X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    wczoraj liczyłam ile wydaliśmy na wyprawkę i jestem w pozytywnym szoku bo wyszliśmy lekko ponad 3 tyś. a mamy już wszystko oprócz wanienki :)
    a jak u Was z tym? :)

No co Ty, tylko 3 tys??? z ubrankami, mebelkami, fotelikami, wozkami itp itp?????????????

Ja odjelam koszty lekarzy, lekow, balasmow, szkoly rodzenia, masazy, ciuchów ciazowych i policzylam tylko rzeczy dla dziecka i dla mnie do szpitala i wyszlo mi 12 tys :O A jeszcze musze kupic monitor oddechu, dobry termometr, torbe termiczna na butelki, kilka pudelek plastikowych, moze otulacz, moze nosidelko. Aha no i nie mamy jeszcze docelowego fotelika, kupimy dopiero jak kupimy auto ;p (na teraz mam fotelik, który pozyczyla nam kolezanka).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamkniemy wyprawke w 2 tysiacach na pewno ;p Tylko, ze wozek, lozeczko i fotelik dostalismy wiec dlatego tak malo xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia bardzo ładne az kurde człowiek żałuje, że sam szyć nie potrafi!
    Ja szukałam czegoś fajnego ale jakoś szkoda mi kasy to co mi się podoba to 80 zeta a obok łóżeczka mam komodę więc zrezygnowałam kupiłam 2 plastikowe pojemniki aby były na pampersy i jakieś potrzebne kosmetyki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Mirabelcia bardzo ładne az kurde człowiek żałuje, że sam szyć nie potrafi!
    Ja szukałam czegoś fajnego ale jakoś szkoda mi kasy to co mi się podoba to 80 zeta a obok łóżeczka mam komodę więc zrezygnowałam kupiłam 2 plastikowe pojemniki aby były na pampersy i jakieś potrzebne kosmetyki.

Też żaluję, że sama nie umiem, ale fajnie mieć znajomych, na materiały wydałam z 17 zł :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana mam puls 133 mimo leków, ciśnienie 130/90

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No co Ty, tylko 3 tys??? z ubrankami, mebelkami, fotelikami, wozkami itp itp?????????????

Ja odjelam koszty lekarzy, lekow, balasmow, szkoly rodzenia, masazy, ciuchów ciazowych i policzylam tylko rzeczy dla dziecka i dla mnie do szpitala i wyszlo mi 12 tys :O A jeszcze musze kupic monitor oddechu, dobry termometr, torbe termiczna na butelki, kilka pudelek plastikowych, moze otulacz, moze nosidelko. Aha no i nie mamy jeszcze docelowego fotelika, kupimy dopiero jak kupimy auto ;p (na teraz mam fotelik, który pozyczyla nam kolezanka).
    My na pierwszą ciążę wydaliśmy ok 6-7 tys. zł. (W tym pieluchy wielorazowe, więc trochę jest oszczędności na pampersach) Niestety nieco więcej poszło na leki i prywatne wizyty związane ze staraniami. Na szczęście sporo z tej kwoty później udało się odzyskać przy rozliczeniu podatkowym (No ale pieniądze zamrożone na 1,5 roku) Teraz prawie nic nie kupiłam więc jest bardzo oszczędnie, no ale znów leki i wizyty, do tego przeprowadzka i urządzanie mocno mnie stopuje finansowo (choć może to i lepiej) odebrać ciuszki i zobaczyć czego brakuje i wtedy się dokupi. Jutro bym jeszcze chętnie wpadła do lidla, bo w tym tyg miały być ciuszki z bio bawełny, to kupiłabym kilka rzeczy jednej i drugiej (starsza dopiero teraz wyrasta powoli z ciuchów kupionych w pierwszym roku, bo takie miałam zapasy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

no wiesz sama jestem w szoku, no ale tak wyszło. wózek mamy po bratanicy zapłaciliśmy za niego 500 zł więc tu sporo zaoszczędzone.
    potem zrobię listę i wrzucę ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kinga mam to samo dopiero pierwszak wyrasta z ubranek zakupionych rok temu :D
    Teraz też mało ciuszków kupiłam pewnie coś kupie na lato bo jednak u mnie różnica 6 miesięcy więc ciuszków małych na lato nie mam raczej wszystko na długi rękaw. Ale to nie jest must na teraz i mogę dokupić jak zobaczę w trakcie czego jest mało i jak temperatury będą wyglądać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Witajcie, ja wczoraj odebrałam od znajomej organizer na łóżeczko, poprosiłam żeby mi uszyła. Co sądzicie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25ef6d852165.jpg
    Ładny, choć to nie moje kolory. No i ogólnie nie jestem fanką przewijania na łóżeczku. Korzystałam główniej wacików i wody więc tylko stabilne podłoże wchodziło w grę. No i u nas łóżeczko ma taki pseudo organizer, ale było kilka wypadków gdy trzeba było prac zawartość łóżeczka i to mnie zraziło do przewijaków łózeczkowych. Zdecydowanie bardziej praktyczne są te na komodzie lub naścienne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje liczyc;)

tanith lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem zielona na temat chustowania. Narazie dla mnie to zbedne. Ale czytam i czytam i w razie czego bede miala wasze informacje na uwadze.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ładny, choć to nie moje kolory. No i ogólnie nie jestem fanką przewijania na łóżeczku. Korzystałam główniej wacików i wody więc tylko stabilne podłoże wchodziło w grę. No i u nas łóżeczko ma taki pseudo organizer, ale było kilka wypadków gdy trzeba było prac zawartość łóżeczka i to mnie zraziło do przewijaków łózeczkowych. Zdecydowanie bardziej praktyczne są te na komodzie lub naścienne.

A czemu uważasz że te na łóżeczko nie są stabilne? Ja używałam tyle czasu i było ok

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :) ja się właśnie zważyłam i mam 12kg na plusie, mam nadzieję że to dzidź rośnie w tłuszczyk a nie ja Haha :p No ale swoją drogą zauważyłam że znowu piersi mi urosły, dobrze że staniki do karmienia kupiłam z zapasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:04

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie liczac wizyt u lekarza,badan i tego typu rzeczy to pewnie 4 tys wyszlo. Za sam wozek, fotelik i lozeczko wyszlo lekko ponad 2 tys. A no i jeszcze specjalnie komode kupowalismy, wiec ponad 4 bedzie.

Edwarda 12 tys? Wow :) to naprawde bardzo duzo

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam przewijak kłaść na lozeczku, ewentualnie na naszym lozku, ale to pewnie rzadziej.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że kwestia wydatków to kwestia indywidualna... Jednej mamie będzie podobał się wózek za 1000 zł, innej za 5000 zł a jeszcze inna kupi za 500 zł. Do tego są rzeczy które nie wszystkie mamy chcą mieć(maty, monitory oddechu, laktatory, otulacze, kokony itd) więc znowu można zaoszczędzić. Prywatne wizyty to kolejna sprawa-jedna mama będzie chodziła tylko na NFZ a inna prywatnie. A prywatne wizyty to też rozbieżność-różne ceny. To samo z ubrankami-można kupić za 20zł/szt, 50 zł/szt lub używane-1 zł/szt.
    Więc uważam, że nie ma tu co porównywać. Każda z Nas ma swoje potrzeby i swoją "wizję" ;)
    Ja dzisiaj znowu idę do gin. Zobaczymy co tym razem. Miewam skurcze ale rzadkie ale wypychania i kopy są bardzo bolesne... i to jednocześnie w dół i w górę. Domyślam się, że to wina niskiego poziomu wód...

tanith lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny ten organizer! :-) Ja mam przewijak na komodzie więc organizer kupiłam z Beaby.

Co do kosztów wyprawki to powiem szczerze, że już nie liczę. Ile poszło to poszło ;-)

Gosiczek jak ciśnienie nie spadnie, a wręcz będzie rosło to koniecznie na IP. Z ciśnieniem w ciąży nie ma żartów.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja też odczuwam ból jak Mała się rozkręci i wierzga tymi swoimi nozkami. Ostatnio uoodobala sobie moje żebra mimo, że nigdy wcześniej mnie w nie nie kopala. Na dole też często ją czuje ale podejrzewam, że to rączki wpycha tam gdzie nie trzeba.
    Daj znać po wizycie, jak wody i jak dzieciątko.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała wczoraj dzień super aktywności i dziś znowu zaczyna. Wieczorem to już miałam cały brzuch obolały bo tyle mi kopniaków zasadzała i rozciągała jak sie da.... stopy było aż widać z boku bo tak je wyciągała :D Mąż na początku miał ubaw, a później jak widział coraz to wyższe góry na moim boku to próbował przemawiać do córki o litość dla mamy, ale tylko ją jeszcze bardziej rozkręcił ;)

Sassy lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Sweetmalenka ja też odczuwam ból jak Mała się rozkręci i wierzga tymi swoimi nozkami. Ostatnio uoodobala sobie moje żebra mimo, że nigdy wcześniej mnie w nie nie kopala. Na dole też często ją czuje ale podejrzewam, że to rączki wpycha tam gdzie nie trzeba.
    Daj znać po wizycie, jak wody i jak dzieciątko.
    Na wizycie pewnie nie dużo się dowiem, bo to wizyta bez USG a na fotelu za dużo dowiedzieć się nie można. No ale zobaczymy . Ja też czuję że wali mi w żebra ale... głową :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ