X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...
    A jak to sprawdziłaś? :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce jeszcze tydzień wytrzymać. Choc wczoraj i dzis bardzo mnie pobolewa podwozie. Nie bardzo wiem co się dzieje. Chodzić nie, siedzieć nie, najwygodniej jak leze na boku. Wtedy nie boli :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam to samo. Od czwartku po wizycie boli mnie krocze. Te „zakwasy” bo nie wiem co to jest, nadal się utrzymują gdy chodzę. Dzisiaj cały dzień leżę i co jakiś czas zebra mnie bolą, maluch pewnie mnie tak podkopuje. Muszę leżeć na boku bo tylko tak mnie nic nie boli, a dzisiaj mam lekkie skurcze. Nie są bolesne bo moje miesiączkowe były 1000 razy mocniejsze. Mam nadzieje ze maluch jeszcze tydzień wytrzyma bo w środę wieczorem dopiero mąż wraca z pracy.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wlasnie lekkie cmienie miesiaczkowe. Ogólnie to mi sie to nie podoba i sie stresuje :(

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mogłabym się już rozpakować :) Dzisiaj jak stoję to czuje straszny nacisk na krocze i od czasu do czasu takie mocne kłucia , ale jak leżę to wszystko okej. Skurczów żadnych nie mam, także nie wiem czy się coś szykuje czy nie. Mój K. cały czas w gotowości , co chwile się pyta czy już jedziemy Haha

3i49hdgenmhomr4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole miesiaczkowe i to takie silne to ja mam juz od 2 tygodni i nic za tym nie idzie :P Chetnie urodze w prima aprilis ale ja bede jedną z tych ktora urodzi dopiero w 42tc ;)

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisywałam w google Fazy księżyca rok np. Fazy księżyca 1994 i porównywałam z datami urodzenia swojej i sióstr. Ale u nas zawsze coś było z tymi pełniami, bo zawsze mam wtedy mnóstwo snów w nocy...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Wpisywałam w google Fazy księżyca rok np. Fazy księżyca 1994 i porównywałam z datami urodzenia swojej i sióstr. Ale u nas zawsze coś było z tymi pełniami, bo zawsze mam wtedy mnóstwo snów w nocy...
    No to u mnie się nie sprawdziło :p urodziłam się dwa dni po nowiu a mój brat 5 dni po pełni :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...

Mój lekarz przewidział, że max do 15.03 donoszę ...a ja dalej w dwupaku (co mnie akurat cieszy).

Haha...sprawdziłam te fazy księżyca z ciekawości - urodziłam się w pełnię ;p ale mój brat - 3 dni przed nowiem.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się odbić, bo mocno ulewa. Jak nie zrobi tego dość szybko, to przed udaniem zaczyna być niespokojna, a później w taki charakterystyczny sposób skrzeczy i to znak ze trzeba ją odpowiednio ułożyć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle miesiączkowe się wyciszyly więc ja dzisiaj raczej odpadam ;-). Zresztą chce jutro rano zjeść jajko z chrzanem i wypić kakao (u męża zawsze do świątecznego śniadania piją kakao :-D). Więc wytłumaczylam córce, że jeszcze musi trochę posiedzieć :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia :)))

Przepisali mi oxytocyne spray do nosa ;) ciekawe jak zadziala na mnie
    Miałam taki problem ze starszą córką. Położne zalecały by próbować drażnić ją po policzku, pod brodą itp. Do tego zalecały by rozbierać dziecko przed karmieniem ( odkrywać lub ściągać śpiworek), żeby jak najdłużej była przytomna). Kiedy to średnio pomagało, doszły do wniosku ze nałykała się b. dużo wód płodowych i widocznie nie jest głodna. Leżałam wtedy 4 doby i dopiero po wyjściu ze szpitala zaczęła normalnie jeść.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia :)))

Przepisali mi oxytocyne spray do nosa ;) ciekawe jak zadziala na mnie
    Polecam nakladki avent! Sa najlepsze ze wszystkich

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz jeszcz rozpuscic lyzeczke cukru w wodzie nabrac strzykawka i wstrzynkac kropelke, wtedy zacznie ssac, albo miziaj go palcem po sliniance:) tych sposobow nauczyli mnie w szpitalu i naprawde sie sprawdzily

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mam wlasnie lekkie cmienie miesiaczkowe. Ogólnie to mi sie to nie podoba i sie stresuje :(
    oze szyjka sie rozwiera? Dziewczyny nie bojcie sie porodu naprawde, strach ma duze oczy a nasz organizm wie dokladnie jak wydac dzidziusia na zewnatrz:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym, to życzę wam spokojnych i wesołych świąt spędzonych w gronie rodzinnym. Lekkich porodów, a co najważniejsze bez komplikacji. Oby każda z was zakochała się w swoim kurczaczku, by żadnej nie przytrafiła się depresja poporodowa .

mlodaaa, Asiula27, Aga26, Andzia123, acygan, Sassy, Pineapple lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i siostra 2 dni po nowiu sie urodziłyśmy, a nów ma byc 16 kwietnia to ja juz po cc bede :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nakladki Medela i sa okej ;)

Probujemy go stymulowac ale srednio pomaga. Psiknelam oxytocyne do nosa i masakra! ;) cycki pelne, on nie chce ssac ale laktator pomogl, chociaz ten program w tym laktatorze za krotko trwa do sciagania i dalej czuje ze piersi nabrzmiale.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj totalnie zaskoczyły koleżanki i zrobiły mi babyshower :)

Ja na 300% się nie szykuję na pełnie, nic mnie nadal nie boli, czuję się świetnie.

Na święta idę na gotowe więc upiekę tylko sernik i moge odpoczywać :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze do porodu nie spieszy, a brzuch dzisiaj od rana boli dosyc mocno miesiaczkowo...W sumie dalam sobie troche popalic wczoraj sprzataniem i dzisiaj gotowaniem, ale staralam sie co jakis czas odpoczywac i myslalam, ze to wystarczy...

Wesolych Swiat Wam zycze dziewczyny;) Obyśmy wszystkie dotrwaly do terminow i urodzily sliczne, zdrowe dzieciaczki :*

acygan lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ