WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ostatnio mąż do mnie ciągle mówi "mój ty pączusiu" ;P więc widocznie jestem pączusiem ;-) hehe w ostatnim czasie to mi bardzo brzuchoo wywaliło ;D a o moich starych ciuchach to mogę jedynie pomarzyć ;) a chodzić to już normalnie nie umiem tylko się wlękę ;D

Mój do mnie tez mówi, ze jestem jak taki pączuś :D nosze kurtkę o dwa rozmiary za dużo bo w inna już nie wchodzę :P niedługo pewnie ta tez będzie za mała i zostanie mi tylko kurtka męża bo gdybym miała kupić o 3 rozmiary za duża to chyba miałabym płaszcz aż do kostek :D o swoich starych ciuchach tez mogę pomarzyć. Nie ma szans żebym w jakieś weszła. Wcześniej nosiłam rozmiar 32, teraz mam 34 które są już za małe w pasie także u mnie szybko idzie :P muszę nowe sobie zamówić :D z chodzeniem to ja tez mam problem- mój mąż się śmieje ze chodzę jak pingwin :D

gondi lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika ja mialam juz kilka razy. Nic się nie da z tym zrobic, swoje trzeba oddać + lekka dieta. No i duzo pic - to najważniejsze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy córce nic nie wkładałam (korzystaliśmy z wiadra kąpielowego lub umywalki więc nie było potrzeby)

Dla mnie do dziś kp to sposób karmienia, najzdrowszy z możliwych, tani i wygodny, a do tego super uspokaja dziecko. Nie widzę by szczególnie wpływało na więź, może dlatego że u nas ogólnie dużo różnej bliskości, teraz córka stała się straszną „Zosią samosią”

Co do podkładów na łóżko stosowałam przed porodem, bo bałam się że łóżko namoknie. Na podróż do szpitala kupiłam sobie też takie majtko-pampersy. W aucie dały radę ale nim weszłam do gabinetu, to przemokłam (nie wzięłam na zmianę). Te podkłady ala podpaski na początku nosiłam po 2+majtki siatkowe (w szpitalu były b.o więc nie wiem ile poszło). Do domu też nie pamiętam ile ich wzięłam. Miałam też 2 op. dużych podpasek, a później już normalne (Tylko ze mnie się lało ponad 2 miesiące)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zamówić zestaw z philips avent wszystko w jednym ale nie ma na magazynie :( napisałam do nich czekam na odpowiedź. mam nadzieję że będzie jeszcze dostępny.

zamówiłam za to na allegro kocyk i poduszeczkę do wózka z minky, prześcieradło z gumką, i pościel na zmianę do łóżeczka, za wszystko 79 zł z przesyłką. nie mogę się doczekać aż przyjdzie :)

a w 5 10 15 jest wyprzedaż - 55% i jest sporo fajnych ubranek dla niemowlaków w fajnych cenach.
    ja nie kupuję bo mam dostać ubranka od szwagierki i mam już sporo, ale może któraś coś znajdzie dla siebie a raczej dla maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:18

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fd5e2cfe9e7.jpg

To ja przy Was mam dużą piłkę :)
    Ale gin mowi że w drugiej ciąży z reguły jest wiekszy :P Co to bedzie w 40 tc...

Ja mialam tą gąbkę do wanienki ale szybko zaczela smierdziec i ją wyrzuciliśmy. Kupiliśmy taki plastikowy wklad na ktory kladlismy tetrę.

Tęskniąca, MaGo, Totoro, Sassy, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Moze zmiana klimatu, jedzenia, cisnienie? Taki zbieg okolicznosci, ze akurat na wyjezdzie. Nie wiem co moze byc przyczyna,u mnie to raczej w druga strone :)
    No właśnie to normalne, że zawsze coś się musi na wyjeździe wydarzyć :-P. Na szczęście na obecną chwilę mi przeszło. Tutaj jest dość ciężkie jedzenie, raczej będę jadła już coś lekkiego.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis kupilam łóżeczko :-)

Totoro, tanith lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus 11kg a obwód brzucha 100 cm. Ostatnio bardzo duży się zrobił i skóra ciągnie po bokach. Mam oliwkę ale nie lubię jej. Tłusta jest i plamy zostawia i muszę jutro w rosmannie jakiś balsam kupić. I myślę o tym palmersie albo sexy mama. Który lepszy? Moje stare rozstępy zrobiły się bardziej różowe :/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam wizytę u endo, opłacała się zmiana lekarza!!! Nie dość, że na nfz (szkoda, że nie zrobiłam tego wcześniej) to po 2 miesiącach taka poprawa! TSH spadło poniżej 1, a u poprzedniej pseudolekarki "leczona" byłam przez pół roku i TSH miałam non stop na poziomie 3,1-3,2 !
    Rzuciła mnie na wagę, jestem jak na razie 5kg do przodu od początku ciąży.
    Łóżeczko mam złożone, ale za tydzień czeka nas malowanie pokoiku :O Farby są zakupione, więc już tylko mąż musi mieć kilka dni wolnego żeby się za to zabrać i zostanie nam tylko składanie mebli ;)

Totoro, Kinga., tanith lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 ja mam taką samą piłlkę, jak nie większą, a jestem w pierwszej ciążyxD Mam 99cm w obwodzie brzucha:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam w brzuchu 107 cm hehe duzy ale mialam tluszczyk przed ciaza wiec to dlatego.

Zastanawiam sie czy potrzebny mi sterylizator do butelek?? Jak sadzicie przyda sie czy wystarczy wyparzac butelki wrzatkiem?

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te łóżkowe to zuzylam tylko 3 reszte z opakowanie mialam na przewijanie maluszka gdzies na mieście. W domu już nie uzywalam bo one nie sa oddychające więc tylko w szpitalu.
    No właśnie musze coś pomyslec o zabezpieczeniu łóżka pod koniec ciąży w poprzedniej tego nie zrobilam ale teraz trochę szkoda mi nowego materaca gdyby odeszły wody. No nic może sam recznik wystarczy albo koc podprzescieradlo.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała rozwolnienie w ciąży? Po południu mnie zlapalo, pewnie coś zaszkodziło :-/. Innych objawów niepokojących nie ma, brzuch nie boli, jest miękki, Mała się rusza. Pije dużo wody ale zastanawiam się co by mi pomogło bo normalnie wzięłabym stoperam i po sprawie (nie będąc w ciąży raz na jakiś czas mnie zlapalo (i zawsze stoperan pomagał) ale wiadomo, że w ciąży to nic nie wolno ;-).

Na rozwolnienie mam super sposób mojej tureckiej teściowej - wydaje się obrzydliwy, ale działa zawsze, nie wiem ile razy uratował mnie na wyjazdach i wakacjach, no i w 100% naturalny :)

Trzeba wziąć łyżeczkę kawy, takiej drobno zmielonej, wsypać ją na łyżkę do zupy, na to wycisnąć łyżkę soku z cytryny i połknąć. Najlepiej przy zlewie i od razu popić wodą - smakuje obrzydliwie no i ta kawa lubi się przyklejać w gardle, można się nieźle rozkaszleć, dlatego najlepiej od razu popić wodą, ale rozwolnienie przechodzi po kilkunastu minutach. My już nic aptecznego na takie przypadłości nie używamy :)

darika, AJrin lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam płaściutki, dość umięśniony brzuszek... Dlatego myślałam, że będę jedną z tych, po których do 7. miesiąca nie widać, że są w ciąży. Tymczasem już w 4. miesiącu nie dopinałam swoich spodni i przeszłam na ciążówkixD

Nie pomyślałam o tym, żeby zabezpieczać łóżko przed ewentualnym odejściem wód... O.o a tu faktycznie jak pójdzie po materacu to co wtedy... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tymi wodami - położna w szkole rodzenia mówiła, żeby rozłożyć ... rozcięty worek na śmieci :D Na to stare ręczniki, a na to prześcieradło ;) i w takim koczowisku bytować :D Ja padłam jak to usłyszałam :P cieszę się, że ostatnie zajęcia za nami!

a jak piszecie o ciuchach - ja w ciążowe zaopatrzyłam się na zalando i to była baaaaaardzo dobra decyzja, fajnie się sprawdzają, a wiele ma opcję karmienia i będą ze mną na dłużej :) pisałam dzisiaj o tym u siebie http://worqshop.pl/capsule-wardrobe-w-ciazy/ :)

gondi lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabezpieczenie lozka musze o tym pomyslec

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tej wadze...i nie widze zadnej podobnej do mnie.I jak to baba juz sie martwie:/
    Od poczatku mam ok 4 kg na plusie i tylko brzuszek ciut wiekszy.
    Mierzylam i w najszerszym miejscu mam 93cm.
    Ktos cos podobnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja myślałam o wyprawce tej większej gabarytowo oraz o praniu i prasowanie żeby zabrać się za to dopiero w połowie marca ale ostatnio jest mi coraz ciezej i nie dam rady więc postanowiłam już teraz się za to wziąć . Chociaż dopiero 28tydzień u mnie ... co o tym myślicie ? Kiedy wy chcecie mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:47

• Totoro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    a z tymi wodami - położna w szkole rodzenia mówiła, żeby rozłożyć ... rozcięty worek na śmieci :D Na to stare ręczniki, a na to prześcieradło ;) i w takim koczowisku bytować :D Ja padłam jak to usłyszałam :P cieszę się, że ostatnie zajęcia za nami!

a jak piszecie o ciuchach - ja w ciążowe zaopatrzyłam się na zalando i to była baaaaaardzo dobra decyzja, fajnie się sprawdzają, a wiele ma opcję karmienia i będą ze mną na dłużej :) pisałam dzisiaj o tym u siebie http://worqshop.pl/capsule-wardrobe-w-ciazy/ :)

Oooo jaki fajny blog!:D I temat wprawdzie o ciuchach, ale umrę jak nie zapytam - czy na zdjęciach z kuchni widzę meble Ikea Savedal...? Przepraszam, że tak zupełnie poza tematem, ale jesteśmy na etapie wykańczania domu i ostatnio poza wyprawką żyję tylko płytkami meblami, drzwiami itd:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już kiedyś wspominałam Mąż robi mi co tydzień zdjęcie z profilu żeby obserwować jak rośnie brzuchol i właśnie je sobie przeglądałam, zaczęliśmy w 10 tygodniu je robić i pamiętam jak w 20 tyg podniecalam się, że już tak widać itp, teraz patrzę a tam płasko Haha xd
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e3a1eb55b71.jpg

Totoro, Katy, Aliskaa lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ