Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi i tak szybko czas leci wiec lada mlmwnt a bedzie termin hehe. Ja sie witam dzis w 28 tc. Dzis wazenie i na wadze od poczatku +13,5 kg. Swieta daly o sobie znac. Tak jak patrze na moje wazenia co dwa tyg to gdyby nie skoki dwa razy po 3 kg to ksiazkowo pol kg na tydz przybieram. Dobije do 20 kg jak nic...
-
U mnie na szczęście z wyprawka blizej jak dalej. Jeszcze kilka rzeczy dla mnie i zostanie mi chemia, lozeczko i wózek i chyba tyle
no moze jakies pierdoly typu jeszcze jedno przescieradlo itd, ale to bardziej kosmetycznie bym powiedziala
Dziewczyny czy Wy tez macie bole takie jak miesiaczkowe? Ja juz nie wiem co mam robic i co jest normalne. Boli pomimo ze biore ten scopolan i zaczyna mnie to niepokoic. I jak zlapie to potrafi trzymac i pol godz bez przerwy. Wczoraj caly dzien prawie przelezalam a i tak nic to nie dalo -
Tez zostalo mi mniej niz wiecej. Bo zamowic butelki, smoczki, duzy kosz na smieci :p pieluchy, podgrzewacz i tez pierdoly typu dodatkowe przescieradlo, koszule jeszcze jedna do szpitala itp.
Kupilyscie cieplejsza czapeczke? mam dwie ale cienkie i teraz sie zastanawiam...
Acygan mnie jesli boli to rzadko i przez kilkanascie sekund.
-
Agusia_pia wrote:Acygan mysle ze powinnas pogadac z swoim gin o tym bo skoro nie puszcza mimo lekow to lepiej sie skonsutlowac
No wlasnie kazala kilka dni pobrac ten scopolan i zobaczyc czy bedzie poprawa, jesli nie,mam dzwonic do niej i bedziemy myslec.
Casteam czy Ty nas podczytujesz chociaz? Bo dawno Cie nie bylo u nasodezwij sie
-
Acygan no to zobacz za kilka dni, mnie jak bardzo boli to jedna tabletka scopolanu pomaga.
co do wyprawki to ja mam stosunkowo nie wiele bo mam trochę ciuszków na 56/62/68. dwa kocyki polarowe, 8 paczek chusteczek nawilżających, krem na odparzenia, płyn do kąpieli i mleczko do ciała dla maluszka.
w lutym kupuję zestaw z philips avent:
https://www.euro.com.pl/laktatory/philips-avent-scd293-00.bhtml?from=roihunter&p=589.00&utm_campaign=remarketing_new_template_static_500-1000_BF_initiate+checkout+last+7+days+excluding+purchase+last+7+days+link+%28nf+desktop%29&utm_medium=cpc&utm_source=facebook.com&utm_term=ROIHUNTER&utm_id=at1%2112389596
i spakuję torbę do szpitala, mam jedną koszulę do karmienia po porodzie, na poród jedną kupię i jeszcze jedną po porodzie.
w marcu zamawiamy wózek 3w1, łóżeczko + wyposażenie.
w marcu ma przyjść paczka od szwagierki z kołyską i ubrankami więc wtedy najwyżej dokupię coś z ubranek jak będę wiedziała ile tego mam w sumie.
co do czapeczki to ja też mam cienkie same, ale cieplejszą chyba kupię, i jakiś sweterek bo kurtka to bez sensu ja mam termin na 15 kwietnia więc może będzie już ciepło. a i tak chyba 2 pierwsze tyg to nie wychodzi się na spacery z dzidziusiem.
-
Ja ostatnio kupilam szlafrok do szpitala i pizame do karmienia na potem jak juz bedziemy w domu
zastanawiam sie nad koszula z dlugim rekawem. Czekam na przesylke z gemini. Zostana mi rozki, reczniki, spiworek, przescieradelka, sterylizator do butelek, podgrzewacz, smoczki, pieluchy tetrowe
jeszcze tego sporo
a przy dziecku czas leci jak szalony
Agusia_pia ja urodzilam 18wrzesnia. W domu bylismy dopiero po tygodniu i normalnie od razu wychodzilam na spacery. Od poczatku chodzilam w mrozy, deszcze. Wiadomo ze nie byly to jakies dlugie spacery ale jednak. teraz jak urodzimy w kwietniu to tym bardziej bym wychodzila od razuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 08:59
-
My też normalnie wychodziliśmy na spacery (nawet jak pizgało), Raz nawet założyłam grubego pajaca, to taką awanturę zrobiła, że nigdy więcej się nie odważyłam podobnego założyć. Gruba czapka nie była potrzebna (w gondoli nie wieje itp, do tego jest osłonka na wózek.
-
z tym wychodzeniem to ja nie wiem, tak słyszałam w tv że pierwsze 2 tyg się nie wychodzi, ale jak będzie ciepło a ja na wsi mieszkam to żal żeby nie wyjść
ja zamawiam podgrzewacz do butelek, podgrzewacz do chusteczek też. oj dużo jeszcze do zamówienia hehe -
No ja właśnie zdalam sobie sprawde ze musze sie ogarniac po mału z wyprawka
Dzieki za kopniaka haha. Niby wszystko po starszaku ale wiadomo smoczki butelki chce nowe reczniki też musze ze 2 nowe kupić plus pewnie kupie coś delikatnego do kapieli no i dla mnie do szpitala. -
nick nieaktualny
-
Ja rodzilam we wrzesniu 28 a tydzień pozniej już bylam na spacerze z mlodym wiec spokojnie jak nie ma mrozów to tylko dla zdrowia.
-
Byłam pewna, że sie powinno od razu wychodzic
Mam termin na 20.04, z usg blizej 12.04, ale kto wie kiedy sie maluch wykluje, moze nawet w marcu. Jak bede miec sile, to chcialabym od razu szczegolnie, ze maz bedzie mial miesiac urlopu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 10:25
-
ja też myślałam że można od razu. myślę że to zależy też indywidualnie od pogody, od tego w którym tygodniu dziecko się urodziło itp.
mój synuś dziś fika od rana, i to mocne kopniaki mi daje, aż brzuch się rusza -
Ja planuje od razu wychodzić na spacery. Na początek jakieś krótkie, nawet po podwórku i tyle ale nie będę dzieciny mojej w domu trzymać przez dwa tygodnie czy ile
. Termin mamy na 8 kwietnia ale ciągle jest tydzień do przodu więc nie wiadomo jak to będzie
.
Z wyprawki mam już sporo i ciągle coś tam domawiam. Brakuje mi paru pierdół do torby do szpitala no i tych dużych gabarytów typu łóżeczko, wózek, fotelik. Komode już mam, mąż robi nakładkę do przewijania. Ciuszki mam już wszystkie, głównie brakuje mi kosmetycznych rzeczy ale to po powrocie z gór będę kupować. Chciałabym do początku marca już zamknąć się z wyprawka żeby móc spokojnie sobie czekać i prac i prasowac
.
Co do boli miesiaczkowych to czasami coś tam mnie zaboli ale to raczej uczucie takiego naciągania. Takich typowych boli miesiaczkowych nie mam. Moim zdaniem jak Ci nie przechodzi i bóle są dość duże to nie ma co czekać - kontaktuj się z gin.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
U mnie wyprawka już bliżej końca niż dalej na szczęście. Z ważniejszych rzeczy zostały materace do kołyski i łóżeczka, wybrane są, ale czekam, aż mąż je złoży i upewnie się, że producent nie oszukał z wymiarami
A tak to roleta i dywanik do pokoju małej, kosz na pieluszki, monitor oddechu i jakieś ozdoby do pokoju. Dziadek kazał wybrać bujaczek bo on kupi.
Dla siebie mam już wszystko prócz staników do karmienia, bo za duży przyrost piersi cały czas mam. No i nie wiem w jaką torbę się spakować, bo albo mam bardzo duże, albo znów zbyt małe, więc i to pewno będę musiała jeszcze kupić. -
Agusia_pia wrote:Mi i tak szybko czas leci wiec lada mlmwnt a bedzie termin hehe. Ja sie witam dzis w 28 tc. Dzis wazenie i na wadze od poczatku +13,5 kg. Swieta daly o sobie znac. Tak jak patrze na moje wazenia co dwa tyg to gdyby nie skoki dwa razy po 3 kg to ksiazkowo pol kg na tydz przybieram. Dobije do 20 kg jak nic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:36
Elwira