X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 to nie jest najgorsze ze masz zwykle szwy. Rozpuszczalne niestety nie zawsze chcq sie rozpuscic. Ja po zabiegu musialam latac do lekarza bo po prawie miesiacu mi sie nie rozpuscily! Czasem lepiej miec zwykle i je wyciągnąć jak sie zagoi niz miec rozpuszczalne i wieczny dyskomfort. Okazalo sie ze na 8 szwow az 4 mi sie nie rozpuscily!

oli123 lubi tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace piersia czy pokazdym karmieniu "odbekujecie" swoje maluszki?

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny karmiace piersia czy pokazdym karmieniu "odbekujecie" swoje maluszki?
    Ja staram sie ale nie odbekala mi po kazdym az do skonczenia miesiaca (jak nie odbeknela to po prostu kladlam ja na piersi albow lozeczku na boku), po skonczeniu miesiaca mi sie strasznie zapowietrzala wiev podczas jednego karmienia mialysmy z 5-6 razy odbekanie:/

Neanatolog w szpitalu powiedziala ze to normalne ze do 2 tygodni po porodzir dzieciątko moze nie odbekac bo pije baaardzo wolno (zglaszalam w szpitalu ze corka mi w ogole nie odbeka) i powiedziala ze wlasnie po to kladziemy dziecko na boczku ze w razie W to sie uleje a nie zakrztusi sie.

• tanith Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wypuszczają do domui czekam za wypisem. Wczoraj po nieudanej indukcji oksytocyną, usłyszałam że dziś od nowa. Po wieczornym obchodzie lekarz powiedział, ze wody są ok ( wiec ktos tu sie pomylil i te wszystkie indukcje byly za szybko) i oksy robimy jutro. A dzis rano jeszcze innym doktor uznal ze to bez sensu i mam sie zabierac do domu. I jak tu nie oszalec?!

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja staram sie ale nie odbekala mi po kazdym az do skonczenia miesiaca (jak nie odbeknela to po prostu kladlam ja na piersi albow lozeczku na boku), po skonczeniu miesiaca mi sie strasznie zapowietrzala wiev podczas jednego karmienia mialysmy z 5-6 razy odbekanie:/

Neanatolog w szpitalu powiedziala ze to normalne ze do 2 tygodni po porodzir dzieciątko moze nie odbekac bo pije baaardzo wolno (zglaszalam w szpitalu ze corka mi w ogole nie odbeka) i powiedziala ze wlasnie po to kladziemy dziecko na boczku ze w razie W to sie uleje a nie zakrztusi sie.
    A ja mam wlasnie taki problem ze jak nakarmie mucha i on zasnie to pozniej kiedy probuje go odbeknac mlody sie budzi i tak na okraglo zas jak sobie nie odbije to strasznie sie zapowietrza i bolo go brzuszek

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze jak neptyk. Nie wiadomo kiedy wyjdziemy ze szpitala :( synek je teraz 35ml mleka na jedno karmienie a chca zeby jadl 50. Mam problemy z kp. Laktacja sie lekko rozbujala wiec laktatorem sciagam juz wiecej. Niestety Oliś nie chce jesc z cyca. Tzn lapie go i zasypia. Czasem sie udaje ze cos pociagnie. Lekarzom zalezy zeby jadl mleko i rosl :) zalecaja przykladanie do piersi ale butelka z mm poki co jest konieczna poki ja nie bede sciagac odpowiedniej ilosci pokarmu.
    Budzimy sie co 3h. Moj chlopak robi wszystko przy synku. Ja tez sie staram aczkolwiek kryzys z powodu bolu krocza jest silniejszy. Dostalam w nocy zamrozona podpaske to byla i ulga i bol. Nie mam szwow ale czuje pieczenie przy cieciu i do tego mam ogromnego hemoroida, ktory tez zycia nie ulatwia :( podobno jest najgorsza 5 doba po porodzie czyli wszystko przede mna ;)))
    Wczoraj mialam kryzys i zaczelam plakac bez powodu ;) ach te hormony ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas ciężka noc wstawalam krecilam sie nogi dretwialy maskara
    Teraz leże bo brzuch sie stawia bo porobilam znowu w kuchni ale juz gotowe. Teraz leże chyba zasne

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja tez chodze jak neptyk. Nie wiadomo kiedy wyjdziemy ze szpitala :( synek je teraz 35ml mleka na jedno karmienie a chca zeby jadl 50. Mam problemy z kp. Laktacja sie lekko rozbujala wiec laktatorem sciagam juz wiecej. Niestety Oliś nie chce jesc z cyca. Tzn lapie go i zasypia. Czasem sie udaje ze cos pociagnie. Lekarzom zalezy zeby jadl mleko i rosl :) zalecaja przykladanie do piersi ale butelka z mm poki co jest konieczna poki ja nie bede sciagac odpowiedniej ilosci pokarmu.
    Budzimy sie co 3h. Moj chlopak robi wszystko przy synku. Ja tez sie staram aczkolwiek kryzys z powodu bolu krocza jest silniejszy. Dostalam w nocy zamrozona podpaske to byla i ulga i bol. Nie mam szwow ale czuje pieczenie przy cieciu i do tego mam ogromnego hemoroida, ktory tez zycia nie ulatwia :( podobno jest najgorsza 5 doba po porodzie czyli wszystko przede mna ;)))
    Wczoraj mialam kryzys i zaczelam plakac bez powodu ;) ach te hormony ;)
    Mam super sposob na rozkrecenie laktacji pij 2x dziennie femaltiker a pozniej zrob sobie odciaganie metoda 7 5 3 mi bardzo pomoglo

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli tu w Holandii mam tylko Hipp herbatke. A mleko sciagam laktatorem elektronicznym Medela. Mamy tu taka dojarke do dyspozycji:)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sproboj metode 7 5 3 laktatorem:) i herbatki, poczytaj o tym! Mi zaraz po ruszyla laktacja

mhsvi09k63nasq33.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, moj synek tez slabo ssal cyca, lapal i od razu wypluwal. Mi pomogly nakladki do karmienia, od razu zalapal i tak karmilam go 3 miesiace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia :)))

Przepisali mi oxytocyne spray do nosa ;) ciekawe jak zadziala na mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak go stymulujesz do ssania jak Ci usypia? Mnie kazaly mocno stymulowac dziecko zeby sie nauczylo efektywnie jesc.

• acygan Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam sie polozyc, bo powoli padam na twarz. Wszystko mnie boli a ja nadal chodze i robie. Gdyby nie maz to ja nie wiem jak bym ogarnela wszystko do czasu przyjscia corki na swiat. Pomyl mi okna,powiesil firanki, kuchnie jeszcze mi dzis wysprzata i pewnie lazienke. Chodze i pomagam mu ile moge, ale jeszcze troche sie boje,ciaza jeszcze nie jest donoszona.

Ktora szykuje sie na dzisiejsza pelnie? Sa chetne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak odpadam. Wyszlam z ktg to ani jednego skurczu nie bylo :/

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan ja bardzo chętnie na dziś się rozpakuję :) ale to nie będzie takie piękne coś czuję :D drzemka postawiła mnie na nogi, dziś mam nadzieję noc będzie lepsza a jak nie to będę spać na fotelu. do terminu 14 dni! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie oddam się wpływowi księżyca, ale jakoś w to wątpię :D Skurcze w nocy, a teraz tylko ból w krzyżu. Także raczej i pełnia tu nie pomoże ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje się rozpakować do jutra wieczorem najpóźniej, ale na to się nie zanosi...A w poniedziałek z rana brat wraca do domu i jak coś to bede musiała sama do szpitala jechać itd bo mąż zostanie z córką. No chyba że mały też chce być świątecznym dzieckiem i czeka do jutra, córka jest z 24.12 :)

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję na wpływ pełni ;) rano miałam kilka bolesnych skurczy ale się wyciszylo, pokroiłam sałatki, sprzatnelam kuchnie, teraz biorę się za dalsze porządki. U mnie dzisiaj akurat w szpitalu ostry dyżur i do tego pełnia i mama mówiła że śniła się jej znajoma która pracuje w szpitalu i obiecała mi tam pozałatwiać jak najlepsze warunki, więc mam nadzieję że się uda ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...

gannyx8dn8lwgffz.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ