Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak bez konsultacji z ginekologiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale tak bez konsultacji z ginekologiem?
    Jej ginekolog to przepisał. A może lepiej zebyś poszła do obojętnie jakiego ginekologa, żeby to skonsultować? A później 6 września już pójdziesz do swojego.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam lecieć z mężem na urlop ale zrezygnowałam. Pomijając fakt przeciazen, ciśnienia itp to loty bardzo mnie stresują a do 2 trymestru wole stresu unikać. Ale każdy oczywiście decyduje sam :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bakterie w moczu dostałam żurawit.

MaminaMina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Zbadałam betę i mam już 21000 :-)
    Martwi mnie tylko spadek progesteronu z 27 do 24. Wizytę mam w poniedziałek.

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dla świętego spokoju na poniedziałek, niech mi powie co i jak, a bratowa doradziła żurawinkę i zaczekać do tego poniedziałku, przecież to też nie jest koniec świata, zaledwie trzy dni. Gdybym nie zrobiła tych badań to w ogóle bym się nie dowiedziała, a jak robiłam, to o ciąży jeszcze nie wiedziałam :) Kurcze chyba zaczynam coraz bardziej panikować :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym moze swiadczyc sluz podbarwiony na żółto? do tej pory mialam sluz ale taki mleczny biały

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny o czym moze swiadczyc sluz podbarwiony na żółto? do tej pory mialam sluz ale taki mleczny biały
    najlepiej zrób sobie w lab. wymaz lub posiew, bo to może być stan zapalny.

klz9piqvvra11kd2.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    najlepiej zrób sobie w lab. wymaz lub posiew, bo to może być stan zapalny.
    U mnie taki zielonkawo-żółty o niczym nie świadczył (ale lepiej sprawdzić).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wreszcie moge spac spokojnie dzidzia ladnie rosnie bije serduszko. Nastepna wizyta 12 wrzesnia. Z objawow strasznie mecza mnie mdlosci.

Aliskaa, Kinga., Magdzia85F, Ilona92, Bianka*, naserio lubią tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:
    Ja po wizycie. Wreszcie moge spac spokojnie dzidzia ladnie rosnie bije serduszko. Nastepna wizyta 12 wrzesnia. Z objawow strasznie mecza mnie mdlosci.
    super :) gratulacje :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:
    Współczuję mdłości. Sama się pocieszam że to jeszcze tylko jeden miesiąc i powinno być lepiej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Mi na taki śluz lekarz przepisał globulki. Ale mnie swędziało i piekło, więc dlatego :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale fajnie, że tych postów tak szybko przybywa :) Aktywne dziewczyny :)

Ja już nie mogę się doczekać wizyty, na której się dowiem, że wszystko jest w porządku :) Gosiax89x zazdroszczę Ci :) Dziś przed nami poinformowanie teściów o ciąży, jutro powiemy moim rodzicom, chciałam to zrobić po wizycie u lekarza, ale u mnie już coś podejrzewają, w pracy też musiałam powiedzieć, więc nie ma co zwlekać, jak ma być dobrze, to będzie.

Powiedzcie mi w jaki sposób o siebie dbacie? Odmawiacie sobie czegoś? Bierzecie witaminy? I w ogóle jak Wasza reakcja na dwie kreseczki? :) Być może już o tym pisałyście, ale chyba nie nadrobię 60 stron :)

• naserio Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja odebrałam wyniki badań takich ogólnych i wyszły mi bakterie w moczu, lekarz rodzinna kazała skonsultować to z ginekologiem i dała "Furaginum" choć sama nie wie czy bezpieczne w ciąży, przy mnie w spisie leków sprawdzała :/ Nie wiem co mam robić, nikt nie chce przyjąć "od ręki" i to prywatnie. W jednym ośrodku powiedzieli, że w poniedziałek dopiero, jeszcze spróbuję dziś podjechać do innego może się uda wejść do gabinetu w takim przypadku. Nie wiem czy mam brać te tabletki, trochę się boję, a wizyta u lekarza, u którego chciałam prowadzić ciążę dopiero na 6 września przypada :(
    ja w poprzedniej ciąży brałam furaginum bo dostałam silnego zapalenia pęcherza (+ w pakiecie silną rwę kulszową od pośladka do kolana) dwa tygodnie przed porodem :) żurawit mi nie pomógł w ogóle.
    acygan wrote:
    Powiedzcie mi w jaki sposób o siebie dbacie? Odmawiacie sobie czegoś? Bierzecie witaminy? I w ogóle jak Wasza reakcja na dwie kreseczki? :) Być może już o tym pisałyście, ale chyba nie nadrobię 60 stron :)
    staram się jeść i funkcjonować normalnie :) czyli normalne spacery, sprzątanie, opieka nad dzieckiem itp itd :) z witamin biorę vitaminer czy coś takiego, brałam go w pierwszej ciąży też :) nie wiem tylko, czy dodatkowo powinnam brać kwas foliowy, skoro w tym kompleksie witamin już jest? muszę dopytać gina, a wizyta dopiero w środę...

dziś odebrałam betę - wynik 558.29, czyli 4-5 tydzień chyba? ktoś się na tym zna i potrafi mnie uświadomić? :)
    czyli termin mi się zmieni, tylko na kiedy hihi? znając życie, to urodzę pod koniec kwietnia gdzieś :) pierwszą ciążę przenosiłam 10 dni :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według moich wyliczeń jak byłam na becie to był pierwszy dzień piątego tygodnia i miałam wynik 856 :)
    Zależy jaką masz dawkę kwasu w tych witaminkach. Ja brałam folik wcześniej, teraz MamaDHA i te drugie mają taką samą zawartość kwasu jak folik, więc jest mi już zbędny, bo wszystko mam w jednym.

naserio lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja biorę Omegamed Optima start- witaminy na pocz. ciąży. Nie jem słodyczy, sztucznych wysoko przetworzonych rzeczy, slodkich napojów, staram sie jesc dużo warzyw i owoców, mięso, jajka- ogólnie zdrowo. Ja przed ciaza mialam 10kg nadwagi przez niedoczynność wiec musze na kg bardzo uważać. A co do aktywności to staram sie nie przemeczac, nie dzwigac. Aha i unikam wszelkiej chemii. Kazalam mężowi sprzatac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaaa auć :/ Współczuję i mam nadzieję, że ból minie szybko.

Witam wszystkiego nowe mamuśki. Ja już nie ogarniam ile nas tu jest :D

acygan co do furaginum to nie zalecają w ciąży. Odradzałabym ;) Urosept to teblatki ziołowe. Na pewno nie zaszkodzą, a mogą trochę pomóc. Piszę trochę bo bakterii nie wybiją. Jak jest ich dużo i to pewnie niezbędny będzie antybiotyk. Ja całą pierwszą ciążę bujałam się z bakteriami w moczu. Niestety za każdym razem kończyło się na antybolu :/

Dziewczyny przypomnijcie mi która z Was oferowała porady prawne? Konieczne potrzebuję się poradzić co do przerwania urlopu wychowawczego.

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj najgorszy dzień w życiu... Dowiedziałam się, że przez całą ciąże będę miała niepłatne l4. Otóż, na zwolnienie poszłam 9 sierpnia, umowę miałam do 13 sierpnia, a 30 dni od których miałabym płatne l4 zaczynałoby się 15 sierpnia. Czyli gdybym poczekała kilka dni, podpisała nową umowę i np 16 dała l4 to wszystko było by inaczej... Mam męża, on pracuje - ale nie tak wyobrażałam sobie okres ciąży :( jako, że pracowałam na produkcji i dosyć bardzo czułam ból brzucha to dlatego tak szybko poszłam do gin, który od razu wysłał mnie na l4 :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie 2 dni, a tu tyle stron do przewertowania :D ja już po weselu. Dałam radę ;) oczywiście na wejściu Picolo i wszyscy wzrok na mnie łącznie z rodzicami hahaha :D później 2 dni już sama niegazowana woda z cytryną i nic poza tym, dziwne spojrzenia i pytania "nie pijesz? No co ty" ;) Mało jadłam, bo po kilku kęsach już byłam pełna, niestety też nie potańczyłam jak to zwykle z mężem, ale delikatnie kilka kawałków dałam radę ;) Bardzo szybko dostawałam zadyszki i musiałam usiąść i mdliło mnie od czasu do czasu lekko plus pobolewanie brzucha, najgorzej w nocy jak już się położyliśmy, ale nie dziwię sie bo od 6 rano byłam na nogach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:29

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ