WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Wiecie ile się czeka na zestaw pobraniowy krwi pepowinowej od pbkm?

do 7 dni. U mnie był chyba na 3 czy 4 dzień

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    do 7 dni. U mnie był chyba na 3 czy 4 dzień

To szybko. Myślałam, ze o wiele dłużej to zajmuje i przestraszyłam się, ze za późno sie za to wzięliśmy. Kompletnie z głowy nam to wyleciało!

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fab4fe3f65f.jpg

Zna się ktoś??
    w tym szpitalu dowiedzieć się coś od kogoś to porażka!

Rozmawiałam dziś z moim ginem i jutro robimy USG i dokładnie mierzymy przepływy i podejmie decyzje czy na dniach robimy cięcie .. póki co mam 1xdziennie zastrzyk przeciwzakrzepowy i 3xdziennie KTG
    Brak u Ciebie jakichkolwiek skurczy. U góry masz tętno dziecka a na dole skurcze (tylko zdjecie obrocone)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Zna się ktoś??

Rozmawiałam dziś z moim ginem i jutro robimy USG i dokładnie mierzymy przepływy i podejmie decyzje czy na dniach robimy cięcie .. póki co mam 1xdziennie zastrzyk przeciwzakrzepowy i 3xdziennie KTG
    Specem nie jestem, ale zapis wydaj się być ok. Dziecko bardzo ruchliwe (dużo ruchów zie zapisało), jeden wielki skurcz na poziomie 20%, czyli jest jakieś napięcie. Tylko wiecie zapis zapisem, ja ostatnio też miałam skurcze nie porodowe, a dziecko się pojawiło. Pytanie jak sytuacja się będzie rozwijać? Jak się czujesz?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Zna się ktoś??

Napiecie jeat ale nie ma skurczy zadnych. Tez tak mialam w szpitalu jak juz wszystko sie unormowalo i polozne mowily ze piekny zapis. Gorzej z ta waga u Twojego maluszka, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam pierwszą przewaloną noc... :( przed 3 obudziłam się z takim bólem w pachwinie, że nie wiedziałam jak mam leżeć. Taki przeszywajacy ból w sumie jakby od krocza, przez pachwinę, sięgający aż do kręgosłupa. Wstałam na siku, a tu koszula cała mokra, rozbudzilam się szukając drugiej i przebierając... Potem męczyłam się, żeby zasnąć, ale cały czas bolało, nie mogłam leżeć na lewym boku, na prawym z kolei już mnie biodro bolało... Makabra :/ jak wstałam to już dużo lepiej, ale czuję, że coś nie tak bo boli mnie przy chodzeniu całe krocze, ciśnie w dół...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro moze cos się powoli dzieje.

Ja o dziwo przespalam cala noc. Snily mi sie jakies bzdury, ze wlamalam sie do kościoła po laktator ręczny, odciagnelam butelkę mleka i uciekalam z nim. Gonili mnie przez pol miasta... Takie głupoty ze szok! Ale najważniejsze ze spalam:)

tanith lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Zna się ktoś??

Moim zdaniem zapis na 5,żadnych skurczy nie widać.A trochę ktg mialam bo lezalam 8 dni w szpitalu.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja znowu spalam jak zabita :) mały sie wierci od rana takze jestem spokojniejsza :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już nawet nie chodzi o skurcze przy tym KTG .. ja się bardziej martwie o tętno, bo z tym moim zwapniałym łożyskiem i kijowymi przepływami dziecko najprawdopodobniej nabawiło się hipotrofii .. leze w szpitalu jak na szpilkach :( .. dziś mam mieć endokrynologa, bo tsh zgłupiało, a tarczycy u mnie brak no i te szczegolowe USG z przepływami .. trzymajcie kciuki, żeby były dobre wyniki i żeby malutka posiedziała jeszcze w brzuszku bo według USG waży 1900-2200g :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc z kolei byla okropna, zgaga gigant, za każdym razem jak mnie budziła musiałam się napić wody, wypiłam prawie 2 litry w nocy i co za tym idzie nie liczę ile razy byłam na siku.... Eh masakra, zjadłam śniadanie i chyba zaraz mnie zmuli do spania

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro moze cos się powoli dzieje.

Ja o dziwo przespalam cala noc. Snily mi sie jakies bzdury, ze wlamalam sie do kościoła po laktator ręczny, odciagnelam butelkę mleka i uciekalam z nim. Gonili mnie przez pol miasta... Takie głupoty ze szok! Ale najważniejsze ze spalam:)

HahahaxD niezły sen xD ja też miałam piękny zanim się wybudzilam przed tą 3. Śniło mi się, że pojechałam rodzić, ale okazało się, że muszę mieć cesarkę. Na szczęście był mój lekarz i on mi ją robił, ale dość spektakularnie - nie było to nacięcie podbrzusza tylko wycięcie dziury na całej powierzchni brzucha, jakby go oskalpowac O.o wyjął małą i zaczął mnie zszywac też bardzo ambitnie - w chyba 6 miejscach złapał nitką tak na krzyż i tyle. Ja byłam znieczulona, ale za chwilę znieczulenie przestało działać i strasznie mnie to bolało (pewnie przez ten ból w pachwinie tak mi się majaczylo). Byłam jeszcze na studiach i nie zniechecilo mnie to przed pójściem z koleżankami na zajęcia :) a że co chwilę na bluzce pojawiały się plamy z krwi - kto by się przejmował ;)

Asiaa1201 grunt, że jesteś pod kontrolą, lekarze będą wiedzieć co dla Was najlepsze. Trzymam mocno kciuki, żeby było ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa trzymamy kciucki!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze tu nic nikt nie mowi a ja nie potrafie tak funkcjonowac w niepewnosci ... jedynie co mi sie udalo wczoraj mojego gina dorwac ale z racji tego ze jest ordynatorem wiecej go nie ma na oddziale jak jest ..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Planowo ostatnio bylam w 31+2 chyba i pozniej wlasnie w 35+2 mialam pojsc wiec 4 tyg przerwy ale ze wzgledu na bole poszlam wcześniej dlatego tak wychodzi :) twraz po tej akcji pewnie bede chodzic juz czesciej.

Ja podejrzewam że ta moja wizyta 37+1 będzie już ostatnią

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda uśmiałam się :) Jakie to głupoty człowiekowi mogą się przyśnić. Ja już od jakiegoś czasu śpię fatalnie. Zgaga mnie w nocy bardzo męczy. Krocze, pachwiny, kręgosłup boli mnie ciągle, czy w dzień przy chodzeniu, czy w nocy wjakiejkolwiek pozycji. A od wczoraj jestem jakaś nienażarta, ciągle głodna, ale bez konkretnych smaków, tylko na coś sytego, kalorycznego. 26tego idę na ostatnią przedporodową wizytę, odbieram wtedy od gina wyniki gbsu. Więc cholera muszę donosić do 26, a potem już mi chyba wszystko jedno, chociaż mam obawy. Moje pierwsze dziecko, poród zapowiada się sn, mała bedzie mieć do tego czasu pewnie ponad 3 kg, jakim cudem to ma się zmieścić i przepchnąć??! Ja wiem, to jest możliwe skoro kobiety rodzą od początku świata ale zaczynam się bać O.o

edwarda20 lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Edwarda uśmiałam się :) Jakie to głupoty człowiekowi mogą się przyśnić. Ja już od jakiegoś czasu śpię fatalnie. Zgaga mnie w nocy bardzo męczy. Krocze, pachwiny, kręgosłup boli mnie ciągle, czy w dzień przy chodzeniu, czy w nocy wjakiejkolwiek pozycji. A od wczoraj jestem jakaś nienażarta, ciągle głodna, ale bez konkretnych smaków, tylko na coś sytego, kalorycznego. 26tego idę na ostatnią przedporodową wizytę, odbieram wtedy od gina wyniki gbsu. Więc cholera muszę donosić do 26, a potem już mi chyba wszystko jedno, chociaż mam obawy. Moje pierwsze dziecko, poród zapowiada się sn, mała bedzie mieć do tego czasu pewnie ponad 3 kg, jakim cudem to ma się zmieścić i przepchnąć??! Ja wiem, to jest możliwe skoro kobiety rodzą od początku świata ale zaczynam się bać O.o

Ej a wiesz że mam do samo. Od trzech dni jadłabym bez opamiętania. Ostatanio zaliczyłam 9 posiłkow:4 śniadania, obiad i jeszcze 4 po obiedzie. Nie wiem gdzie to mieszczem. Załamana jestem

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    to już nawet nie chodzi o skurcze przy tym KTG .. ja się bardziej martwie o tętno, bo z tym moim zwapniałym łożyskiem i kijowymi przepływami dziecko najprawdopodobniej nabawiło się hipotrofii .. leze w szpitalu jak na szpilkach :( .. dziś mam mieć endokrynologa, bo tsh zgłupiało, a tarczycy u mnie brak no i te szczegolowe USG z przepływami .. trzymajcie kciuki, żeby były dobre wyniki i żeby malutka posiedziała jeszcze w brzuszku bo według USG waży 1900-2200g :(

Moj maluch wazy 1932g :( i mam miec wywolywany porod w 37tc

• Makira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak boli spojenie, że masakra, jak chodzę boli, jak się obracam w nocy to też boli, mam nadzieję, że się nie rozchodzi :x zauważyłam, też że jakaś drażliwa jestem, a nie chce taka być. Jeszcze dziś ten dentysta, bo na wczoraj nie było terminu

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mamy wizytę. Zobaczymy jak tam ktg się będzie pisalo. Ogólnie moja starsza córka jest teraz pezeziębiona, przez katar nie może spac, więc my też nie śpimy. 3 noc z rzędu i mam dość, mam nadzieję ze choć Emi się nie będzie teraz pchała, bo mnie też coś zaczyna rozkładać i nie mam ani siły, ani ochoty na poród w takich warunkach.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ