X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Ja chyba nie mam zachcianek.. a przynajmniej nic dziwnego nie jadłam ostatnio.

Jak u Was z mdłościami? Ja czasami się czuję jakbym miała kaca, albo stoi mi taka gula w gardle albo w żołądku, ale nie jest jakoś tragicznie. Ani razu nie chciało mi się jeszcze wymiotować. Za to jakoś często mnie boli głowa, a wcześniej tak nie miałam.
    U mnie całodzienne mdłości i wymioty - wczoraj tylko 3 razy ale zdarza się i po 7. Już kupiłam prevomit, może pomoże bo imbir w herbacie nie pomagał... ;)

• darika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Ile mniej więcej dziennie płynów spożywanie? Mi moja gin kazała pić minimum 2,5 l dziennie. Staram się ale siusiam wtedy jak oszalała. Dzisiaj w nocy np. wstawalam 4 razy do toalety. Poza tym jak dużo pije to potrafię w ciągu 15 min ze 3 razy iść do toalety. Zawsze miałam słaby pęcherz i często siusialam ale teraz to już przegięcie :-P też tak macie?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy bywa Wam zimno?
    Bo mi ostatnio bywa zimno, a teoretycznie w ciąży ma się podwyższoną temperaturę i raczej kobiety narzekają, że im za gorąco. Chociaż może pogoda też nie sprzyja, u mnie ostatnie dni były zimne i deszczowe. Niemniej martwi mnie trochę, że mi zimno.

Co do zachcianek to przypomniało mi się, że ostatnio kupiłam maliny bo jak je zobaczyłam miałam straszną ochotę, a później oddałam całą paczkę bo mi jakoś nie wchodziły.. mimo że był słodkie i soczyste.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Ile mniej więcej dziennie płynów spożywanie? Mi moja gin kazała pić minimum 2,5 l dziennie. Staram się ale siusiam wtedy jak oszalała. Dzisiaj w nocy np. wstawalam 4 razy do toalety. Poza tym jak dużo pije to potrafię w ciągu 15 min ze 3 razy iść do toalety. Zawsze miałam słaby pęcherz i często siusialam ale teraz to już przegięcie :-P też tak macie?

ja staram się pić sporo ze względu też na pracę bo pracuję głosem, słuchawka. no ale nie wiem czy wychodzi 2,5 l myślę że z herbatą będzie tego tyle. też często sikam, ale to akurat dobrze bo mniejsze ryzyko wystąpienia bakterii w moczu :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Nic mi lekarz nie mówił o piciu tak dużej ilości płynów. Więc nie mam tych problemów ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie w ciąży powinno się pić więcej wody bo zwiększa się ilość krwi i trzeba jednak się pilnować.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rano przeżyłam chwile grozy, nie wiedziałam czy lecieć na przytulanko z kibelkiem, czy siedzieć bez ruchu i czekać aż przejdzie. Wybrałam to drugie i na szczęście przeszło, no tak to jeszcze nie miałam.

• acygan Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wody to ja bardzo mało pije, ale chyba muszę zacząć się przyzwyczajać.

Jestem wkurzona, pies mi ściągnął drugi kwiatek z parapetu (wczoraj było to samo), świeżo podlany, oczywiście można sobie wyobrazić jak wygląda ściana i firanka. Nie mam już do niego siły. Zanim zacznę wychowywać dziecko, muszę wychować psa. Trochę za dużo mu się pozwalało. Tylko ta złość niewskazana :/ Posprzątałam sobie przy okazji i teraz odpoczywam.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Naserio, lubie za udaną wizytę.

Właśnie jak z tym noszeniem? Nie boisz się dźwigać? Nie dość że cc to jeszcze mlody pewnie swoje waży...
    Urok kolejnych ciąż ;) Ja też po CC, syn waży 12,5kg. I cóż.... nosiłam, noszę i będę nosić ;) Bo jak mam wytłumaczyć 1,5 roczniakowi, że nie wezmę go na ręce?

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Dziewczyny potrzebuję rady. 2 tygodnie temu byłam na badaniu usg dopochwowym, u lekarki, która była dość nieuprzejma, a tak wczesną ciąże traktowała, jako coś czego zaraz może nie być. Na wizycie nie dowiedziałam się u niej nic prócz tego, że jest serduszki. Tętna mi nie powiedziała, tygodnia też stwierdziła, że tak wcześnie określać nie będzie, karty ciąży nie założyła, zaświadczenia do pracy nie wypisała... to był 6 tydzień. Zapisałam się na jutro do ginekologa na prywatnie bo chciałabym wreszcie uzyskać te informacje i móc się zapisać na pierwsze usg brzuszkowe. Koleżanka mnie jednak nakręca, że nigdzie iść nie powinnam bo usg dopochwowe jest bardzo niebezpieczne i po 2 tygodniach od poprzedniego napewno zaszkodzę dziecku... Czy rzeczywiście może to być, aż tak niebezpieczne dla maluszka?
    W pierwszej ciąży miałam bardzo często usg (podejrzenie ciąży pozamacicznej) i od 3-4 tyg miałam usg co tydzień. Później co 2 tyg (gin prowadzący ciążę i jeszcze kontrolnie drugi który dzięki, któremu udało się w ciążę zajść). Tak było w pierwszym trym. Później już były już normalnie. Córka ma teraz 16 m-cy

darika wrote:

Powinno się pić 2,5-3 l., zwłaszcza by usprawnić krążenie krwi, zapobiegać zasłabnięciom i żylakom. Ja nie biegam siku, ale bardzo często wymiotuję, więc tymbarskiej muszę pilnować ilości wypijanych płynów. Niestety mogę pić tylko po łyku, więc wsędzie chodzę z butelką...

MaminaMina wrote:

Właśnie jak z tym noszeniem? Nie boisz się dźwigać? Nie dość że cc to jeszcze mlody pewnie swoje waży...
    W zdrowej ciąży można nosić chyba do 15 kg, w zagrożonej raczej nie (zależy od przyczyny, ja przy bardzo silnych skurczach na początku 2 trym mogłam nosić max 5 kg i miałam odpoczywać, jak tylko poczuję, że muszę)
    myszkaka wrote:
    A czy bywa Wam zimno?
    Bo mi ostatnio bywa zimno, a teoretycznie w ciąży ma się podwyższoną temperaturę i raczej kobiety narzekają, że im za gorąco. Chociaż może pogoda też nie sprzyja, u mnie ostatnie dni były zimne i deszczowe. Niemniej martwi mnie trochę, że mi zimno. .
    Mi często zimno, nawet jak jest 30 st. I właśnie wtedy mam podniesioną właśnie temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:54

Paatka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Ja dziś rano bylam u gina na kontroli wyglada ze obedzie sie bez szpitala poki co.
    Mam skonczyc antybiotyk a za 2 tygodnie zrobic morfologie plus badanie moczu czy oby napewno jest ok no i isg dzidzi jak to zniosła.
    No o założył mi karte ciąży :D.

Co do zachcianek raczej brak.

Co do usg ja juz mialam 3 usg a wszystko przez cholerne zapalenie pecherza i nerek kolejnemam miec za 2 tygodnie.
    No i nie ejst szkodliwe wiadomo z umiarem moze nie co tyszien ale co dwa 3 spokojnie.

Z objaw coazowych u mnie znowu nic ale moze to moje zapalenie nwrwk daje mi wystarczajaco popalic.

A co do noszenia jestem 11 miesiecy po cc i noszemoje 11 kilo szczęścia no bo nie da sie takiego nie nosic po schodach czy na przewijak do kapieli do łóżeczka. Jeśli ciaza jest zdrowa a nosilo soe taki ciezar przed ciaza to nie zaszkodzi.

Kinga. lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Witam sie i ja
    Ja dziś rano bylam u gina na kontroli wyglada ze obedzie sie bez szpitala poki co.
    Mam skonczyc antybiotyk a za 2 tygodnie zrobic morfologie plus badanie moczu czy oby napewno jest ok no i isg dzidzi jak to zniosła.
    No o założył mi karte ciąży :D.

Co do zachcianek raczej brak.

Co do usg ja juz mialam 3 usg a wszystko przez cholerne zapalenie pecherza i nerek kolejnemam miec za 2 tygodnie.
    No i nie ejst szkodliwe wiadomo z umiarem moze nie co tyszien ale co dwa 3 spokojnie.

Z objaw coazowych u mnie znowu nic ale moze to moje zapalenie nwrwk daje mi wystarczajaco popalic.

A co do noszenia jestem 11 miesiecy po cc i noszemoje 11 kilo szczęścia no bo nie da sie takiego nie nosic po schodach czy na przewijak do kapieli do łóżeczka. Jeśli ciaza jest zdrowa a nosilo soe taki ciezar przed ciaza to nie zaszkodzi.
    super, że wszystko dobrze z dzieckiem :)
    mi też ma założyć kartę ciąży na kolejnej wizycie.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widać co lekarz to inny. mi od razu założył kartę ciąży ma pierwszej wizycie.
    dziś odebrałam wynik grupy krwi AB Rh+ :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciąży miałam założona dopiero jak przyszłam z wynikami krwi i wtedy je wpisał od razu w kartę i założył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi powiedział ,że na kolejnej wizycie założy. Bo trzeba do 10 tygodnia, a prędzej wg niego nie ma sensu.

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak usypiacie swoje bejbiki? Na rękach czy same już zasypiają?

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    a mi powiedział ,że na kolejnej wizycie założy. Bo trzeba do 10 tygodnia, a prędzej wg niego nie ma sensu.

U mnie dopiero przy serduszku bijacym będzie zakładana. Jeszcze 2 tygodnie... kusi iść wcześniej...

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam założona na pierwszej wizycie. A jeśli chodzi o grupę krwi to niestety mam B Rh-. Mąż ma A Rh+ więc będziemy kontrolować przeciwciała.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Dziewczyny, a jak usypiacie swoje bejbiki? Na rękach czy same już zasypiają?
    Zasypia przy piersi (pôki co śpi z nami)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina zalezy ile twoj bobo ma nasz zasypia sam od poczatku w łóżeczku. Czasem to trwa nawet z 30 minut do godziny w hardcorowych przypadkach.
    Ja kilka dni temu odstawilam od piersi ale i tak byl uczony nie spania na cycku. Jedynie co to bidzo sie jeszcze na jedzenie kolo 23 i 4/5.
    A ile twoj ma? Moj niespelna 11 miesiecy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ