WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda bylam u lekarza we wtorek powiedzial ze rozwarcie na opuszek i szyjka 1 cm ale stwierdzil ze w razie porodu dziecku sie juz nic nie stanie tymbardziej ze jestem po sterydach, czop tez odszedl a bole brzucha mam takie jak na biegunkd a biegunki nie mam, chcialabym bardzo donosic wiec leze i nic nie robie, nie odstawilam luteiny i magnez te zazywam

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Edwarda bylam u lekarza we wtorek powiedzial ze rozwarcie na opuszek i szyjka 1 cm ale stwierdzil ze w razie porodu dziecku sie juz nic nie stanie tymbardziej ze jestem po sterydach, czop tez odszedl a bole brzucha mam takie jak na biegunkd a biegunki nie mam, chcialabym bardzo donosic wiec leze i nic nie robie, nie odstawilam luteiny i magnez te zazywam

A czyli jednak to byl czop? Przypomnij jak wyglądal, zebym wiedziala czego sie spodziewac ;p Pamietam, ze nie bylas pewna, a na ogol sie mowi ze to galaretka podbarwiona krwia.

No to koniecznie musisz lezec i zaciskac nogi. Te 2 tyg sporo dadza dziecku, w sensie rozwija sie teraz najbardziej mozg i system nerwowy. Ale jak sie nie uda to juz nie ma takiego stresu jak w 33tc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czop nie byl zabarwiony krwia mial konystencje galaretki z domieszka sluzu, taki zwarty, kolor zielonkawy

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Data porodu wyznaczona ;))) najpierw bedzie balonik a potem zobacza ;) 26 marzec!

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Data porodu wyznaczona ;))) najpierw bedzie balonik a potem zobacza ;) 26 marzec!
    O kurcze, 11 dni tylko :) na święta będziecie już razem, super :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    O kurcze, 11 dni tylko :) na święta będziecie już razem, super :)

Jak bedzie wszystko okej to wyjdziemy po kilku godzinach ale jak nie to kilka dni spedzimy w szpitalu.
    Teraz mam usg i ktg 3x w tygodniu.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam dobrze ze wiesz na czym stoisz :)

Mnie ta niepewnosc dobija, czy sn, czy cc, kiedy sie zacznie, czy wytrzymam itp....

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny! Ja dzisiaj znow mialam
    Okropna noc :( bolala mnie pochwa tak jakby sie rozwarcie robilo i maly napieral glowka dodatkowo mialam koszmary i obudzilam sie z placzem, bylam siku chyba z 7 razy a raz jak usiadlam na kibelku to pomyslalam ze to juz po poczulam glowke napierajaca z calej sily na szyjke, pozniej twardnienie brzucha bylo wiec wzielam 2 nospy i od 7 do 9 spalam jak susel rano wstalam i sie zwymiotowalam, chociaz ostatni raz niedobrze bylo mi w 2 mc, wiec nie wiem, myslicie ze to organizm sie juz oczyszca? Dodam ze mialam problem z wyproznianiem a od kilku dni idzie to bardzo latwo..
    Co organizm to inny, ja nie miałam żadnej biegunki, wymiotów i innych znaków przepowiadających, nawet brzuch się bardzo nie obniżył. Pewnego dnia odeszły wody, potem długo nic i dopiero się szyjka zaczeka rozwierac, pojawiły się skurcze itp. Za to niektóre dziewczyny pisały ze razem ze skurczami była taka biegunka i wymioty, że nie wiedziały jak wyjsć z wc, by dojechać do szpitala (a skurcze ponoć miały konkretne) i twierdziły ze nie eksperymentowały z koktajlem położnych.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Co organizm to inny, ja nie miałam żadnej biegunki, wymiotów i innych znaków przepowiadających, nawet brzuch się bardzo nie obniżył. Pewnego dnia odeszły wody, potem długo nic i dopiero się szyjka zaczeka rozwierac, pojawiły się skurcze itp. Za to niektóre dziewczyny pisały ze razem ze skurczami była taka biegunka i wymioty, że nie wiedziały jak wyjsć z wc, by dojechać do szpitala (a skurcze ponoć miały konkretne) i twierdziły ze nie eksperymentowały z koktajlem położnych.
    od razu pojechalas na porodowke po odejsciu wod?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby u mnie wymioty lub biegunka zwiastowaly porod to juz bym miala kilka w ciagu tej ciazy :p Gorzej jesli tak sie zacznie, a ja sie nie zorientuje...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala zeby wyjechac kiedy skurcze beda co 5 min lub odejda wody:) Mam specjalna aplikacje do liczenia skurczy :) a do szpitala ponad godzina jazdy

mhsvi09k63nasq33.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Mi polozna powiedziala zeby wyjechac kiedy skurcze beda co 5 min lub odejda wody:) Mam specjalna aplikacje do liczenia skurczy :) a do szpitala ponad godzina jazdy
    a co to za aplikacja? podasz nazwę? :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam apkę: "Constractions"

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 33 tydzien.rozwarcie na jeden palec i wskazania do lezenia. Moj narzeczony w poniedzialek wyplywa na miesiac i zaczelam sie bac.... musze dotrzymac jeszcze 5 tygodni. Ostatnio pisalam o seksie przy skracajacej sie szyjce no i juz mam zakaz. Szyjka 2cm i w 2 tygodnie skrocila sie z 2.80 cm. Mam straszne bole pachwin nawet w nocy gdy ide na siusiu ciezko podnoesc mi sie z lozka. Jeszcze tydzien mam brac luteine, zeby zucyc zapas.

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie była u mnie położna i mówiła żeby do łóżeczka dokupić taką poduszkę-klin bo dziecko nie może spać całkiem na płasko . Taka poduszka zapobiega zachłyśnięciu i w szpitalach te łóżeczka też są właśnie pod kątem a nie na płasko . Przy pierwszej córce miałam właśnie ten klin a teraz się naczytałam , że najlepiej na płasko więc nie kupiłam ale zaraz zamówię. Mówiła że można odłożyć coś pod materac żeby zmienić kat nachylenia ale taka poduszka kosztuje z orzesyłką 20zł więc zamówię ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam poduszkę klin i córa też miała

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten klin już położony w łóżeczku. U nas położna na zajęciach w szkole rodzenia mówiła. Wtedy akurat w Lidlu były takie kliny więc odrazu się zaopatrzylismy.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam klin :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupowałyście monitory oddechu?

ja kupiłam Angelcare i nie żałuje bo szczególnie są zalecane dla wcześniaków

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiepsko dzisiaj spałam, wkurzają mnie puchnąco-bolące dłonie w nocy, bo śpię tak, że zawsze mam ręce pod głową lub poduszką i budzę się zdrętwiała, z takimi sztywnymi serdelkami eh ;) ale na szczęście po kiepskim poranku udało mi się ogarnąć, popracować, zrobić pycha sosik do makaronu z podwójnej porcji, zrobiłam też ślimaczki cynamonowe i zaczęłam oficjalnie wypełniać zamrażarkę na pierwsze tygodnie z Maluchem :)

Przejrzałam naszą listę, zamówiłam poduchę do karmienia i teraz to już chyba na serio wszystko jest… aż tak dziwnie, kilka miesięcy temu panika, że nie wiadomo co kompletować, a teraz w sumie pełna gotowość :) W weekend testujemy wpinanie i wypinanie fotelika samochodowego plus podskoczę do koleżanki po jej chicco next2me no i to chyba tyle… :)

Dreamness uroczy jest Wasz kącik! Fajnie jak wszystko jest pod ręką, ja też może wyłożę już te rzeczy do koszyczków itp.

Oli123 ja miałam taką koleżankę, która właśnie od biegunki i wymiotów zaczęła poród. Poszła z mężem do knajpy, myślała, że się czymś struła, a kilka godzin później już była z maluszkiem..

Caestam aaaaa to już tak niedługo!! Kurka ja się trochę cieszę, że nie wiem w sumie kiedy - jeśli miałabym taki “deadline” to chyba bym świrowała na całego :D

Asiaa1201 ja nie kupowałam ani niani, ani monitora na razie - wyszliśmy z założenia, że jak będzie taka potrzeba to kupimy, a na start spróbujemy bez. Klin mamy, ale na razie nie kładłam, zobaczę potem czy się przyda czy nie, co powiedzą w szpitalu i na patronażowej wizycie..

No nic, pozdrawiam Was ja i Kajtkowa stopa, która gdzieś mi się tutaj kotłuje ;)

mjvy9vvjacooymry.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ