WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny ja myślałam o wyprawce tej więcej gabarytowo oraz o praniu i prasowanie żeby zabrać się za to dopiero w połowie marca ale ostatnio jest mi coraz ciezej i nie dam rady więc postanowiłam już teraz się za to wziąć . Chociaż dopiero 28tydzień u mnie ...

I dobrze, trzeba brać pod uwagę, że nie każda z nas do końca ciąży będzie śmigać jak gdyby nigdy nic:) Do mnie ostatnio znajoma - "ale Ty to jeszcze nic nie szykuj... Podobno nie powinno się kupować, szykować itd. nic wcześniej "..... Mój Boże - sobie pomyślałam - już teraz postoję parę minut przy desce do prasowania i mi plecy siadają, a co dopiero później?! A po porodzie to na bank będę miała łeb do zakupów i czas i siły wszystko ogarniać... A prasować będzie pewwnie mąż;) Wiadomo, że chodziło jej o przesąd, o to, że jeszcze może sie wiele wydarzyć do czasu porodu albo i przy samym porodzie... ale cholerka, na każdym etapie może sie wydarzyć, więc co, mam wszystko na ostatnią chwilę szykować "żeby nie zapeszać"?;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    I dobrze, trzeba brać pod uwagę, że nie każda z nas do końca ciąży będzie śmigać jak gdyby nigdy nic:) Do mnie ostatnio znajoma - "ale Ty to jeszcze nic nie szykuj... Podobno nie powinno się kupować, szykować itd. nic wcześniej "..... Mój Boże - sobie pomyślałam - już teraz postoję parę minut przy desce do prasowania i mi plecy siadają, a co dopiero później?! A po porodzie to na bank będę miała łeb do zakupów i czas i siły wszystko ogarniać... A prasować będzie pewwnie mąż;) Wiadomo, że chodziło jej o przesąd, o to, że jeszcze może sie wiele wydarzyć do czasu porodu albo i przy samym porodzie... ale cholerka, na każdym etapie może sie wydarzyć, więc co, mam wszystko na ostatnią chwilę szykować "żeby nie zapeszać"?;/

Dokładnie! Jak niby po porodzie ogarnąć to wszystko? Latać z tymi "pampersami" w majtasach po sklepach? I z malutkim dzieckiem zawitym w pieluchę szpitalną?
    Z ciekawości zapytam, czy znajoma ma dzieci?

Mi też już ciężko, w marcu to mąż będzie mnie przetaczał z jednego boku na drugi :) Zamierzam w przyszłym tygodniu kupić już wszystko i od razu prać i prasować.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabezpieczania lozka fajna sprawa jest prześcieradło nieprzemakalne, takie jak do lozeczek. Ja kupilam sobie takie jak zmienialismy lozko i czesto synek sobie w nim lezal, a ze ulewal i czasem bokiem siurki wylecialy to nie balam sie o materac. Teraz przed porodem sobie jw zaloze i nie bede sie martwila jakby mialy wody odejsc.

AJrin lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wstawiłam pierwszą pralkę, a jutro pójdzie kolejna... Sporo tego wszystkiego się uzbierało, więc prań dużo, a co dopiero prasowanie i strategiczne rozlokowanie tego wszystkiego. Termin na początek kwietnia, więc stwierdziłam, źe nie ma już na co czekać, skoro w połowie marca ciąża już będzie donoszona, a luty to tylko 28 dni, więc zleci raz dwa...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Tak piszecie o tej wadze...i nie widze zadnej podobnej do mnie.I jak to baba juz sie martwie:/
    Od poczatku mam ok 4 kg na plusie i tylko brzuszek ciut wiekszy.
    Mierzylam i w najszerszym miejscu mam 93cm.
    Ktos cos podobnie?
    Co prawda mam na plusie 10kg ale w najszerszym miejscu brzuch ma 94cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 23:28

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesadow to tez slyszalam zabobony ze nie powinno sie wozka kupowac zanim sie urodzi i lozeczka. Bo to zle wrozy. Dla mnie to glupota. Co ma byc to bedzie i kupno wczesniej wyprawki nie ma moim zdaniem zwiazku.

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Co prawda mam na plusie 10kg ale w najszerszym miejscu brzuch ma 94cm :)

U mnie identycznie +10kg i 94cm ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łołołooo dziewczyny u Was już pranie, ale jak to, kiedy to zleciało :D

U mnie wciąż prokrastynacja, utożsamiam się z tym co napisała Kaszelkowa. Mam wrażenie, że jeszcze jest trochę czasu :)
    Pranie rożków i innych bzdecików zacznę robić najwcześniej w połowie lutego, a ubranek na początku marca. Aleeee, żeby nie było, jutro odbieram wózek!Proszę wpisać mi plusa!

Totoro, ja też bardziej w temacie wykończeń ;) Ostatnie dni spędziłam w marketach budowlanych. Myślałam, że urodzę na dziale z armaturą tak mnie to wykończyło. I niestety "urodzę" to nie przenośnia, brzuch mi już tak ciągneło do ziemi, że masakraaaa :D Ale głowne zakupy zrobione, jestem z siebie mega dumna. Teraz jeszcze tylko zamówić meble, a pod koniec marca działamy z wystrojem, dodatkami itd.

U mnie 9kg na plusie, bęben wywaliło mi przez styczeń tak, jakbym zapomniała używać Calgonu albo praktykowała tłusty czwartek w każdy czwartek. I wtorek. I środę XD

tanith, Mirabelcia lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Sassy to widzę, że podobne tematy u nas xD nam do mebli jeszcze kawałek drogi, w ogóle nie wiem czy uda nam się wejść do domku od razu po porodzie, ale pojawiła się iskierka nadziei i tego się trzymam. :)

Sassy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jesteście same. Ja pranie itp planuję na pierwszy tydzień marca. Teraz walczę z meblami kuchennymi. Dzis może uda mi się pociąć fronty na szuflady, jutro lub po jutrze może wszystko oszlifuję. No i w weekend chciałabym dociąć blaty i skleic. Kolejny tydzień fajnie by było nałożyć kolejna warstwę oleju i wysuszyć a poźniej zostaje skręcane korpusów, mocowanie prowadnic itp. Mam nadzieję, ze po drodze córka nie będzie już chorować, ząbkować itp, bo takie akcje mocno opóźniają mi prace. Poźniej gruntowne sprzątanie mieszkania i mogę się brać za wyprawkę. Trzymajcie kciuki bym się wyrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 04:34

gondi, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Tak piszecie o tej wadze...i nie widze zadnej podobnej do mnie.I jak to baba juz sie martwie:/
    Ktos cos podobnie?
    Ja przytyłam 5 kg do tej pory. Brzuch, moim zdaniem, mam spory ale nie wiem ile, zmierze jak wrócę do domu :-). Moja gin mówi, że jest ok, że najważniejsze, że dziecko rośnie i wyniki są dobre a waga się nie przejmować. Każda kobieta inaczej przybiera- jedna więcej druga mniej i ne ma, co porównywać.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam niby 6kg, a brzuch tylko 85 cm :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:03

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie zamierzam zapisać się na jakieś fitness... bo czuję, że może nie był łatwo wrócić do wagi 48kg... ;D zawsze narzekałam, że tak mało ważę, a teraz mi jej brakuje :D hehe kobiecie jednak nigdy się nie dogodzi ;D

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Ktos cos podobnie?

Ja mam 2kg na plusie. Brzucha nie mierze :-) ale mam mega duzy

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Losie chciała bym mieć tylko 4 na plusie :P
    U mnie jest 15 kilo obwodu ie wiem miarka mi zaginęła starszak się nią ostatnio bawił :/ ale do waszych to jest ogromny!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Losie chciała bym mieć tylko 4 na plusie :P
    U mnie jest 15 kilo obwodu ie wiem miarka mi zaginęła starszak się nią ostatnio bawił :/ ale do waszych to jest ogromny!

Ja na początku schudłam i dopiero teraz waga sie wyrównała. Ale widzę że teraz waga będzie mi lecieć jak szalona. Staram sie tym nie denerwować. Jeszcze tsh mu skacze i tym jestem naprawdę załamana

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po porodzie mam zamiar ćwiczyć ostro żeby nadprogramowe kg zgubić, dobrze że mamy letnie dzieci będą długie spacery, mieszkam na wsi więc mam gdzie chodzić po świeżym powietrzu. a czuję że po porodzie jednak zostanie mi tłuszcz na biodrach i udach :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba każdemu zostanie na biodrach. Mój brzuch też jest wielki. Wrzuciłabym foto ale po przeprowadzce nawet Internetu nie mam podlaczonego :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia im mniej przytyjesz tym lepiej. Czym się tu martwic? Lekarz widzi ze dzidzia pięknie sie rozwija i przybiera i tylko to się liczy.

Mnie wczoraj waga pokazala 1 kg na plusie i jestem z tego bardzo zadowolona ;) jak wstane to zmierze brzuch bo nigdy tego nie robiłam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To chyba każdemu zostanie na biodrach. Mój brzuch też jest wielki. Wrzuciłabym foto ale po przeprowadzce nawet Internetu nie mam podlaczonego :p
    Mi po pierwszej ciąży biodra się rozeszły, ale waga w ciągu miesiąca się wyrównała, wałków tłuszczu nigdzie nie było, a poźniej mocno schudłam (przez alergię córki). Niestety jak jej przeszło, to sobie popuściłam i trochę mi się przytyło... Obecnie mam 10,5-12 kg na plusie (wydaje mi się że 2 kg zrzuciłam, ale pewność będę miała jak się zważę u lekarza na tej samej wasze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:02

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ