X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cesarki tez planuja w skonczonym 39 tyg bo ostatnio pytalam mojej lekarz. No chyba ze cos samo sie zacznie, tylko uprzedzila,zeby wtedy nic nie jesc i nie pic. Jest wyczulona na takie rzeczy, bo mowi, ze miala pacjentki, ktore przyjeżdżały bo sie cos zaczynalo, a dobrze wiedzialy, ze maja miednicowe ulozenie do cc i mówiły,ze bigosu sie najadly :) w takim przypadku nie poloza od razu na stol niestety. Takze te co do cesarki to pamietajmy o takich szczegolach :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    U mnie cesarki tez planuja w skonczonym 39 tyg bo ostatnio pytalam mojej lekarz. No chyba ze cos samo sie zacznie, tylko uprzedzila,zeby wtedy nic nie jesc i nie pic. Jest wyczulona na takie rzeczy, bo mowi, ze miala pacjentki, ktore przyjeżdżały bo sie cos zaczynalo, a dobrze wiedzialy, ze maja miednicowe ulozenie do cc i mówiły,ze bigosu sie najadly :) w takim przypadku nie poloza od razu na stol niestety. Takze te co do cesarki to pamietajmy o takich szczegolach :)

Tylko czasem jest tak ze najesz się tego bigosu a po godzinie wody ci chlusną. Znam taki przypadek :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w takiej sytuacji to wiadomo :) chodzi o to zeby juz swiadomie nie jesc,bo przy SN znowu odwrotnie,mowia zeby jesc przed wyjazdem :) choc wtedy tez roznie moze porod sie skonczyc. Ale mysle, ze wtedy jest wiecej czasu zanim do cc juz dojdzie :)

• darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mega aktywny dzień :-). Od samego rana na nogach, spacerek, potem pojechaliśmy do moich dziadków, pozniej na lody, znów spacer, pizza i odkąd wyjechaliśmy przed 14,tak dopiero wróciliśmy do domu :-). Nie mam siły na nic, plecy bolą ale było fantastycznie :-). A jutro wizyta :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cc to ja jak już wolałabym po świętach, bo jak pójdziesz we t czy śr to nie wiadomo czy wyjdziesz na święta, w moim szpitalu 6 dni po cc się leży a i święta z rozciętym brzuchem nie sądzę aby Cię cieszyły, więc lepiej po świętach :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancygan ty pewnie mowisz o Inflanckiej mi też mowili ze po 39 kładą na planowe cc no i ze na dwa dni przed czym sie zdziwilam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu wypisuja po 3 dobach po CC. Mnie pocięli w niedziele o 10 a w srode rano dostalam juz wypis :)

• MaGo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu po trzeciej dobie wypisują po cc ;) teraz też leżę bo nie jestem w stanie chodzić ani nawet usiąść na krześle. Moja gin powiedziała mi wprost, że ja to troszkę inaczej będę odczuwać niż inne kobiety, które są w podobnym tygodniu ciąży bo za szybko synek rośnie i moje ciało i organizm nie nadąża się dostosować. Dlatego tak stękam, jęcze i narzekam. Nie wiem skąd wy macie tyle siły na sprzątanie czy zakupy, ja wstaję do toalety podtrzymując sobie brzuch i ściskając krocze bo tak mnie piecze przy każdym kroku. Dla mnie święta to nie będą święta tylko męka :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wypis może być po 3 dobach ale pewności że dziecko będzie miało zoltaczke albo coś innego nie mamy. Tak samo z nami. Zawsze może się cis wydarzyć.
    Mago idz i dowiedz się u źródła najlepiej

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ancygan ty pewnie mowisz o Inflanckiej mi też mowili ze po 39 kładą na planowe cc no i ze na dwa dni przed czym sie zdziwilam.

Akurat teraz mowie o moim powiatowym szpitalu :) na inflanckiej to nie wiem jak jest z planowanym cc, zdecydowalam sie na blizszy szpital jednak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w praskim cieli we czwartek o 21 a wyszlam z corka w niedziele ok 14 :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    W moim szpitalu po trzeciej dobie wypisują po cc ;) teraz też leżę bo nie jestem w stanie chodzić ani nawet usiąść na krześle. Moja gin powiedziała mi wprost, że ja to troszkę inaczej będę odczuwać niż inne kobiety, które są w podobnym tygodniu ciąży bo za szybko synek rośnie i moje ciało i organizm nie nadąża się dostosować. Dlatego tak stękam, jęcze i narzekam. Nie wiem skąd wy macie tyle siły na sprzątanie czy zakupy, ja wstaję do toalety podtrzymując sobie brzuch i ściskając krocze bo tak mnie piecze przy każdym kroku. Dla mnie święta to nie będą święta tylko męka :(
    To nie jest tak, że reszta nic nie czuje. Po prostu mnie położna uczulała by jak najwięcej się ruszać. Najgorzej jest leżeć plackiem, No w tej pozycji trudniej dziecku przybrać dobrą do porodu pozycję. Dlatego zachęcała nas do znalezienia jakieś dogodnej pozycji i choćby bujać się na piłce czy opierając się na niej. Tak samo zalecała 1-2 km spacery (takim szybkim krokiem) jeśli nie mamy ochoty na zajęcia sportowe. Dla mnie teraz spacery są trudne bo córka nie daje rady i jeszcze ją muszę nieść, za to na zakupach tyle się dzieje, że całkiem dużo km może zrobić nim zacznie marudzić, że chce na ręce więc jest mi łatwiej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie spaceruje. Do przedszkola mam ok. 600 metrów w jedną strone:-) ale teraz synek chory i ja też. Choć jutro i tak musze isc na badanie krwi u moczu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też już ciężko i pewnie, że wolałabym się położyć i sobie leniuchować, ale spacerki, godzina skakania na piłce, czy sprzątanie mają zachęcić młodą do wyjścia i organizm do działania, a nie sprawić mi przyjemność, bo lekko nie jest ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:45

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i tak nie jesteście w złej sytuacji jeśli mąż ma nocki. Zawsze może zwolnić się z pracy i jechać z Wami do szpitala :) mój mąż jest teraz w pracy zza granica i jeśli poród zacznie się szybciej to muszę radzić sobie sama :) mimo helikopterów i samolotów którymi wróciłby jak najszybciej to i tak nie zdąży. Wraca za 1,5 tyg wiec mam nadzieje, ze nasz mały jeszcze troszkę posiedzi i poczeka na tatę :) zreszta tata malego o to poprosił :)

Jak na razie to ja czuje się świetnie i nie mam żadnych oznak zblizajacego się porodu. Czasem mam lekkie bóle miesiączkowe, ale to tylko tyle. Jedyna udręka są bolące nogi, ale co się dziwić jak mam już 19kg więcej, czyli prawie polowe swojej wagi przed ciąża.

Dzisiaj byłam u moich rodziców i dokopalam się do moich starych książek. Znalazłam pełno baśni, wierszy, książek o kopciuszku, Kubusiu Puchatku itd. Znalazła się nawet biblia dla dzieci :D wiem, ze to jeszcze za wcześnie, ale wzięłam te książki do siebie do mieszkania i wiem, ze bedzie duuuuzo czytania :D fajnie było przypomnieć sobie jak rodzice mi czytali te książki :D potem pojechałam z bratem do Tesco kupić jedna rzecz, ale ujrzałam takie cudo, ze nie mogłam się powstrzymać i musiałam kupić. Mimo, ze mój synuś ma dużo ubranek to musiałam kupić kolejny zwłaszcza, ze ostatnio zobaczyłam, ze nie mam żadnych ubrań z Kubusiem puchatkiem którego zawsze uwielbiałam !

<a href=https://zapodaj.net/f602518b1d0e1.jpg.html>6E18870D-8496-4DE4-A602-078A1CE31BA9.jpeg</a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 23:01

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narzeczony w poniedzialek wchodzi ns statek na minimum 4 tygodnie, a moze wydluzyc sie do 6 tyg. Czesto nie ma zasiegu wiec jak Skrzacik wyskoczy to nawet nie bedzie wiedzial. Do tego przez ten czas bede calkowicie sama. Mam szyjke 2cm i rozwarcie na jeden palec i nakaz lezenia. Jak zacznoe sie akcja w nocy to sasiad zawiezie na porodowke, a tak pozostaje taxi. Czuje, ze nie zdazy i bede sama. Jest mi przykro, ale nic nie poradzimy. Musi zarabiac pieniadze... boje sie co bedzie po porodzie i zeby nie zlapala mnie depresja. Bede sama z malym dzieckiem. Mieszkam na 3pietrze bez windy i do sklepu daleko. Bede prosic obcych ludzi o pomoc. Staram sie pozytywnie nastawiac, bo musimy przetrwac ten czas.

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę na spacery ale raczej człapię, jak zaczynam iść szybciej to brzuch twardnieje. ogólnie jestem leniwa ostatnio, nic mi się nie chce. dziś spałam w dzień 2 godz a teraz nie mogę zasnąć.
    co do wyjścia po cc u mnie w szpitalu wypuszczają jak zdejmą szwy, tak mówiła położna na SR.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa a u ciebie to nie jelitowka? Czy moze przed porodowe czuszczenie? Mam nadzieje ze przeszło i macie sie dobrze.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis tez tak czyści że już wypiłam smecte bo nie daje rady. I tak sie zastanawiam tez czy to czyszczenie przed porodem czy jakis wirus...

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ