X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zaczynamy 32 tydzień!

Myślę, że nie ma co się bać połogu. Ważne, żeby być świadomym tego, z czym możemy miec do czynienia, ale absolutnie nie nakręcać się negatywnie :) Mam nadzieję, że będziemy na tyle zaabsorbowane przez nasze małe istotki, że połóg minie jak taka dłuższa miesiączka.

Wspominałyście o wizytach po porodzie w szpitalu. Ja nie życzę sobie nikogo oprócz narzeczonego i mamy. Na odwiedziny będzie czas po upływie przynajmniej tygodnia, dwóch od narodzin. Przez te dwa tygodnie, kiedy będziemy mieszkać u rodziców też zamierzamy zajmować się dzieckiem sami. Mamę będę prosić o pomoc w gotowaniu czy nastawieniu prania.

Już w środę USG III trymestru. 10 tygodni czekania dobiega końca. Dowiem się ile Mała waży, bo ostatni pomiar z 22tc wynosi 440g. Także wielka przepaść.

Wczoraj miałam trochę stracha, bo Malutka prawie cały dzień spała i nie szło jej dobudzić. Ruszała się co jakiś czas, ale bardzo bardzo niemrawo. Myślę, że sporo osób już by jechało na IP i ja szczerze mówiąc się nad tym zastanawiałam, bo sytuacja trwała z 16 godzin. Na szczęście rozszalała sie pod wieczór i bawi się do teraz :)

Ułożenie na 90% główkowe, bo od kilku jak nie kilkunastu tygodni czuję czkawkę nisko, w pobliżu linii majtek, a tuż pod stanikiem wyskakują mi stópki :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy- a widzisz- ha czkawkę też czuje na linii majtek a jest ułożony posladkowo wiec..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciągle zastanawiam się nad kupnem lezaczka. Tym razem zainteresował mnie model Chicco Baby Hug 4w1. Jakieś opinie, doświadczenia? :-)

Chciałabym również kupić nianie elektroniczna i myślę nad modelem Angelcare AC420. Co myślicie?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy 33tc ;D ale ten czas leci...

Paulettaa lubi tę wiadomość

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja mam wrażenie że moj cudak juz glowka w dół jest bo czuje mega parcie na dół i niestety siku o wiele częściej latam :D
    Na Usg ostatnio byl poprzecznie ale już nie czuje tego dyskomfortu w poprzek lepiej mi sie spi wiec prawie jestem pewna ze jest już ok główka w dół :)
    Nic mi nie mów o pęcherzu. Ja latam co chwile, mam wrażenie, że pełen pęcherz a tu trzy kropelki raptem... Najgorzej na mieście.

MaGo, AJrin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czkawki to jest chyba hobby mojej córki xd Są dni, że 5-6 razy ma czkawkę. Teraz leżymy po obiadku i właśnie trwa czkawka numer 2 dzisiejszego dnia.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie równo za 2 miesiące termin wypada :o kiedy to zleciało

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Co do czkawki to jest chyba hobby mojej córki xd Są dni, że 5-6 razy ma czkawkę. Teraz leżymy po obiadku i właśnie trwa czkawka numer 2 dzisiejszego dnia.
    6 razy dziennie? Ojoj :) myślałam, że moje 2-3 to jest dużo

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pierze się te wszystkie nowe elementy wózka? Trzeba to wszystko zdjąć i uprać na pierwszy raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa a jeszcze niedawno myślałaś że urodzisz a pewnie jeszcze przenosisz :P

Mi ostatnio wszyscy mówią że wyglądam bardziwj na chłopca niż na dziewczynkę :O mam nadzieję że nie będzie niespodzianki przy porodzie bo już wszystko różowe

Tęskniąca, mlodaaa, Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    Dziewczyny czy pierze się te wszystkie nowe elementy wózka? Trzeba to wszystko zdjąć i uprać na pierwszy raz?
    Ja nic nie pralam i teraz tez nie piore. Gołego dziecka nie bede tam wkladac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 14:55

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika widok cudny :)))buziak za zdjecie :*

Widze ze Bebetto Torino nie jednej przypadl do gustu.
    Ja mam dylemat wlasnie mysle nad Torino a Tito oba w ciemno szarych barwach. Oba maja te podnozki ciemne co na plus im daje.
    Moj woli Tito bo rama niby ladniejsza ale no halo w cenie az 450 zl rozicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 15:06

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zamiaru prac wózka. Bedzie uprane przescieradlo w gondoli i kocyk.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Hej, zaczynamy 32 tydzień!

Myślę, że nie ma co się bać połogu. Ważne, żeby być świadomym tego, z czym możemy miec do czynienia, ale absolutnie nie nakręcać się negatywnie :) Mam nadzieję, że będziemy na tyle zaabsorbowane przez nasze małe istotki, że połóg minie jak taka dłuższa miesiączka.

Wspominałyście o wizytach po porodzie w szpitalu. Ja nie życzę sobie nikogo oprócz narzeczonego i mamy. Na odwiedziny będzie czas po upływie przynajmniej tygodnia, dwóch od narodzin. Przez te dwa tygodnie, kiedy będziemy mieszkać u rodziców też zamierzamy zajmować się dzieckiem sami. Mamę będę prosić o pomoc w gotowaniu czy nastawieniu prania.

Już w środę USG III trymestru. 10 tygodni czekania dobiega końca. Dowiem się ile Mała waży, bo ostatni pomiar z 22tc wynosi 440g. Także wielka przepaść.

Wczoraj miałam trochę stracha, bo Malutka prawie cały dzień spała i nie szło jej dobudzić. Ruszała się co jakiś czas, ale bardzo bardzo niemrawo. Myślę, że sporo osób już by jechało na IP i ja szczerze mówiąc się nad tym zastanawiałam, bo sytuacja trwała z 16 godzin. Na szczęście rozszalała sie pod wieczór i bawi się do teraz :)

Ułożenie na 90% główkowe, bo od kilku jak nie kilkunastu tygodni czuję czkawkę nisko, w pobliżu linii majtek, a tuż pod stanikiem wyskakują mi stópki :D
    Sassy u mnie mały ułożony pośladkowo a czkawkę czuję na samym dole,więc to nie jest reguła.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Darika widok cudny :)))buziak za zdjecie :*

Widze ze Bebetto Torino nie jednej przypadl do gustu.
    Ja mam dylemat wlasnie mysle nad Torino a Tito oba w ciemno szarych barwach. Oba maja te podnozki ciemne co na plus im daje.
    Moj woli Tito bo rama niby ladniejsza ale no halo w cenie az 450 zl rozicy
    My chcemy kolor SL07, właśnie dlatego, żeby było ciemniejsze na nóżki :-). Wybraliśmy Torino, bo kontaktowałam się z kilkoma osobami, które mają ten wózek i są bardzo zadowoleni, podobno ma dobrą amortyzację, na której mi zależy, bo mieszkamy na wsi (ale asfalt też mamy :-P). Zupełnie nie zależy mi na lekkiej ramie, bo wnosić nigdzie go nie będę musiała, a wiem, że rama jest dość ciężka.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ułożona poprzecznie (z tym, że tak na skos - główka trochę niżej niż nóżki) i też nisko czuje czkawke - po lewej stronie :-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to nie wiedziałam, że tak to wygląda. W takim razie stópki mogą być równie dobrze rączkami :D Zobaczymy w środę.

Ja elementów wózka też nie piorę. Mam Bebetto Luca. Wydaje mi się taaaki ogromny :( Mam nadzieję, że się przyzwyczaję.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak. Ja miałam 2 cc przez pośladkowe ułożenie. Było ono spowodowane tym że dzieciaczki mają mało miejsca bo mam macice jednorożną. Samo to jest powodem do cc, do tego jak sie dorzuci już dwie przebyte cc to zabieg murowany. Za duże prawdopodobieństwo powikłań w trakcie porodu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    To nie tak. Ja miałam 2 cc przez pośladkowe ułożenie. Było ono spowodowane tym że dzieciaczki mają mało miejsca bo mam macice jednorożną. Samo to jest powodem do cc, do tego jak sie dorzuci już dwie przebyte cc to zabieg murowany. Za duże prawdopodobieństwo powikłań w trakcie porodu
    A bo juz myślałam ze trafiłas na lekarzy ktorzy od razu po cc mowia ze kolejne tez cc :) No ale Ty masz inne przesłanki medyczne :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy bolą Was biodra? Mnie męczą nocami - śpię na lewym boku, budzę się bo boli, przewalam na prawy, pośpię trochę i wracam na lewy i tak całą noc...;/ Zdarzało mi się to też przed ciążą, ale spałam głównie na brzuchu, więc ból pojawiał sie tylko jak usypiałam na nierozłożonej kanapie... Zaczęłam sie zastanawiać czy ogólnie nie mam jakichś problemów z biodrami, bo mam też od zawsze taką przypadłość, że jak stoję z ciężarem przeniesionym na jedną nogę to kość udowa wypada mi z panewki - nie towarzyszy temu żaden bół ani nic, jak się wyprostuję wraca na miejsce... W obu biodrach tak mam... Oprócz tego przypomniało mi się, że po moim urodzeniu (cc) jakaś lekarka mówiła mamie, że będę miała problemy z biodrami, krótszą nogę itd, ale temat umarł, nigdy nic mi sie nie działo, nie bolało...

Zaczynam się martwić czy nie będzie to stanowiło problemu przy porodzie sn... Na innym wątku dziewczyna ma dysplazję biodrową od urodzenia i właśnie z tego powodu ma mieć cc, bo sn grozi nawet zaklinowaniem sie dziecka podczas porodu:( Zaczynam schizować, że może mam to samo tylko niezdiagnozowane:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ