Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Makira wrote:O nie jestem sama przynajmniej, ale powiem Ci, że jeszcze żyje nadzieja, jak mi w czwartek powie, że dalej miednica to chyba będę ryczeć
Obstawiam, że następna wizyta będzie po dwóch tygodniach czyli w 37. I wtedy to już mi wpisze skierowanie na cc, jak się nie obroci.
Ale zawsze jest opcja, że jakimś cudem obroci się jeszcze później, ale z każdym tygodniem szanse maleją
Ja mam wizyte kolejna w 35+2 zobaczymy co wtedy bedzie sie dzialo, ale trace powoli nadzieje niestety. Moja lekarz mowila, ze czekamy do 36 tc, jesli sie nie obroci to cc.
Sluz tez mam zolto-zielony i troche taki grudkowaty. Od kiedy sie pojawil taki mialam wizyte u swojej gin,mowila ze widzi, ze jest jakis krotki i jest go mniej,ale wlasnie tak jak Kinga pisze, bez innych objawow nie ma co sie martwic. W szpitalu tez nic na to nie mowili, wiec chyba wszystko ok -
No to się pozmieniało w domu.
Mam już kąciki dla maluszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9650841fab05.jpg
Zobaczymy jak będzie malenstwo spało jak dobrze to łóżeczko stanie albo u brata albo zrobimy pokój maluszkowi choc liczymy ze trochę razem pomieszkajaTotoro, Agusia_pia, gondi, tanith lubią tę wiadomość
-
Ja mam sporo zoltego sluzu od jakiegos czasu ale bardzo watpie ze to czop. Nie wygląda ;p Pare razy, przez ostatnie 3 tyg zdarzyly mi sie bardzo wodniste uplawy, ide ide i nagle lecą. Wiec kupilam te wkladki, ktore mowia czy to wody plodowe czy nie. Na razie to nie wody ;p
-
Ja po wizycie. Ktg ok. Rozwarcie na opuszek. Jeśli do pt nic się nie wydarzy to da skierowanie na cc.
Dziewczyny z ułożenie miednicowym- gdzie wasi lekarze przekładają ta głowice? Bo u mnie zawsze było w okolicy pępka lub nad acdzis na dole brzucha... I zglupialam.
-
Ja też mam takie nagłe "wycieki" xD zwłaszcza rano, zauważyłam. No i też nie są to wody tylko taki bardzo wodnisty przezroczysto-bialy śluz. A w ciągu dnia właśnie taki żółtawy mam na wkładce.
Ja mam wizytę w piątek, ciekawa jestem co tam się dzieje w środku, bo brzuch coraz częściej boli, coraz bardziej ciągnie w dół... Z jednej str chciałabym już rodzić, ale dalej tkwimy w remontach, więc im dłużej w brzuchu tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:18
edwarda20, Hatfe lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Ja po wizycie. Ktg ok. Rozwarcie na opuszek. Jeśli do pt nic się nie wydarzy to da skierowanie na cc.
Dziewczyny z ułożenie miednicowym- gdzie wasi lekarze przekładają ta głowice? Bo u mnie zawsze było w okolicy pępka lub nad acdzis na dole brzucha... I zglupialam.
Raczej wyzej wlasnie, ale nizej tez cos tam sprawdza. Jednak wiekszosc czasu to gorne partie. W piatek lekarka na IP tez pewna siebie od razu od dolu zaczela badanie i pierwsze co to " ma pani ulozenie miednicowe?" i od razu poleciala wyzej ta glowica. -
sweetmalenka wrote:Ja po wizycie. Ktg ok. Rozwarcie na opuszek. Jeśli do pt nic się nie wydarzy to da skierowanie na cc.
Głowicą muszą jeździć po całym brzuchu, żeby odszukać głowę, później brzuch i kość udową, żeby dziecko zmierzyć. Jak chcesz wiedzieć, z której strony to główka lub inna część ciała to musisz po prostu lekarza zapytać. Ja miesiąc temu miałam główkę małego po lewej stronie dużo nad pępkiem.
Ale mam pecha masakra, jak jadłam obiad wypadła mi jakaś stara plomba. Teraz muszę na szybko się zapisać do dentysty. -
Makira wrote:Głowicą muszą jeździć po całym brzuchu, żeby odszukać głowę, później brzuch i kość udową, żeby dziecko zmierzyć. Jak chcesz wiedzieć, z której strony to główka lub inna część ciała to musisz po prostu lekarza zapytać. Ja miesiąc temu miałam główkę małego po lewej stronie dużo nad pępkiem.
Ale mam pecha masakra, jak jadłam obiad wypadła mi jakaś stara plomba. Teraz muszę na szybko się zapisać do dentysty.właśnie chodzi mi o to że skoro główka w zębach to jak tetno w podbrzuszu? Chyba że jednak faktycznie poprzecznie
-
acygan wrote:Ja mam wizyte kolejna w 35+2 zobaczymy co wtedy bedzie sie dzialo, ale trace powoli nadzieje niestety. Moja lekarz mowila, ze czekamy do 36 tc, jesli sie nie obroci to cc.
Sluz tez mam zolto-zielony i troche taki grudkowaty. Od kiedy sie pojawil taki mialam wizyte u swojej gin,mowila ze widzi, ze jest jakis krotki i jest go mniej,ale wlasnie tak jak Kinga pisze, bez innych objawow nie ma co sie martwic. W szpitalu tez nic na to nie mowili, wiec chyba wszystko ok
To często masz wizyty u mnie nastepna 37+1Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:To często masz wizyty u mnie nastepna 37+1
Planowo ostatnio bylam w 31+2 chyba i pozniej wlasnie w 35+2 mialam pojsc wiec 4 tyg przerwy ale ze wzgledu na bole poszlam wcześniej dlatego tak wychodzitwraz po tej akcji pewnie bede chodzic juz czesciej.
-
Dzięki za odpowiedzi. Moje nie są żółto zielone tylko po prostu żółte. Co do szczepień to my szczepimy, ale nie na wszystkie i nie z NFZ tylko te płatne. Byliśmy na spotkaniu z pediatra i nam wytłumaczyła jak to wyglada z tymi szczepionkami i te platne nie maja rtęci wiec zdecydowaliśmy się na te platne. Ale wiadomo to jest każdego indywidualna sprawa i decyzja
-
Malyprosiaczek wrote:Dzięki za odpowiedzi. Moje nie są żółto zielone tylko po prostu żółte. Co do szczepień to my szczepimy, ale nie na wszystkie i nie z NFZ tylko te płatne. Byliśmy na spotkaniu z pediatra i nam wytłumaczyła jak to wyglada z tymi szczepionkami i te platne nie maja rtęci wiec zdecydowaliśmy się na te platne. Ale wiadomo to jest każdego indywidualna sprawa i decyzja
U nas mowili wrecz odwrotnie ;p ze te na nfz sa bezpieczniejsze, bardziej przebadane itp. Ale tak jak mowisz, kazdy ma swoj rozum i zrobi to co uwaza, ze jest najlepsze dla swojego dziecka.
-
Kochane ja juz po wizycie, lekarz powiedzial ze jak dotrzymam jeszcze 2 tygodnie to wszystko, szyjka 1cm rozwarcie na opuszek, glowka dzidziusia jest bardzo duza a maly wazy dopiero 2400 powiedzial ze sprobujemy sn ze znieczuleniem jednak zebym przygotowala sie rowniez na cc bo stosunek glowki do miednicy nie jest odpowiedni, dal mi tez nr do konsultantki od krwi pepowinowej i jutro sie z nia umowie, pobral gbs i kolejna wizyta za tydzien ehhh coraz bardziej sie stresuje porodem bo wiem ze juz niedlugo mnie to czeka
-
Tak sie cieszylam na te cieple dni a strasza ze ma byc nawet -17 za kilka dni
-
Ajrin no niestety zima wraca do nas jeszcze.
Mój mały dziś bardzo leniwy, trochę się wyciąga jedynie, mało się rusza. Nie wiem sam co myśleć, poczekam jak jutro tak będzie to chyba pojadę na IP. miał dziś czkawkę chyba dwa razy, ale od wczoraj wieczora jakiś mało aktywny. A wizyta dopiero w poniedziałek i to na 17. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fab4fe3f65f.jpg
Zna się ktoś??
w tym szpitalu dowiedzieć się coś od kogoś to porażka!
Rozmawiałam dziś z moim ginem i jutro robimy USG i dokładnie mierzymy przepływy i podejmie decyzje czy na dniach robimy cięcie .. póki co mam 1xdziennie zastrzyk przeciwzakrzepowy i 3xdziennie KTG