X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25de76b0ea3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d74f311f3ec.jpg

ciri22, AJrin, Andzia123, darika, edwarda20, acygan, Malyprosiaczek, moniśka..., tanith, Kinga., Tęskniąca, Paatka, Katy, Mirabelcia, MaGo, Paulettaa, oli123, KaMiszka, Totoro, Sassy, Agusia_pia, justysbp, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam sliczne zdjecia :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Ja jutro odstawiam magnez i luteinę w piątek rano. Mam nadzieję że szyjka nie skróci się za szybko. Bynajmniej chciałabym aby dzieciątko poczekali do wiosny bo mąż i jedna córka kwietniowi a ja i druga córka majowi. Wiosna wiosna ach to ty.
    nie luteine juz kazali odstawic tydzien temu (mialam na duze skórcze podana ktore trwaly po kilka godzin i były bardzo czeste co 3-6min) bo podobno po 35tc i tak juz nic nie daje, ale magnez to z powodu cisnienia juz do konca ciazy bede brala. jutro sie okaze jakiej dlugosci jest szyjka.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to drugie zdjęcie boskie <3

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;)

Zdazylismy zrobic zdjecia zanim zaczelam puchnac :D cale szczescie :)

AJrin, edwarda20 lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisaliście kiedys o materacach, myslalam ze nie bede kupowala ale jednak ten po starszaku wyladuje u moich rodzicow a do nas bede kupowala nowy. No i teraz pytanie jaki kupić, wiem ze byla mowa o latekaowych, zastanawiam sie nad takim. Jakie Wy macie?

• tanith Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super zdjęcia, a to w czerwonej sukni takie bajkowe :)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny pisaliście kiedys o materacach, myslalam ze nie bede kupowala ale jednak ten po starszaku wyladuje u moich rodzicow a do nas bede kupowala nowy. No i teraz pytanie jaki kupić, wiem ze byla mowa o latekaowych, zastanawiam sie nad takim. Jakie Wy macie?

Fiki miki Sensitive antyalergiczny.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Kurcze zmierzyłam ciśnienie i 138/89, odczekałam godzinę i jest 112/78
    Jakie macie ciśnieniomierze? Może mój oszukuje? :/
    Uszy zatkane, ciężko oddychać. Dzwoniłam do położnej, kazała się nie denerwować bo to normalne w ciąży :/
    Mam brauna. Jak na automat jest ok ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam - przepiękne zdjęcia !!!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    to już nawet nie chodzi o skurcze przy tym KTG .. ja się bardziej martwie o tętno, bo z tym moim zwapniałym łożyskiem i kijowymi przepływami dziecko najprawdopodobniej nabawiło się hipotrofii .. leze w szpitalu jak na szpilkach :( .. dziś mam mieć endokrynologa, bo tsh zgłupiało, a tarczycy u mnie brak no i te szczegolowe USG z przepływami .. trzymajcie kciuki, żeby były dobre wyniki i żeby malutka posiedziała jeszcze w brzuszku bo według USG waży 1900-2200g :(
    Ja też miałam na ktg dość miarowe tetno zazwyczaj w granicach 140.Dużo też zależy jak się ktg wykonuje,jak polozna widziała że tetno zbyt miarowe to kazała się przywracać na lewy bok i od razu tetno wzrastało-to tak z moich obserwacji.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko pamiętajcie przy tych magnezach, że jak bierzecie żelazo to nie wolno go łączyć z magnezem, tzn. musi być co najmniej 4h odstępu między jednym, a drugim bo inaczej jakbyście w ogóle nic nie piły.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja jeszcze się waham. Raczej kupię z dobrej pianki.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotkach z magnezem jest to napisane

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Chwale sie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25de76b0ea3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d74f311f3ec.jpg
    Ale piękne!!!!!! <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie prześcieradło do gondolki? Frotte czy jersey? Frotte kojarzy mi się z gorącem i szorstkością :/ W piątej wreszcie dojedzie do mnie wózek bo już miałam stresa <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny jakie prześcieradło do gondolki? Frotte czy jersey? Frotte kojarzy mi się z gorącem i szorstkością :/ W piątej wreszcie dojedzie do mnie wózek bo już miałam stresa <3
    Jak kladlam pieluche flanelowa albo bambusowa w lecie, najlepiej mi se spradziło przy córce

A co do przescieradel to ja ogolnie nie lubie frotte wlasnie przez ta szorstkosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:58

MaGo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam cudowne zdjęcia :D
    Ja materacyk do łóżeczka mam zwykły piankowy ale 10cm gruby a do wózka nie kupuję prześcieradła tylko będę kladla pod dziecko pieluchę taką z ceratką

MaGo lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha No i nic się nie dowiedziałam. Zepsuła się głowica od ktg, akurat na mnie...

Zamiast prześcieradła do wózka wkładałam białą flanelę. Sama nie lubię prześcieradeł z frotte. Albo wybrałabym bawełnę/satynę albo właśnie Jersey lub flanelę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:35

MaGo lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ