WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam prześcieradła bawełniane do wózka :) Sama jak mam spać gdzieś na prześcieradle z frotty to przeżywam męki, więc dziecku też takiego nie kupowałam ;)

MaGo lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam piękne zdjęcia :) takie klimatyczne :)

Co do materaca my kupiliśmy lateksowy z certyfikatem ale nie pamiętam nazwy.
    A prześcieradło do gondoli kupiłam bawełniane, frotte dla mnie jest za szorstkie.

MaGo lubi tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również kupiłam do gondoli prześcieradło bawełniane - z Lullalove. Pod spód nieprzemakalny ochraniacz z tej samej firmy.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam prześcieradła do wózka. Zawsze podkładałam kocyk

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam bawelniane, takie milusie przescieradelka do wozka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od dzisiaj mam ciążę donoszona, patrząc na to jak się czuje dzisiaj to już bym chciała urodzić :p ale wiem że jeszcze malutki jest, więc niech siedzi w brzuszku spokojnie, mam nadzieję że w poniedziałek będzie już 2600 ważył, czyli co za tym idzie łożysko jest wydolne.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka nie kupowałam prześcieradełka, wypralam to, które było oryginalnie z wózkiem i najwyżej później dokupię jakieś na zmianę.

Też chciałabym już niebawem rodzić, ale musimy zakończyć remonty xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupilam frotte do wozka ale to dlatego ze mam zamiar klasc pieluszke bambusowa i tak mi sie wydaje ze Będzie wieksza wentylacja pod maluszkiem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziś się ciężko oddycha jak siedzę, widać płuca są mocno uciśnięte, jak leżę to jest ok.
    oj też bym chciała już urodzić

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi minęły już te duszności itp., ewidentnie mała jest już niżej. Pytanie jak nisko... XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Casteam -cudo zdjecia:) wygladacie oboje jak z jakiejs okladki gazety.

Marerac mamy gryka kokos pianka
    A przescieradla trzy,dwa bawelniane i jedno jersey.
    Tak jak piszecie tez mysle ze zawsze mozna jeszcze pieluszke polozyc na wierzch.

Tak czytam ile macie dolegliwosci ze mnie az glupio bo czuje sie odpukac swietnie.
    Ale zauwazylam pewna prawidlowosc,jak nie wyjde na dluzszy spacer to czuje sie ospala i taka niedorobiona.Wiadomo zmecze sie spacerujac ale chyba dzieki temu nie bola mnie plecy itp.
    Oby tylko nie bylo tak ze teraz super a potem porod ciezki za to.

Moja Laseczka taka akrywna ze nie wiem czy ona w gole spi??
    U Was tez tak warjuja w brzuszkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:33

• Paatka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie dwa dni były z szaleństwem w brzuchu, dzisiaj już trochę spokojniej, ale daje o sobie znać :)

Mój brzuch się jeszcze wcale nie obniżył, skurczy przepowiadających też jak na lekarstwo. Ogólnie jakoś czuję się lepiej niż wcześniej, oprócz tego, że się szybko męczę przy każdej czynności ;) Coś czuję, że mimo, że jestem jedną z tych z wcześniejszym terminem, to nie jedna z was mnie przegoni z wydaniem dzieciątka na świat, a ja jeszcze się będę kulać i próbować przemawiać mojej córce do rozumku :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też jakieś szaleństwo z ruchami, co nie usiądę to jest wierzganie i wypychanie :) a po obiedzie tata puścił brzuszkowi We Will Rock You i były takie tańce jak nigdy, uśmialiśmy się oboje :)

Mały fika, a ja padam na nos - nie wiem czy to ciśnienie, czy pogoda się zmienia, ale generalnie czuję, że mój mózg skurczył się do rozmiaru fistaszka i nic mi się nie chce, a musiałam uporać się z księgowością więc to było niezłe wyzwanie :D

Ale mnie natchnęłyście rozmową o prześcieradłach i może usiądę zabrać się za wyprawkę do wózka właśnie, bo materiały czekają.. coś takiego chodzi mi po głowie http://www.odinspiracjidorealizacji.com/2017/08/wyprawka-do-wozka-diy-dlaczego.html :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis bardzo spokojny. Ogolnie jakos czesto mi nie szalal (lozysko na przodzie, a moze taki spokojny), mial kilka tygodni jakos przed 30tc, że bardzo walil po zebrach, ale chyba sie wtedy przekrecal, bo pewnego dnia przestal i potem sie juz tylko wypychal. Teraz juz nie ma jak szalec, miejsca malo.

Tez jestem dzis jakos bez energii, nawet spalam godzine. Prawdopodobnie tak wplywa na nas ta zmiana frontu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 17:16

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie front frontem, nieprzytomna jestem po nocy i nawet odespać nie dałam rady bo tylko zasypiałam zaraz znowu zgaga paliła i tak w kółko :( już naprawdę mam dosyć, aż płakać mi się chce.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez szaleje jak nie wiem. Wczoraj to juz sie przestraszylam, bo w pewnym momencie to juz nie wiedzialam,czy ona sie tak wypycha, czy to skurcze. Myslalam,ze bede wracac do szpitala. Wzielam ciepla kapiel,no-spe i przeszlo. Dzis tez szaleje,ale dzis to juz ewidentnie wypychania. W dodatku siedzi glowa do gory i czasem juz nie wytrzymuje z bolu zeber jak mi tam sie wciska. Najgorzej jest w nocy,ciezko sie spi przez te zebra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei kopie po żołądku i płucach przez co mam wrażenie że nie mam czym oddychać i mnie zatyka a dodatkowo mam mdłości...
    Najbardziej bym chciała żeby mi siębrzuch obniżyl ale pewno nie zrobi tego wcale i do końca będzie tak wysoko :(

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam prześcieradła w frotte, ponieważ lubię w na niej spać :) jeśli moje dziecko nie będzie zadowolone to mu zmienię :) ja osobiście wysypisk się tylko na takim :P Materac ja mam lateksowo kokosowy

Dzisiaj cały dzień na nogach. Właśnie wróciliśmy z mężem do domu. Byliśmy w ikea po „zasłony do pokoju małego” a tradycyjnie kupiłam milion innych rzeczy :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Mnie trochę mniej, bo cieszymy się sobą z narzeczonym po długiej rozłące, ponadto mamy trochę załatwiania różnych spraw związanych z pracą, autem i mieszkaniem.

Moja Malutka też dzisiaj aktywna co bardzo mnie cieszy po tych niedzielnych niepokojach. Pewnie jutro będzie miała spokojniejszy dzień skoro teraz ciągle bryka.

Odcinek lędźwiowy w plecach mi siadł już prawie na amen, boli jak cholera. Jak więcej pochodzę to napina się też brzuch i boli, czego nie doświadczałam jeszcze z tydzień temu. Mimo tego czuję, że do porodu jeszcze kawałek drogi, brzuch mam wysoko i nie czuję nacisku główki.

Mam też wynik gbsa- ujemny. Gdyby nie załatwianie miliona spraw to mogłabym niebawem rodzić, ale jeszcze się wstrzymam :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o materacyk to mam Fiki Miki kokos-pianka-kokos, a prześcieradła frotte i bawełniane.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ