Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
tanith wrote:Edwarda uśmiałam się
Jakie to głupoty człowiekowi mogą się przyśnić. Ja już od jakiegoś czasu śpię fatalnie. Zgaga mnie w nocy bardzo męczy. Krocze, pachwiny, kręgosłup boli mnie ciągle, czy w dzień przy chodzeniu, czy w nocy wjakiejkolwiek pozycji. A od wczoraj jestem jakaś nienażarta, ciągle głodna, ale bez konkretnych smaków, tylko na coś sytego, kalorycznego. 26tego idę na ostatnią przedporodową wizytę, odbieram wtedy od gina wyniki gbsu. Więc cholera muszę donosić do 26, a potem już mi chyba wszystko jedno, chociaż mam obawy. Moje pierwsze dziecko, poród zapowiada się sn, mała bedzie mieć do tego czasu pewnie ponad 3 kg, jakim cudem to ma się zmieścić i przepchnąć??! Ja wiem, to jest możliwe skoro kobiety rodzą od początku świata ale zaczynam się bać
Lubię za usmianie sie
Nie lubie za dolegliwosci.
Tez mam duzy apetyt. Cialo przygotowuje sie do wielkiego wysilku jakim jest porod, wiec musi zmagazynowac energie + wykanczajace karmienie.
Tez sie zaczelam bac, szczegolnie ze nastawialam sie na sn, ortopeda mowi ze cc, moja gin mnie zlewa i nie mowi nic, a w szpitalu w ktorym lezalam i chce rodzic naciskaja na sn. Wolałabym wiedziec juz teraz co mnie czeka, zeby sie nastawic psychicznie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:45
-
Gosiczek wrote:Ja podejrzewam że ta moja wizyta 37+1 będzie już ostatniąElwira
-
A ja od wczoraj jak się schylam albo pochylam do przodu to bardzo nisko (tuż nad spojeniem) coś czuję - mam wrażenie, że to główka. Czy to możliwe, żeby Mała była już tak nisko?
Spojenie też mnie boli. Najgorzej jest jak za długo leżę i potem chce wstać to muszę się chwilę rozruszać. Boli jak się przekręcam w nocy z boku na bok.
Ale teraz to już chyba normalne, że każda z nas coś tam boli. Jest tu taka która czuje się fantastycznue i nic jej nie dolega?Ja w sumie energii mam dużo, ciągle bym coś robiła, ale brzuch ciężki i nie na wszystko już pozwala.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyJa w poprzedniej ciazy miałam tak od 30tc ryczalam jak sie musialam na drugi bok obrócic, i wstawanie zajmowalo mi bardzo dluuugo. Teraz od kilku dni mnie bola wargi sromowe ale dzis to juz przeginka, jakby mnie ktos skopal po nich, nie moge chodzic bo plakac mi sie chce... Jakas masakra...
-
Kurcze zmierzyłam ciśnienie i 138/89, odczekałam godzinę i jest 112/78
Jakie macie ciśnieniomierze? Może mój oszukuje?
Uszy zatkane, ciężko oddychać. Dzwoniłam do położnej, kazała się nie denerwować bo to normalne w ciąży12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Ja też mam ostatnio apetyt, generalnie nie mam na nic ochoty, ale jeść bym jadła. Wizyta w piątek, to będzie wg usg 37+2 tc, wg OM 37+6 i też wydaje mi się, że to będzie moja ostatnia wizyta, chyba, że gin każe mi teraz co tydzień przyjeżdżać - kiedyś wspominał, że pod koniec tak będzie.
-
nick nieaktualnyMirabelcia wrote:Kurcze zmierzyłam ciśnienie i 138/89, odczekałam godzinę i jest 112/78
Uszy zatkane, ciężko oddychać. Dzwoniłam do położnej, kazała się nie denerwować bo to normalne w ciąży
Jak masz jakies watpliwosci to zmien mu baterie, bo czesto jak juz sa pod koniec wyczerpania to swiruja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:31
-
Mirabelcia wrote:Kurcze zmierzyłam ciśnienie i 138/89, odczekałam godzinę i jest 112/78
Uszy zatkane, ciężko oddychać. Dzwoniłam do położnej, kazała się nie denerwować bo to normalne w ciąży
A jaki masz? Ja mam firmy OmronWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:49
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyJa w nocy mam z reguly silne bole miesiaczkowe a wieczorami jak maly sie rusza to mam masakryczne bóle w kroczu bo szyjka jest twarda i dluga a młody siedzi głową w szyjce i się przeciąga. Jak się porządnie rozciągnie to zgina mnie w pół
Ale podejrzewam ze poród boli 100 razy bardziej więc twardo znoszę to wbijanie
-
nick nieaktualny
-
Moja noc w porównaniu z poprzednimi była nienajgorsza. Co prawda zasnęłam dopiero koło 2 bo mała mocno napierała na pęcherz, ale jak już zasnęłam to później obudziłam się dopiero o 7 na siku, a później to już spałam do 9:30.
Już tak bardzo bym chciała przytulić moją malutką, no ale to do niej należy decyzja kiedy będzie gotowaŁapią mnie też obawy o poród i nie o ból, tylko o to, żeby nie pojawiły się jakieś komplikacje, które zmuszą lekarzy do porodu zabiegowego, albo CC. Mam nadzieję, że mimo mojej drobnej budowy dam radę urodzić SN.
-
ciri22 wrote:Podobno jest ok, cisnienie tez masz ok jeszcze, ile bierzesz magnezu? moze powinnas zwiekszyc dawke zeby ustabilizowac cisnienie. (przynajmniej ja mam takie zalecenia od patologa ciazowego)
A to nigdy o tym nie słyszałam, dzięki.
Biorę 2xdziennie Aspot. Chyba dokupię Magne B6Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:06
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Czyli cos z przeplywami nie tak?
Wlasciwie to nie wiedza. Mam usg i ktg co kilka dni. Niby wszystko w porzadku a maly za malo przybiera na wadze. Najpierw mowili cos o 38tc a teraz o 37tc. W kazdym razie chyba lepiej bedzie dziecku na zewnatrz na cycku -
casteam wrote:Wlasciwie to nie wiedza. Mam usg i ktg co kilka dni. Niby wszystko w porzadku a maly za malo przybiera na wadze. Najpierw mowili cos o 38tc a teraz o 37tc. W kazdym razie chyba lepiej bedzie dziecku na zewnatrz na cycku
No tak, to niech wychodzi i albo cycek albo butla i szybciutko nabierze tluszczyku.
-
nick nieaktualnyMirabelcia wrote:A to nigdy o tym nie słyszałam, dzięki.
Biorę 2xdziennie Aspot. Chyba dokupię Magne B6