X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak bez konsultacji z ginekologiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale tak bez konsultacji z ginekologiem?
    Jej ginekolog to przepisał. A może lepiej zebyś poszła do obojętnie jakiego ginekologa, żeby to skonsultować? A później 6 września już pójdziesz do swojego.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam lecieć z mężem na urlop ale zrezygnowałam. Pomijając fakt przeciazen, ciśnienia itp to loty bardzo mnie stresują a do 2 trymestru wole stresu unikać. Ale każdy oczywiście decyduje sam :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bakterie w moczu dostałam żurawit.

MaminaMina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Zbadałam betę i mam już 21000 :-)
    Martwi mnie tylko spadek progesteronu z 27 do 24. Wizytę mam w poniedziałek.

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dla świętego spokoju na poniedziałek, niech mi powie co i jak, a bratowa doradziła żurawinkę i zaczekać do tego poniedziałku, przecież to też nie jest koniec świata, zaledwie trzy dni. Gdybym nie zrobiła tych badań to w ogóle bym się nie dowiedziała, a jak robiłam, to o ciąży jeszcze nie wiedziałam :) Kurcze chyba zaczynam coraz bardziej panikować :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym moze swiadczyc sluz podbarwiony na żółto? do tej pory mialam sluz ale taki mleczny biały

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny o czym moze swiadczyc sluz podbarwiony na żółto? do tej pory mialam sluz ale taki mleczny biały
    najlepiej zrób sobie w lab. wymaz lub posiew, bo to może być stan zapalny.

klz9piqvvra11kd2.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    najlepiej zrób sobie w lab. wymaz lub posiew, bo to może być stan zapalny.
    U mnie taki zielonkawo-żółty o niczym nie świadczył (ale lepiej sprawdzić).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wreszcie moge spac spokojnie dzidzia ladnie rosnie bije serduszko. Nastepna wizyta 12 wrzesnia. Z objawow strasznie mecza mnie mdlosci.

Aliskaa, Kinga., Magdzia85F, Ilona92, Bianka*, naserio lubią tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:
    Ja po wizycie. Wreszcie moge spac spokojnie dzidzia ladnie rosnie bije serduszko. Nastepna wizyta 12 wrzesnia. Z objawow strasznie mecza mnie mdlosci.
    super :) gratulacje :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:
    Współczuję mdłości. Sama się pocieszam że to jeszcze tylko jeden miesiąc i powinno być lepiej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Mi na taki śluz lekarz przepisał globulki. Ale mnie swędziało i piekło, więc dlatego :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale fajnie, że tych postów tak szybko przybywa :) Aktywne dziewczyny :)

Ja już nie mogę się doczekać wizyty, na której się dowiem, że wszystko jest w porządku :) Gosiax89x zazdroszczę Ci :) Dziś przed nami poinformowanie teściów o ciąży, jutro powiemy moim rodzicom, chciałam to zrobić po wizycie u lekarza, ale u mnie już coś podejrzewają, w pracy też musiałam powiedzieć, więc nie ma co zwlekać, jak ma być dobrze, to będzie.

Powiedzcie mi w jaki sposób o siebie dbacie? Odmawiacie sobie czegoś? Bierzecie witaminy? I w ogóle jak Wasza reakcja na dwie kreseczki? :) Być może już o tym pisałyście, ale chyba nie nadrobię 60 stron :)

• naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja odebrałam wyniki badań takich ogólnych i wyszły mi bakterie w moczu, lekarz rodzinna kazała skonsultować to z ginekologiem i dała "Furaginum" choć sama nie wie czy bezpieczne w ciąży, przy mnie w spisie leków sprawdzała :/ Nie wiem co mam robić, nikt nie chce przyjąć "od ręki" i to prywatnie. W jednym ośrodku powiedzieli, że w poniedziałek dopiero, jeszcze spróbuję dziś podjechać do innego może się uda wejść do gabinetu w takim przypadku. Nie wiem czy mam brać te tabletki, trochę się boję, a wizyta u lekarza, u którego chciałam prowadzić ciążę dopiero na 6 września przypada :(
    ja w poprzedniej ciąży brałam furaginum bo dostałam silnego zapalenia pęcherza (+ w pakiecie silną rwę kulszową od pośladka do kolana) dwa tygodnie przed porodem :) żurawit mi nie pomógł w ogóle.
    acygan wrote:
    Powiedzcie mi w jaki sposób o siebie dbacie? Odmawiacie sobie czegoś? Bierzecie witaminy? I w ogóle jak Wasza reakcja na dwie kreseczki? :) Być może już o tym pisałyście, ale chyba nie nadrobię 60 stron :)
    staram się jeść i funkcjonować normalnie :) czyli normalne spacery, sprzątanie, opieka nad dzieckiem itp itd :) z witamin biorę vitaminer czy coś takiego, brałam go w pierwszej ciąży też :) nie wiem tylko, czy dodatkowo powinnam brać kwas foliowy, skoro w tym kompleksie witamin już jest? muszę dopytać gina, a wizyta dopiero w środę...

dziś odebrałam betę - wynik 558.29, czyli 4-5 tydzień chyba? ktoś się na tym zna i potrafi mnie uświadomić? :)
    czyli termin mi się zmieni, tylko na kiedy hihi? znając życie, to urodzę pod koniec kwietnia gdzieś :) pierwszą ciążę przenosiłam 10 dni :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według moich wyliczeń jak byłam na becie to był pierwszy dzień piątego tygodnia i miałam wynik 856 :)
    Zależy jaką masz dawkę kwasu w tych witaminkach. Ja brałam folik wcześniej, teraz MamaDHA i te drugie mają taką samą zawartość kwasu jak folik, więc jest mi już zbędny, bo wszystko mam w jednym.

naserio lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja biorę Omegamed Optima start- witaminy na pocz. ciąży. Nie jem słodyczy, sztucznych wysoko przetworzonych rzeczy, slodkich napojów, staram sie jesc dużo warzyw i owoców, mięso, jajka- ogólnie zdrowo. Ja przed ciaza mialam 10kg nadwagi przez niedoczynność wiec musze na kg bardzo uważać. A co do aktywności to staram sie nie przemeczac, nie dzwigac. Aha i unikam wszelkiej chemii. Kazalam mężowi sprzatac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaaa auć :/ Współczuję i mam nadzieję, że ból minie szybko.

Witam wszystkiego nowe mamuśki. Ja już nie ogarniam ile nas tu jest :D

acygan co do furaginum to nie zalecają w ciąży. Odradzałabym ;) Urosept to teblatki ziołowe. Na pewno nie zaszkodzą, a mogą trochę pomóc. Piszę trochę bo bakterii nie wybiją. Jak jest ich dużo i to pewnie niezbędny będzie antybiotyk. Ja całą pierwszą ciążę bujałam się z bakteriami w moczu. Niestety za każdym razem kończyło się na antybolu :/

Dziewczyny przypomnijcie mi która z Was oferowała porady prawne? Konieczne potrzebuję się poradzić co do przerwania urlopu wychowawczego.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie 2 dni, a tu tyle stron do przewertowania :D ja już po weselu. Dałam radę ;) oczywiście na wejściu Picolo i wszyscy wzrok na mnie łącznie z rodzicami hahaha :D później 2 dni już sama niegazowana woda z cytryną i nic poza tym, dziwne spojrzenia i pytania "nie pijesz? No co ty" ;) Mało jadłam, bo po kilku kęsach już byłam pełna, niestety też nie potańczyłam jak to zwykle z mężem, ale delikatnie kilka kawałków dałam radę ;) Bardzo szybko dostawałam zadyszki i musiałam usiąść i mdliło mnie od czasu do czasu lekko plus pobolewanie brzucha, najgorzej w nocy jak już się położyliśmy, ale nie dziwię sie bo od 6 rano byłam na nogach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:29

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ