WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25de76b0ea3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d74f311f3ec.jpg

ciri22, AJrin, Andzia123, darika, edwarda20, acygan, Malyprosiaczek, moniśka..., tanith, Kinga., Tęskniąca, Paatka, Katy, Mirabelcia, MaGo, Paulettaa, oli123, KaMiszka, Totoro, Sassy, Agusia_pia, justysbp, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam sliczne zdjecia :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Ja jutro odstawiam magnez i luteinę w piątek rano. Mam nadzieję że szyjka nie skróci się za szybko. Bynajmniej chciałabym aby dzieciątko poczekali do wiosny bo mąż i jedna córka kwietniowi a ja i druga córka majowi. Wiosna wiosna ach to ty.
    nie luteine juz kazali odstawic tydzien temu (mialam na duze skórcze podana ktore trwaly po kilka godzin i były bardzo czeste co 3-6min) bo podobno po 35tc i tak juz nic nie daje, ale magnez to z powodu cisnienia juz do konca ciazy bede brala. jutro sie okaze jakiej dlugosci jest szyjka.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to drugie zdjęcie boskie <3

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;)

Zdazylismy zrobic zdjecia zanim zaczelam puchnac :D cale szczescie :)

AJrin, edwarda20 lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisaliście kiedys o materacach, myslalam ze nie bede kupowala ale jednak ten po starszaku wyladuje u moich rodzicow a do nas bede kupowala nowy. No i teraz pytanie jaki kupić, wiem ze byla mowa o latekaowych, zastanawiam sie nad takim. Jakie Wy macie?

• tanith Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super zdjęcia, a to w czerwonej sukni takie bajkowe :)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Dziewczyny pisaliście kiedys o materacach, myslalam ze nie bede kupowala ale jednak ten po starszaku wyladuje u moich rodzicow a do nas bede kupowala nowy. No i teraz pytanie jaki kupić, wiem ze byla mowa o latekaowych, zastanawiam sie nad takim. Jakie Wy macie?

Fiki miki Sensitive antyalergiczny.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Kurcze zmierzyłam ciśnienie i 138/89, odczekałam godzinę i jest 112/78
    Jakie macie ciśnieniomierze? Może mój oszukuje? :/
    Uszy zatkane, ciężko oddychać. Dzwoniłam do położnej, kazała się nie denerwować bo to normalne w ciąży :/
    Mam brauna. Jak na automat jest ok ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam - przepiękne zdjęcia !!!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    to już nawet nie chodzi o skurcze przy tym KTG .. ja się bardziej martwie o tętno, bo z tym moim zwapniałym łożyskiem i kijowymi przepływami dziecko najprawdopodobniej nabawiło się hipotrofii .. leze w szpitalu jak na szpilkach :( .. dziś mam mieć endokrynologa, bo tsh zgłupiało, a tarczycy u mnie brak no i te szczegolowe USG z przepływami .. trzymajcie kciuki, żeby były dobre wyniki i żeby malutka posiedziała jeszcze w brzuszku bo według USG waży 1900-2200g :(
    Ja też miałam na ktg dość miarowe tetno zazwyczaj w granicach 140.Dużo też zależy jak się ktg wykonuje,jak polozna widziała że tetno zbyt miarowe to kazała się przywracać na lewy bok i od razu tetno wzrastało-to tak z moich obserwacji.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko pamiętajcie przy tych magnezach, że jak bierzecie żelazo to nie wolno go łączyć z magnezem, tzn. musi być co najmniej 4h odstępu między jednym, a drugim bo inaczej jakbyście w ogóle nic nie piły.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja jeszcze się waham. Raczej kupię z dobrej pianki.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotkach z magnezem jest to napisane

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Chwale sie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b25de76b0ea3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d74f311f3ec.jpg
    Ale piękne!!!!!! <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie prześcieradło do gondolki? Frotte czy jersey? Frotte kojarzy mi się z gorącem i szorstkością :/ W piątej wreszcie dojedzie do mnie wózek bo już miałam stresa <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny jakie prześcieradło do gondolki? Frotte czy jersey? Frotte kojarzy mi się z gorącem i szorstkością :/ W piątej wreszcie dojedzie do mnie wózek bo już miałam stresa <3
    Jak kladlam pieluche flanelowa albo bambusowa w lecie, najlepiej mi se spradziło przy córce

A co do przescieradel to ja ogolnie nie lubie frotte wlasnie przez ta szorstkosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:58

MaGo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam cudowne zdjęcia :D
    Ja materacyk do łóżeczka mam zwykły piankowy ale 10cm gruby a do wózka nie kupuję prześcieradła tylko będę kladla pod dziecko pieluchę taką z ceratką

MaGo lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha No i nic się nie dowiedziałam. Zepsuła się głowica od ktg, akurat na mnie...

Zamiast prześcieradła do wózka wkładałam białą flanelę. Sama nie lubię prześcieradeł z frotte. Albo wybrałabym bawełnę/satynę albo właśnie Jersey lub flanelę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:35

MaGo lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ