Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia gratulacje! ❤
Sassy lista jest mega. Super, że się tym zajęłas
.
A ja dzisiaj na 13:45 wizytuje. Ciekawa jestem ile moja Kluseczka już waży, ale coś czuję, że będzie ponad 3 kg.
No i wczoraj znajomi przywieźli ogromny karton ciuszków od 0-9 miesięcy. Więc odłożyłam te mniejsze rzeczy i dzisiaj czeka mnie pranie, które już myślałam, że jest za mną.
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyJa miałam straszną noc . Prawie w ogóle nie spałam, czułam przez kilka godzin rozpieranie w kroczu , ból podbrzusza , kłucie w odbycie i ból pleców... wszystko na raz i bez żadnej przerwy , w końcu po zażyciu no-spy ból przechodził na chwilę i powracal aż w końcu całkiem ustał i nad ranem przysnęłam na max 2h .
Myślę, że to z nerwów bo siostra z marcówek dzisiaj jechała na cc. -
nick nieaktualny
-
Kochana i Ciri to widze podobne podejscie lekarzy. U mnie też zachecal do 3xS na wywołanie i pocieszal ze kazda ciąża jest onna i jak ma ruszyc to ruszy.
W poprzedniej ciąży 3xS nie pomogło ale może teraz coś da.
Asia gratulacjeslyszalam ze drugie CC potrafi być gorsze od pierwszego.
Sassy super lista dzięki że wpisujesz wiadomo ile dzieciaczków już mamySassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAJrin noo ja to ogolnie po porzednim wywolywaniu juz bym sie nie zgodzila... Boje sie cc ale z drugiej strony odklejania lozyska, spadkow tetna po oxy i innych rzeczy jakos bardziej. Powiedzialam ze na oxy moge sie zgodzic jesli akcja zacznie sie sama i np skurcze beda zwalniac. Ale jesli odejda mi np wody i akcji nie bedzie to od razu cc.
Ja na razie jestem w zawieszeniu. Mnie niby lekwrz ktory usg robil powiedzial ze wielowodzie nie jest wskazaniem do cc ale z drugiej strony przy tak duzym wielowodziu, nie wiem czy to nie bedzie zbyt niebezpieczne, noo i pytanie jak corka bedzie dalej rosnac... Bo juz ma wpisana makrosomnie plodu... -
Tak jak Wam pisałam w piątek, że czekam na to ostatnie USG z przepływami i mieli podjąć decyzje po tym badaniu czy juz cięcie czy w poniedziałek.. okazało się, że łożysko już w fatalnym stanie i cesarka, bo się boją czekać do poniedziałku.. no i się zaczęło, na cito badania TSH bo przeciez tak skoczyly ze szok, potem długi zapis KTG, wypełnienie papierów, prysznic, cewnik i sala operacyjna .. o godz 17.22 pojawiła się Zosia .. maleńka przez to niewydolne łożysko .. ale radzi sobie świetnie od samego początku, sama oddycha, jest ruchliwa i megaa urocza
edwarda20, Halina90, ciri22, Makira, Andzia123, darika, acygan, KaMiszka, tanith, Pineapple, Sassy, Asiula27, Sylwiaa95, Aga26, sylvia94, Mirabelcia, Katy, justysbp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ufff a my wracamy do domku i czekamy na rozwój sytuacji, malutki waży 2700g
także przybiera ładnie
ciri22, Paulettaa, darika, KaMiszka, Sassy, MaGo, tanith, oli123, justysbp lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Casteam będziemy trzymać za was kciuki, chociaż, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze
. Takie maluchy są bardzo silne i dają sobie radę. Zresztą trzeba liczyć się, że istnieje błąd pomiaru - moja koleżanka rodzila w 32 tc i synek miał ważyć 1500, a urodził się z waga 1950
. Nie mówiąc już o szwagierce, która urodziła synka z waga 900 g, a teraz, w wieku 12 lat już mnie praktycznie przerosl. Wszystko będzie dobrze!
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
dreamnes wrote:A mi znow niedobrze ... Ciekawe czy bedzie biegunka... Jutro ide na masaz szyjki.... Bo dziecko juz 3900. Wiec mam yydzien na rodzenie lub cc28marca.
boooje sie. A moze mi sie oczyszcza sam orgamizm.
Elwira
-
Kinga. wrote:Na twoim miejscu pojechałabym na sor. Źle dobrany lek może bardziej zaszkodzić niż pomóc, zwłaszcza jeśli to zatrucie, to być może będzie potrzebny antybiotyk. Bo rozumiem, ze jesteś pewna, że to sprawy pokarmowe, a nie początek porodu?Elwira
-
Ciri22 to u mnie wszystko jest w normie a dziecko oscyluje ciut ponad 60 centyl w terminie powinnien miec 3800. Starszak na usg w termini porodu mial 4300 ale urodzil sie 3740.
Jak lezalam w szpitalu to dziewczyna przy wielowodziu miala wskaznai do cesarki więc sama nie wiem czy to wskazanie czy nie. U mnie wszystko idzie ku temu że nie ma przeciwskazan. -
nick nieaktualnydreamnes wrote:A mi znow niedobrze ... Ciekawe czy bedzie biegunka... Jutro ide na masaz szyjki.... Bo dziecko juz 3900. Wiec mam yydzien na rodzenie lub cc28marca.
boooje sie. A moze mi sie oczyszcza sam orgamizm.
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Ciri22 to u mnie wszystko jest w normie a dziecko oscyluje ciut ponad 60 centyl w terminie powinnien miec 3800. Starszak na usg w termini porodu mial 4300 ale urodzil sie 3740.
Jak lezalam w szpitalu to dziewczyna przy wielowodziu miala wskaznai do cesarki więc sama nie wiem czy to wskazanie czy nie. U mnie wszystko idzie ku temu że nie ma przeciwskazan.
Jeszcze Licze na blad pomiaru bo to usg bylo mega szybkie.
a Wlasnie gadalam z dziewczyna z grupy cukrzycowej i ona miala podobnie, i dostala insuline w koncu i Afi spadlo w tydzien z 27 do 17 i dziecko tez zwolnilo ze wzrostem i wyrownalo do wieku. Wiec mam nadzieje ze moja dieta pomozeI jednak bedzie ok.
-
Elwira.eli wrote:A czy podczas porodu tez boli zoladek? Bo z dwojka starszych dzieci nie pamietam aby mnie zoladek bolal. Dzusiaj juz lepiej. Po poludniu wizytujemy a do poludnua jeszcze polozna przychodzi.