X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20fbc69e6763.jpg

Po kolei: Pepco 74, Kappahl 62, H&M 62, Smyk 62

O mamo faktycznie nie widac roznicy.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pologu zle nie wspominam. Wiadomo ze lecialo ale nie Bog wie co :-P nic mnie nie bolalo, jedynie szwy przez naciecie troche ciagnely. Ale i tak normalnie siedzialam itd mimo ze kazdy mnie straszyl ze przez miesiac nie bede mpgla siedziec na tylku :-P

Andzia123 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziewczyny piszcie nam takie pozytywy o połogu, od razu lepiej się robi :D bo do tej pory to samych horrorów się nasluchalysmy :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro juz poruszony zostal taki "brudny" temat, to powiedzcie mi, czy to prawda,ze kobieta w trakcie porodu moze zalatwic sie na lozku? Sory za takie pytanie,ale troche mnie to stresuje a czytam, ze nie wszedzie robia lewatywe.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym połogu i w pierwszej chwili zanim przeczytalam pffii polog straszny gdzie tam. No ale po przeczytaniu ok przyznam mialam problem z pokarmem i przez to plakalam, ból był przez poranione sutki aż zaciskalam pięści, ale serio nawet o tym już zapomnialam ;) Da sie przejść :) raz ryczalam na maksa, az M ryczał ze mną ;)
    Na pewno nie jest to straszniejsze niż poród, będziecie płakać i ze szczęścia i z innych dolegliwości, ale to sprawka emocji burzy hormonów.
    Ja wspominam bardzo dobrze polog, te maleństwo w domu, jego zapach i bezbronnosc.
    Wsparcie jest ważne ale w artykule troche przesadzili ja nie mialam M, chodził normalnie do pracy i nie wstawal podawac mi dziecka w nocy. Wspierał mnie psychicznie i robił obiady, dbał o całą resztę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 22:21

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, tak, jak nie zrobisz lewatywy, a to jest Twoj wybor, to leci wszystko pod Ciebie, nie na lozko. Nikt juz sie temu nie dziwi.

Dziewczyny to dobrze, moze nie bedzie tak zle :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Skoro juz poruszony zostal taki "brudny" temat, to powiedzcie mi, czy to prawda,ze kobieta w trakcie porodu moze zalatwic sie na lozku? Sory za takie pytanie,ale troche mnie to stresuje a czytam, ze nie wszedzie robia lewatywe.
    Kolezanka mimo lewatywy wyproznila sie w trakcie porodu, byla w takim stanie ze sie tym nie przejela. Jej maz jest Ratownikiem Medycznym i tez nie mial z tym problemow. Ja jeszcze miesiac temu nie wyobrazalam sobie, zeby moj narzeczony widzial "TO". Ktoregos dnia wieczorkiem poruszylam ten temat i obiecal mi, ze nie bedzie patrzal w moje krocze, rowniez powiedzialam o tym, ze moze sie tak zdarzyc, ze popuszcze i wcale sie tym nie przejal... smial sie ze mnie, ze przejmuje sie takimi glupotami, a w dol nie ma zamiaru patrzec. Na poczatku ciazy troche czytal i wpadl na artykul o impotencji poporodowej ktora zdarza sie wlasnie przez zagladanie w krocze. Stwierdzil, ze nic tam ciekawego nie zobaczy ;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyslalam N tekst, ktory zostal wrzucony o pologu i zabiera sie za czytanie:-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Tak może się tak zdarzyć. Skurcze parte są bardzo podobne do parcia na stolec (ciężko je odróżnić). Często przed porodem organizm kobiety się samoistnie oczyszcza (pewnie słyszałyście) i pojawia się biegunka lub wymioty albo 2w1 (niektóre dziewczyny pisały że utrudniało to im jazdę na porodówkę. Ale nie jest to regułą. W niektórych szpitalach lewatywę robią automatycznie, w innych ma prośbę, a w moim nie robili wcale (jak ktoś chciał, to miał sobie zrobić w domu). Ja akurat nie miałam samoistnego oczyszczania, jedynie od ok godz 14 było mi niedobrze na zapach jedzenia i totalnie nie miałam na nie ochoty. Zjadłam coś dopiero ok 22, jak już było po wszystkim i emocje trochę opadły.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nas straszyli pologiem po naturalnym porodzie ;p Ze rozklapicha, szwy, leci niewiadomo ile i co, ze moze smierdziec itp itp itp ;p
    Skąd się biorą takie bajki... Czy po cc czy SN się krwawi. (Ile, to kwestia osobnicza, można też dostać środki na przyspieszenie obkurczania). Wydzielina przypomina okres. Jak się często zmienia podkłady i dba o higienę, to nic nie śmierdzi. Jak się wda infekcja (obojętnie czy w szew po cc czy zszyte krocze, to może się pojawić nieprzyjemny zapach, ale to nic normalnego, tylko powikłanie...) A i dodam że nie używałam żadnych preparatów bakteriobójczyczych, leków itp. Normalnie przemywałam te miejsca wodą (nieprzegotowaną). Od samego początku używałam siatkowej bielizny i chodziłam w spodniach (bawełnianych, ale w spodniach, bo jak już pusałam nie dla mnie ściskanie podkładu nogami...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 23:13

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła że warto jednak ta lewatywe zrobić jeśli się zdąży bo glowki maluchom przeważnie wyskakują najpierw twarzą do dołu więc to mało przyjemne byłoby dla dzidziusia. A lewatywy w domu zabroniła stanowczo samemu wykonywać. Jak już masz skurcze na porodowce i czujesz potrzebę pójścia do ubikacji to muszą skontrolowac rozwarcie i mogą Ci jeszcze pozwolić iść się zalatwic, nawet pomimo lewatywy. - to tak ze szkoły rodzenia

A swoją drogą: moja teściowa przed porodem wybierała się do toalety i dobrze że koleżanka z sali zawołała polozne bo by mi męża w toalecie zgubila :) podobno urodził się w kilkanaście minut po tej sytuacji :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Połóg straszny? Procz bólu blizny po cc nie przypominam sobie nic strasznego :)

Ja też nie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nas straszyli pologiem po naturalnym porodzie ;p Ze rozklapicha, szwy, leci niewiadomo ile i co, ze moze smierdziec itp itp itp ;p

bo tak jest, ale bez przesady, wszystko do ogarnięcia, majty poporodowe i podkłady bella mamma i do przodu, a w domu to już podpaski nosiłam

edwarda20 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

moze ale nie na łóżko, jak rodzisz to pod tyłkiem wysuwają w łóżku taka śmietniczke, nikt nawet na to uwagi nie zwraca

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nakręcacie hehe pamiętajcie, że nie taki diabeł straszny jak go malują :) .. ja się bardziej martwie o moje cycki, czy bedzie mleko, czy nie zostana tak pogryzione do krwi przez malucha jak przy starszaku ..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• darika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy dzisiaj 32 tc. Niestety już w domku. W górach było fantastycznie! Czułam się świetnie, miałam pełno energii, no i te widoki :-). Nic niepokojącego się nie działo, chociaż przed wyjazdem gdzieś tam w głębi miałam jakieś obawy. Podróż tylko z powrotem dała mi w kość (8h jechaliśmy, bo korki, bo auto znajomym się popsuło i tak w sumie zmajaczyliśmy 3h). Ale przez noc już odpoczelam i jest ok :-).
    No to teraz mogę się brać za pranie, szykowanie, prasowanie :-). Jutro wizyta, a po niej jedziemy zamówić wózek i fotelik :-).

Mirabelcia, Sassy lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lewatywy nie zdszyli zrobic i powiem szczerze ze niewiem czy cos 'popuscilam'. Swoja droga bylo mi to obojetne. I u nas byla taka smietniczka wiec w zadnym wypadku dziecko nie wpada w niewiadomo co :-) przeciez polozna jest i lekarz i lapia to dziecko a nie samoistnie leci gdzies na glowe :-D ja mialam super polozna i mowila ze mam sie niczym nie martwic, ze jest po to zeby mi pomoc i celem jest urodzebie dziecka :-) a w trakcie akcji wymiotowalam to fakt

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika zapodaj jakies fotki :) kocham gory i teskno mi do nich hehe

Jaki wozio zamawiac bedziesz?

Pologu nie Boje sie,chodz to wspaniale nie bedzie wiadomo to juz wiem na co moge i nie moge liczyc.

Hehe pamietam jak bylam po porodzie na sali z dziewczyna ktora non stop doslownie miala jakas manie macala swoje cycki i lamentowala ze sa miekkie.Wszystkim ktorzy przychodzili o tym mowila nie ktorym dawala pomacac....i siedziala lezala na lozku z nimi na wierzchu.
    No to tak z moich mocnych doswiadczen pierworodki bylo.Te miekkie cycki dlugo jeszcze mi sie sily ;)

Ta kura do karmienia wydaje sie ladna ciekawe jak z praktycznoscia.Dzieki Laseczki za namiary :*
    Na allegro znalazlam za stowke i chyba zamowie te mietowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 09:57

• darika Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wrzucę później :-). Wózek chcemy Bebetto Torino, a fotelik Cybex aton 5- o ile będzie pasował do auta :-).

Haha, dobra ta dziewczyna :-P.

moniśka..., Pysia89, patusia90 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko co nowe i nieznane moze przerazac, strach ma wielkie oczy, ale po wszystkim mysle ze będziemy tak mówić jak Wy, ze na luzie, ze dalysmy rade, ze nic okropnego nie bylo :p trzeba to wszystko przeżyć i juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:08

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ