X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się w dwupaku, zaczynamy 40 tc :-D. Pełnia na nas również nie zadziałała, nawet bym powiedziała, że po tych dwóch ciężkich dniach czuje się świetnie ;-).
    Takze czekam z niecierpliwością do soboty...
    A teraz zbieram się szykować na pyszne śniadanko! :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta noc to też tregedia. Wstawałam chyba z milion razy a jak już znalazłam sobie odpowiednia pozycje to kościelne poranne śpiewy (mieszkam obok kościoła) nie dały mi pospać ...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co zadna nie urodzila?! Jestem zawiedziona :p

Ja tez w dwupaku :p

MaGo lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie mialysmy ciezka nocke. Synek cala noc kaszlal, a mnie dodatkowo tak krocze bolalo ze zadna pozycja nie byla dobra.
    Wesolych swiat dziewczyny

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolalo krocze i mialam bole miesiaczkowe. Tez oczami wyobraźni widziałam jak jadę do szpitala. Wstalam teraz siku i ten bol miesiaczkowy ciągle jest. Dzis tez pelnia?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia świąteczne :)
    Meldujemy że Adaś urodził się 30.03.2018r 2500g i 50cm przez cc.
    Powolutku dochodzimy do siebie. Pozdrawiamy :)

yvonneSW, mlodaaa, Andzia123, KaMiszka, oli123, Paatka, edwarda20, Aga78, Mirabelcia, darika, Katy, Halina90, moniśka..., ciri22, Aga26, ibishka, Sassy, Haana, acygan, Elwira.eli, Pineapple, gondi, MaGo, pumka1990 lubią tę wiadomość

eikt3e3kj1qmtans.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysbp gratulacje :)
    No i na mnie pełnia nie podzialala :( miałam też ciężka noc, skurcze miałam, Ale tylko w podbrzuszu i pachwinach, już chciałam męża budzić kiedy wszystko się uspokoiło... A na dodatek mąż mi się rozchorował, całą noc chrapal niemiłosiernie, nawet zatyczki do uszu nic mi nie dawały, wiec melduje nie dość że melduje się dalej w dwupaku to jeszcze poród rodzinny jeśli się coś rozkręci odpada.... Super co nie? :) eh, wesołych świąt laseczki, porodow bez komplikacji :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Ogromnie gratuluję :)

Dziewczyny wesołych świąt Wam życzę :) u mnie święta białe :D

A my równiez meldujemy się w dupaku, choć byłam przekonana że urodze wczoraj od obiadu męczyły nas skurcze ale bezbolesne, a wieczorem doszły mocne klucia tam na dole. Ale około 2 się wyciszylo. Z mężem prosilismy małego żeby chociaż do wtorku poczekal, bo jak na złość przypaletal mi się mega katar, i chciałabym rodzic będąc w pełno zdrowa, co by małego nie zarazić.

justysbp lubi tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysbp gratulacje:) Jestem zdziwiona ze zadna z was nie urodzila tej nocy:) moja nocka udana, malenstwo wstalo tylko 2 razy na karmienie teraz spi przytulony do meza:) piekny widok! Pierwsze wspolne swieta! Wesolych swiat kochane!

mhsvi09k63nasq33.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też melduje sie w dwupaku hehe byle do czwartku. Staram sie cieszyć ostatnimi dniami z moim brzuszkiem. Moje kruszyna jeszcze szaleje w brzuszku i tak sobie właśnie pomyślałam że jakby sie urodziło to musiałabym wstać przebrać, nakarmić a tak sie jeszczze wyleguje więc wszystko ma swoje plusy. Ściskam Was mocno życząc Zdrowych, Wesołych Świąt

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny! U nas noc cała przespana, pierwsza od dawna. Zbieramy się na śniadanie :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Gratulacje! ❤

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Justysbp!

mjvy9vvjacooymry.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje justysbp ;)

U mnie tez noc byla ciezka, wstawalam 3 razy na siku, za drugim razem tak mnie cos zabolalo w podbrzuszu, ze nie moglam z kibelka wstac :/ Bole miesiaczkowe tez mnie nie ominely, do tego zgaga i chrapiacy pies :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Justysbp :-)
    Ja też nie pospałam. Córka wylądowała u nas w łóżku i tak sie wierciła, że trzeba było uważać żeby kopa w twarz nie dostać. Do tego wyszedł mi hemoroid i piekło pół nocy. Jeszcze mi tego dziada brakowało

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też pełnia nie podziałała, jedynie tak jak większość z Was spać nie mogłam. Miałam mdłości i nogi mnie tak rwały, że miałam chęć je obciąć. Łaziłam po nocy po domu, a teraz ledwo na oczy patrzę. Wesołych Świąt dziewczyny.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w dwupaku i nie wygląda żeby to się miało zmienić

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    A na ktorym laktatorze działasz? Bo gdzies czytałam że na Medeli, ale modeli mają kilka :) ważne jest żeby ściągać na najwyższej sile ssania, nawet jeśli boli..

Też używam kapturkow Medeli, widać dla takich malutkich Maluszków sa najlepsze :)
    Ja mam medela freestyle, ale też lansinoh. Polecam ten drugi. Medela jest bezprzewodowa, ale słabiej ciągnie. Lansinoh na kablu super,tylko lejki lepiej dopasować od medela, właściwy rozmiar dla siebie. Polecam laktatory na 2 piersi.

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejki medela można kupić oddzielnie w różnych rozmiarach. Pasują do lansinoh. Przed odciąganiem, warto określić swój rozmiar, to ważne. Lejek też trzeba od wewnątrz natłuścić, np. olej kokosowy.

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ