Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę Wam, że macie siłę chodzić po sklepach
ja pojechałam w poniedziwłek do ginekologa i zawieźć l4 do pracy i na wieczór ledwo chodziłam. Brzuch bolał, plecy bolały a do tego doszedł ból gdzieś tam na dole jakby w pochwie jqk chodzę czy się odwracam na łóżku
A mały tak kopie i tak się rozpycha, że nie raz aż ja krzyknę czy stęknę. Mam wrażenie, że on nie śpi
Czasem naprawdę jestem aż obolała i poirytowana bo człowiek chce spać i nie może. Do tego mam od kilku dni mdłości, pewnie naiwania mnie w żołądek. Oby był jednak spokojnym dzieckiem, bo zapowiada się mały szogun
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 19:28
Marcel
❤ 

-
Dziewczyny, pochwale wam się jakiego mam zdolnego męża i jaki piękny przewijak zrobił ma komode
. W każdym razie mi bardzo się podoba
.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea1c48399b33.jpg
AJrin, Tęskniąca, Andzia123, Sassy, Mirabelcia, Agusia_pia, Totoro, MaGo, KaMiszka, Katy, gondi, oli123 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
Darika super przewijak
-
DziękujęAJrin wrote:Darika super przewijak

. Obok jeszcze stanie lampka, która kiedyś kupiłam w Ikei ale jej w ogóle nie używałam i wylądowała w szafie
. Jest szara więc będzie pasować
.
Cieszę się z tego przewijaka jak małe dziecko
.

-
Co do aktywności dzieci to moja wczoraj była bardzo spokojna (jak na nią oczywiście). Ale dzisiaj już nadrabia i właśnie wbija mi nóżki w żebra, rączki w pachwiny i naciska główka na szyjke. Ale i tak będzie mi brakowało tych ruchów po porodzie... To będzie takie dziwne nic nie czuć w brzuchu...
Elwira.eli lubi tę wiadomość

-
mój mały też dziś już nadrabia po dnach lenistwa, kopie w żeberka, główkę czuję bardzo nisko.
oj mi też się nudzi, mam już wszystko gotowe i teraz tylko czekać na poród. w domu też porządek, zresztą jak więcej robię to brzuch się stawia, ale nie mam co robić nawet.
jutro badania krwi znowu, a w pon wizyta. nie mogę się doczekać żeby zobaczyć małego i dowiedzieć się ile już waży
-
I mi też się nudzi i energia mnie rozpiera. Problem w tym, że roboty przy remontach masa, a ja mało co mogę pomóc, bo śmierdzą farby, lakiery, na drabinę nie wejdę... A czuję się lepiej niż miesiąc temu, przestałam się tak męczyć itd. Jedynie noce dają popalić z powodu bioder no i dziś pachwin, ale jak czytam o Waszych zgagach, wstawaniu po kilka razy do WC itd, to siedzę cicho, bo moje i tak są spoko. Jedynie co to muszę tempo zmniejszyć, bo jestem przyzwyczajona do szybkiego chodzenia a tu ostatnio kończy się to bólem brzucha, ciągnięciem, bólem krocza... Dziś to mi aż na uda ból promieniowal jak wystartowałam na zakupy

-
darika przewijak śliczny ale ta komoda nie jest pod przewijak. Jest to komoda z ikei nie? Ona jest bardzo wywrotna a przy tym wąska. Dzieci mają tendencje do takiego odruchu że wyginają plecki i z całej siły odskakują na nóżki. Ja bym sie bała.
A.co do prześcieradła do wózka to nigdy nie miałam i nigdy nie było mi potrzebne hmmm
Materac do łóżeczka do kupiłam pianka+kokos z tych wyższych. Ma chyba 10 czy 12 cm.
Dziś mi przyszła paczka z HubiWorld jestem mega zadowolona. Kupiłam m.in przewijak, rogal do karmienia, posciel i mnóstwo drobiazgów. Różnica w pieluszkach tetrowych między tymi z Pepco a tymi delux ( czy jakoś tak) z HubiWorld ogromniasta
Acygan kiedy bedziesz wiedziala czy masz cc? Bo mamy ten sam termin no i u mnie tez cc więc może w ten sam dzień na przypadnieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja zawsze nie lubiłam siedzieć w miejscu tudzież lezec. Nawet wakacje nad morzem to muszę być w ruchu niż polegiwac na plaży:p
No u mnie też wszystko naszykowane, sprzątam na bieżąco ale nuuuuudy dlatego mam nadzieję że w pt na wizycie dostane skierowanie i po weekendzie do szpitala. No zobaczymy

-
Też się strasznie nudze :d Tak jak całą ciąże umiałam znaleźć sobie zajęcie, tak teraz nie mam co ze sobą robić. W tv kicha, książkę poczytam chwilę to zaraz mnie głowa zaczyna boleć, co też mnie strasznie drażni bo nigdy nie miałam takiego problemu... w domu wszystko gotowe na przyjście malutkiej. Pogoda też marna i nawet na spacer sie nie chce iść... Mogłaby ta końcówka przyspieszyć trochę
-
U mnie jeszcze nic nie gotowe. Taki strach mnie ogarnia że jak już wszytsko bedzie gotowe, jak wypiore,poprasuje, spakuje torbę to zostanie mi tylko rodzic... A jeszcze nie czas u mnieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
35tc uff. Jeszcze 2tyg musze wytrzymać w dwupaku dla swojej spokojnosci

Dziewczyny jak sie nudzicie to zapraszam do mnie
wciąż siedzimy na pudlach, brud wszędzie itp a ja nie mogę się za bardzo przemęczać. Zapraszam :p
darika, Mirabelcia lubią tę wiadomość

-
Gosiczek wrote:darika przewijak śliczny ale ta komoda nie jest pod przewijak. Jest to komoda z ikei nie? Ona jest bardzo wywrotna a przy tym wąska. Dzieci mają tendencje do takiego odruchu że wyginają plecki i z całej siły odskakują na nóżki. Ja bym sie bała.
Jakby coś bylo niestabilne to na pewno nie wzięłabym tego do użytku mojego dziecka
. Komoda jest bardzo stabilna, no chyba, że usiądę swoim ciężarem na jej krawędzi to faktycznie może się złamać
. Dziecko w każdym razie na pewno z niej nie spadnie
. A skąd jest, czy z Ikei to nie mam zielonego pojęcia bo przelezala sporo czasu w garażu.

-
Andzia123 wrote:Asiaa1201 jak tam u Was sytuacja?
Dzięki, że pytasz
Póki co zapisy KTG są wporządku, ale łożysko ma złe przepływy, dodatkowo skoczyło mi TSH do 25! i dostałam większą dawke euthyroxu.. w piątek powtórka USG z przepływami i pewnie jakąś decyzje wkońcu podejmą

-
Mi się tam nie nudzi, wręcz przeciwnie ile bym dała, żeby zatrzymać czas na chwilę, bo muszę się z mgr wyrobić hahaha
dużo wskazuję, że będę się bronic w 39. tyg jak dobrze pojdzie, muszę dać radę, zaciskam nogi i żadnego porodu przed terminem 
Wczoraj u dentysty godzina na fotelu, z moim zębem było źle, chyba ciąża przyspieszyła proces psucia, a jak byłam na kontroli na początku ciąży to wszystko miałam ok.
No i dziś wizyta, ale się stresuję, już tyle gadałam do brzucha, żeby się obrócił, że mam nadzieję, że dziś będa dobre wieści.
AJrin lubi tę wiadomość

-
edwarda20 wrote:Dziewczyny jak sie nudzicie to zapraszam do mnie
wciąż siedzimy na pudlach, brud wszędzie itp a ja nie mogę się za bardzo przemęczać. Zapraszam :p
Witaj w klubie
Na leżąco niewiele zrobimy, a mój facet wiecznie zajęty...już drugi dzień tak żyje "na pudłach" ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89f9dc773175.jpg
To może drineczka*? i zapomnimy, co nas otacza
*wersja ciążowa oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 08:24
edwarda20, MaGo lubią tę wiadomość