X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas dziś zawitała zima, tak jest biało, sypie śnieg i ogólnie to nie te święta hehe. dobrze że wczoraj okna umyłam, dziś chyba nie będzie tyle energii.
    my już po śniadanku, mały fikał sobie od rana budził mamusię.

AJrin 100 lat dla maluszka :)

oli123 jaki śliczny bobas tzn jego włoski :) ale na pewno cały jest słodki i śliczny :)

ja bym chciała już po świętach rodzić. mąż wraca, będziemy stosować jedno S może się go wywoła szybciej :)

co do wyników jakie trzeba mieć u mnie w szpitalu trzeba mieć kartę ciąży i grupę krwi dokument oryginalny, resztę badań jak nie ma mogą zrobić na miejscu. ja wezmę wszystkie wyniki żeby nie było trzeba dowozić bo do szpitala mam 20 km.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do domu i mam sprzatania co nie miara ale wreszcie mam pozwolenie na chodzenie i sprzatanie i w ogole wiec biore sie za prace fizyczna i wywolywanie porodu skoro jeszcze moge :p musze sie na piatek na ktg zapisac. I wielkie odliczanie :)

darika, Agusia_pia lubią tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli jaki śliczny Kruszynek <3

Ja już też miałam się pożalić, że ruchów mało i nagle córa wystrzeliła z czkawką, więc chyba ok :D

Tak piszecie o tym śniegu, że teraz boję się podejść do okna i sprawdzić (tak jeszcze się wyleguję hihi)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wyleguje mimo, że nie śpię od 2h, ale zaraz się zbieram na spacer i do sklepu :) Śniegu całe szczęście brak - pytałam męża :D
    U mnie 3xS efektów nie przynosi, także w piątek też czeka mnie dzień w kuchni żeby pojeść w święta coś dobrego :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Sassy ja też dopiero powoli wstaje i widzę że świeci słońce ale temp sprawdziłam w aplikacji na tel to podobno na minusie :p no ale nic, zaraz zbieram się do sklepu się przejść chyba.
    Wczoraj wieczorem miałam kilka skurczy delikatnych juz myślałam że coś się rozkręci a tu lipa, w nocy bardzo czujny sen miałam i musiałam odespać chyba :p mój Maluszek też od wczoraj spokojniejszy, Ale ruchy czuję więc po prostu pewnie ma mniej miejsca i dlatego tak.

Sassy lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to musze menu cukrzycowe wymyslic na swieta... :/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na bilans. Jak wszystko będzie ok, to dzis wychodzimy. Trzymajcie kciuki

ciri22, Paatka, Aga26, Sassy, AJrin, acygan, Agusia_pia, Katy, sylvia94, justysbp, tanith lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wieczorami lapia takie dosyć bolesne skurcze miesiaczkowe. Musze się wtedy położyć i głęboko oddychać. Póki co najdłużej moze byc z 2minuty max. No i coraz ciężej jest. Nie mogę się schylić, przekręcić, za dużo siedzieć. Najlepiej wychodzi mi leżenie. Byle do 3kwietnia. Bedzie juz po świętach i można rodzic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli piękna czuprynka :-)
    Do szpitala mam trochę ponad 30 km. Zależy od pory jak z dojazdem. Jak nie ma korków to szybko, a jak pora korków to dłużej.
    Co do apek to fajna była "Pora na bobasa" do liczenia skurczów, ale usunęłam ją koło 30 tygodnia i już jej nie ma :-( muszę inną ściągnąć. Przy starszej córce od początku miałam apkę, gdzie wpisywałam ile zjadła i ile spała. Do tej pory używam,ale wpisuje tylko spanie. A zaczęło się właśnie od karmienia, bo nie pamiętałam, z której piersi ostatnio jadła (baby manager się nazywa)

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, moja córcia waży już 2850g, jak należy przekroczyła w 2tyg wagę urodzeniową. Pokarm nadal muszę odciągać, cyc służy tylko do przytulania i cyckania dla uspokojenia, nie do jedzenia. Pokarmu mam trochę mało, ale dokarmiamy i dupcia rośnie, co najważniejsze :)

darika, acygan, Andzia123, Mirabelcia, Agusia_pia, Sassy, Katy, justysbp, sylvia94, Sylwiaa95, KaMiszka, Aga78, tanith, Pineapple lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin sto lat dla synusia! Wycaluj go od ciotki :-).

A ja już po zakupach :-D. Byłam dzisiaj polatac trochę po miescie- zaliczyłam Rossmanna, Biedronke. I kupiłam wędzonke na żurek, bo mnie ochota naszla :-D (ani i mnie ani u męża w domu nikt na święta nigdy zurku nie gotuje). A jak wróciłam to czekała na mnie niespodzianka w postaci torby - kurier przywiózl. Jak to niewiele kobiecie do szczęścia potrzeba :-D.
    U nas też zimno - 1,5 st. :-( Gdzie ta wiosna, ja się pytam?!

Co do ruchów to moja Mała ostatnie dwa dni miała spokojne. Ruszała się ale zdecydowanie mniej niż wcześniej. Tłumaczyłam sobie to tym, że ma już mało miejsca. Ale za to wczoraj wieczorem i dzisiaj w nocy nadrobila- o 3 mnie obudziła, bo tak kopala po zebrach, że nie mogłam spać. A jak już wczoraj spałam to podobno też kopala tatę po rękach jak się do nas przytulal :-). Ja tylko mam nadzieję, że będzie w nocy grzecznie spała, a nie odwrotnie,bo na razie szykuje się nocny marek.
    Myślę że dzieciaczki maja prawo się już mniej ruszać, bo mają już naprawdę mało miejsca. A jak jeszcze wód mało to już w ogóle. Ale pewnie, że lepiej dla własnego spokoju sprawdzić, choć na pewno wszystko będzie dobrze :-).

AJrin lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mnie wieczorami lapia takie dosyć bolesne skurcze miesiaczkowe. Musze się wtedy położyć i głęboko oddychać. Póki co najdłużej moze byc z 2minuty max. No i coraz ciężej jest. Nie mogę się schylić, przekręcić, za dużo siedzieć. Najlepiej wychodzi mi leżenie. Byle do 3kwietnia. Bedzie juz po świętach i można rodzic.

Jakbym o sobie czytala :) do tego wczoraj mialam takie przeszywajace klujace bole w podbrzuszu na zmiane z tymi miesiaczkowymi. Coraz gorzej juz u mnie :) jestem ciekawa jakie skurcze dzis sie zapisza na ktg.

A mala kilka razy sie ruszyla i dalej leniwa :/

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123, sliczne wloski ma synek faktycznie ;) Ciekawa jestem czy moj sie urodzi z wlosami haha

Edwarda, mnie od kilku dni tez wlasnie glownie wieczorami łapia takie bole okresowe..A jak wstaje w nocy na siku to tak mnie dziwnie boli brzuch, ze az raz myslalam, ze sie cos zaczyna :/ U mnie jeszcze do ciazy donoszonej troche czasu...Ktg mam miec 6 kwietnia dopiero ;)

oli123 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się czy zawsze się brzuch obniża. Do terminu mam 12 dni a bebzon tak wysoko, że robi mi za półeczkę na kawę i ciastko :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my juz po wizycie.
    Szyjka skrocona ale nie zgladzona i brak rozwarcia.
    Skurczy brak.
    Lozysko lekko wapniejace.
    U dziecka wykryto dzisiaj dwie torbiele w brzuszku co mnie martwi.bohe sie o dzieciatko.
    Tetno dziecka i wielkosc w normie i wody tez w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 12:35

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy mi się brzuch nie obniżył w 1 ciąży nawet po odejściu wód więc chyba nie zawsze ;) całą ciążę miałam bardzo wysoko brzuch a teraz od początku bardzo nisko więc pewnie nawet jakby się obniżył to bym nie zauważyła

Sassy lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dzien dobry:) Z serduszkiem wszystko ok! Zostaly tylko wyniki z morfologii! Jak nie ma crp podwyzszonego to idziemy jutro do domku:) a Takie piekne wlosiska ma moj syncio https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773aa86f5356.jpg
    Cudny! No idzie się zakochać <3

oli123 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuch tez wysoko ciągle, a liczę na poród przed terminem :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6 dni do porodu, a brzuch wysoko, że hoho ;) Pauletta dajesz nadzieję, że bez obniżenia się obejdzie.

Mówiłam, że u mnie bez śniegu? No to właśnie zaczął padać :/ Nie dziwie się małej, że nie chce wyjść - pewnie czeka na wiosnę ;)

Zrobiłam spacer, zakupy i rundkę na 5te piętro. Córka odwdzięczyła się skopaniem żeber ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-( czy ktos zna podobny przypadek jak u mnie ze tak pozno pojawily sie torbiele u dzieciatka i czy cos z tym mozna zrobic, czy isc do innego gini? Czy cos zrobic ? Zagubiona jestem i glupua juz.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ