Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymariposa22 wrote:Nie pijemy wody z solą, bo bardzo odwadnia organizm (sól, nie woda
) ! A w ciąży potrzebna jest zwiekszona ilość płynów.
Pan Zięba nie promuje naturalnego 'leczenia' i podchodziłabym bardzo ostrożnie do jego poradnie jest tez lekarzem z wykształcenia,
Ale z tą solą to się nie zgodzę. Nawet pediatra ostatnio powiedziała, że jeśli będzie potrzeba dać synkowi wodę do picia (karmię mm), to mam dosypać ociupinkę soli, aby woda nie przeleciała przez organizm, tylko się w nim zatrzymała.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja sama nie wiem kiedy na l4... Praca siedząca, więc liczyłam, że do grudnia popracuję, ale z 2 strony dojazdy zimą z brzuszkiem nie będą należały do łatwych
No i kwestia tego, czy lekarz nie będzie robił problemów z wypisaniem l4 przy pracy biurowej i niezagrożonej ciąży.
-
Pineapple wrote:Ja nie twierdzę, że jest lekarzem, ale uważam, że z jego porad warto skorzystać zanim zacznie się faszerować lekami. Każdy jednak robi jak uważa i ja nic nikomu nie narzucam
Ale z tą solą to się nie zgodzę. Nawet pediatra ostatnio powiedziała, że jeśli będzie potrzeba dać synkowi wodę do picia (karmię mm), to mam dosypać ociupinkę soli, aby woda nie przeleciała przez organizm, tylko się w nim zatrzymała.
I ja przybiję tu piątkę. Przy biegunce też lekarz mówił, żeby odrobine soli dodać do wody bo inczej przeleci a nie nawodni. -
nick nieaktualny
-
Paatka wrote:Ja sama nie wiem kiedy na l4... Praca siedząca, więc liczyłam, że do grudnia popracuję, ale z 2 strony dojazdy zimą z brzuszkiem nie będą należały do łatwych
No i kwestia tego, czy lekarz nie będzie robił problemów z wypisaniem l4 przy pracy biurowej i niezagrożonej ciąży.
kochana lekarz nie powinien Ci robić problemów. to ty decydujesz kiedy idziesz na L4 a lekarz nie ma prawa Ci odmówić zwolnienia. owszem ciąża nie choroba ale masz prawo do zwolnienia. mi lekarz już proponował. ja też mam pracę siedzącą. póki co ciąża nie zagrożona ale od 1 października pewnie idę na l4Paatka lubi tę wiadomość
-
Pineapple wrote:Ja nie twierdzę, że jest lekarzem, ale uważam, że z jego porad warto skorzystać zanim zacznie się faszerować lekami. Każdy jednak robi jak uważa i ja nic nikomu nie narzucam
Ale z tą solą to się nie zgodzę. Nawet pediatra ostatnio powiedziała, że jeśli będzie potrzeba dać synkowi wodę do picia (karmię mm), to mam dosypać ociupinkę soli, aby woda nie przeleciała przez organizm, tylko się w nim zatrzymała.
Sól jest dobra na biegunki by zatrzymać wodę, to prawda. Ale nie na zaparcia, gdzie może jeszcze utrudnić problem.
Nie chodzi o to, by od razu wszystko leczyć lekami, ale by podejść ostrożnie do wszelkiego typu naturalnych metod, bo niektóre mogą wywołać przeciwny efekt. Mi na zaparcia pomaga siemie lniane i przecier z jabłek.
Aleksander -
nick nieaktualny
-
Witajcie. Miałam dziś 1 usg. Według ovufriend jestem w 6t1d ciazy, z usg 5t6d. Serduszko bije i na tym etapie jest wszystko ok. Mam tez drugi, mniejszy i pusty pecherzyk, prawdopodobnie po blizniaku. Kontrola za 14 dni.
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak.Aliskaa, darika, Ilona92, blue00 lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Witajcie. Miałam dziś 1 usg. Według ovufriend jestem w 6t1d ciazy, z usg 5t6d. Serduszko bije i na tym etapie jest wszystko ok. Mam tez drugi, mniejszy i pusty pecherzyk, prawdopodobnie po blizniaku. Kontrola za 14 dni.
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak. -
edwarda20 wrote:Witajcie. Miałam dziś 1 usg. Według ovufriend jestem w 6t1d ciazy, z usg 5t6d. Serduszko bije i na tym etapie jest wszystko ok. Mam tez drugi, mniejszy i pusty pecherzyk, prawdopodobnie po blizniaku. Kontrola za 14 dni.
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak.
Witajsuper że jest już serduszko. Może drugie też się pojawi :*
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Witajcie. Miałam dziś 1 usg. Według ovufriend jestem w 6t1d ciazy, z usg 5t6d. Serduszko bije i na tym etapie jest wszystko ok. Mam tez drugi, mniejszy i pusty pecherzyk, prawdopodobnie po blizniaku. Kontrola za 14 dni.
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak. -
nick nieaktualny
-
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak.
Wow, gratki, że widziałaś bicie serca! Ja jestem w 5tyg3dniu i widać tylko okrąglutki pęcherzyk żółtkowy
Aleksander -
Cześć Dziewczyny!
Zgłaszam się w Kwietniówkach, termin 25.04. Czytam Was już od pewnego czasu.
Jutro wizyta u gina. Dzisiaj trochę spanikowałam, bo przyrost bety zwolnił, ale jutro usg, więc zobaczę, co i jak.
Z objawów to głównie duże ilości wody, nawet 5l dziennie. Zamiłowanie do nielubianych ryb i prawdziwe rozstanie ze słodyczami.
Ściskam Was mocno!Ilona92, Aliskaa lubią tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
Co do objawów, ostatnie 3 dni przestały mnie boleć piersi, macica cmila mniej, ale za to boli mnie zolądek i jest mi czesto niedobrze. Póki co wymiotów brak.wszystko bedzie dobrze kochana. Moze i z drugiego pęcherzyka bedzie dzidziuś. Duzo zdrówka
-
Zawsze z mężem chcieliśmy jedno dziecko, więc blizniaki nie nie nie
Gdyby 2 były zdrowe to trudno, jakoś bym to przeżyła
Z tego drugiega pęcherzyka już raczej się nic nie pojawi, to tzw puste jajo płodowe. Przeczytałam, że zdarza się to w 30% ciąż, czasami nawet kobieta nie wie że było drugie, jak pójdzie pózniej na usg, czy sprzęt jest gorszy. To puste jajo powinno się samo wchłonąc do 13 tyg.
-
Dzień dobry!
Dziewczyny, mam termin na 30 marca, ale bliżej mi do kwietniówek, czy mogę z Wami zostać ?Dziś rozpoczęłam 9tc
Pierwsze dziecko!
Aliskaa, Ilona92, MaminaMina, naserio lubią tę wiadomość
Napotykamy tylko te problemy, z którymi możemy sobie poradzić. Jeśli nie możemy sobie poradzić - to widocznie nie nasz problem