Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula27 wrote:Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Edwarda ja mam to samo. Od czwartku po wizycie boli mnie krocze. Te „zakwasy” bo nie wiem co to jest, nadal się utrzymują gdy chodzę. Dzisiaj cały dzień leżę i co jakiś czas zebra mnie bolą, maluch pewnie mnie tak podkopuje. Muszę leżeć na boku bo tylko tak mnie nic nie boli, a dzisiaj mam lekkie skurcze. Nie są bolesne bo moje miesiączkowe były 1000 razy mocniejsze. Mam nadzieje ze maluch jeszcze tydzień wytrzyma bo w środę wieczorem dopiero mąż wraca z pracy.
-
Ja tez mogłabym się już rozpakować
Dzisiaj jak stoję to czuje straszny nacisk na krocze i od czasu do czasu takie mocne kłucia , ale jak leżę to wszystko okej. Skurczów żadnych nie mam, także nie wiem czy się coś szykuje czy nie. Mój K. cały czas w gotowości , co chwile się pyta czy już jedziemy Haha
-
nick nieaktualny
-
Asiula27 wrote:Wpisywałam w google Fazy księżyca rok np. Fazy księżyca 1994 i porównywałam z datami urodzenia swojej i sióstr. Ale u nas zawsze coś było z tymi pełniami, bo zawsze mam wtedy mnóstwo snów w nocy...07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Asiula27 wrote:Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...
Mój lekarz przewidział, że max do 15.03 donoszę ...a ja dalej w dwupaku (co mnie akurat cieszy).
Haha...sprawdziłam te fazy księżyca z ciekawości - urodziłam się w pełnię ;p ale mój brat - 3 dni przed nowiem.
-
U mnie bóle miesiączkowe się wyciszyly więc ja dzisiaj raczej odpadam
. Zresztą chce jutro rano zjeść jajko z chrzanem i wypić kakao (u męża zawsze do świątecznego śniadania piją kakao
). Więc wytłumaczylam córce, że jeszcze musi trochę posiedzieć
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
casteam wrote:Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia
))
Przepisali mi oxytocyne spray do nosaciekawe jak zadziala na mnie
-
edwarda20 wrote:Tez mam wlasnie lekkie cmienie miesiaczkowe. Ogólnie to mi sie to nie podoba i sie stresuje
-
A tak poza tym, to życzę wam spokojnych i wesołych świąt spędzonych w gronie rodzinnym. Lekkich porodów, a co najważniejsze bez komplikacji. Oby każda z was zakochała się w swoim kurczaczku, by żadnej nie przytrafiła się depresja poporodowa .
mlodaaa, Asiula27, Aga26, Andzia123, acygan, Sassy, Pineapple lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam nakladki Medela i sa okej
Probujemy go stymulowac ale srednio pomaga. Psiknelam oxytocyne do nosa i masakra!cycki pelne, on nie chce ssac ale laktator pomogl, chociaz ten program w tym laktatorze za krotko trwa do sciagania i dalej czuje ze piersi nabrzmiale.
-
Mnie dzisiaj totalnie zaskoczyły koleżanki i zrobiły mi babyshower
Ja na 300% się nie szykuję na pełnie, nic mnie nadal nie boli, czuję się świetnie.
Na święta idę na gotowe więc upiekę tylko sernik i moge odpoczywać -
Mi sie jeszcze do porodu nie spieszy, a brzuch dzisiaj od rana boli dosyc mocno miesiaczkowo...W sumie dalam sobie troche popalic wczoraj sprzataniem i dzisiaj gotowaniem, ale staralam sie co jakis czas odpoczywac i myslalam, ze to wystarczy...
Wesolych Swiat Wam zycze dziewczyny;) Obyśmy wszystkie dotrwaly do terminow i urodzily sliczne, zdrowe dzieciaczki :*acygan lubi tę wiadomość