Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwie cc. Co do połogu to leci jak mega obfitym okresie i tyle. Często zmieniać podkłady i podmywać sie i powinno być ok. Co do bólu no boli. Nie jakoś mega ale czuć mocne obkurczanie macicy, po cc boli cały brzuch. Przecięte macica, wszystkie mięśnie więc wg mnie nacięcie krocza to pikuś. Sam ból wg mnie jest na tyle znośny że nie przeszkadza w spaniu więc chyba nie ma tragedii. A jeśli chodzi o powikłania to tutaj nie da sie przewidzieć. Przy cc jest uczucie mega ciągnięcia w dół że ciężko się wyprostować i dodatkowy ból przy śmianiu sięStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
A ja jutro ostatnie prenatalne o 13:30. I jakoś tak tradycyjnie jak to przed badaniem przez lekarza z certyfikatem łapie mnie stres mimo, że poprzednimi razami było wszystko ok. No i zobaczymy naszą gwiazdeczkę znowu w 4d, więc mam nadzieję, że tym razem troche buziolka chociaż pokaże
Wczoraj zapisałam malutką na sesję noworodkową do Pani fotograf, u której ja miałam ciążową. Chciałam zobaczyć jaka ta babka jest nim zapiszę do niej małą. Ale szybko się do niej przekonałam, szczególnie jak się dowiedziałam, że z zawodu jest położną po kursach fotograficznychA jej zdjęcia maluchów są cudowne.
Dziś mamy wizyte znajomych z 6 miesięcznym bobasem, także fajny dzień się szykuje i może nie będę miała czasu myśleć o jutrzejszej wizycie
O samym połogu obecnie nie myśle - co ma być to będzie. A wiem, że męża mam takiego, że co by się nie działo to będzie mnie wspierał. Przez pierwsze 2 tygodnie będzie ze mną, a pracę ma taką, że może pracować zdalnie, więc w razie co i później też będzie w domu. -
Ja miałam przed spaniem balangę w brzuchu
Lilia chyba ułożyła się w poprzek i odbijala nóżkami od mojego prawego boku. Mąż już przysypial a ja nagle "O BOŻE!"
aż cała podskoczylam, to było hmm... Straszne trochę
myślałam, że mi przez brzuch wyjdzie
i nie powiem, żeby bolało, ale sprawiało taki dziwny dyskomfort.
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:Ja miałam dwie cc. Co do połogu to leci jak mega obfitym okresie i tyle. Często zmieniać podkłady i podmywać sie i powinno być ok. Co do bólu no boli. Nie jakoś mega ale czuć mocne obkurczanie macicy, po cc boli cały brzuch. Przecięte macica, wszystkie mięśnie więc wg mnie nacięcie krocza to pikuś. Sam ból wg mnie jest na tyle znośny że nie przeszkadza w spaniu więc chyba nie ma tragedii. A jeśli chodzi o powikłania to tutaj nie da sie przewidzieć. Przy cc jest uczucie mega ciągnięcia w dół że ciężko się wyprostować i dodatkowy ból przy śmianiu się
darika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kachna62 wrote:A bedziesz probowac teraz SN czy od razu CC? Bo ja sie nie zgodze na drugie CC no chyba ze bedzie chodzilo o zycie moje lub dziecka. Ale wlasnie ze wzgledu na ten bol brzucha nie chce CC.
Ja miałam 2cc nie mogę rodzić naturalnieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Kachna62 wrote:A bedziesz probowac teraz SN czy od razu CC? Bo ja sie nie zgodze na drugie CC no chyba ze bedzie chodzilo o zycie moje lub dziecka. Ale wlasnie ze wzgledu na ten bol brzucha nie chce CC.
Paatka lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Obiecane zdjęcie z gór - widok z Gubałówki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/477387d22533.jpgAndzia123, edwarda20, Sassy, Tęskniąca, AJrin, Totoro, Kassie, małamii89, Malyprosiaczek, KaMiszka, Aliskaa, Katy, gondi, acygan, Pysia89, asiq lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:Ja miałam 2cc nie mogę rodzić naturalnie
Tak samo duzo lekarzy nie zgadza sie na VBAC czyli porod naturapny po jednej cesarce. Moj akurat sie zgadza -
hej, u mnie też mały układa się pośladkowo, chociaż często kładzie się w poprzek i kopie np ja leżę na boku. teraz czuję Go pod samymi piersiami, ale nie wiem czy kopie nogami czy rączkami uderza. jutro będzie wiadomo jak jest ułożony bo mam wizytę na 15:00.
-
Gosiczek wrote:Ja miałam 2cc nie mogę rodzić naturalnie
Zobacz sobie na fb grupe naturalnie po cesarce dziewczyny i po 3 cc rodzily sn.
Tylko ze trzeba szukac szpitala ltory wspiera sn.
Kachna62 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że moj cudak juz glowka w dół jest bo czuje mega parcie na dół i niestety siku o wiele częściej latam
Na Usg ostatnio byl poprzecznie ale już nie czuje tego dyskomfortu w poprzek lepiej mi sie spi wiec prawie jestem pewna ze jest już ok główka w dół