Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monitora oddechu nie kupiłam, jedyne co to nianie z Angelcare
.
Co do poduszki klin też nie kupiłam ale w razie co mamy łóżeczko chicco next to me dream, w którym jest możliwość regulacji nachylenia.
Mi jutro zostało ostanie pranie (kilka rzeczy, które domowilam) i wyprawkę uważam za zamkniętą. Leżeć i czekać....
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
oli123 wrote:od razu pojechalas na porodowke po odejsciu wod?
-
Kinga. wrote:Tak, w ciągu godziny, bo młoda nie siedziała sztywno w kanale, teraz z resztą też się buja, ale po przyjęciu wysłali mnie na spacer do parku, później na schody itp. Teraz nie zamierzam się tak spieszyć.
Klina teraz nie mam, za pierwszym razem nie byłam zadowolona.
Monitor mam po córce (bardzo się przydał przy wymiotując/ulewającym dziecku (bez niego chyba bym wylądowała w wariatkowie). W sumie nawet ostatnio poszedł w ruch, gdy młoda z powodu zapalenia krtani miała problemy z oddychaniem (mamy ten przenośny, przypinany do pieluszki)
-
My kupiliśmy monitor Babysense 7.
Ogólnie mam kiepski dzień dzisiaj, cały czas jakoś mi niedobrze, apetytu brak.
Pojechałam z mężem do galerii na zakupy spożywcze to bolesny ucisk w kroczu czułam, że aż mi się wszystkiego odechciało i ze łzami w oczach chodziłam po tym sklepie.
A brzuch nadal wysoko... -
nick nieaktualnyNam położna tłumaczyła że szpitalne 'łóżeczka' też są ułożone po skosie tzn. są lekko uniesione. Chodzi o to by dziecko się nie zachlysnelo itp. po prostu jest bezpieczniej dla dziecka. Ale wiadomo ile ludzi tyle opinii.
Paulettaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A my właśnie kupiliśmy fotelik do samochodu i oficjalnie wyprawka skończona
chcieliśmy kupić z bazą izofix ale niestety nie ma izofixu u nas w samochodzie, więc będzie mocowanie na pasy
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
hej, dziś miałam leniwy dzień a nawet nie miałam kiedy na forum napisać hehe.
Rano byłam na pobraniu krwi. Jak u Was z hemoglobiną? u mnie 13,8! aż w szoku jestem że taka wysoka, widać owoce, warzywa i witaminy robią swoje że starcza dla małego i dla mnie
co do niani mamy Angelcare z monitorem oddechu.
a co do tej promocji w sklepie Philips fajnie niby -40% ale jak patrzyłam na cenę laktatora ręcznego to na stronie philips jest za 250 zł, a na innych można kupić za 130-150 zł. to to samo co po rabacie więc te ceny chyba są specjalnie wyższe żeby i tak na swoje wyszli a jednak kupujący ma poczucie że zaoszczędził
a co do klina nie myślałam o tym i raczej będę staromodna i nie kupię, mam płaskie poduszeczki dla małego myślę że wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 18:17
-
edwarda20 wrote:Klin? pierwsze slysze. Wszyscy wokol trabia, ze dziecko ma lezec na plasko.
Mam monitor oddechu Snuza Hero.
-
Ja już po wizycie i muszę się pochwalić mały się obrócił!! Ładnie ułożony główką w dół, więc te kopniaki co dostaje w żebra to nogi, a nie głowa huura!
mega się cieszę jak nie wiem co
Waży już 2500g, więc całkiem sporo jeśli do porodu przytyje jeszcze ten kilogram to będzie piękna książkowa wagaŁożysko bez zwapnień bardziej na I niż II stopniu, więc tylko się cieszyć
Także acygan teraz czekamy na Ciebie, trzymam kciuki, żeby i Twoja córeczka się posłuchała i ładnie obróciłaAndzia123, Totoro, Agusia_pia, darika, acygan, Tęskniąca, Paatka, gondi, Sassy, oli123, KaMiszka, Kinga., Katy, Halina90, tanith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makira wrote:Ja już po wizycie i muszę się pochwalić mały się obrócił!! Ładnie ułożony główką w dół, więc te kopniaki co dostaje w żebra to nogi, a nie głowa huura!
mega się cieszę jak nie wiem co
Waży już 2500g, więc całkiem sporo jeśli do porodu przytyje jeszcze ten kilogram to będzie piękna książkowa wagaŁożysko bez zwapnień bardziej na I niż II stopniu, więc tylko się cieszyć
Także acygan teraz czekamy na Ciebie, trzymam kciuki, żeby i Twoja córeczka się posłuchała i ładnie obróciła
Super ciesze sieja czuje caly czas tak samo ruchy, wiec watpie zeby sie przekrecila
w dodatku lozysko II stopien, AFI 8, wiec wydaje mi sie, ze do konca chyba nie dotrwamy, takie mam przeczucie. W piatek na IP szyjka na usg byla 36mm a w poniedzialek co prawda badanie na fotelu ale lekarz stwierdzil, ze 25 mm. 1 cm w trzy dni? Moja lekarz pisala zeby sie nie martwic,zobaczymy. W dodatku na IP mala wazyla rzekomo 2600 a byl to 33+3 tc, wpisane mam ze wskazuje to na 35 tydzien. To wszystko troche mnie przeraza. Dzis znowu brzuch twardnieje, boli podbrzusze,troche mialam dzis do zalatwienia i teraz zaluje