X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardki nie wieszałam i nie wieszam (nie wierzę w przesądy).

Biodra bardzo bolały mnie w pierwszej ciąży, a po ból się nasilił, później doszły kolana (od noszenia), a na koniec kręgosłup (niewłaściwie podniosłam wózek). W tej ciąży póki co jest ok. Tzn boli mnie kość krzyżowa, ogonowa, kręgosłup i stopy jak długo stoję. Niestety znów żyły na nogach mi wylazły, więc muszę znaleźć czas na masaże itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś mama wspomniała o samej kokardce, gdyby nie ona to nawet bym nie wiedziała, że coś takiego jest. O medaliku to już kompletnie nic nie słyszałam. Na pewno nic nie zawieszę :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często boli kręgosłup, ale odcinek lędźwiowy, nic przyjemnego dopiero dłuższe leżenie przynosi ulgę... A mały coraz bardziej mi się wypina, normalnie takie górki mi robi na brzuchu, że gołym okiem widać, gdzie są plecy :) a co do czerwonych kokardek, to wiem, że niektóre położne współpracujące z Lullalove wręczają takie na oddziale po porodzie, ale to chyba jeszcze nie jest na taką szeroką skale

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Totoro mam to samo!!! Myślałam, że tylko ja, że może nagle materac zrobił się niewygodny :/

Ooo! Myślałam, że tylko ja mam jakieś dziwne dolegliwości :/ a miałaś też takie problemy z bólem przed ciążą? Albo tą wypadającą kość udową?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ooo! Myślałam, że tylko ja mam jakieś dziwne dolegliwości :/ a miałaś też takie problemy z bólem przed ciążą? Albo tą wypadającą kość udową?
    Nie, nie miałam. Zaczęły się od jakiegoś tygodnia. Poleżę na prawym boku i zaraz boli jakbym miała stłuczony bok i tak ciągnie jeszcze przez chwilę jak już leżę na lewym boku :( a za jakiś czas zmiana i tak całą noc. Dzisiwj pierwszy raz poczułam skurcz Braxtona :O Dość mocny nawet, ale pomogło głębokie oddychanie i rozchodzenie :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie jeszcze nic nie boli :)
    Ale w pierwszej ciąży pamiętam ze dokuczał mi kręgosłup. Zgaga też przeszła po tabletkach więc teraz tylko doczekać w takim stanie do porodu i będzie cudownie :)

• tanith Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo a jak to czuć ten skurcz Braxtona? Czy to boli? Długo trzyma?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja przed oierwsza ciaza jakies 4 lata temu utykalam na prawa noge tak mnie bolalo biodro. Mialam przeswietlwnia usg i 3 wizyty u ortopedy dodam kazdy postawil inna diagnoze, przeszlam rehabilitacje masaze zabiwgi krio i magnetyczne i nic nie pomagalo. Jako dziecko mialam dysplazje bylam w szynach. Potem od najmlodszych lat plywalam trenowalam plywanie zawodowo cala podstawowke i liceum. Wtedy nie bylo nic a nic problemow kregoslup piękny prosty. Wszystko siadlo po.skończeniu trenowania i to wlasnie wina krutszej nogi. Przez co kręgosłup sie wykrzywil. Wiec w pierwszej ciąży biodro dawalo mega popalic nawet rwa kulszowa. Teraz jak sie zasiedze czuję lekki problem. Dodam ze w trakcie oierwszej ciąży byłam u ortopedy aby sprawdzić czy napewno moge rodzic sn. Ooieral sie na starym rentgenie nowego nie mógł wykonać mialam usg i wszystko ok dodam ze on na lezaco wykonal kilka takich sprawdzen i nawet na tej po dstawie powoedzial ze jest ok. Wiec warto skonsultowac ja wypadajacej panewki nie mialam ani takiego odczucia.
    W tej ciazy czuje spojenie lonowe póki co najbardziej i cignie mnie w pachwinach w łóżku jak wstaje albo sie przekrece.

Asiula27 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam tych dolegliwosci.

Mnie nic absolutnie nic nie dokucza.Czuje sie jakbym w ciazy nie byla.
    Gdyby nie fakt ze bejbik sie rusza regularnie to bym osiwiala.
    Tak czy siak martwie sie ze mam maly brzuch na tym etapie...ze przytylam jakies 4 kg...i slabo widac moj brzuszek.
    Widzicie i tak nie dobrze i tak nie.Heh
    To teraz ja pobiadolilam a co ;)

Dobrego dnia! ;)

• darika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam to opisać, bo to przeszło dzisiaj wszystko. Pojechałam rano ma badania (krew, mocz). Przychodnie otwierają od 7, laboratorium też. Trzeba wziąć numerek z rejestracji. Zawsze, odkąd pamiętam wchodzilam do przychodni bocznym wejściem, chyba, że było zamknięte. Dzisiaj na szczęście było otwarte. Weszłam, było chyba za 3 siódma. Rozglądam się i pusto, myślę sobie "wow, może dlatego, że ferie..." (zawsze było pełno ludzi). Ustawilam się przy rejestracji i pani otworzyła w tym momencie główne wejście, z którego wysypalo się chyba ze 30 osób. Nagle jakąś baba się na mnie pcha, więc jej grzecznie zwracam uwagę, że ja tu stoję pierwsza, a ona, że ja się wzięłam nie wiadomo skąd i że ona jest pierwsza i się na mnie pcha, napiera, że aż wcisnęła mnie w lade. Nie wytrzymałam i wydarlam się na nią, żeby się na mnie nie pchala, bo jestem w ciąży. Na co ona "taak? Skąd miałam wiedzieć jak Pani tego nie pokazuje?". No i mnie zamurowało. Pewnie wg niej powinnam sobie na czole wytatuowac, że jestem w ciąży albo brzuch przerzucac na plecy jak stoję tyłem. Przecież to jest paranoja! A jakby stał ktoś niepełnosprawny i by go przewróciła? Też by powiedziała, że nie wiedziała, bo po nim nie widać, że tego nie pokazuje, bo nie ma wózka?! Powiedziałam, co o niej myśle, wzięłam numerek i poszłam na badanie. Wróciłam taka wściekła, że szok...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ja też się właśnie boję, że może nie zdiagnozowali mi dysplazji po urodzeniu i ból bólem, poprzewalam się nocami i dam radę. A ciągu dnia z kolei w ogóle tego nie odczuwam. Strasznie się jednak boję, że może mnie to dyskwalifikuje do porodu SN a nie wiem :( udam się do ortopedy bo mnie to męczy strasznie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś jest zainteresowana odkupieniem nowych ubranek z firmy Sofija dla dziewczynki.Są to bardzo dobre jakościowo ubranka bawełniane dlugi rękaw
    https://supermaluszek.pl/pl/producer/Sofija/10
    sofija.com.pl
    Mam na rozmiar 56
    7 bodow długo rękaw ,1 kaftanik.
    2 śpiochy, 1 pajac grubszy polar
    2 czapeczki
    Na 62:
    6 bodow, 1 spodenki bawełniane
    1 pajac 1 śpioch 1 gruby komplecik taki na dwór 2 czapeczki
    Na 68
    2 body
    Wszystko jest nowe z metkami poporstu poniosło mnie i dwie babacie z zakupami :) la zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia na maila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:28

KwietniówkaZ
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwietniowkaZ wrote:
    Hej dziewczyny czy któraś jest zainteresowana odkupieniem nowych ubranek z firmy Sofija dla dziewczynki.Są to bardzo dobre jakościowo ubranka bawełniane dlugi rękaw
    https://supermaluszek.pl/pl/producer/Sofija/10
    sofija.com.pl
    Mam na rozmiar 56
    7 bodow długo rękaw ,1 kaftanik.
    2 śpiochy, 1 pajac grubszy polar
    2 czapeczki
    Na 62:
    6 bodow, 1 spodenki bawełniane
    1 pajac 1 śpioch 1 gruby komplecik taki na dwór 2 czapeczki
    Na 68
    2 body
    Wszystko jest nowe z metkami poporstu poniosło mnie i dwie babacie z zakupami :) la zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia na maila

ja bym była zainteresowana i poproszę o te zdjęcia. Maila podam w wiadomości prywatnej . Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek, zebysmy mogle korespondowac miedzy soba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:31

nqtko7eswtot5kmm.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    ja bym była zainteresowana i poproszę o te zdjęcia. Maila podam w wiadomości prywatnej . Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek, zebysmy mogle korespondowac miedzy soba[/QUOTE

Proszę o adres

KwietniówkaZ
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mnie zaakceptować jako "przyjaciółkę", żebym mogła Ci wysłać wiadomość priv.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Musisz mnie zaakceptować jako "przyjaciółkę", żebym mogła Ci wysłać wiadomość priv.
    Haha przepraszam ja aż taka internetowa nie jestem :) Ale już zaakceptowalam

KwietniówkaZ
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, wysłałam wiadomość ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj wizytujemy :D :D

Agusia_pia, Totoro, Tęskniąca, Katy, patusia90, Andzia123, tanith lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    A my dzisiaj wizytujemy :D :D

my dziś też! :) o której masz? ja na 15:00 a wcześniej idę do fryzjera, robię sobie przyjemność bo dziś moje imieniny :))

Tęskniąca, patusia90, tanith lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis obudzili radosna nowina, bratowa urodzila synka :) ale co lepsze brat zawiozl dzieci do przedszkola przed 8 a pozniej mowi, ze ja chyba do szpitala zawiezie, bo cos brzuch boli i przed 9 dostalam juz zdjecie :) takie ekspresowy porod :) z tym, ze to juz czwarty, a kazdy z kolei miala szybszy i latwiejszy :)

darika, Tęskniąca, Katy, Agusia_pia, Halina90, gondi, patusia90, Andzia123, tanith lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ