Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:A ja odebrałam wyniki badań takich ogólnych i wyszły mi bakterie w moczu, lekarz rodzinna kazała skonsultować to z ginekologiem i dała "Furaginum" choć sama nie wie czy bezpieczne w ciąży, przy mnie w spisie leków sprawdzała
Nie wiem co mam robić, nikt nie chce przyjąć "od ręki" i to prywatnie. W jednym ośrodku powiedzieli, że w poniedziałek dopiero, jeszcze spróbuję dziś podjechać do innego może się uda wejść do gabinetu w takim przypadku. Nie wiem czy mam brać te tabletki, trochę się boję, a wizyta u lekarza, u którego chciałam prowadzić ciążę dopiero na 6 września przypada
Kazal brac urosept 2 razy dziennie i 3 razy dziennie zurawix. Pic duzo i tez sok z zurawiny 100 z wodą. Jesli nie przejdzie za 2dni mam lykac 3 razy dzoennie furagine. Ale lepiej jesli by sie udalo bez dla dzidzi wiec pic pic i oic a w poniedzialek mam zrobic badanie i posiew moczu.
Mam nadzieje ze pomoglam a no i ja dostalam 3 tabletki pimafucin docipnie bo moze to byc wtorna infekcja.
-
MaGo wrote:Nie było mnie 2 dni, a tu tyle stron do przewertowania
ja już po weselu. Dałam radę
oczywiście na wejściu Picolo i wszyscy wzrok na mnie łącznie z rodzicami hahaha
później 2 dni już sama niegazowana woda z cytryną i nic poza tym, dziwne spojrzenia i pytania "nie pijesz? No co ty"
Mało jadłam, bo po kilku kęsach już byłam pełna, niestety też nie potańczyłam jak to zwykle z mężem, ale delikatnie kilka kawałków dałam radę
Bardzo szybko dostawałam zadyszki i musiałam usiąść i mdliło mnie od czasu do czasu lekko plus pobolewanie brzucha, najgorzej w nocy jak już się położyliśmy, ale nie dziwię sie bo od 6 rano byłam na nogach
Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiącBędę w 9 tygodniu ciąży.
Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego? -
A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35bab164154d.jpgIlona92, Bianka*, naserio, Rene, Magdzia85F, Aliskaa, MaminaMina, Asiula27, assia, mariposa22 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
clair wrote:Mago! Napędziłaś mi stracha teraz, ja mam swoje wesele za niecały miesiąc
Będę w 9 tygodniu ciąży.
Mam szpile 11cm, myslisz że zamienić jednak na coś wygodniejszego?Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów
No ale wejście miałam eleganckie
Póżniej już zostały tylko tenisówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:47
Ilona92 lubi tę wiadomość
Marcel❤
-
Leśny_stworek wrote:Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.
-
MaGo wrote:Clair lepiej zamień lub bierz inne na zmianę hahaha
Ja miałam obcasy 10cm, aczkolwiek nie szpilka a słupek wytrzymałam w kościele i początek imprezy, nogi spuchły i tyle z butów
No ale wejście miałam eleganckie
Póżniej już zostały tylko tenisówki
Kuuurde musze zamienić też na jakiś obcas i platformę najlepiej, płaskich nie mogę bo już bym musiała suknie skracać a baaardzo tego nie chce -
patusia90 wrote:Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży
jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4
-
AJrin wrote:A ja bylam dzis na wizycie i malestwo ma sie dobrze rosnie i serducho bije kamien z serca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35bab164154d.jpgLeśny_stworek wrote:Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.dużo siły i spokoju
-
patusia90 wrote:Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży
jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4
chyba już nic się nie da zrobić? ja się nie orientuję w prawie, ale wydawało mi się, że do rozwiązania ciąży jesteś pod ochroną i nie można Cię zwolnić i chyba musisz mieć płatne?
-
Byłam dziś u gina. Wszystko super tylko jakiś krwiaczek się pojawił i dwa tygodnie Dupka mam brać. Dostałam zwolnienie. I słyszeliśmy bicie serduszka, mężuś mega się ucieszył i chyba wzruszył trochę ☺
Ilona92, Aliskaa, naserio lubią tę wiadomość
-
Dlaczego piszesz o 30 dniach od ktorych miałabys płatne l4? Masz jakis okres wyczekiwania?
Przecież poszłas na brzuszkowe l4, mniemam że msdz umowę o pracę na czas określony. W sytuacji ciąży termin ten jest nieistotny bo umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.
Edit: doczytałam, ze to działa dla ciąży co najmniej w 12 tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MaGo wrote:Teraz chyba o ciąży należy powiadomić pracodawcę 30 dni przed końcem umowy
Z tego co się orientuję, kodeks nie określa tego w żaden sposób. No bo w sumie, co jeśli nie wiesz ze jestes w ciąży?
Znam prywatnie przypadek, że dziewczyna, cukrzyczka, o ciąży dowiedziała się w 7,5 miesiącu kiedy dostała skurczy i pojechała na ip bo nie wiedziała co się dzieje. ;P
-
Leśny_stworek wrote:Hej dziewczyny. Proszę o wykreślenie mnie z listy kwietniówek. Niestety mi też się nie udało. Zalecenie od gina: odstawić leki i czekać na poronienie... Powodzenia.
Trzymam kciuki aby nastepne sie udało tule.
Jak sie czujesz?