X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaczelam bac bo nie wiem co mnie czeka, sn czy cc a wolalabym sie juz nastawic psychicznie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im mniej czasu tym bardziej sie boje :/

tanith lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze juz raz rodzilam to sie tez boje. Moja mama ma nas trojke i mowi ze w kazdej ciazy sie bala porodu :P

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie coraz bardziej boje...w nocy spie niespokojnie jakos :-/ chcialabym chociaz do 4 kwietnia wytrzymac w dwupaku na kolejna wizyte u ginekologa :D moze dam rade bo poki co nic sie nie zapowiada :P mam tylko problem z bolacym spojeniem przy przekrecaniu sie, podnoszeniu nogi i czasem chodzeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 14:06

xk81pfk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje porodu tego ze nie dam rady mam niski próg bólu ale staram sie myslec i nastawiac pozytywnie. Ze tyle kobit daja rade że jestem uparta i sie nie poddaje to czemu teraz miała bym ni dać rady.
    W pierwszej ciąży chyba az tak sie ni balam jak w drugiej haha paradoks.

Tylko chyba ja nie planuje przed swietami rozpakowania się. Do tego mam starszaka w tym tygodniu chorego w domu więc tym bardziej mi sie nie spieszy niech zdrowieje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Makira Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jakaś abstrakcja, nie wiem jak ja urodze, ale aktualnie wydaje mi się to niemożliwe haha
    Jakoś sobie wizualizuje ten poród, ale to tylko w mojej głowie, nie znam uczucia tego bólu, więc nie wiem jak będę reagowała, patrzenie na cudze porody mnie nie rusza, ale sama mam niski próg bólowy, a nie chce się tam kompromitowac :P

tanith lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako pierworodka oczuwam paniczny lęk i powiem wam ze tez mam bardzo niski prog bolu i do tego jestem najwieksza panikara na swiecie! Mam nadzieje ze jakos dam rade, jutro odstawiam luteine

tanith lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i gbs wyszedl dodatni :/

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam świadoma, że poród to ból (wiem, brzmi dziwnie ;) ) , ale jak trafiłam ze skurczami w 25 tyg. do szpitala to od tamtej pory wiem jaki to ból i teraz boję się milion razy bardziej. Nie wiem czy jestem w stanie znieść takie jego natężenie i to przez taki długi czas, staram się być twarda i podejść do tego zadaniowo ale w środku panicznie się boje jak mała dziewczynka i trzęsę portkami jak nigdy wcześniej w życiu...

tanith lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja byłam świadoma, że poród to ból (wiem, brzmi dziwnie ;) ) , ale jak trafiłam ze skurczami w 25 tyg. do szpitala to od tamtej pory wiem jaki to ból i teraz boję się milion razy bardziej. Nie wiem czy jestem w stanie znieść takie jego natężenie i to przez taki długi czas, staram się być twarda i podejść do tego zadaniowo ale w środku panicznie się boje jak mała dziewczynka i trzęsę portkami jak nigdy wcześniej w życiu...

A wtedy to byly takie prawdziwe skurcze? :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, chodziłam po domu na czworaka, moj facet mowil, ze pierwszy raz widzial jak krzycze z bolu ( ja tego nie pamietam). Na IP dostalam jakis czopek przeciwbolowy, na KTG skurcze nie byly silne ale mega bolesne, teraz mam 3 razy wieksze skurcze na KTG ale prawie ich nie czuje. Jest spora roznica. Sama nie wiem co o tym myslec...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Edwarda, chodziłam po domu na czworaka, moj facet mowil, ze pierwszy raz widzial jak krzycze z bolu ( ja tego nie pamietam). Na IP dostalam jakis czopek przeciwbolowy, na KTG skurcze nie byly silne ale mega bolesne, teraz mam 3 razy wieksze skurcze na KTG ale prawie ich nie czuje. Jest spora roznica. Sama nie wiem co o tym myslec...
    Wow :O no to niezle.

Ja mialam zawsze bardzo silne bole miesiaczkowe, tylko ketonal mi pomagal. Raz za pozno wzielam i jak mnie zlapalo w pracy, to lezalam w sali od rekrutacji i plakalam :( A wlasnie podobno taki bol jest porodowy tylko x100...

Etoilka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mialas krzyzowe skurcze.... One to masakra, i lubia sie nie pisac na ktg, u mnie byly mega polesne podczas porodu a na ktg nic sie nie pisalo, polozna to mnie wysmiala jak sie zwijalam z bolu. Teraz mam przepowiadacze z brzucha i to zupelnie inny bol. I wielkszosc osob tak mowi ze te z kregoslupa to masakra, za to z brzucha da sie przezyc

• oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze mialam silne bole miesiaczkowe, pierwszy dzien okresu byl wyjetym z zyciorysu, pomagaly tylko silne czopki jak pomysle ze to ma byc 100 razy gorsze to mam ochote gdzies uciec byleby mnie to ominelo

mhsvi09k63nasq33.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też wiem jak to jest, jeszcze w domu rodziców kiedyś pogryzłam sosnowy stół w kuchni z bólu....;) do tej pory jest tam odcisk moich zębów ;) teraz się z tego śmieje, bo z wiekiem jakoś mi przeszły te bolesne okresy ale pamiętam, że miło nie było...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Pewnie mialas krzyzowe skurcze.... One to masakra, i lubia sie nie pisac na ktg, u mnie byly mega polesne podczas porodu a na ktg nic sie nie pisalo, polozna to mnie wysmiala jak sie zwijalam z bolu. Teraz mam przepowiadacze z brzucha i to zupelnie inny bol. I wielkszosc osob tak mowi ze te z kregoslupa to masakra, za to z brzucha da sie przezyc
    Tak , dokładnie - właśnie takie z krzyża, aż po biodra promieniowały..

nqtko7eswtot5kmm.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dokladnie to samo mialam w nocy, lezalam z tylkiem do gory ale nie przechodzilo, dopiero po nospie zasnelam , oczywiscie plakalam i histeryzowalam ale koniec koncow przeslo i nie pojechalismy na ip, dzis od rana juz nie boli, martwie sie tylko tym dodatnim gbsem

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, bez usg, młoda dalej nie wstawiła się sztywno w kanał, szyjka miękka, rozwarcie nie postępuje. Także może faktycznie posłuchała i da matce czas na dojście do siebie po chorobie. Na ktg poszła spac... Totalnie olała tę wizytę...

ciri22, MaGo, Elwira.eli, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Noo wlasnie.... To jesli bedziesz miala normalne z brzucha bedzie o wiele lepiej :) A najczesciej z plecow sa z wczesniakami takimi mega, i po oxytocynie... Ja mialam po oxy. Jak mi zalozyli balonik to dwa dni przed wywolywaniem to mialam spoko skurcze z brzucha, a jak mi podali oxy to myslalam ze umre pod koniec porodu. Jak zapadla decyzja o cc to odetchnelam z ulga

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może ktoś będzie zainteresowany.
    Wózek TFK Twinner Twist Duo. Dla blizniakow albo rok po roku.

https://www.olx.pl/oferta/wozek-tfk-twinner-twist-duo-blizniaczy-rok-po-roku-gondole-adapter-CID88-IDsUdpR.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ