Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja odebrałam wyniki badań takich ogólnych i wyszły mi bakterie w moczu, lekarz rodzinna kazała skonsultować to z ginekologiem i dała "Furaginum" choć sama nie wie czy bezpieczne w ciąży, przy mnie w spisie leków sprawdzała :/ Nie wiem co mam robić, nikt nie chce przyjąć "od ręki" i to prywatnie. W jednym ośrodku powiedzieli, że w poniedziałek dopiero, jeszcze spróbuję dziś podjechać do innego może się uda wejść do gabinetu w takim przypadku. Nie wiem czy mam brać te tabletki, trochę się boję, a wizyta u lekarza, u którego chciałam prowadzić ciążę dopiero na 6 września przypada :(
    Ja mam zapalenie pecherza wlasnie silne objawy bylam dzis u gina.
    Kazal brac urosept 2 razy dziennie i 3 razy dziennie zurawix. Pic duzo i tez sok z zurawiny 100 z wodą. Jesli nie przejdzie za 2dni mam lykac 3 razy dzoennie furagine. Ale lepiej jesli by sie udalo bez dla dzidzi wiec pic pic i oic a w poniedzialek mam zrobic badanie i posiew moczu.
    Mam nadzieje ze pomoglam a no i ja dostalam 3 tabletki pimafucin docipnie bo moze to byc wtorna infekcja.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• clair Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Nie było mnie 2 dni, a tu tyle stron do przewertowania :D ja już po weselu. Dałam radę ;) oczywiście na wejściu Picolo i wszyscy wzrok na mnie łącznie z rodzicami hahaha :D później 2 dni już sama niegazowana woda z cytryną i nic poza tym, dziwne spojrzenia i pytania "nie pijesz? No co ty" ;) Mało jadłam, bo po kilku kęsach już byłam pełna, niestety też nie potańczyłam jak to zwykle z mężem, ale delikatnie kilka kawałków dałam radę ;) Bardzo szybko dostawałam zadyszki i musiałam usiąść i mdliło mnie od czasu do czasu lekko plus pobolewanie brzucha, najgorzej w nocy jak już się położyliśmy, ale nie dziwię sie bo od 6 rano byłam na nogach :(

Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiąc :D Będę w 9 tygodniu ciąży.
    Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego? :D :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35bab164154d.jpg

Ilona92, Bianka*, naserio, Rene, Magdzia85F, Aliskaa, MaminaMina, Asiula27, assia, mariposa22 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiąc :D Będę w 9 tygodniu ciąży.
    Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego? :D :D
    Clair lepiej zamień lub bierz inne na zmianę hahaha :D Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów :D No ale wejście miałam eleganckie :D Póżniej już zostały tylko tenisówki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:47

Ilona92 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca :)
    Cudownie ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.
    Kochana duzo siły i spokoju Tobie zycze❤️Oby szybko Twohe serce sie zagoiło.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Clair lepiej zamień lub bierz inne na zmianę hahaha :D Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów :D No ale wejście miałam eleganckie :D Póżniej już zostały tylko tenisówki <3

Kuuurde musze zamienić też na jakiś obcas i platformę najlepiej, płaskich nie mogę bo już bym musiała suknie skracać a baaardzo tego nie chce :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(
    Kurcze wspolczuje. Ale nie mozesz sie zamartwiac. A jakbys wrocila z l4na chwile I pozniej spowrotem?

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    super <3
    Leśny_stworek wrote:
    Bardzo współczuję :( dużo siły i spokoju

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(
    ale kicha! niefart okropny :( chyba już nic się nie da zrobić? ja się nie orientuję w prawie, ale wydawało mi się, że do rozwiązania ciąży jesteś pod ochroną i nie można Cię zwolnić i chyba musisz mieć płatne?

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Super Gratuluję:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gina. Wszystko super tylko jakiś krwiaczek się pojawił i dwa tygodnie Dupka mam brać. Dostałam zwolnienie. I słyszeliśmy bicie serduszka, mężuś mega się ucieszył i chyba wzruszył trochę ☺

Ilona92, Aliskaa, naserio lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:

Dlaczego piszesz o 30 dniach od ktorych miałabys płatne l4? Masz jakis okres wyczekiwania?
    Przecież poszłas na brzuszkowe l4, mniemam że msdz umowę o pracę na czas określony. W sytuacji ciąży termin ten jest nieistotny bo umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.

Edit: doczytałam, ze to działa dla ciąży co najmniej w 12 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:30

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba o ciąży należy powiadomić pracodawcę 30 dni przed końcem umowy :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    gratulacje serduszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    :( :( współczuję :(

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Teraz chyba o ciąży należy powiadomić pracodawcę 30 dni przed końcem umowy :/
    Serio? Pierwsze słyszę. :) Z tego co się orientuję, kodeks nie określa tego w żaden sposób. No bo w sumie, co jeśli nie wiesz ze jestes w ciąży? ;) Znam prywatnie przypadek, że dziewczyna, cukrzyczka, o ciąży dowiedziała się w 7,5 miesiącu kiedy dostała skurczy i pojechała na ip bo nie wiedziała co się dzieje. ;P

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś było tak, że 3 miesiącw przed końcem umowy trzeba było zgłosić pracodawcy i wtedy umowa automatycznie się przedłużała aż do porodu, a teraz nie wiem czy się nie zmieniło :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Przykro mi :/
    Trzymam kciuki aby nastepne sie udało tule.
    Jak sie czujesz?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ