X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...
    A jak to sprawdziłaś? :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce jeszcze tydzień wytrzymać. Choc wczoraj i dzis bardzo mnie pobolewa podwozie. Nie bardzo wiem co się dzieje. Chodzić nie, siedzieć nie, najwygodniej jak leze na boku. Wtedy nie boli :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam to samo. Od czwartku po wizycie boli mnie krocze. Te „zakwasy” bo nie wiem co to jest, nadal się utrzymują gdy chodzę. Dzisiaj cały dzień leżę i co jakiś czas zebra mnie bolą, maluch pewnie mnie tak podkopuje. Muszę leżeć na boku bo tylko tak mnie nic nie boli, a dzisiaj mam lekkie skurcze. Nie są bolesne bo moje miesiączkowe były 1000 razy mocniejsze. Mam nadzieje ze maluch jeszcze tydzień wytrzyma bo w środę wieczorem dopiero mąż wraca z pracy.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wlasnie lekkie cmienie miesiaczkowe. Ogólnie to mi sie to nie podoba i sie stresuje :(

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mogłabym się już rozpakować :) Dzisiaj jak stoję to czuje straszny nacisk na krocze i od czasu do czasu takie mocne kłucia , ale jak leżę to wszystko okej. Skurczów żadnych nie mam, także nie wiem czy się coś szykuje czy nie. Mój K. cały czas w gotowości , co chwile się pyta czy już jedziemy Haha

3i49hdgenmhomr4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole miesiaczkowe i to takie silne to ja mam juz od 2 tygodni i nic za tym nie idzie :P Chetnie urodze w prima aprilis ale ja bede jedną z tych ktora urodzi dopiero w 42tc ;)

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisywałam w google Fazy księżyca rok np. Fazy księżyca 1994 i porównywałam z datami urodzenia swojej i sióstr. Ale u nas zawsze coś było z tymi pełniami, bo zawsze mam wtedy mnóstwo snów w nocy...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Wpisywałam w google Fazy księżyca rok np. Fazy księżyca 1994 i porównywałam z datami urodzenia swojej i sióstr. Ale u nas zawsze coś było z tymi pełniami, bo zawsze mam wtedy mnóstwo snów w nocy...
    No to u mnie się nie sprawdziło :p urodziłam się dwa dni po nowiu a mój brat 5 dni po pełni :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Właśnie sprawdziłam i zarówno ja jak i moje 2 siostry urodziłyśmy się w pełnie lub dzień po... to nie może być przypadek. Brzuch mi twardnieje i troche ciśnie co 20 minut. Chciałabym dziś/jutro urodzić bo lekarz 23.03 obiecał mi rozwiązanie w 7-10dni i tak się nastawiłam...

Mój lekarz przewidział, że max do 15.03 donoszę ...a ja dalej w dwupaku (co mnie akurat cieszy).

Haha...sprawdziłam te fazy księżyca z ciekawości - urodziłam się w pełnię ;p ale mój brat - 3 dni przed nowiem.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się odbić, bo mocno ulewa. Jak nie zrobi tego dość szybko, to przed udaniem zaczyna być niespokojna, a później w taki charakterystyczny sposób skrzeczy i to znak ze trzeba ją odpowiednio ułożyć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle miesiączkowe się wyciszyly więc ja dzisiaj raczej odpadam ;-). Zresztą chce jutro rano zjeść jajko z chrzanem i wypić kakao (u męża zawsze do świątecznego śniadania piją kakao :-D). Więc wytłumaczylam córce, że jeszcze musi trochę posiedzieć :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia :)))

Przepisali mi oxytocyne spray do nosa ;) ciekawe jak zadziala na mnie
    Miałam taki problem ze starszą córką. Położne zalecały by próbować drażnić ją po policzku, pod brodą itp. Do tego zalecały by rozbierać dziecko przed karmieniem ( odkrywać lub ściągać śpiworek), żeby jak najdłużej była przytomna). Kiedy to średnio pomagało, doszły do wniosku ze nałykała się b. dużo wód płodowych i widocznie nie jest głodna. Leżałam wtedy 4 doby i dopiero po wyjściu ze szpitala zaczęła normalnie jeść.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Uzywam nakladek, problem lezy w tym ze on jest dostawiony do cycs i automatycznie zasypia :)))

Przepisali mi oxytocyne spray do nosa ;) ciekawe jak zadziala na mnie
    Polecam nakladki avent! Sa najlepsze ze wszystkich

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz jeszcz rozpuscic lyzeczke cukru w wodzie nabrac strzykawka i wstrzynkac kropelke, wtedy zacznie ssac, albo miziaj go palcem po sliniance:) tych sposobow nauczyli mnie w szpitalu i naprawde sie sprawdzily

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mam wlasnie lekkie cmienie miesiaczkowe. Ogólnie to mi sie to nie podoba i sie stresuje :(
    oze szyjka sie rozwiera? Dziewczyny nie bojcie sie porodu naprawde, strach ma duze oczy a nasz organizm wie dokladnie jak wydac dzidziusia na zewnatrz:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym, to życzę wam spokojnych i wesołych świąt spędzonych w gronie rodzinnym. Lekkich porodów, a co najważniejsze bez komplikacji. Oby każda z was zakochała się w swoim kurczaczku, by żadnej nie przytrafiła się depresja poporodowa .

mlodaaa, Asiula27, Aga26, Andzia123, acygan, Sassy, Pineapple lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i siostra 2 dni po nowiu sie urodziłyśmy, a nów ma byc 16 kwietnia to ja juz po cc bede :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nakladki Medela i sa okej ;)

Probujemy go stymulowac ale srednio pomaga. Psiknelam oxytocyne do nosa i masakra! ;) cycki pelne, on nie chce ssac ale laktator pomogl, chociaz ten program w tym laktatorze za krotko trwa do sciagania i dalej czuje ze piersi nabrzmiale.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj totalnie zaskoczyły koleżanki i zrobiły mi babyshower :)

Ja na 300% się nie szykuję na pełnie, nic mnie nadal nie boli, czuję się świetnie.

Na święta idę na gotowe więc upiekę tylko sernik i moge odpoczywać :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze do porodu nie spieszy, a brzuch dzisiaj od rana boli dosyc mocno miesiaczkowo...W sumie dalam sobie troche popalic wczoraj sprzataniem i dzisiaj gotowaniem, ale staralam sie co jakis czas odpoczywac i myslalam, ze to wystarczy...

Wesolych Swiat Wam zycze dziewczyny;) Obyśmy wszystkie dotrwaly do terminow i urodzily sliczne, zdrowe dzieciaczki :*

acygan lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ