X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz to tutek tambero ;) kuzyna zona byla bardzo zadowolona z niego :)

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się trochę martwię, bo od wczoraj wyjątkowo często mi brzuch twardnie :/ czuję się super, mam pełno energii, w drugie święto byliśmy na dłuuuuugim spacerze, wczoraj też sporo chodziłam, dziś kolejny spacer zaliczony, a tymczasem zaczynam bać się więcej ruszać :/ i chyba dziś już siądę na czterech literachi i książkę poczytam albo listę wyprawkową zaktualizuję :/

A co do wózka to byliśmy zdecydowani na Jedo bartatina a tu się wczoraj napatoczylam na Anex Sport Grey Cloud i przepadlam X_X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 13:47

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wyprawka skompletowana i torba do szpitala spakowana ;D

Totoro, Tęskniąca, Halina90 lubią tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chyba wybierzemy anex sport. Kuzynka była bardzo zadowolona, ale musimy jeszcze raz na żywo zobaczyć bo ja tez muszę wnieść na 3 piętro :P

Dziewczyny... ja z wyprawki mam tylko jeden kocyk po kąpieli, 2 ręczniki, pełno pajacyków na 56 i 62, 3 pary bucików i chyba z 3 komplety takie wyjściowe. Teraz mam dylemat bo niby mam termin na 18 kwiecień, ale pogoda jest nie za fajna i zastanawiam sie co mam dalej kupować. Czy jakaś kurtkę przejściowa taka wiosenna, kombinezon czy jakieś bluzy na długi rękaw, a moze po prostu z dwie bluzy na długi a reszta na krótki? Wszystkie ciuszki które kupiłam to mam z długim rękawem. Nie wiem jak mam dalej kupować zwłaszcza te wszystkie kurtki itd. Rajstopki tez na taka porę kupujecie? Ja nie mam od nikogo ciuszków i muszę sama sobie kupić dlatego zastanawiam sie co mam kupić zeby pózniej to po prostu nie leżało..

I jeszcze jedno pytanie :P jak Wasze maluszki reagują na mocne dźwięki w kinie? Chcemy dzisiaj iść z mężem na star wars, ale zastanawiam sie czy nie bedzie za głośno dla maluszka :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie wózki które patrzyłam to plus minus 12-15 kg :/ sporo... Ja chce bujaczek kupić :) i ja też jak sprząta to brzuch mi się stawia. Położę się to puszcza. Potem wstane i znowu stawia się:/ ale tak chyba musi być.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam za wiele ale nie zamierzam też kupować nie wiadomo ile. Kupuje podstawowe rzeczy po parę sztuk. Później będę widziała jak się pojawi dzidzia na świecie jaka jest duża, w czym jej jest wygodnie, co lepsze do przewijania i przede wszystkim jak szybko rośnie i jaka mniej więcej pogoda. Sklepy są teraz cały czas otwarte do tego internet więc jak coś brakuje to na szybkiego można dokupić. a przynajmniej nic zbędnego nie kupię.

Totoro lubi tę wiadomość

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cieplejszych ubranek to kupiłam 2 misiowe bluzy 62-68, jedną kiedyś w lidlu, a drugą w tesco na wyprzedaży za 20zł. Nie chce kupować kombinezonów na tak mały rozmiar, żeby ze 2 razy założyła... Liczę, że kwiecień-maj nie będą aż tak zimne, najwyżej grubiej przykryje na wierzchu na spacerku, albo dokupię coś już po urodzeniu ;)

A rajstopek mam 3 pary, ale to akurat moja mama zakupiła, bo jak twierdzi nie mogła przejść obok nich obojętnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 14:21

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mam rozkminy w co ubrać dzidzie na wyjście ze szpitala O.o mam termin na 31. marca, zakładając scenariusz pogodowy z zeszłego roku no to było beznadziejnie do któregoś maja :/ w takim razie przydałby się chyba jakiś kombinezonik taki jak zimowy, nie? Chyba najpraktyczniejsze rozwiązanie... O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 14:44

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupie kombinezon ale taki cienki misiowy czy z jakiegos polaru :)

xk81pfk.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tez kombinezony takie z misia, te zimowe beda za cieple na koncowke marca.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOoooo....rany, dziewczyny, ja nie mam jeszcze nic !!!
    Chyba po Nowym Roku wykorzystam debet , haha ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    My z mężem chyba wybierzemy anex sport. Kuzynka była bardzo zadowolona, ale musimy jeszcze raz na żywo zobaczyć bo ja tez muszę wnieść na 3 piętro :P

Dziewczyny... ja z wyprawki mam tylko jeden kocyk po kąpieli, 2 ręczniki, pełno pajacyków na 56 i 62, 3 pary bucików i chyba z 3 komplety takie wyjściowe. Teraz mam dylemat bo niby mam termin na 18 kwiecień, ale pogoda jest nie za fajna i zastanawiam sie co mam dalej kupować. Czy jakaś kurtkę przejściowa taka wiosenna, kombinezon czy jakieś bluzy na długi rękaw, a moze po prostu z dwie bluzy na długi a reszta na krótki? Wszystkie ciuszki które kupiłam to mam z długim rękawem. Nie wiem jak mam dalej kupować zwłaszcza te wszystkie kurtki itd. Rajstopki tez na taka porę kupujecie? Ja nie mam od nikogo ciuszków i muszę sama sobie kupić dlatego zastanawiam sie co mam kupić zeby pózniej to po prostu nie leżało..

I jeszcze jedno pytanie :P jak Wasze maluszki reagują na mocne dźwięki w kinie? Chcemy dzisiaj iść z mężem na star wars, ale zastanawiam sie czy nie bedzie za głośno dla maluszka :P

Ostrożnie z tym filmem - jest strasznie długi. Ja bardzo lubię Star Wars, wybraliśmy się w 1.Święto, większą grupą i jednym samochodem. Na szczęście ja stawiałam bilety - pokonała mnie ciemna strona mocy :( Dojadanie fasoli i kapusty na obiad, nachosy w kinie - około 2/3 seansu już nie wytrzymałam: skurcze, ból brzucha, mroczki przed oczami - musieliśmy wyjść z kina. Wcześniej czułam się znakomicie, jednak to siedzenie bez ruchu i w niewygodnej pozycji - może dać się we znaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:07

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo ciuszkow 56 i 62, ale bez wyjsciowych. Kocyk, rozek i 2 przescieradla ;p Po nowym roku zamawiam reszte w internecie.

Co do wozkow to niestety, wiekszosc jest naprawde ciezka, powyzej 12-15 kg. Dlatego ja zamowie spacerowke quinny z wkladka dla noworodka - niecałe 10kg. Lzejszy byl tylko wozek - moj pierwszy wybor- bugaboo cameleon, waga 9 kg. Ale jednak rozsadek zwyciezyl (cena powala).

Idziemy w sobote na Star Wars - obawiam sie jedynie co do kręgosłupa. Film trwa podobno 2,5 godziny. Wczesniej bylismy kilka razy na takich 1,5h max 2 h i wytrzymywalam, ale pozycje przyjmowalam nieziemskie. No i nie zamierzam jesc w trakcie, a pic to moze lyka wody - co by nie musiec wychodzic w trakcie na siku.

Mały prosiaczek - moje dziecko nie reagowalo na halasy, normalnie sobie pukal. Zobaczymy jak bedzie teraz - juz jest wiekszy to i moze bodzce ma bardziej rozwiniete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:19

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w kinie jeszcze nie okazywała zniecierpliwienia. Ale za to na wigilii firmowej, gdzie leciała w tle dość głośna muzyka, pokazała mi ewidentnie, że jej się to nie podoba. Skopała mnie jak nigdy mimo, że długo tam nie byłam ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiony kombinezon zimowy, bo myślałam, że będę jakoś na dniach rodzić. Ale jak mi się uda dotrwać do wiosny to na wyjście ze szpitala owinę dziecko w rożek.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo ciuszków, które dostałam i karton nowych ale w różnych rozmiarach bo kiedyś prowadziliśmy sklep z odzieżą. Pozwoliłam sobie na wybór łóżeczka, zdecydowałam sie na białe z żyrafą na allegro kosztuje 250zl i ma szuflade :-) i można tanio dokupić kołderke i materac za jedną przesyłka. Leżaczek mam zamiar kupić. Moje dzieci dużo czasu spędzały w lezaczkach a przyda sie chociażby do mamy czy jak będę chciała położyc moje maleństwo (płci nieokreślonej) u góry u dzieci :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa - proszę o wpisanie do listy na pierwszej stronie ;) Tatuś w świeta wybrał imie - Patrycja ;)

Nie ma tu nikogo z Krakowa ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:47

Aliskaa lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Krakowa, ale niestety nie pomoge bo wozek dostalam i nie mialam okazji pochodzic po sklepach z wozkami ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20, podasz link do wózka który wybrałaś i tej wkładki? Nie za bardzo wiem czego mam szukać i jak to wygląda, a zainteresowałaś mnie :D

Ja w żadne cieplejsze ubranka nie będę się bawić, bo przecież na wyjście można dzidzie okryć kocykiem, wsadzić w ciepły rożek. Wg mnie taki kombinezon byłby zbędnym wydatkiem, bo jest szansa że wcale go nie użyję a mała szybko wyrośnie.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie zorientowalsśy się, że naszego wózka jedo bartatina w upatrzonym kolorze już nigdzie nie ma, więc jesteśmy w punkcie wyjścia X_X

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ