X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Edwarda, chodziłam po domu na czworaka, moj facet mowil, ze pierwszy raz widzial jak krzycze z bolu ( ja tego nie pamietam). Na IP dostalam jakis czopek przeciwbolowy, na KTG skurcze nie byly silne ale mega bolesne, teraz mam 3 razy wieksze skurcze na KTG ale prawie ich nie czuje. Jest spora roznica. Sama nie wiem co o tym myslec...
    ha ha trochę jakbyś opisywała rozwieranie szyjki u mnie. Może na czworaka nie chodziłam, ale miałam włączonego tensa, a i tak doskonale pamiętam, co czułam przy rozwarciu 7-8 cm i to co miałam ochotę zrobić położnej, gdy chciała mnie na leżąco podpiąć do ktg ;). Oczywiście im większe było rozwarcie, tym mniejsze skurcze się pisały i tym samym coraz bardziej traciłam nadzieję, że zbliżamy się do końca i wiarę w to, że uda się SN... Szczerze zaczęłam żałować, że nie chciałam cc na żądanie, bo męczarnie przez kilka dni, a na koniec i tak cc, to chyba najgorszy z możliwych scenariuszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 15:07

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nastawiać, że bolesne miesiączki = jeszcze bardziej bolesny poród. Moja przyjaciółka zawsze miała takie miesiączki, że wymiotowała i mdlała z bólu. A poród miała taki, że urodziła w 3h i do teraz mówi, że chciałaby, żeby jej miesiączki bolały tylko tak jak skurcze porodowe. Także nie ma reguły ;)
    Ja obecnie o bólu staram się nie myśleć, nakręcanie się mi nie pomoże, więc nastawiam się zadaniowo, a później będę chciała jak najszybciej o tym zapomnieć ;) Myślę, że właśnie bardziej będę się obawiała przy drugim porodzie, jak już będę dokładnie wiedziała czego mogę się spodziewać.

ibishka, Sassy lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo wlasnie.... To jesli bedziesz miala normalne z brzucha bedzie o wiele lepiej :) A najczesciej z plecow sa z wczesniakami takimi mega, i po oxytocynie... Ja mialam po oxy. Jak mi zalozyli balonik to dwa dni przed wywolywaniem to mialam spoko skurcze z brzucha, a jak mi podali oxy to myslalam ze umre pod koniec porodu. Jak zapadla decyzja o cc to odetchnelam z ulga

Dobrze wiedzieć, ja już myślałam, czy by sobie tego TENSA na bóle krzyzowe po prostu nie kupic i nie jechac z nim na porodowke, ale mam nadzieje, ze moze maja na stanie, bo to dosc drogie jest. Ewentualnie moze uda mi sie pożyczyć ze szkoły rodzenia

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dobrze wiedzieć, ja już myślałam, czy by sobie tego TENSA na bóle krzyzowe po prostu nie kupic i nie jechac z nim na porodowke, ale mam nadzieje, ze moze maja na stanie, bo to dosc drogie jest. Ewentualnie moze uda mi sie pożyczyć ze szkoły rodzenia
    Na twoim miejscu dowiedziałabmsię wcześniej czy i co można wypożyczyć, bo ze wzgl. higienicznych elektrody są dla jednej osoby. Miałam 2 różne modele (porodowy i zwykły) i do obu miałam problem ze stacjonarnym dokupieniem elektrod.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Na twoim miejscu dowiedziałabmsię wcześniej czy i co można wypożyczyć, bo ze wzgl. higienicznych elektrody są dla jednej osoby. Miałam 2 różne modele (porodowy i zwykły) i do obu miałam problem ze stacjonarnym dokupieniem elektrod.

dzięki :)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na konsultacji u lekarza w sprawie tych żółtych galaretek. Powiedział, ze to nie jest czop tylko śluz także nie mam się martwić :)

Andzia123 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.
    Jeżeli nic się wcześniej nie zacznie to 6 kwietnia wieczorem mam się stawić do szpitala i 7.04 będziemy chciały urodzić, oczywiście SN. Moja gin ma wtedy dyżur. Dostałam receptę na jakieś czopki, które mam aplikować od 4 kwietnia- podobno pomagają w rozwieraniu się szyjki. W tym momencie jest rozwarcie na opuszek więc praktycznie żadne. Dzisiaj gin zrobiła mi masaż szyjki. Nie było to bolesne ale po prostu nieprzyjemne. Za to w aucie, jak wracaliśmy do domu, to dostałam takich skurczy, że myślałam, że weźmiemy tylko torbę do auta i wracamy do szpitala (juz wiem jak wyglądają skurcze!). Ale wszystko się wyciszylo.
    Dostałam pozwolenie na igraszki z mężem :-D. A nawet takie zalecenie. I mogę już wszystko robić w domu, co tylko chce.
    No i najważniejsze - córcia jest piękna i duża, waży już 3180 g :-D. Termin z OM pokrył się z USG. Gin szacuje, że w dniu porodu powinna ważyć około 3800. Wody w normie, łożysko w porządku, przepływy też dobre.
    Także teraz czekamy albo coś się zacznie albo do 7 kwietnia.
    Bardzo się cieszę, że gin ma dyżuz wtedy. Na pewno będę spokojniejsza, bo wiem, że dzięki niej dobrze się nami zajmą.

A poniżej Amelka wysyła ciotka słodkiego buziaczka :-).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff46a6aed7a.jpg

Andzia123, acygan, Katy, ciri22, Paatka, oli123, Sassy, justysbp, Malyprosiaczek, Sylwiaa95, Mirabelcia, Tęskniąca, KaMiszka, MaGo, Makira, tanith, dreamnes, Totoro, sylvia94 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika czyli zaraz z nadejściem terminu chcą Ci wdrażać wywoływanie?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    darika czyli zaraz z nadejściem terminu chcą Ci wdrażać wywoływanie?
    Tak, dokładnie. Gin powiedziała, że nie ma co czekać nieświadomo ile, zwłaszcza, że Mała ładnie rośnie. A ja jej w pełni ufam ;-).

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika ale slifzne zdjecie! Ja dzisiaj mdlosci caly dzien mam i kreci mi sie w glowie

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Darika ale slifzne zdjecie! Ja dzisiaj mdlosci caly dzien mam i kreci mi sie w glowie

Ja to mam wrazenie, ze bedziesz nastepna z tych "nieplanowanych" :) od jakiegos czasu juz typowe objawy i ta szyjka :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja to mam wrazenie, ze bedziesz nastepna z tych "nieplanowanych" :) od jakiegos czasu juz typowe objawy i ta szyjka :)
    Zobaczymy:) jutro wizytuje

mhsvi09k63nasq33.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcisnęłam się na wizytę jutro, zamiast czekać do czwartku. Niby tylko 2 dni różnicy, ale łatwiej będzie mi to rozegrać logistycznie no i nie ukrywam, że zżera mnie ciekawość. Także też dopisuję się do listy wizytujących jutro :) To już ostatni raz! Aaaa! :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych urodzonych dzieciaczkow.
    Ja tez jutro wizyta, dobrze bo od kilku dni tak mnie krocze boli zw ledwo chodze. No i musimy sprawdzić blizne po cieciu, ostatnio cos szczypie mnie, mam nadzieję ze nic sie z nia nie dzieje.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam ostatnie wyniki i gbs ujemny także ufff..., mocz super, ale krew już nie bardzo :( w dalszym ciągu (a brałam witaminy) wszystko wskazuje na anemię. Mały wysysa ze mnie wszystko co się da ;) Ja chodzę całymi dniami śpiąca i blada, nie mam na nic siły ani ochoty, nawet na widpk wózka się tak nie cieszyłam. Poprostu tak jakoś spłynęło to po mnie :(
    Poniżej bryka Marcela, kolor wyszedł tu bardziej pod niebieski,ale jest jakby morski ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfbea7270970.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/977a75e65ce2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:19

Sassy, Katy, oli123, justysbp, darika, tanith, acygan lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny wozeczek! Mi nasz sie juz nie podoba, jakbym mogla to bym oddala i kupila nowy

mhsvi09k63nasq33.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Sliczny wozeczek! Mi nasz sie juz nie podoba, jakbym mogla to bym oddala i kupila nowy
    Jestem identyczna :D dlatego czekałam do teraz z kupnem. Przyszedł dwa tygodnie po złożeniu zamówienia. I też jak zobaczyłam to stwierdziłam, że taki sobie ale po złożeniu zaczął się podobać ;) A mąż podjarany strasznie haha :D pokoik też już gotowy, zdjęcia pokażę na dniach jak się w sobie zbiorę żeby pstryknąć, nie mam siły normalnie :(
    I brzuch już tak ciągnie kluje boli :( Podtrzymuję go sobię jak chodzę bo ledwo ciągam nogi. Spojenie zaczęło boleć od wczoraj, trudno mi nawet się odwrócić w łóżku na drugi bok. Brzuch ćmi lekko, właśnie wzięłam nospę i leżę :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=wFGsLLFcS8Y

Jeej, jak ja się poryczałam na tym filmie...

oli123 lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy po porodzie zniknie mi w koncu tradzik, mecze sie z nim odmpoczatku ciazy a teraz to wygladam masakrycznie

mhsvi09k63nasq33.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa czy po porodzie moje stopy wrócą do normalnego stanu, bo obecnie są w takim, że jak tak dalej pójdzie to będę z domu wychodzic w kapciach.

km5sdf9hi5m1i40u.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ