Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda bylam u lekarza we wtorek powiedzial ze rozwarcie na opuszek i szyjka 1 cm ale stwierdzil ze w razie porodu dziecku sie juz nic nie stanie tymbardziej ze jestem po sterydach, czop tez odszedl a bole brzucha mam takie jak na biegunkd a biegunki nie mam, chcialabym bardzo donosic wiec leze i nic nie robie, nie odstawilam luteiny i magnez te zazywam
-
oli123 wrote:Edwarda bylam u lekarza we wtorek powiedzial ze rozwarcie na opuszek i szyjka 1 cm ale stwierdzil ze w razie porodu dziecku sie juz nic nie stanie tymbardziej ze jestem po sterydach, czop tez odszedl a bole brzucha mam takie jak na biegunkd a biegunki nie mam, chcialabym bardzo donosic wiec leze i nic nie robie, nie odstawilam luteiny i magnez te zazywam
A czyli jednak to byl czop? Przypomnij jak wyglądal, zebym wiedziala czego sie spodziewac ;p Pamietam, ze nie bylas pewna, a na ogol sie mowi ze to galaretka podbarwiona krwia.
No to koniecznie musisz lezec i zaciskac nogi. Te 2 tyg sporo dadza dziecku, w sensie rozwija sie teraz najbardziej mozg i system nerwowy. Ale jak sie nie uda to juz nie ma takiego stresu jak w 33tc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oli123 wrote:Dzien dobry Dziewczyny! Ja dzisiaj znow mialam
Okropna nocbolala mnie pochwa tak jakby sie rozwarcie robilo i maly napieral glowka dodatkowo mialam koszmary i obudzilam sie z placzem, bylam siku chyba z 7 razy a raz jak usiadlam na kibelku to pomyslalam ze to juz po poczulam glowke napierajaca z calej sily na szyjke, pozniej twardnienie brzucha bylo wiec wzielam 2 nospy i od 7 do 9 spalam jak susel rano wstalam i sie zwymiotowalam, chociaz ostatni raz niedobrze bylo mi w 2 mc, wiec nie wiem, myslicie ze to organizm sie juz oczyszca? Dodam ze mialam problem z wyproznianiem a od kilku dni idzie to bardzo latwo..
-
Kinga. wrote:Co organizm to inny, ja nie miałam żadnej biegunki, wymiotów i innych znaków przepowiadających, nawet brzuch się bardzo nie obniżył. Pewnego dnia odeszły wody, potem długo nic i dopiero się szyjka zaczeka rozwierac, pojawiły się skurcze itp. Za to niektóre dziewczyny pisały ze razem ze skurczami była taka biegunka i wymioty, że nie wiedziały jak wyjsć z wc, by dojechać do szpitala (a skurcze ponoć miały konkretne) i twierdziły ze nie eksperymentowały z koktajlem położnych.
-
Jestem po wizycie 33 tydzien.rozwarcie na jeden palec i wskazania do lezenia. Moj narzeczony w poniedzialek wyplywa na miesiac i zaczelam sie bac.... musze dotrzymac jeszcze 5 tygodni. Ostatnio pisalam o seksie przy skracajacej sie szyjce no i juz mam zakaz. Szyjka 2cm i w 2 tygodnie skrocila sie z 2.80 cm. Mam straszne bole pachwin nawet w nocy gdy ide na siusiu ciezko podnoesc mi sie z lozka. Jeszcze tydzien mam brac luteine, zeby zucyc zapas.
-
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie była u mnie położna i mówiła żeby do łóżeczka dokupić taką poduszkę-klin bo dziecko nie może spać całkiem na płasko . Taka poduszka zapobiega zachłyśnięciu i w szpitalach te łóżeczka też są właśnie pod kątem a nie na płasko . Przy pierwszej córce miałam właśnie ten klin a teraz się naczytałam , że najlepiej na płasko więc nie kupiłam ale zaraz zamówię. Mówiła że można odłożyć coś pod materac żeby zmienić kat nachylenia ale taka poduszka kosztuje z orzesyłką 20zł więc zamówię
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też kiepsko dzisiaj spałam, wkurzają mnie puchnąco-bolące dłonie w nocy, bo śpię tak, że zawsze mam ręce pod głową lub poduszką i budzę się zdrętwiała, z takimi sztywnymi serdelkami eh
ale na szczęście po kiepskim poranku udało mi się ogarnąć, popracować, zrobić pycha sosik do makaronu z podwójnej porcji, zrobiłam też ślimaczki cynamonowe i zaczęłam oficjalnie wypełniać zamrażarkę na pierwsze tygodnie z Maluchem
Przejrzałam naszą listę, zamówiłam poduchę do karmienia i teraz to już chyba na serio wszystko jest… aż tak dziwnie, kilka miesięcy temu panika, że nie wiadomo co kompletować, a teraz w sumie pełna gotowośćW weekend testujemy wpinanie i wypinanie fotelika samochodowego plus podskoczę do koleżanki po jej chicco next2me no i to chyba tyle…
Dreamness uroczy jest Wasz kącik! Fajnie jak wszystko jest pod ręką, ja też może wyłożę już te rzeczy do koszyczków itp.
Oli123 ja miałam taką koleżankę, która właśnie od biegunki i wymiotów zaczęła poród. Poszła z mężem do knajpy, myślała, że się czymś struła, a kilka godzin później już była z maluszkiem..
Caestam aaaaa to już tak niedługo!! Kurka ja się trochę cieszę, że nie wiem w sumie kiedy - jeśli miałabym taki “deadline” to chyba bym świrowała na całego
Asiaa1201 ja nie kupowałam ani niani, ani monitora na razie - wyszliśmy z założenia, że jak będzie taka potrzeba to kupimy, a na start spróbujemy bez. Klin mamy, ale na razie nie kładłam, zobaczę potem czy się przyda czy nie, co powiedzą w szpitalu i na patronażowej wizycie..
No nic, pozdrawiam Was ja i Kajtkowa stopa, która gdzieś mi się tutaj kotłuje