X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ciri ze mamy ten sam termin :D i ja takze cukrzycowa :-/

xk81pfk.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    A czy ktoras brala amol w ciazy?

Posmarowalam sie nim moze ze dwa razy przez cala ciaze,napic bym sie nie napila.

Mnie coraz bardziej zaczynaja bolec plecy, podbrzusze ciagle daje sie we znaki. Wzielam sie za pranie i prasowanie, najwyzszy czas. Dzis znowu ten bardzo gesty sluz sie pojawil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    O widze ciri ze mamy ten sam termin :D i ja takze cukrzycowa :-/
    Ja mam dzien pozniej termin :P Na 17 kwietnia ale suwaczek jakos mi sie ustawil dzien wczesniej i tak zostalo :P

A na insulinie cukrzyca czy dietowa? Ile wazy dziudzius? :)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 gratulacje :) Zdrowia dla Was

U mnie samopoczucie ok poza tym, ze małą ciągle odczuwam nisko ale to już chyba tak będzie, poza tym nie wiem ale wczoraj wieczorem miałam wrażenie że odszedł mi czop bo na wkładce miałam galaretkę, jak dla mnie to za wcześnie ale jutro wizyta więc nie panikuje tylko grzecznie czekam na wizytę, a dziś byłam na badaniach, czyli standard mocz i krew plus dodatkowo magnez gin zleciła.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja mam dzien pozniej termin :P Na 17 kwietnia ale suwaczek jakos mi sie ustawil dzien wczesniej i tak zostalo :P

A na insulinie cukrzyca czy dietowa? Ile wazy dziudzius? :)
    U mnie tez 17 kwietnia :) na diecie, mialam ostatni raz USG w 31+4 i wazyl 1742 g czyli w 50 centylu, na polowkowych tez byl w 50 centylu... a teraz to nie wiem :P

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie moja na kazdym usg byla ok, w 30+2 miala 1680g wiec ladnie w normie, Afi ok, I gdyby nie to dodatkowe usg ktore mi zalecil lekarz opisujacy ktg to bym nie widziala o tym wielowodziu, bo ktg mam od 34tc (33+0) co tydzien i wszystko jest ok.
    Czuje sie o wiele lepiej niz w pierwszej ciazy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 12:04

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jakieś znaki czy wszystkie tak maja ?
    Bo od paru dni poprostu czuje się jak zombie , mogłabym tylko jeść i spać . Wczoraj drzemka w ciągu dnia , poszłam spa o 21 ,obudzilam się o 6 i o 8:30 znowu poszłam spać i niedawno wstałam się dopiero ogarnąć . Masakra jakaś. Jeszcze do tego strasznie mi puchną ręce :( na wieczor to takie palce jak parówki , ze nie mogę ręki w piąstkę złapać!
    Jutro po miesiącu wkoncu wizytuje!!! Jestem taka ciekawa ile mała już wazy i co tam w brzuchu słychać i jak moja szyjka !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Dziewczyny czy to jakieś znaki czy wszystkie tak maja ?
    Bo od paru dni poprostu czuje się jak zombie , mogłabym tylko jeść i spać . Wczoraj drzemka w ciągu dnia , poszłam spa o 21 ,obudzilam się o 6 i o 8:30 znowu poszłam spać i niedawno wstałam się dopiero ogarnąć . Masakra jakaś. Jeszcze do tego strasznie mi puchną ręce :( na wieczor to takie palce jak parówki , ze nie mogę ręki w piąstkę złapać!
    Jutro po miesiącu wkoncu wizytuje!!! Jestem taka ciekawa ile mała już wazy i co tam w brzuchu słychać i jak moja szyjka !
    Ja tak mialam na koncowce w poprzedniej ciazy, tylko bym spala, masakra... A juz w szpitalu to byl dramat

• Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras miala obecne drobnoustroje w badaniu GBS
    ? Mi niestrty wyszly :-(

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:

Tak mi wyszły "pojedyncze". Lekarz już mi teraz przypisał pierwszą dawkę antybiotyku w tabletkach w razie gdyby akcja się miała szybko potoczyć, a drugą dostanę w formie kroplówki w szpitalu przy przyjęciu do szpitala. Ale to nic strasznego ;) Trzeba tylko dopilnować żeby kroplówka nie została pominięta w szpitalu.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ja miałam straszną noc . Prawie w ogóle nie spałam, czułam przez kilka godzin rozpieranie w kroczu , ból podbrzusza , kłucie w odbycie i ból pleców... wszystko na raz i bez żadnej przerwy , w końcu po zażyciu no-spy ból przechodził na chwilę i powracal aż w końcu całkiem ustał i nad ranem przysnęłam na max 2h .

Myślę, że to z nerwów bo siostra z marcówek dzisiaj jechała na cc.
    Mialam dzis w nocy dokladnie to samo! Dokladnie, rozpieranie krocza, klucie w odbycie i bole miesiaczkowe, cala noc nie spalam, rano po zazyciu nospy zasnelam na chwilke..w dodatku trzeslam sie jak galareta ale to chyba ze stresu

mhsvi09k63nasq33.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Asia ja za tydzien mam wywolanie. Tez bede miala okruszka, dzisiaj moze sie dowiem czy przekroczyl juz 2000g. Co 2 dzien mam sprawdzane przeplywy i ktg.

Twoj post dodal mi sil. Bardzo sie balam ze maluszek jest za maly :(

Gratuluje!

No moja to hipotrofik nie przybierała przez to łożysko :( tak bardzo się martwie czy w przyszłosci nie będzie miala z tego jakis problemow :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś teściowa powiedziała że widać po mnie że poród już niedługo heh zobaczymy ile mały waży dziś na 17 wizyta :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Na szczescie u mnie czysto.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie . masaz szyjki za tydzien w powiedzialek. No nic meza codziennie bede wolac :) niech wywoluje

edwarda20, ciri22 lubią tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Ja po wizycie . masaz szyjki za tydzien w powiedzialek. No nic meza codziennie bede wolac :) niech wywoluje

Chyba też muszę już powoli męża dorwać... Ale raczej nie powinien mieć nic przeciwko :D
    Chciałabym już być z malutką w domu na święta... I już wyczuwam oddech rodziny na karku, jak co dzień dostaję masowo pytania - jak tam się czujecie...? ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Chyba też muszę już powoli męża dorwać... Ale raczej nie powinien mieć nic przeciwko :D
    Chciałabym już być z malutką w domu na święta... I już wyczuwam oddech rodziny na karku, jak co dzień dostaję masowo pytania - jak tam się czujecie...? ;)
    No moj chcial wczoraj ale mowie za duzo tego grzebania jak mialalm miec ten masaz szyjki u lekarza. My przed swietami bedziemy wypakowani. Mam nadzieje tylko ze w domu

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • oli123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja panicznie boje sie porodu?

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes a mierzyli Ci dziecko i ilosc wod czy tylko tak na oko?

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Czy tylko ja panicznie boje sie porodu?

Nie jesteś sama :)

Veruka, tanith lubią tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ