy jeszcze raz na żywo zobaczyć bo ja tez muszę wnieść na 3 piętro
Dziewczyny... ja z wyprawki mam tylko jeden kocyk po kąpieli, 2 ręczniki, pełno pajacyków na 56 i 62, 3 pary bucików i chyba z 3 komplety takie wyjściowe. Teraz mam dylemat bo niby mam termin na 18 kwiecień, ale pogoda jest nie za fajna i zastanawiam sie co mam dalej kupować. Czy jakaś kurtkę przejściowa taka wiosenna, kombinezon czy jakieś bluzy na długi rękaw, a moze po prostu z dwie bluzy na długi a reszta na krótki? Wszystkie ciuszki które kupiłam to mam z długim rękawem. Nie wiem jak mam dalej kupować zwłaszcza te wszystkie kurtki itd. Rajstopki tez na taka porę kupujecie? Ja nie mam od nikogo ciuszków i muszę sama sobie kupić dlatego zastanawiam sie co mam kupić zeby pózniej to po prostu nie leżało..
I jeszcze jedno pytaniejak Wasze maluszki reagują na mocne dźwięki w kinie? Chcemy dzisiaj iść z mężem na star wars, ale zastanawiam sie czy nie bedzie za głośno dla maluszka
-
Ja też nie mam za wiele ale nie zamierzam też kupować nie wiadomo ile. Kupuje podstawowe rzeczy po parę sztuk. Później będę widziała jak się pojawi dzidzia na świecie jaka jest duża, w czym jej jest wygodnie, co lepsze do przewijania i przede wszystkim jak szybko rośnie i jaka mniej więcej pogoda. Sklepy są teraz cały czas otwarte do tego internet więc jak coś brakuje to na szybkiego można dokupić. a przynajmniej nic zbędnego nie kupię.
Totoro lubi tę wiadomość
-
Co do cieplejszych ubranek to kupiłam 2 misiowe bluzy 62-68, jedną kiedyś w lidlu, a drugą w tesco na wyprzedaży za 20zł. Nie chce kupować kombinezonów na tak mały rozmiar, żeby ze 2 razy założyła... Liczę, że kwiecień-maj nie będą aż tak zimne, najwyżej grubiej przykryje na wierzchu na spacerku, albo dokupię coś już po urodzeniu
A rajstopek mam 3 pary, ale to akurat moja mama zakupiła, bo jak twierdzi nie mogła przejść obok nich obojętnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 14:21
-
Ja cały czas mam rozkminy w co ubrać dzidzie na wyjście ze szpitala
mam termin na 31. marca, zakładając scenariusz pogodowy z zeszłego roku no to było beznadziejnie do któregoś maja
w takim razie przydałby się chyba jakiś kombinezonik taki jak zimowy, nie? Chyba najpraktyczniejsze rozwiązanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 14:44
-
Malyprosiaczek wrote:My z mężem chyba wybierzemy anex sport. Kuzynka była bardzo zadowolona, ale musimy jeszcze raz na żywo zobaczyć bo ja tez muszę wnieść na 3 piętro
Dziewczyny... ja z wyprawki mam tylko jeden kocyk po kąpieli, 2 ręczniki, pełno pajacyków na 56 i 62, 3 pary bucików i chyba z 3 komplety takie wyjściowe. Teraz mam dylemat bo niby mam termin na 18 kwiecień, ale pogoda jest nie za fajna i zastanawiam sie co mam dalej kupować. Czy jakaś kurtkę przejściowa taka wiosenna, kombinezon czy jakieś bluzy na długi rękaw, a moze po prostu z dwie bluzy na długi a reszta na krótki? Wszystkie ciuszki które kupiłam to mam z długim rękawem. Nie wiem jak mam dalej kupować zwłaszcza te wszystkie kurtki itd. Rajstopki tez na taka porę kupujecie? Ja nie mam od nikogo ciuszków i muszę sama sobie kupić dlatego zastanawiam sie co mam kupić zeby pózniej to po prostu nie leżało..
I jeszcze jedno pytaniejak Wasze maluszki reagują na mocne dźwięki w kinie? Chcemy dzisiaj iść z mężem na star wars, ale zastanawiam sie czy nie bedzie za głośno dla maluszka
Ostrożnie z tym filmem - jest strasznie długi. Ja bardzo lubię Star Wars, wybraliśmy się w 1.Święto, większą grupą i jednym samochodem. Na szczęście ja stawiałam bilety - pokonała mnie ciemna strona mocyDojadanie fasoli i kapusty na obiad, nachosy w kinie - około 2/3 seansu już nie wytrzymałam: skurcze, ból brzucha, mroczki przed oczami - musieliśmy wyjść z kina. Wcześniej czułam się znakomicie, jednak to siedzenie bez ruchu i w niewygodnej pozycji - może dać się we znaki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:07
-
Ja mam sporo ciuszkow 56 i 62, ale bez wyjsciowych. Kocyk, rozek i 2 przescieradla ;p Po nowym roku zamawiam reszte w internecie.
Co do wozkow to niestety, wiekszosc jest naprawde ciezka, powyzej 12-15 kg. Dlatego ja zamowie spacerowke quinny z wkladka dla noworodka - niecałe 10kg. Lzejszy byl tylko wozek - moj pierwszy wybor- bugaboo cameleon, waga 9 kg. Ale jednak rozsadek zwyciezyl (cena powala).
Idziemy w sobote na Star Wars - obawiam sie jedynie co do kręgosłupa. Film trwa podobno 2,5 godziny. Wczesniej bylismy kilka razy na takich 1,5h max 2 h i wytrzymywalam, ale pozycje przyjmowalam nieziemskie. No i nie zamierzam jesc w trakcie, a pic to moze lyka wody - co by nie musiec wychodzic w trakcie na siku.
Mały prosiaczek - moje dziecko nie reagowalo na halasy, normalnie sobie pukal. Zobaczymy jak bedzie teraz - juz jest wiekszy to i moze bodzce ma bardziej rozwinieteWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:19
Sassy lubi tę wiadomość
-
Moja mała w kinie jeszcze nie okazywała zniecierpliwienia. Ale za to na wigilii firmowej, gdzie leciała w tle dość głośna muzyka, pokazała mi ewidentnie, że jej się to nie podoba. Skopała mnie jak nigdy mimo, że długo tam nie byłam
-
nick nieaktualny
-
Ja mam sporo ciuszków, które dostałam i karton nowych ale w różnych rozmiarach bo kiedyś prowadziliśmy sklep z odzieżą. Pozwoliłam sobie na wybór łóżeczka, zdecydowałam sie na białe z żyrafą na allegro kosztuje 250zl i ma szuflade
i można tanio dokupić kołderke i materac za jedną przesyłka. Leżaczek mam zamiar kupić. Moje dzieci dużo czasu spędzały w lezaczkach a przyda sie chociażby do mamy czy jak będę chciała położyc moje maleństwo (płci nieokreślonej) u góry u dzieci
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Edwarda20, podasz link do wózka który wybrałaś i tej wkładki? Nie za bardzo wiem czego mam szukać i jak to wygląda, a zainteresowałaś mnie
Ja w żadne cieplejsze ubranka nie będę się bawić, bo przecież na wyjście można dzidzie okryć kocykiem, wsadzić w ciepły rożek. Wg mnie taki kombinezon byłby zbędnym wydatkiem, bo jest szansa że wcale go nie użyję a mała szybko wyrośnie.