WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie mam smaka ze bułki z wątrobianką, no mogłabym jeść na każdy posiłek :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pozytywnego testu nie mierze temperatury.

Dzis rano ze samakiem zjadlam miseczkę "płatkow" z jogurtem (mix zurawina, migdaly, nerkowce, pestki dyni, slonecznik i pol garsci cornfleksow). A teraz leze i jest mi niedobrze. 2 dni temu nie moglam nic a nic zjesc, a wiedzialam ze musze, to zjadlam banana z kromka chleba z maslem ;p takze cos w tym pieczywie z maslem jest :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:28

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochana lekarz nie powinien Ci robić problemów. to ty decydujesz kiedy idziesz na L4 a lekarz nie ma prawa Ci odmówić zwolnienia. owszem ciąża nie choroba ale masz prawo do zwolnienia. mi lekarz już proponował. ja też mam pracę siedzącą. póki co ciąża nie zagrożona ale od 1 października pewnie idę na l4
    no nie wiem, czy to tak łatwo się l4 dostaje ;) ja w pierwszej ciąży miałam problemy, lekarka nie chciała dać od razu, bo ona potem musi się tłumaczyć, dlaczego daje l4 osobie, która ma niezagrożoną ciążę - mimo że moje warunki pracy nie były dobre dla mnie: praca fizyczna w niskich temperaturach + stres :) i dostałam l4 tylko dlatego, że dostałam plamień i poszłam to sprawdzić na ip, więc miałam podkładkę, że były plamienia ;)

co do bóli kręgosłupa - mnie boli cały czas ;) mam dość spore piersi, które ciążą i ból pleców jest okropny. Poza tym, noszę syna, więc po całym dniu marzę tylko o tym, żeby się położyć w wyrku i umrzeć ;)
    ze smakami, to mi się wszystko pozmieniało, moje ukochane banany poszły w odstawkę, za to wzięło mnie na wszystko, co waniliowe - serki homo, rurki z kremem, wafelki waniliowe :P co prawda na słodkie sobie nie pozwalam, tylko o nich marze, ale serek muszę zjeść, bo nie wytrzymam ;) za to obiady przestały mi smakować i nawet nie mam ochoty gotować, no ale się zmuszam i coś tam skubnę.
    dopadły mnie bóle głowy, trochę ciśnieniowe, a trochę ciążowe. w poprzedniej ciąży też tak miałam, najgorzej!

dziewczynki, nie nakręcajcie się z tym termometrem i ogólnie że brak wam objawów ;) to niepotrzebny stres! z waszymi dzieciątkami jest absolutnie wszystko w porządku, więc napawajcie się tą myślą!
    ja to się cieszę, ze mam już dziecko, bo przy nim nie mam czasu na myślenie o ciąży :D czasem dopiero pod wieczór sobie uświadamiam, że rośnie małe rodzeństwo :) :) :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    ja to się cieszę, ze mam już dziecko, bo przy nim nie mam czasu na myślenie o ciąży :D czasem dopiero pod wieczór sobie uświadamiam, że rośnie małe rodzeństwo :) :) :)
    Mam dokładnie tak samo! :D
    Udanego weekendu dziewczyny :)

Ilona92, naserio lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termometr pokazuje max 36,9 ale zawsze miałam niższą temperature niż książkowe 36,6. Za to jest mi zimno w domu, siedzę ciągle w swetrze i grubych skarpetkach :D

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4 moj od razu proponował, także to zalezy. Moze niepotrzebnie wypisywali i ZUS na nich siadł. Ja temp nie mierze od pozytywnego testu. Lexy sobie w kacie o na pewno nie wyciągnę go zbyt szybko. Mnie w nocy bolał strasznie brzuch, teraz troche żołądek i zaczęło mnie swędzieć muedzy nogami :( w środę mam wizytę do tego czasu zostaje mi clotrimazolum i zero dotykania muszli. Ja czuje duze różnicy w funkcjonowaniu teraz. Zawsze lubiłam gotowac i piec, a teraz mam mdłości na sama myśl:) mam nadzieje, ze organizm ogarnie sue zaraz we wrzesniu w II trymestrze

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Mi termometr pokazuje max 36,9 ale zawsze miałam niższą temperature niż książkowe 36,6. Za to jest mi zimno w domu, siedzę ciągle w swetrze i grubych skarpetkach :D
    Siostra mi wczoraj mówiła, ze te zimne nogi i ręce zaraz sie skończą i bede chodzącym kaloryferem :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Siostra mi wczoraj mówiła, ze te zimne nogi i ręce zaraz sie skończą i bede chodzącym kaloryferem :)

Ciepła to już jestem, tylko mi zimno - jak przy przeziębieniu :)

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj leżę sobie na kocu na dworze. Ładna pogoda i trzeba odpocząć :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak mdli bardzo to jem loda, ale śmietankowego. I powiem, że niezły sposób.

Obiadów nie gotuję, a kiedyś to tak. Ogólnie mam jakieś schabowe jak mam smaka. Dobrze, że na weselu byłam, bo było sporo kotletów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka też mam tak często. Przed chwilą pod kocem leżałam.

Aliskaa oj tak. Pogoda cudna. 3 pralka już pędza.

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei 37,5 wieczorem i czuje, jak mi sie mózg gotuje :P ale do tej temperatury mam nie zbijać, tak mi powiedziała ginekolog, ze zdarzają sie takie wahania przez podwyższony progesteron.
    Mi dołączył kolejny dziwny objaw - suchość w ustach, i to taka fest... do 3 rano nie mogłam zasnąć, bo czułam sie, jakbym miała kaktusa w gardle :/ tez macie takie dziwne objawy?
    Co do L4 - u mnie nie było problemu, ale tylko dlatego, że sie przeziębiłam kilka dni temu i mam astmę i chcemy uniknąć wszelkich możliwych komplikacji. Za półtora tygodnia, jak skończy mi sie L4, chce normalnie pracować z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 12:58

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też myślałam że widać mi brzuch w 3 miesiącu, a tak na prawdę dla otoczenia stał się widoczny dopiero w 6tym - zaczął rosnąć od 5go :) smaków żadnych nie mam i w tamtej ciazy tez nie mialam i generalnie pilnuje się z jedzeniem w ciąży- jem dla dwojga a nie za dwoje. Zwracam uwagę na to co jem bo boję się przytyć ponad normę, boję się rozstępów itd.
    Termometr odłożcie na bok bo niepotrzebnie będziecie sobie szukać objawów poronienia a stres ani nie jest dobry dla matki ani dla dziecka :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    i ma racje, bo ja byłam zmarźluchem, a gdzieś od połowy ciąży do teraz jestem kaloryferem, to mąż się aż dziwi, bo czasem wieczorem wskoczy pod kocyk a ja jak na plażę :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepły dzisiaj wieczor :) mm jem kiełbaske i szaszlyka z grilla pychotka

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Ciepły dzisiaj wieczor :) mm jem kiełbaske i szaszlyka z grilla pychotka
    Na sama myśl dostałam wzdęć o boli brzucha

monroe, Kachna62 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny! :) jak wasze samopoczucia?
    ze mną nie rozstaje się ból głowy :(

miłej niedzieli!

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się już doczekać piątku i wizyty kontrolnej, pewnie już będę mogła posłuchać serduszka :)
    Odpuścił mi ból brzucha, za to wczoraj cały wieczór piersi mnie bolały i znowu się powiększyły.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • PaniMigotka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale czytam ten wątek regularnie! :)
    Ja miałam ostatnio wizytę z usg i widziałam pikające serduszko ❤️
    Gin powiedziała że na tym etapie wszystko jest w porządku ale ze względu na bóle brzucha przepisała mi luteine, mimo dobrych wyników progesteronu :o czy któraś z Was też tak miała? Trzeba ją brać do końca ciazy? Myślałam że bol podbrzusza to normalny objaw :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 10:11

Ilona92, naserio, Aliskaa lubią tę wiadomość

f2w3flw15vhu3ijm.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ