Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja KTG dopier bede miala w szpitalu w terminie porodu. No chyba ze coś predzej zacznie sie dziać. W pierwszej ciąży od terminu porodu mialam co 2 dni w szpitalu KTG po 9 dniach od terminu porodu byłam przyjęta na patologie na wywołanie.
-
Co do ktg mój lekarz mi mówił, że jego zdaniem nie ma konieczności robić wcześniej niż w szpitalu, ale jeśli mam u kogo to nie widzi też przeciwwskazań żebym robiła dla swojego spokoju. No a mi ktg irytacje zagwarantowało, a nie spokój
A w sumie chciałam je robić przez gadanie w szkole rodzenia, gdzie mówili, żeby od 36 tyg. robić raz w tygodniu, a od 38 po 2x dla kontroli.
-
Paatka Twoje ktg jest idealne, tam się totalnie nic nie dzieje. Ja nie wiem co ta kobieta tam wyczytała. Nie masz najmniejszych powodów, żeby się martwić. Oscylacja bardzo ładna, są akceleracje brak deceleracji tylko się cieszyć
Nie martw się
Wyjaśniła mi się sprawa z pampersami z rossmanna, ja po prostu przy zakładaniu aplikacji odznaczyłam, że nie chcę dostawać meili z nowościami haha
założyłam drugą z telefonu męża i już na drugi dzień mail był i je sobie odebrałam
Dziś miałam pierwszą noc od nie pamiętam kiedy, że nie wstałam do wc. Dopiero rano jak mąż mnie obudził, bo wstawał do pracy, jeny jaka jestem wyspana
A w czwartek mam wizytę, czekam jak na jakiś wyrok czy mały się obrócił. Sama chwytami Leopolda nie jestem w stanie ocenić, chociaż ruchy części drobnych czuję bardziej u góry, no zobaczymy. Ta możliwość ewentualnej cc tak mnie męczy psychicznie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 11:11
Paatka lubi tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20ece60f828e.jpg
Moje KTG. Stale napiecie na poziomie 20% i 2 skurcze bezbolesne na poziomie 40-50. Lekarz powiedział że mam bardzo ładny zapis.
Paatka wybacz ale Pani chce ewidentnie wyłudzić od Ciebie pieniądze...
Ja z moim zapisem mam się zjawić dopiero w terminie porodu na KTG i wtedy lekarz pomierzy mlodego ostatni raz i wyda ewentualna decyzje o CC. A to przeciez za 2.5 tygodnia
-
Dziewczyny ja mam pytanie. Nie chce panikować i narazie tego nie robię, ale... czy Wam przy siusianiu tez wylatują takie żółte upławy? Znaczy się u mnie to wyglada czasem jak zwykły śluz, jakby jego było zbyt dużo i po prostu wylatywał, a czasami mam na wkładce taka lekka lepka żółta galaretkę. Wiem ze to nie jest czop, ale każda z Was coś takiego ma? Czy może to znak, ze na dniach już może czop odejść ? Wiem, ze jedna z Was pisała o odejściu czipa i ze 2 tyg przed właśnie coś galaretowatego wychodziło dlatego tak pytam
-
Asiaa1201 trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku! Dawaj nam tu znać jak się sprawy mają
Malyprosiaczek ja póki co zaobserwowałam tylko, że mam ogólnie więcej śluzu, ostatnio takie kremowożółte upławy, ale nie galaretowate. Za to galaretowate miałam raz, wczoraj, ale to chyba z kolei pozostałości po seksiechociaż były wyjątkowo dziwne
W ogóle to brzuch mnie dziś boli, a w zasadzie podbrzusze... Zastanawiam się czy coś się dzieje czy to od jelit może...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:20
-
Ja torbę mam taką jaka była w zestawie do wózka. Do niej też spakowałam rzeczy dla malutkiej do szpitala, spokojnie weszła paczka pampersów i reszta rzeczy. Więc do codziennego użytku powinna też wystarczyć. Poza tym pod wózkiem też jest duża torba wiec w razie większych wypraw z wózkiem tam też coś upchnę. Mam nadzieję, że tego roku lato dopisze i że będziemy z małą często robić jakieś dłuższe wypady.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dec60ba67d6.jpg
Nie mam pojęcia czy to skurcze czy co ale od paru dni mam dość spore bóle brzucha jak na miesiączkę, czasem bardziej boli podbrzusze czasem krzyże ale to dokładnie taki ból jak przy miesiączkach miałam. Zwiększyłam dawkę magnezu i więcej odpoczywam, staram się nie panikować póki co, w poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję że dotrwam. Mała aktywna więc dlatego też może nie panikuje aż tak.oli123 lubi tę wiadomość
-
Mnie tez boli brzuch jak na miesiaczke i czuje rozchodzenie sie kosci doslownie. Ale macie sliczne wozki, mnie juz sie moj nie podoba jest czarno szary ale dlatego takie kolory ze mamy duze tereny kolo domu i taki kolor jest dla nas prakryczny, tak sobie wmawiam hehe
-
U nas te białe dodatki wszystkie są zmywalne na szczęście albo do wyprania w innym przypadku tez nie zdecydowałabym się na jasne dodatki do wózka. Ale też przez to że kupiliśmy trochę wcześniej i codziennie go widzę w sypialni to troszkę mi się znudził
No cóż nie ważny kolor, ważne żeby był jednak praktyczny, a to dopiero się okaże jak się dzidziuś pojawi na świecie.
-
Kurczę nie wiem co o tym myśleć. Niby wyglada jak śluz ale czasem galaretka no chyba, ze to jest zlepek tego śluzu. Chyba w czwartek przejdę się do swojego gina żebym była spokojniejsza. Ja dzisiaj tez mam takie bóle miesiączkowe, ale one nie są duże. Jak miałam miesiączkę to zawsze zwijałam się z bólu i do tego miałam gorączkę i wymiotowałam wiec ten ból to jak nie ból, ale mimo wszystko lekkie bóle są.
My mamy wózek anex sport granatowo biały z czerwona wypustka. Biała cześć jest do czyszczenia, nie jest materiałowa wiec jest ok. Wózek bardzo mi się podoba. Torba do wózka jak na razie jest ok. Jest to bardziej plecak wiec ja jestem zadowolona bo plecak zarzucę na plecy i nic nie będzie mi przeszkadzać przy wchodzeniu z dzieckiem na 3 piętro -
hej, o jak się rozpisałyście.
Asia kochana trzymaj się i dawaj znać jak tam.
Ja dziś rano wizyta w banku, przegląd, zakupy. I normalnie zajęło by mi to max godzinę to dziś prawie 3! Ewidentnie wolniej chodzę, męczę się szybciej. No ale takie uroki końcówki ciąży. Właśnie jemy makaron ciemny z serem
co do upławów, ja zauważyłam ostatnio więcej śluzu na wkładce, ale czytałam że to normalne i nic niepokojącego.
Mój mały jakiś dziś mało aktywny, w sumie od wczoraj od wieczora leniuszek się zrobił. Dziś zjadłam loda! Tak mnie naszło, a że to już świeże to mogłam się skusić.
Jak piszecie że Wasze maluchy już na usg mają po 3,5 kg i więcej to mnie przerażenie bierze ile mój będzie miał. No ale zobaczymy za 6 dni wizyta -
acygan wrote:Malira tez czekam na ten obrot corki, ale zaczynam tracic nadzieje. Od kilku tygidni nic sie nie zmienia i mysle,ze tak juz zostanie. A ruchy tez bardziej czuje w okolocach zeber i gornej czesci brzucha.
O nie jestem sama przynajmniej, ale powiem Ci, że jeszcze żyje nadzieja, jak mi w czwartek powie, że dalej miednica to chyba będę ryczećObstawiam, że następna wizyta będzie po dwóch tygodniach czyli w 37. I wtedy to już mi wpisze skierowanie na cc, jak się nie obroci.
Ale zawsze jest opcja, że jakimś cudem obroci się jeszcze później, ale z każdym tygodniem szanse maleją -
Jeśli chodzi o ktg to u mnie to część wizyty
Torbę mam z zestawu. Brzydka ale swoją f.spełnia.
Przy wyborze pediatry kieruję się opiniami. Np pierwsza poradnie polecała położna
. Teraz doszedł jeszcze aspekt tego, by bez większego gadania akceptuje naszą decyzję o nieszczepieniu, nie wciska na zapas antybiotyku i ma podejście do dziecka w trakcie bilansu.
Taki żółtawo/zielonkawy śluz jest ok (konsultowałam z gin), jeśli nie na oznak stanu zapalnego. Czop jest przezroczysty, ewentualnie podbarwione krwią. W pierwszej ciąży taka wydzielina była od 2 trym, a czop odzdzedl wraz z wodami w dniu porodu (ciąża donoszona)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 14:50