WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży naprawdę miałam 30 kilo więcej i zeszło wszystko samo. Ćwiczyłam pierwsze 4 miesiące ale później mieliśmy remont i przeprowadzkę a Igi od 5 miesiąca był mega wymagający już nie miałam chwili dla siebie aby ćwiczyć, M wiecznie na remoncie ja sama z dzieckiem. A kilogramy leciały i leciały bez wysiłku.
    Teraz zakupiłam plan połóg Angeliki Piórko i mam zamiar ćwiczyć aby mięśnie brzucha szczególnie poprzeczny ładnie wrócił a potem po połogu będę dalej ćwiczyć. M biega ja też mam zamiar wrócić do biegania i ćwiczeń więc wiem, że powrócę do swojej wagi.
    Gorzej, że jak ma się te 30 kilko to końcówka ciąży to tragedia tak jest ciężko stawy kręgosłup wszystko mega obciążone.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży naprawdę miałam 30 kilo więcej i zeszło wszystko samo. Ćwiczyłam pierwsze 4 miesiące ale później mieliśmy remont i przeprowadzkę a Igi od 5 miesiąca był mega wymagający już nie miałam chwili dla siebie aby ćwiczyć, M wiecznie na remoncie ja sama z dzieckiem. A kilogramy leciały i leciały bez wysiłku.
    Teraz zakupiłam plan połóg Angeliki Piórko i mam zamiar ćwiczyć aby mięśnie brzucha szczególnie poprzeczny ładnie wrócił a potem po połogu będę dalej ćwiczyć. M biega ja też mam zamiar wrócić do biegania i ćwiczeń więc wiem, że powrócę do swojej wagi.
    Gorzej, że jak ma się te 30 kilko to końcówka ciąży to tragedia tak jest ciężko stawy kręgosłup wszystko mega obciążone.
    Ja tez staralam sie cwiczyc z córką w wózku obok ale niestety jak tylko sie od niej oddalalam i przestalam ną zabwaic to był placz. Do tej pory ma prawie 2.5 roku i nie umie sie sama bawic...

Ja podziwian calym sercem kobiety ktore maja +30kg. Bo ja przy tych +10kg juz ledwo oddycham i mam puls jakbym biegala godzine, do tego zgaga z powodu duzego brzucha jest straszna. Do buzi cofa mi sie kwas zoladkowy...

• Paatka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mi też już ciężko. U siebie mam windę to tak tego nie odczuwam, ale wczoraj musiałam wejść na 3 piętro do przyjaciółki i nie myślałam, że aż tak się zasapie... na dodatek poruszam się jak pingwinek. Obciążenie brzuszkowe robi swoje... Tak poza brzuchem to wszyscy mówią, że nigdzie więcej nie utyłam. Ja sama widze, że urosły mi jeszcze piersi i lekko pupa, ale nogi i twarz są niezmienne, a najbardziej właśnie się bałam pączka na buzi ;p

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem wam szczerze że nie czuję aż tak bardzo tych swoich 14 kg. jedyne co mnie wkurza to uda, niby 3 cm ale ocierają się i jak się rozpłaszczą to wyglądają okropnie, owszem szybciej się męczę, ciągle mi gorąco, no ale brzuch już spory i jednak daje o sobie znać.
    trochę ćwiczę nogi ale wiem że nie powinno się w III trymestrze forsować więc staram się chodzić na spacery żeby chociaż mieć trochę ruchu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei już 12kg na plusie. Szczerze liczyłam że ogólnie przytyje z 15kg, zawsze byłam z tych szczuplejszych i z każdym dodatkowym kg robię wielkie oczy. Ale w głębi duszy wiem że dla Synka mogę tyc bo on teraz najważniejszy. U mnie póki co w brzuszku 95cm. Natomiast w biuście przybyło 10cm i z moich 90 jest 100, mimo że kupiłam w grudniu większe staniki to już są za małe, więc dokupilam przedłużki do obwodu i póki co daje rade.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwałam miarkę w brzuchu 110 :D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek w najszerszym miejscu 103 cm, wiec dosc sporo. W biodrach to nawet nie bede mowic a w cycki jak na zlosc nie chce isc. Coz, taka moja uroda.

Czy to mozliwe zeby przy pelnych 28 tygodniach dziecko od tygodnia lezalo tak samo i w ogole nie fikalo? Przeciez ma jeszcze sporo miejsca a ja kopniaki czuje tylko bardzo niziutko. Wczesniej czulam po calym brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:52

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan jak najbardziej już może obrać jedna pozycje wcale tak dużo miejsca już tam nie mają.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój wielgasny brzusio :)
    Przodem nie robi az tak wrazenia ale bokiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:12

Totoro, acygan, darika, Agusia_pia, Kinga., Kachna62, Aliskaa, Katy, Sassy, MaGo, tanith, Pysia89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zamiar ćwiczyć po porodzie:) Oczywiście w miarę mozliwości, zobaczymy kiedy dojdę do siebie i na ile będę na siłach przy takim maluchu (w dodatku pierwszym - pewnie nie będe w ogóle spała tylko czuwała nad łóżeczkiem :D).
    Zawsze sobie myślałam, że będę fitmamą, całą ciążę będę ćwiczyć (jestem instruktorką), ale życie zweryfikowało moje poglądy:D Zaprzestałam kompletnie treningów, bałam się, bo szyjka od początku krótka i miękka. Zresztą początki ciąży były dla mnie bardzo stresujące, więc pozostałam przy spacerach:) Po porodzie chcę jednak wziąć się za siebie, żeby wrócić do formy:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Oooo jaki fajny blog!:D I temat wprawdzie o ciuchach, ale umrę jak nie zapytam - czy na zdjęciach z kuchni widzę meble Ikea Savedal...? Przepraszam, że tak zupełnie poza tematem, ale jesteśmy na etapie wykańczania domu i ostatnio poza wyprawką żyję tylko płytkami meblami, drzwiami itd:D

tak, tak to ta seria z Ikea :D my się remontujemy już prawie rok, ale w starym domu i jeszcze mieszkając na miejscu tak to się ciągnie.. kuchnię zrobiliśmy w sierpniu, zastanawialismy się jeszcze nad Bodbyn, ale one są takie kremowe, nie białe. Plus trudniejsze do utrzymania w czystości (bo więcej zakamarków itp) plus droższe :) bardzo jestem z tych naszych zadowolona :)

Apropo ćwiczeń - ja cały czas się ruszam, ćwiczę moją kochaną jogę i dużo się rozciągam, czasem porobię coś na piłce, staram się, żeby te 30 min dziennie ruchu innego niż spacery jednak było. Chociaż tutaj też nasza szkoła rodzenia mnie pokonała, bo pani psycholog stwierdziła, że "ciąża to nie czas na aktywność fizyczną".. generalnie mam to w nosie i dopóki mam siłę i ochotę, a gin nie widzi przeciwskazań to ruszam się dalej. A po połogu chcę wrócić do biegania i jazdy na rowerze, tak bardzo tęsknię :(

edwarda20 lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej się nie ruszam jakoś specjalnie - mam lenia, więc od czasu do czasu tylko spacer. Tyle chociaż, że na wadze plus 5kg, więc nie tak źle. Z jedzeniem różnie u mnie bywa. Są dni kiedy cały czas coś jem, a są dni kiedy tylko zjem bo muszę.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    tak, tak to ta seria z Ikea :D my się remontujemy już prawie rok, ale w starym domu i jeszcze mieszkając na miejscu tak to się ciągnie.. kuchnię zrobiliśmy w sierpniu, zastanawialismy się jeszcze nad Bodbyn, ale one są takie kremowe, nie białe. Plus trudniejsze do utrzymania w czystości (bo więcej zakamarków itp) plus droższe :) bardzo jestem z tych naszych zadowolona :)

Miałam ten sam dylemat - bodbyn czy savedal i też stanęło na savedal właśnie ze względu na kolor :) a jak te mebelki jakościowo, jeśli mogę podpytać? Kiedyś się nasluchalam od koleżanki negatywnych opinii na temat kuchni Ikea i byłam zdziwiona bo miałam już trochę mebli z Ikei i nigdy nie narzekałam :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie? Faktycznie się różnią czy tylko inny producent? A może kupić kilka różnych i testować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży bym chętnie poćwiczyła, ale niestety mam zakaz... ale po porodzie od razu się biorę ;D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina ja testowałam różne i mi super się sprawdziły z Johnson & Johnson ale wiem, że było raczej krytykowane ;-) Mi one podpasowały dobrze się trzymały i były chłonne łatwo dostępne w rossmannie.
    Hafija robiła kiedys test:
    https://www.hafija.pl/ranking-wkladek-lakatcyjnych

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin-szlysmy leb w leb z brzuszkiem ale teraz to mnie wyprzedzilas:p

AJrin lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmierzyłam brzucha i mam 93cm w najszerszym miejscu :)

Pysia89 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ajrin-szlysmy leb w leb z brzuszkiem ale teraz to mnie wyprzedzilas:p
    Haha strasznie wystrzelił i zrobiło sie ciężko zaczynam myśleć o L4 bo usiedzieć na tyłku nie daje rady 8 godzin przed kompem.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam kaszel od wczoraj.. i dzisiaj kichanie doszlo masakra. I nie wiem jak sobie z tym poradzic..syropu z cebuli nie moge bo to cukier albo miod a ja mam cukrzyce... wgl Jak kaszle to wtedy na brzuchu sie taka gorka robi..chyba to pupcia małego :D

xk81pfk.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ