WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Zgłaszam się w Kwietniówkach, termin 25.04. Czytam Was już od pewnego czasu.

Jutro wizyta u gina. Dzisiaj trochę spanikowałam, bo przyrost bety zwolnił, ale jutro usg, więc zobaczę, co i jak.

Z objawów to głównie duże ilości wody, nawet 5l dziennie. Zamiłowanie do nielubianych ryb i prawdziwe rozstanie ze słodyczami.

Ściskam Was mocno!
    Witamy :) i dopisujemy do listy :)

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ermida25 wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny, mam termin na 30 marca, ale bliżej mi do kwietniówek, czy mogę z Wami zostać ?;-) Dziś rozpoczęłam 9tc ;-) Pierwsze dziecko! ;-)
    No pewnie ;) już dopisuję do listy

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z badania :) Skarbek ma 1,85cm, serducho bije i wszystko jak na ten etap w porzadku :) Dostałam skierowanie na usg prenatalne i zaświadczenie do pracy, także w poniedziałek czeka mnie rozmowa z kierownikiem :P

Pineapple, clair, Aliskaa, blue00, Ilona92, monroe lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Dawno się nie udzielałam, więc w telegraficznym skrócie, już referuję co u mnie :D

Czekam mocno na wizytę, którą mam umówioną na czwartek 31.08. Ostatnio nie zobaczyłam serduszka ze względu na to, że ciąża okazała się być o wiele młodsza, mam nadzieję, że teraz się uda i lekarz założy mi kartę ciąży. Jeśli tak, to następnego dnia wybierzemy się do moich rodziców przekazać im nowinę :)

Aż mi ślinka cieknie jak patrzę na zdjęcia jedzenia. Od 2 tygodni mam ogromny apetyt. Powstrzymuje się cały czas, ale prawda jest taka że mogłabym jeść co 2 godziny. Coś czuję, że jeśli ta tendencja się utrzyma, to z wagi startowej 52kg skończę na 80kg :p

Ok tydzień temu pojawiły się poranne mdłości, które znikają, gdy zjem porządne śniadanie. Piersi są wrażliwe, ale nie bolą same z siebie. Dopiero jak biegnę na światłach :P Brzuch czasem lekko pobolewa, ale rzadziej niż np. 2 tygodnie temu. W ciągu dnia mam dość dużo energii, ale ok 21:00 następuje odcięcie "zasilania" i padam na twarz :P

Przestałam też świrować i nakręcać się na wszystko co najgorsze. Powtarzam sobie łopatologicznie, że skoro okresu brak i plamień brak, to znaczy że jestem w ciąży i koniec :D

Pytałyście o napoje...Pije jak szalona! Przed ciążą nie wypijałam nawet 1 litra płynów, teraz wypijam ze 3 lub 4 litry, ciągle mam sucho w ustach. Chyba nie muszę dodawać, że sikam co chwilę.

Gorzej jest za to z wypróżnianiem. Hormony + brak papierosów i zaparcia gotowe :(

Trochę zazdroszczę niektórym z Was możliwości przejścia na L4. Ja mam zapełniony terminarz w pracy do końca października, może nawet do listopada, nie ma opcji żeby mnie zabrakło. Do tego są plany na dwie delegacje samolotem, co spędza mi sen z powiek. Niektórzy lekarze twierdzą, że można latać, ale wolałabym sobie tego oszczędzić. Na l4 planuję iść od nowego roku lub później jeśli zdrowie dopisze.

Zastanawiam się też na zamówieniem segregatora mamyginekolog. Lubię takie gadżety + jestem jej wielką fanką :) Dziewczyny, które już mają- ile czekałyście na wysyłkę?

Pineapple, yvonneSW lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzień mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia :) Strasznie dziś się męczę, może zacznę od tego, że miałam rano takie mdłości, że wstać z łóżka nie mogłam, dwie wizyty w łazience, na szczęście bez wymiotów. Boli mnie głowa, jestem cały czas zmęczona, pół dnia przespałam. Boję się pomyśleć, co będzie jutro po przebudzeniu. Mam nadzieję, że obędzie się bez wymiotów.

Z cerą miałam zawsze problemy, przed ciążą byłam na oczyszczaniu, ale teraz efektów już nie widać. Miałam cichą nadzieję, że się poprawi, ale chyba nie ma co liczyć :)

Co do jedzonka to też mam małe zachcianki :) Wczoraj ugotowałam kaszę gryczaną z sosem pieczarkowym, dziś zupka pomidorowa, myślałam, że mi brzuch pęknie, tak się najadłam :) I wcinałam kanapki z masłem i miodem :) Niestety śniadania sprawiają mi duże problemy, przez nudności ich nie jem.

Gratuluję serduszek :* :)

Sassy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy też mam mega apetyt. W sumie to jak nie zjem, to mdli tak, że szok.
    U mnie z wyposażeniem ok. Tylko chyba się robię gruba!

Też chcę kupić ten segregator:-)

Sassy lubi tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Sassy też mam mega apetyt. W sumie to jak nie zjem, to mdli tak, że szok.
    U mnie z wyposażeniem ok. Tylko chyba się robię gruba!

Też chcę kupić ten segregator:-)

Też mi się wydaje, że utyłam! Brzuch mam ogromny, jakbym była po obiedzie. Jest taki nawet jak wstaję rano. Mam wąskie biodra, więc zawsze ciężko było mi go utrzymać w ryzach po posiłku, ale teraz już mi tak zostało :D

Oby to było na tyle, do czasu aż Bejbi urośnie i faktycznie zacznie się "przebijać", bo ja nie wyrobię. Całe lato biegałam z brzuchem na wierzchu, a teraz się rozglądam za tunikami, o losie :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wielki brzuch-szczególnie wieczorem. I bardzo podchodzi mi chrupiący chleb z masłem! Ale nie jakaś delma tylko kostkowe masełko. :) i nudności mam wieczorem szczególnie gdy zjem słodkie. Dzisiaj mdliło i poszłam do łazienki wymusić... I wymusilam... Bo juz nie mogłam. W poniedziałek kończę urlop i wracam do pracy ale na jak długo to nie wiem. I myślę czy po powrocie zrobić USG- zobaczyć co z tym krwiakiem bo trochę się niepokoje. Tylko to będzie już 3USG prywatnie... Znowu na NFZ mam termin na 13.09 ale boje się ze ta przychodnia ma stary sprzęt i nawet krwiaka nie zobaczą... Jak myślicie?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje mdłości dzisiaj przechodzą same siebie... Dają popalić już praktycznie przez cały dzień z niewielkimi przerwami kiedy czuje się dobrze... Jeszcze nie wyobrażam sobie jak wrócę do pracy we wrześniu.
    Co do brzucha to ja też jestem wzdęta i mi wyskoczył do przodu :-P
    Poza tym dzisiaj tak mnie boli kręgosłup że masakra. Od zawsze miałam z nim problemy bo mam spore skrzywienie ale nie spodziewałam się że tak wcześnie da mi o sobie znać...
    A wy miewacie już bóle kręgosłupa?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki to jest segregator mamyginekolog?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    A moje mdłości dzisiaj przechodzą same siebie... Dają popalić już praktycznie przez cały dzień z niewielkimi przerwami kiedy czuje się dobrze... Jeszcze nie wyobrażam sobie jak wrócę do pracy we wrześniu.
    Co do brzucha to ja też jestem wzdęta i mi wyskoczył do przodu :-P
    Poza tym dzisiaj tak mnie boli kręgosłup że masakra. Od zawsze miałam z nim problemy bo mam spore skrzywienie ale nie spodziewałam się że tak wcześnie da mi o sobie znać...
    A wy miewacie już bóle kręgosłupa?

Ja odczuwam co jakiś czas bóle w krzyżu, ale dziś lekarz mi powiedział, że to całkiem normalne ze względu na rozrastanie macicy.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle krzyża szczególnie rano jak wstanę i tak do południa :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    jaki to jest segregator mamyginekolog?
    https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/

Aliskaa na blogu tez sporo informacji na temat ciąży, warto poczytać :)

Na przesyłkę czekałam tydzień, a wysłana na terenie Warszawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 20:51

Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-niebiesko-rozowy-kopia/

Aliskaa na blogu tez sporo informacji na temat ciąży, warto poczytać :)

Na przesyłkę czekałam tydzień, a wysłana na terenie Warszawy
    Oki ;) dzięki

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mierzycie w ciazy temperaturę ? Mi się utrzymuje zawsze między 37,05-36,93, dzisiaj spadła do 36,77 nie mam właściwie żadnych objawów , była senność , ale przeszła , mdłości nie miałam w ogóle , jedyne co to piersi bolą , ale od paru dni tez prawie w ogóle i zaczynam panikować :(

3i49hdgenmhomr4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Dziewczyny mierzycie w ciazy temperaturę ? Mi się utrzymuje zawsze między 37,05-36,93, dzisiaj spadła do 36,77 nie mam właściwie żadnych objawów , była senność , ale przeszła , mdłości nie miałam w ogóle , jedyne co to piersi bolą , ale od paru dni tez prawie w ogóle i zaczynam panikować :(
    Mierzylam, ale mi właśnie tez skacze raz wysoko raz nisko i stwierdziłam, że mierzenie nie ma sensu.

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kinga czemu boisz się cytrusów??

• Paatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:

Przestałam mierzyć odkąd ze 2 tyg. temu wyszło mi 36.6 jednego dnia :p Objawów też za wiele nie mam: czasami mdłości, wzdęcia, bóle krzyża, a ból piersi też zdecydowanie osłabł. Wczoraj miałam badanie i wzystko jest ok :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Przestałam mierzyć odkąd ze 2 tyg. temu wyszło mi 36.6 jednego dnia :p Objawów też za wiele nie mam: czasami mdłości, wzdęcia, bóle krzyża, a ból piersi też zdecydowanie osłabł. Wczoraj miałam badanie i wzystko jest ok :)
    Haha to tak jak Ja juz nie mierze wiecej. Mialam36.8-37.1 I spadlo jeden dzien do 36.6 I tak sie stresowalam caly dzien nawet objawow bylomniej a na drugi dzien37.0 I objawy wrocily Takze niepotrzebny stres I termomentr w kat ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy u mnie na wadze bez zmian! Aż w szoku byłam.
    Ogólnie brzuch mam płaski, po całym dniu jedzenia wzdyma. Zastanawiam się, kiedy już zacznie być widać.

Ojej u mnie też masło robi furorę, ale z bułkami:-) byłam przed ciążą na diecie a teraz nie mogę patrzeć na to, co wcześniej jadłam!

A i lody!!! Mniam!

Sassy lubi tę wiadomość

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: