X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na konkretnie ruszylam z 3xs, ponad godzinny spacer, porządki, seksik ;) i do tego tajska zupka z krewetkami na ostro na obiadek mmm :)

mlodaaa, Agusia_pia, AJrin, Katy lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 ja mam co mc wyniki moczu nie takie, robiłam posiew dwa razy wychodziły ecoli, furagin brałam, potem ok i znowu baterie, biorę cały czas żuravit, dużo piję, oddaję mocz zawsze po prysznicu, środkowy strumień i ciągle to samo.

co do objawów porodu u mnie brak. jedynie co mnie przy korkowało... ;/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dzien dobry:) Z serduszkiem wszystko ok! Zostaly tylko wyniki z morfologii! Jak nie ma crp podwyzszonego to idziemy jutro do domku:) a Takie piekne wlosiska ma moj syncio https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773aa86f5356.jpg
    Super! :) Mój starszak też miał ciemne włoski jak się urodził, a gdy te pierwsze się wytarły to wyrosły mu blond. Nie wiadomo po kim bo oboje z mężem mamy ciemne włosy :) Ciekawe jak będzie u Was:)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Super! :) Mój starszak też miał ciemne włoski jak się urodził, a gdy te pierwsze się wytarły to wyrosły mu blond. Nie wiadomo po kim bo oboje z mężem mamy ciemne włosy :) Ciekawe jak będzie u Was:)

Jeszcze mu sie 10 razy zmienią;p

Ja jestem ciekawa czy moj maluch urodzi sie owlosiony, bo na usg 3 trymestru mial juz szope, na zdjeciu nawet widac. Moga sie w brzuchu wytrzec? ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin chyba pisała, że u jej pierwszego synka na USG były włoski widoczne, a później urodził się łysolek :) Więc nie wiem jak to jest z tym brzuszkowym łysieniem :D U mojej na usg też było sporo, więc sama jestem ciekawa ile będzie miała jak się urodzi :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mnie też przykorkowalo, w tamtym tygodniu codziennie się wypróżniałam a od jakichś 3-4 dni totalny zastój..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z KTG. Zapisaly sie dwa skurcze na 60%, Mikołaj głową w kanale rodnym ale szyjka dluga na 3.2cm i zamknięta... I waży już 4kg ale nadal mam zgodę na porod naturalny :) nastepne KTG w dniu terminu czyli 2 kwietnia..

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 ja do tej pory też codziennie a tu od wczoraj nic i dziś nic.
    chyba muszę się pożalić, czuję się już jak słoń, brzuch duży, kostek brak, nogi opuchnięte, ręce też, jeden wielki serdelek. do tej pory miałam super cerę a teraz już jakieś pryszcze, przebarwienia się pojawiają. czyżby poród blisko i wszystko będzie wracać do normy?
    tak już bym chciała się wypakować. a do terminu jeszcze 17 dni!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mój pierworodny na usg mial niby bujne włosy ale urodził sie naprawde lysy i bardzo dlugo prawie do roku włosków nie miał. Teraz dopiero widać że ma ale i ja i M blond synek tez blond wiec te jasne wlsoki meszek nie bylo go widać długo. Ale urodzony bez meszku wnet lysolek az lekarze sie smiali pani zobaczy jaki lysolek ;)
    Mysle ze włosy sie nie wytarly w lonie raczej usg jakoś zlapalo cień na 3d albo ni wiem co. No ale spokojni włoski urosna.
    U nas na forum z poprzedniej ciąży byl jeden taki fajny kudlaty ale jaka czupryne mial i to ciemne dlugie gęste. Po roku już mial normalne jak większość dzieci.a co smiejsze stal sie blondynem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 20:25

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jeszcze mu sie 10 razy zmienią;p

Ja jestem ciekawa czy moj maluch urodzi sie owlosiony, bo na usg 3 trymestru mial juz szope, na zdjeciu nawet widac. Moga sie w brzuchu wytrzec? ;p
    Myślisz że aż 10? ;) No chyba, że będzie włosy farbował, oby nie, tfu tfu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po niedzielno-nocnych bólach śladu nie ma, ale też od poniedziałku siedzę na tyłku prawie ciągle, robię przy dziecku niezbędne minimum i jakoś sobie radzimy :)
    U fryzjera się dziś zrelaksowałam i czuję się od razu lepiej. Chociaż ciężkie dni od wczoraj, bo starszak ząbkuje i walczymy z katarem. Jakiejś nietypowej wysypki też dostał i tu mam pytanie do doświadczonych mam czy u Was zdarzyła się przy ząbkowaniu wysypka? Bo gdzieś przeczytałam, że to może być nietypowy objaw.

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ale super czuprynka!! Słodziak mały :) Z tym kolorem jest różnie, ja też urodziłam się z czarnymi włosami, które się nie wytarły, ale z czasem po prostu zjaśniały do takiego popielatego blondu :) Mój mąż z kolei był blondynem, a potem jego włosy stały się ciemne - chyba nie ma zasady :)

Ciekawa jestem, która się teraz rozpakuje i czy ktoś jeszcze przed Świętami :) mi gin dzisiaj powiedział, po badaniu, że na jego oko to do terminu nie wytrzymam, kazał przyjść za tydzień, ale śmiał się do położnej, żeby mnie ołówkiem wpisała ;) ja tam w to nie wierzę, chyba, że będzie spontan i zaskoczka - bo jak czytam o Waszych bólach, kłuciach, skurczach i innych objawach to jestem lata świetlne do tyłu ;)

U nas jutro śnieg ma padać, a w piątek 12 stopni - idziemy na śniadanko na miasto, a potem poumawiałam się z koleżankami na kawkę, trzeba korzystać!

Kinga, daj znać czy udało Wam się wyjść!
    GosiaB super, że malutka tak rośnie i daje sobie radę!
    Ajrin sto lat dla starszaka! Ja też się biorę za wielkanocne ciacha, będę robić nasz ukochany mazurek i takie nowe wypatrzone na moich wypiekach ;) mama też piecze więc dwa starczą ode mnie :D już i tak gin się krzywo patrzy, że mam prawie 20kg na plusie :P pocieszam się, że będzie co zrzucać :D

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!

Tak miałam w pierwszej ciąży. Brałam progesteron, magnez i miałam się oszczędzać. Po mg (po jakichś 2-3 tyg twardnienia ustąpiły), ale brałam 3x2 tabl przez dłuższy czas.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też melduje sie ze szpitala. Zglosiłam sie bo mało ruchów. Ale na usg dzidzia ok. Tylko lekarka przewiduje że będzie raczej mniejsze niż wieksze dziecko na chwile obecną waży 2550 a 4 tygdonie temu było 1900. Czyli przybyło 650g w 4 tygodnie. Nie za mało?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Hej.
    Gratuluje i zazdroszczę wszystkim mamusiom!
    Ja z dzisiejszej wizyty wyszłam prosto do szpitala. Rwa kulszowa nie daje mi żyć już nie jestem w stanie funkcjonować. Szyjka zgładzona ale zamknięta. Jeszcze mają mi zrobić parę badań i może jutro zapadnie decyzja kiedy cc.
    Ściskam wszystkie jeszcze "w dwupaku"
    Z jakich przyczyn masz miec cc

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    U mnie po niedzielno-nocnych bólach śladu nie ma, ale też od poniedziałku siedzę na tyłku prawie ciągle, robię przy dziecku niezbędne minimum i jakoś sobie radzimy :)
    U fryzjera się dziś zrelaksowałam i czuję się od razu lepiej. Chociaż ciężkie dni od wczoraj, bo starszak ząbkuje i walczymy z katarem. Jakiejś nietypowej wysypki też dostał i tu mam pytanie do doświadczonych mam czy u Was zdarzyła się przy ząbkowaniu wysypka? Bo gdzieś przeczytałam, że to może być nietypowy objaw.
    U nas każdy ząb= inne objawy, ale wysypki nigdy nie było. Dość charakterystyczne są rumienie na policzku.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Elwira nie wiem co Ci poradzic. A co przede wszystkim na to Twoj lekarz prowadzacy?skomentowal to jakos?

Moj lekarz prowadzacy powiedzial ze nie wie od czego to sie pojawilo, ze nic teraz nie mozna zrobic bo za chwile porod i nie powiedzial jakie sa duze i czy na narkach czy gdzie indziej tylko ze w brzuszku. I ze przy porodzie mam ich powiadomic o tym fakcie. ..
    Cala ciaza na podtrzymaniu i z dzieckiem bylo ok a jak tylko leki odstawilam i koncowka ciazy to teraz to. Boje sie i martwie i wszystko na raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 21:08

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    U nas każdy ząb= inne objawy, ale wysypki nigdy nie było. Dość charakterystyczne są rumienie na policzku.
    O widzisz... Rumień miał wczoraj dość mocny i dziś rano jeszcze trochę na jednym z policzków. Nawet zdjęcie mu zrobiłam, bo mnie zaniepokoił, ale na szczęście już zniknął.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple wrote:
    Myślisz że aż 10? ;) No chyba, że będzie włosy farbował, oby nie, tfu tfu :D

Hahaha ;p ze 2 razy na pewno :P

Ajrin, u mnie sie raczej nie pomylil z wlosami, facet ma najlepszy sprzet :) tylko ciekawe czy dotrwaja do porodu. Moj maz tez sie urodzil z czarna szopa, w ogole maly ma jego oczy, maz ma charakterystyczny ksztalt i bylo widac na zdjeciu, wiec klon tatusia ;p (maz do tej pory ma szope ale blond :P). A maluch ostatnio zakrywal sobie oczy raczkami na usg i widzialam tylko usteczka :)

Gosiczek mysle ze w normie przybral. Mowi sie, ze srednio 200g tygodniowo przybieraja, ale to wiadomo, jedno przytyje 300, a drugie 150. Nie martw sie.

Pineapple lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Oli ale super czuprynka!! Słodziak mały :) Z tym kolorem jest różnie, ja też urodziłam się z czarnymi włosami, które się nie wytarły, ale z czasem po prostu zjaśniały do takiego popielatego blondu :) Mój mąż z kolei był blondynem, a potem jego włosy stały się ciemne - chyba nie ma zasady :)

Ciekawa jestem, która się teraz rozpakuje i czy ktoś jeszcze przed Świętami :) mi gin dzisiaj powiedział, po badaniu, że na jego oko to do terminu nie wytrzymam, kazał przyjść za tydzień, ale śmiał się do położnej, żeby mnie ołówkiem wpisała ;) ja tam w to nie wierzę, chyba, że będzie spontan i zaskoczka - bo jak czytam o Waszych bólach, kłuciach, skurczach i innych objawach to jestem lata świetlne do tyłu ;)

U nas jutro śnieg ma padać, a w piątek 12 stopni - idziemy na śniadanko na miasto, a potem poumawiałam się z koleżankami na kawkę, trzeba korzystać!

Kinga, daj znać czy udało Wam się wyjść!
    GosiaB super, że malutka tak rośnie i daje sobie radę!
    Ajrin sto lat dla starszaka! Ja też się biorę za wielkanocne ciacha, będę robić nasz ukochany mazurek i takie nowe wypatrzone na moich wypiekach ;) mama też piecze więc dwa starczą ode mnie :D już i tak gin się krzywo patrzy, że mam prawie 20kg na plusie :P pocieszam się, że będzie co zrzucać :D
    Tak, jesteśmy już w domu. Pojechaliśmy na zakupy, ale jednak wyprawa z 2 to wyzwanie (jak nie jedno marudzi, to drugie). Starsza o wszystko zazdrosna, do tego tak „kocha siostrę , że trzeba ciągle pilnować by jej krzywdy nie zrobiła. Jutro miałam jeszcze podjechać do sklepu dziecięcego bo mąż w końcu nie kupił materacyka do dostawki i dzis młoda spi w turystycznym, ale to chyba nie na moje nerwy. Chyba wszyscy potrzebujemy więcej czasu, na oswojenie się ze zmianami i wypracowanie jakiś skutecznych rozwiazan

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ