X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja odebrałam wyniki badań takich ogólnych i wyszły mi bakterie w moczu, lekarz rodzinna kazała skonsultować to z ginekologiem i dała "Furaginum" choć sama nie wie czy bezpieczne w ciąży, przy mnie w spisie leków sprawdzała :/ Nie wiem co mam robić, nikt nie chce przyjąć "od ręki" i to prywatnie. W jednym ośrodku powiedzieli, że w poniedziałek dopiero, jeszcze spróbuję dziś podjechać do innego może się uda wejść do gabinetu w takim przypadku. Nie wiem czy mam brać te tabletki, trochę się boję, a wizyta u lekarza, u którego chciałam prowadzić ciążę dopiero na 6 września przypada :(
    Ja mam zapalenie pecherza wlasnie silne objawy bylam dzis u gina.
    Kazal brac urosept 2 razy dziennie i 3 razy dziennie zurawix. Pic duzo i tez sok z zurawiny 100 z wodą. Jesli nie przejdzie za 2dni mam lykac 3 razy dzoennie furagine. Ale lepiej jesli by sie udalo bez dla dzidzi wiec pic pic i oic a w poniedzialek mam zrobic badanie i posiew moczu.
    Mam nadzieje ze pomoglam a no i ja dostalam 3 tabletki pimafucin docipnie bo moze to byc wtorna infekcja.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• clair Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Nie było mnie 2 dni, a tu tyle stron do przewertowania :D ja już po weselu. Dałam radę ;) oczywiście na wejściu Picolo i wszyscy wzrok na mnie łącznie z rodzicami hahaha :D później 2 dni już sama niegazowana woda z cytryną i nic poza tym, dziwne spojrzenia i pytania "nie pijesz? No co ty" ;) Mało jadłam, bo po kilku kęsach już byłam pełna, niestety też nie potańczyłam jak to zwykle z mężem, ale delikatnie kilka kawałków dałam radę ;) Bardzo szybko dostawałam zadyszki i musiałam usiąść i mdliło mnie od czasu do czasu lekko plus pobolewanie brzucha, najgorzej w nocy jak już się położyliśmy, ale nie dziwię sie bo od 6 rano byłam na nogach :(

Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiąc :D Będę w 9 tygodniu ciąży.
    Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego? :D :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35bab164154d.jpg

Ilona92, Bianka*, naserio, Rene, Magdzia85F, Aliskaa, MaminaMina, Asiula27, assia, mariposa22 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiąc :D Będę w 9 tygodniu ciąży.
    Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego? :D :D
    Clair lepiej zamień lub bierz inne na zmianę hahaha :D Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów :D No ale wejście miałam eleganckie :D Póżniej już zostały tylko tenisówki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:47

Ilona92 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca :)
    Cudownie ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.
    Kochana duzo siły i spokoju Tobie zycze❤️Oby szybko Twohe serce sie zagoiło.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Clair lepiej zamień lub bierz inne na zmianę hahaha :D Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów :D No ale wejście miałam eleganckie :D Póżniej już zostały tylko tenisówki <3

Kuuurde musze zamienić też na jakiś obcas i platformę najlepiej, płaskich nie mogę bo już bym musiała suknie skracać a baaardzo tego nie chce :D

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(
    Kurcze wspolczuje. Ale nie mozesz sie zamartwiac. A jakbys wrocila z l4na chwile I pozniej spowrotem?

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    super <3
    Leśny_stworek wrote:
    Bardzo współczuję :( dużo siły i spokoju

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(
    ale kicha! niefart okropny :( chyba już nic się nie da zrobić? ja się nie orientuję w prawie, ale wydawało mi się, że do rozwiązania ciąży jesteś pod ochroną i nie można Cię zwolnić i chyba musisz mieć płatne?

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Super Gratuluję:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u gina. Wszystko super tylko jakiś krwiaczek się pojawił i dwa tygodnie Dupka mam brać. Dostałam zwolnienie. I słyszeliśmy bicie serduszka, mężuś mega się ucieszył i chyba wzruszył trochę ☺

Ilona92, Aliskaa, naserio lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:

Dlaczego piszesz o 30 dniach od ktorych miałabys płatne l4? Masz jakis okres wyczekiwania?
    Przecież poszłas na brzuszkowe l4, mniemam że msdz umowę o pracę na czas określony. W sytuacji ciąży termin ten jest nieistotny bo umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.

Edit: doczytałam, ze to działa dla ciąży co najmniej w 12 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:30

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba o ciąży należy powiadomić pracodawcę 30 dni przed końcem umowy :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    gratulacje serduszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    :( :( współczuję :(

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Teraz chyba o ciąży należy powiadomić pracodawcę 30 dni przed końcem umowy :/
    Serio? Pierwsze słyszę. :) Z tego co się orientuję, kodeks nie określa tego w żaden sposób. No bo w sumie, co jeśli nie wiesz ze jestes w ciąży? ;) Znam prywatnie przypadek, że dziewczyna, cukrzyczka, o ciąży dowiedziała się w 7,5 miesiącu kiedy dostała skurczy i pojechała na ip bo nie wiedziała co się dzieje. ;P

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś było tak, że 3 miesiącw przed końcem umowy trzeba było zgłosić pracodawcy i wtedy umowa automatycznie się przedłużała aż do porodu, a teraz nie wiem czy się nie zmieniło :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Przykro mi :/
    Trzymam kciuki aby nastepne sie udało tule.
    Jak sie czujesz?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ