X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes gratulacje!

• acygan Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Melduje sie :) urodzilam 28marca zosie 3.82kg przez cc39tydz 4dni :)

Gratulacje :) jak sie czujecie? Mamy juz druga Zosie,czekamy na trzecia hehe :D

U mnie tez zima, az w szoku bylam jak zobaczylam co sie dzieje za oknem.

Dzis w nocy mialam tak okropny bol w kroczu, ze ledwo wstawalam z lozka do lazienki. W przyszlym tygodniu wizyta,powiem o tym, mam nadzieje, ze to nie od spojenia. Ale rodzic tez jeszcze za wczesnie.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Gratulacje!!! :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes gratulacje! Jak poczujesz sie lepiej, napisz wszystko ze szczegolami :)

U mnie leje deszcz, poki co bez sniegu.

Darika tez juz mam dosyc. Tak mi cięzko z tym bebechem wielkim :(

Od rana boli mnie glowa. Nie mam sily sie przebrac w normalne ciuchy, leze ciagle w pizamie i pod koldra.

Pocieszające, że dzis skonczylam 37tc, wiec juz sie nie martwie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes gratulacje!

Ja to dziś spałam jak suseł... zasnęłam co prawda po 1wszej bo oglądaliśmy film z mężem, ale jak zasnęłam to obudziłam się tylko o 5 na siku i teraz dopiero chwile przed 10tą otworzyłam oczy. Mąż przyniósł śniadanie do łóżka więc pełne lenistwo :D

A zaraz się ogarniam i jadę na zakupy świąteczne, ale pogoda nie zachęca do wychodzenia - szaro i deszczowo :/

Wczoraj ból miesiączkowy jeszcze mi się wieczorem nasilił, dziś narazie tylko mnie ćmi w podbrzuszu, ale za to mała jakoś niezbyt ruchliwa i już mi się stres załącza... mam nadzieję, że zaraz się rozrusza.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes gratulacje!!!

Ja po obchodzie, w nocy co 2,godz sprawdzali tetno, bylo ok. Cisnienie tez, rano przyszedl ordynator, powiedzial ze jeszcze ktg i jak bedzie dobrze to wypis i do domu. I tu sie zaczelo. Przyszla jakas mloda lekarka, powiedziala ze jeszcze usg przed wypisem bo tych wod bylo mniej. Naprychala na mnie ze termin z miesiaczki na 11 kwietnia, bo to usg sie kompletnie nie liczy. Polazla do szefa, niech decyduje. Potem znowu zabrala mnie na badanie gin i powiedziala ze w zasadzie to jak donoszpne a wod malo, to ja juz wyjde z malenstwem bo zaloza cewnik Foleya. Ale ona jeszcze sie skonsultuje. No i czekam O.o O.o O.o chyba jednak chce do domu :(

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanith a moze faktycznie lepiej wywolac porod jesli tych wod malo?ile u Ciebie AFI wynosi? Chociaz ja wczoraj dprawdzalam wody to powiedziala mi, ze na razie moze byc i cc dzien przed terminem dopiera zrobia, wiec ja sama juz nie wiem co jest lepsze. Ale moze masz mniej wod niz ja i dlatego nie chca Cie trzymac, bo to tez ryzyko.

• tanith Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedzieli ile ich jest, tylko cos w rodzaju: "tragedii to nie ma, ale jest mniej, dziecko nie ma miejsca na ruchy, ciaza donoszona, co za roznica dla pani".
    No jak trzeba to ja rozumiem, ale takie nagle zmiany decyzji to strasznie stresuja. No bo tak wychodzi, ze co chwile kazdy mowi cos innego :( No i tak naprawde nie wiem co i jak i bardzo sie denerwuje:(

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy jechać na ip, od 2 godz mam podwyższone ciśnienie i czuję że tętno mi skacze, mierzyłam miałam 142/87 tętno 112. gdzie zawsze miałam ok 80-90. jest mi gorąco i czuję jak mi serducho się tłucze. przechodzi i za chwilę znowu czuję... jak radzicie czekać czy jechać?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja się zastanawiam czy jechać na ip, od 2 godz mam podwyższone ciśnienie i czuję że tętno mi skacze, mierzyłam miałam 142/87 tętno 112. gdzie zawsze miałam ok 80-90. jest mi gorąco i czuję jak mi serducho się tłucze. przechodzi i za chwilę znowu czuję... jak radzicie czekać czy jechać?
    Ja chyba bym pojechała skoro do tej pory tak się nie działo.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ty sie martwilas ze twoje maleństwo się nie obróci. Moje sie obróciło. Było główką w dół a stwierdziło że niewygodnie i ułożyło sie miednicowo

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj. Cisnienie jest znosne, tetno ja ten etap ciazy ok. Poloz sie i wycisz. Jak bedziesz bardzo zle sie czula to jedz. Ja w poniedzialek tak mialam w szpitalu, wysokie tetno, coezko mi sie oddychalo, cisnienie tez na granicy normy i bylo to od pogody, następnego dnia juz lepiej.

Jesli Ci skoczy cisnienie to dopiero jedz.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja bym pojechala jesli sie to utrzymuje 2 godziny. Wedlug mnie lepiej dmuchac na zimne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mierzyłam i mam 136/93 tętno 116. Poleze może przejdzie jak nie przejdzie to pojade.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja bym poczekala chyba. Postaraj sie uspokoic,połóż sie. Za jakis czas zmierz cisnienie,jesli dalej bedzie zle to wtedy jedz.

Tanith rozumiem Cie,tez bylabym zla. Ale z drugiej strony jesli lekarze uwazaja, ze wszystko juz bedzie dobrze z dzieckiem,to niech wywoluja, bedziesz juz miec maluszka ze soba i nie bedziesz sie martwic czy czasem wody nie spadaja i czy wszystko ok. Jak juz tam jestes to chyba bym wolala w ta stronę jednak :)

Gisiczek to faktycznie psikus niezly hehe :) ale w Twoim przypadku to i tak bez znaczenia w sumie :) moja od dwudziestego ktoregos tygodnia tak siedzi i nie zmienila pozycji, a wczoraj uslyszalam od mojej lekarz zeby juz sie nie nastawiac na obrot :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes gratulacje!

Asgusia_pia mi też położna mówiła, że jak po godzinie nie spadnie to żeby dzwonić do lekarza albo przyjeżdżać na IP.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 1:30 w npcy odeszły mi wody :O ja w krzyk maż w śmiech. Zdążyłam obciać paznokcie, spiłować,umyć się. Niestety nie ma mojej gin :( byłam już gotowa do cc, ogolona, ppdmyta, cewnik założony, leki podane i anybiotyk. Każdy wiedział, że dziecko duże dlatego zalecenie cc. Czekaliśmy tylko na kednego konowała bo był jeden lekarz, a musi być dwóch. Przyjechał spóźniony 2 godziny i co??? NIE BĘDZIE CESARKI! WIĘKSZE DZIEXI SIĘ RODZĄ NATURALNIE! Wszyscy w szoku patrza jak na debila, nawet już była pani anestezjolog znalazła miejsce wkucia na znieczulenie i już tylko czekanie na tego dziada!!!
    Teraz chodzę jak wariatka po oddziale, męża nie chcą wpuścić póki nie zacznie się akcja porodowa, a tu nic jej nie zapowiada!!! Skurczy brak, i mam czekać bo jak głowka nie będzie chciała wejść w kanał to cc, a tego się boję bo właśnie od początku moja gin marteiła się dużą główką :( Jestem załamana, zdenerwowana i co rusz wyję :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też sypało dużo śniegu od rana .
    Jadę właśnie na wizytę, ciekawa jestem ile waży malutka :) I na kiedy wyznaczy kolejną wizytę.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo spokojnie! Wierze w Ciebie! Ile kg wg USG ma bobas?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ