Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczne macie brzuszki:D Ze mnie się wszyscy śmieją, że mam totalną piłkę
Jeszcze tak wysoko, żee prawie pod samymi cyckamixD
Ja mam wrażenie,że brzuszek mi się ostatnio zatrzymałAle zazwyczaj mam tak, że wydaje mi się, ze nie rośnie, a pewnego ranka wstaję a tu większyxD
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - co planujecie wkładać dzidziuniom do wanienki? Sama pieluszka czy jakaś mata kąpielowa, antypoślizgowa, gąbka..? Są też takie jakby siedziska plastikowe, ale wydaje mi się to niepraktyczne, bo jak na tym dobrze dziecko umyć, odwrócic itd
-
Ja jak sprawdziłam katre poprzedniej ciąży to miedzy 31 a 35 tygodniem przytyłam 6 kilo. Czyli największy skok więc mam zamiar się teraz pilnować może uda się chociaż zamknąć w 20 kilo a nie w 30
-
I ja wlasnie boje sie tego,ze teraz bedzie najszybciej przybywac
co prawda ogolnie na plus mam jakies 7 kg, ale ostatnio cos szybko przybieram i to mnie martwi.
A do wanienki mam kupiona gabke i do tego pieluszek tetrowych bede uzywac.Totoro lubi tę wiadomość
-
U mnie mąż będzie maleństwo podtrzymywał. O gąbkach naczytałam się, że to siedlisko bakterii niezależnie od tego jakby się o nią nie dbało. Z plastikowych leżaczków bobas podobno zjeżdża. Także aktualnie żaden z tych wynalazków do kapieli mnie nie przekonał
Sassy lubi tę wiadomość
-
Ja akurat mialam dziecko z kolka i wiecznie na rekach wiec tym razem raczej zdecyduje sie na sterylizator na wiecej butelek. Tym bardziej ze starszy dalej poje z butelki wiec za jednym razem wrzuce wszystkie i sie wyparza. Zaluje ze juz wtedy przy synku nie kupilam sterylizatora-teraz dla mnie to must have. Mimo ze mam nadzieje na jak nadluzsze kp
-
Ja nie kupuję żadnej gąbki ani podkładek - straszny syf tam się zbiera, potem nie sposób takiej gąbki doprać/porządnie wysuszyć. Poza tym myślę, że dotyk mamy i taty jest lepszy niż gąbka, ewentualnie jakimiś tetrowymi pieluszkami będziemy sobie pomagać
W ogóle chcę zrobić minimalne kosmetyczne zakupy, olejek migdałowy zamiast tony specyfików, water wipesy na wyjścia z domu, na razie nie kupujemy żadnych emolientów, płynów, szamponów.. zawsze można to dokupić, a może się wcale nie przydaćSassy lubi tę wiadomość
-
Ja zużyłam niecałe 3 opakowania ale to dlatego, że ze mnie jeszcze w domu sporo leciało i używałam jeszcze trochę po powrocie. Dopiero po jakiś 5 dniach przeszłam na duże podpaski.
-
Dzięki za rady:) Też właśnie czytałam, że gąbki do wanienki (tak samo jak i te do mycia ciała i inne "myjki") zbierają bakterie bardzo. I też w takim razie pójdę w samą pieluszkę
Po każdej kąpieli wrzuci sie do prania i będzie zawsze czysto:)
Co do podkładów to ja zamówiłam 2 opakowania po 5 sztuk takich 60x60cm i jedno na wszelki takich 90x60cm czyli w sumie wszystkich 15:) Myślę, że to wystarczy:)
EDIT: Ja piszę o tych takich podkładach na łóżko oczywiściexD Z kolei tych a'la wielka podpaska kupiłam 3 opakowania po 10 sztuk, bo mnie znajoma nastraszyła, że bardzo się z niej lałoA do tego majtki sateczkowe wielorazowe 4 szt.
Swoją drogą, juz kiedyś pisałam - nie wiem jakie te podkłądy kupujecie, ale fajne ceny takich rzeczy są na blizejciebie.plWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 17:12
-
Ja tez mam ze 3 czy 4 paczki tych podkladow w sensie podpasek a na lozko mam jedno opakowanie 10 sztuk. Majtki kupilam siateczkowe wielorazowe 6 szt. Z tego co widze to chyba wszystkiego nakupilam z nadwyzka
no ale nic wole miec wiecej jak pozniej meza ganiac. Kupowalam wszystko na gemini.
-
Dziewczyny czy któraś miała rozwolnienie w ciąży? Po południu mnie zlapalo, pewnie coś zaszkodziło
. Innych objawów niepokojących nie ma, brzuch nie boli, jest miękki, Mała się rusza. Pije dużo wody ale zastanawiam się co by mi pomogło bo normalnie wzięłabym stoperam i po sprawie (nie będąc w ciąży raz na jakiś czas mnie zlapalo (i zawsze stoperan pomagał) ale wiadomo, że w ciąży to nic nie wolno
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja kupiłam 4 sztuki siateczkowych majtek wielorazowych, opakowanie tych dużych podkładów na łóżko, o których pisała Totoro, na razie 1 opakowanie podpasek Bella mama, ale tych jeszcze dokupię przynajmniej 1. W szpitalu, w których chciałabym rodzić podobno nie ma problemu i podkłady dają. A jakby co zawsze może mi mama donieść, będzie szczęśliwa, że może się wykazać ( bo moja to z tych nadopiekuńczych
)
Nie wiem jak to będzie z karmieniem. Na początku chciałabym spróbować piersią, bo uważam że to jest dobre i dla dziecka i dla matki, ale potem przejść na mm, albo karmienie mieszane. Jeśli chodzi o moje podejście do kp, to zgadzam się że to naturalne i fizjologiczne, ale nie mam (no przynajmniej na razie, kto wie jak będzie potem) takich odczuć typu : "to wielka mistyczna więź", "marzę o bobasie przy piersi" itd. Dla mnie to po prostu sposób karmienia i tyle. Jeśli nie będę miała problemu i to mi się spodoba to super. Jeśli nie i większą radość sprawi mi karmienie butelką mm, to też ok. Ja wyznaję zasadę szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko. Dlatego też na razie kupiłam tylko 1 butelkę, Canpol Haberman bo podobno antykolkowa i smoczek typu fizjologicznego, że można karmić naprzemiennie a dziecko nie przyzwyczai się do butli. -
Darika, a może spróbuj kakao? Jeśli to nie jakieś bakteryjne/wirusowe zatrucie tylko pardon, zwykła sraczka, to może takie domowe sposoby pomogą? Wiesz, kisiel, bananek, takie delikatne jedzenie żeby jelit nie podrażniać, a jednocześnie przecież w ciąży jeść trzeba.
-
darika wrote:Dziewczyny czy któraś miała rozwolnienie w ciąży? Po południu mnie zlapalo, pewnie coś zaszkodziło
. Innych objawów niepokojących nie ma, brzuch nie boli, jest miękki, Mała się rusza. Pije dużo wody ale zastanawiam się co by mi pomogło bo normalnie wzięłabym stoperam i po sprawie (nie będąc w ciąży raz na jakiś czas mnie zlapalo (i zawsze stoperan pomagał) ale wiadomo, że w ciąży to nic nie wolno
.
Moze zmiana klimatu, jedzenia, cisnienie? Taki zbieg okolicznosci, ze akurat na wyjezdzie. Nie wiem co moze byc przyczyna,u mnie to raczej w druga strone -
nick nieaktualnyAndzia123 wrote:I gdzie Ty tego paczka widzisz?
hehe w ostatnim czasie to mi bardzo brzuchoo wywaliło
a o moich starych ciuchach to mogę jedynie pomarzyć
a chodzić to już normalnie nie umiem tylko się wlękę
-
Jeny, ale macie małe brzuszki
ja dzisiaj 30 tc zaczęłam i mam +13 kg
akurat ja miałam zawsze niedowagę i byłam bardzo chuda wiec mi te pare kg nie przeszkadza
mam nadzieje, ze po ciąży nawet coś mi tam zostanie
co do gąbek i myjek to ja wczoraj kupiłam jedna gąbkę i trzy myjki takie rzeczniczki malutkie bawełniane. Może złe ze kupiłam- nie wiem, ale to moja pierwsza ciąża wiec kupiłam
a nawet wanienki jeszcze nie mam
nad podkładami do wanienki tez myślałam ale te plastikowe to tak nie bardzo mi podrasowaly. Widziałam takie piankowe, ale nie wiem czy się nadają- jeszcze nie szukałam żadnych informacji na ten temat. A jeśli chodzi o podkłady na łóżko to ja kupiłam opakowanie 90x60 nie wiem ile tam jest sztuk, ale pewnie 10
a wielkich podkładek poporodowych kupiłam 2 paczki po 10 szt. Wczoraj położna w szkole rodzenia mówiła o połogu i mówiła ze lepiej mieć tego więcej bo nie zawsze i nie u każdej, ale zdążą się krwotok poporodowy i lepiej mieć więcej tego sprzętu. Tak samo jak baaaardzo mnie zastanawiało czy taka ranę mogę myć jakimiś płynami do higieny intymnej, ale mówiła ze jak najczęściej woda i raz na dobę psiknąc octaniseptem. Kupiłam 2 szt gaci poporodowych wielorazowych bokserek bo położna mówiła ze takie najlepsze bo przynajmniej te podpaski nie wypadną i ładnie się trzymają
ja za to się zastanawiam czy te gacie mi nie spadną z dupy bo są w rozmiarze s/m a ja nosze s
trochę lipa jakby mi z dupy zleciały hahaha