WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według ludowych przesądów będę miała dziewczynkę... strasznie zbrzydniałam i na czole mam z 10 wielkich diod. 5 dni prawie nic nie byłam w stanie jeść, trochę też przytulałam miskę.. do wczoraj, kiedy to naszła mnie ochota na pizzę i ta mnie uzdrowiła. Moje mdłości chyba wzmagał pusty żołądek i tabsy. Wizytę (już trzecią) mam w poniedziałek. W następny piątek jedziemy do moich rodziców z informacją...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ale moje polepszenie cery nie zmienia faktu ze wyglądam obrzydliwie .. nie umiem się ogarnąć tak jak przed ciaza ze było na prawdę ładnie czasami No nawet jak się staram nie wyglądam dobrze nie wiem czemu tak jest ..
    Mam podobnie :-( Na pierwszy rzut oka widać moje wielkie cienie pod oczami które w ciąży są naprawdę gigantyczne. Poza tym jak patrzę w lustro, nawet jak się umaluje to czuje się jak wiedzma :-P Mam nadzieję że po I trymestrze to minie. Zresztą najważniejsze że mężowi się podobam i mówi że wyglądam ślicznie (kłamca :-P)

Ilona92 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja Wam zrobie ochote na ciastko kruche z twarogiem i gruzełkami malinowa :)
    e69fde1982c99262med.jpg. I jaja :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin co Ty mówisz - musisz bardzo mało jesc :) to jest pierwsza kolacja będę jadła jeszcze druga .. niestety ale jak jem to czuje się dobrze a jak pół h nie zjem to już mi niedobrze ! Straszne to jest .. mdłości mam całe dnie nie tylko rano już powoli ustępują ale dalej nie są jakieś bardzo słabe :/:/ mam niedowagę nadal wiec mogę jesc :D z tym ze przed ciaza tez sporo jadłam i taka kolacja to nic wielkiego ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona czegoś takiego ani podobnego nigdy nie jadłam :):)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ilona czegoś takiego ani podobnego nigdy nie jadłam :):)
    Dobra to ja moge byc ta gotującą dla Wszysttkich :)
    Co do cery o dziwo mam ładna. Tfu, tfu. Czesto jestem głodna, ale jie wiem co bym zjadła. Powoli mam zgagę... nigdy jej nie miałam. Wszystko sie u mnie zmienia. Ja mam tak, ze jesli ide pod prysznic to czyje sie jak przed @ czyje sie niedomyta

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2642f950aa40.jpg

Niestety narobiłaś mi takiego smaka, że ja leniwiec pospolity o godzinie 20:00 wzięłam się za smażenie placków!!! :D

Asiaa1201, MaminaMina, Ilona92 lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobię jutro na obiad te placki ziemniaczane:p

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na to jedzenie to mnie mdli. Mam mdłości od rana do wieczora, żebym chociaż zwymiotowała to może byłoby lepiej, ale nie tylko mnie mega mdli. Jak już coś zjem to drugi raz tego nie ruszę. Mam też straszne zaparcia, nie wiem jak ja to wytrzymam, kręci mi sie cały czas w głowie, opaski uciskowe nie działają, imbir, cytryna też nie. Jutro próbuję tabletki dla kobiet w ciąży, może one pomogą.

Kinga. lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Chciałabym do Was dołączyć W ubiegłym roku śledziłam forum kwietniówek, ale nie zdecydowałam się do nich dołączyć, bo cały czas bałam się, że coś złego się wydarzy i stracę maleństwo (była to moja 5 ciąża - wcześniej 3 poronienia i 1 ciąża pozamaciczna). Teraz jestem w 5 tygodniu ciąży i znów termin mam na kwiecień :-D Trochę mnie to wszystko przeraża, to że mój synek ledwo skończy rok a już będzie kolejny maluszek w domu. Jak ja to ogarnę? Chciałam aby różnica wieku między moimi dziećmi nie była duża, ale też nie tak mała. Ale cóż... poniosło nas z mężem i jest jak jest ;-) Wg kalkulatora termin porodu to 27 kwietnia, do ginekologa idę za tydzień i zobaczymy co powie. W ubiegłym roku bardzo często wizytowałam u lekarzy (chodziłam do dwóch), bo bałam się o ciążę i różne "filmy" sobie wkręcałam, teraz podchodzę do tego bardzo spokojnie i cierpliwie czekam na wizytę. Mam nadzieję, że zobaczę pięknie bijące serduszko :-)
    Witamy ;) i już dopisujemy do grupy :)

Pineapple lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam i ja ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/981f0d5d45a2.jpg

MaGo, Asiaa1201, MaminaMina, darika, Ilona92, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha wszystkie wzięło na placki z twarożkiem i szczypiorkiem :D

Asiaa1201, Ilona92 lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda pysznie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah kurde dziewczyny każda wzięło na placki ! A ja jak na nie patrzę to mnie odrzuca :D chociaż ja mam tak ze nic nie chce na nic nie mam ochoty ale jem często wiec i sporo bo inaczej mdli

• naserio Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Naserio, lubie za udaną wizytę.

Właśnie jak z tym noszeniem? Nie boisz się dźwigać? Nie dość że cc to jeszcze mlody pewnie swoje waży...
    nie boję się, raczej staram się nie zastanawiać, czy mi wolno czy nie, bo tak czy siak dzieckiem muszę się zajmować, więc i podnosić :) mąż cały czas pracuje, więc właściwie ja zajmuje się synem :)

darika, ja mam to samo, bardzo często sikam nawet jak nie piję dużo :) w nocy ze 2-4 razy, zależy ile wypiję pod wieczór ;) a piję tyle, ile domaga się organizm :D ale czuję po sobie, że potrzebuję więcej wody
    MaminaMina wrote:
    Dziewczyny, a jak usypiacie swoje bejbiki? Na rękach czy same już zasypiają?
    zawsze sam zasypia :D na rękach usypiałam go może kilka razy, jak go coś bolało, albo bardzo bardzo nie mógł zasnąć ;) odkładam do łóżeczka i po dłuższej chwili zasypia (15-30min)

Pineapple, witaj! :) poszalałaś! myślałam, że ja szybko zaszłam w kolejną ciążę, ale u Ciebie różnica jeszcze mniejsza :D
    mój syn też miał etap, że zasypiał tylko w wózku, bo było to dla mnie wygodne - zawsze był w salonie i mogłam go mieć na oku, a miałam pewność, że z gondoli nie wypadnie ;) jednak w końcu postanowiłam go przestawić na spanie w łóżeczku w swoim pokoju - zamówiłam rolety i zasłaniam w ciągu dnia, żeby miał nastrój, odkładam, włączam melodyjkę i zasypia :) w nocy śpi w kołysce w sypialni.

darika, ja mam tyle pryszczy, że chyba w okresie dojrzewania tyle nie miałam! będzie dziewucha, na bank! :D
    bez makijażu jest źle, ale jak się pomaluję, to nawet się sobie podobam ;) a wczoraj byłam też u fryzjera i obcięłam się z bardzo długich na takie do obojczyków i czuję się super mega, nie mogę uwierzyć, że wcześniej tego nie zrobiłam :)

Justa, masz spust :D też przez cały dzień tyle nie zjem łącznie - ale ja muszę się pilnować, bo mam nadwagę ;)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Jak patrzę na to jedzenie to mnie mdli. Mam mdłości od rana do wieczora, żebym chociaż zwymiotowała to może byłoby lepiej, ale nie tylko mnie mega mdli. Jak już coś zjem to drugi raz tego nie ruszę. Mam też straszne zaparcia, nie wiem jak ja to wytrzymam, kręci mi sie cały czas w głowie, opaski uciskowe nie działają, imbir, cytryna też nie. Jutro próbuję tabletki dla kobiet w ciąży, może one pomogą.
    Spróbuj ten prevomit. Ja 2 dni temu wymiotowalam po 6 razy dziennie a dzisiaj tylko 2 więc coś tam mi pomógł... A na zaparcia stosuje czasami czopki glicerynowe ale te dla dzieci 1g

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny a jak z waszą cera? Pogorszyła się a może polepszyla?

U mnie niestety to pierwsze. Codziennie coś nowego mi wyskakuje chociaż przed ciąża nigdy nie miałam z tym problemu, nawet w okresie dojrzewania. Czasem mi przed @ cos wyskoczyło, sporadycznie w czasie owulacji. Teraz niby też nie są jakieś duże, ale pojawiają się. Na buzi i sporo na plecach...
    U mnie bez zmian, przynajmniej na razie :-D W poprzedniej ciąży było tak samo, może nawet lepiej niż przed, wiele osób chwaliło, że rewelacyjnie wyglądam, no i zgodnie z przesądami urodziłam chłopca :-) Więc póki co zanosi się na braciszka ;-)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Niestety narobiłaś mi takiego smaka, że ja leniwiec pospolity o godzinie 20:00 wzięłam się za smażenie placków!!! :D

to sie narobiło hahaha

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio, dajesz nadzieję na lepsze jutro z tym spaniem w dzień ;-) muszę się zmobilizować, bo jeszcze trochę i mój wiercipiętek wypadnie z gondoli i nieszczęście gotowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82, na zaparcia polecam wypić z rana na czczo szklankę ciepłej, bardzo ciepłej, wody. Na mnie kiedyś działało ;-)
    Wg Zięby (ten Pan co promuje naturalne leczenie - mój mąż namiętnie ogląda filmiki na YT z jego udziałem) dwie szklanki wody z odrobiną soli (np. himalajskiej) likwidują zaparcia. Tego akurat nie zdążyłam wypróbować, bo chwilowo nie mam takich problemów, ale może Tobie pomoże...

Ilona92 lubi tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ