X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) Zosia urodzila sie 14.04.2018 o godz 11.32,55 cm 3320g i 10 pkt :) oczywiscie CC i powiem szczerze,ze fajnie to nie jest. O 22 mialam pionizacje,poszlam pod prysznic z polozna i cewnik chcialam zostawic do rana,bo nie bylabym w stanie wstac do wc w nocy. Dzis rano polozna wyjela cewnik i znowu pod prysznic i jakos juz musialam funkcjonowac bo rano dostalam dziecko. Niestety w nocy ja dokarmiali bo nie bylo mowy zeby dziecko zostalo ze mna sama i dzis znowu sie dokarmialismy bo mala plakala bardzo a ja razem z nia, taki mialam kryzys. Ogolnie ssie ładnie od poczatku ale ja tez za rzadko jej dawalam i mleczko jeszcze az tak nie ruszylo,a teraz jak sie najadla to spi i spi.

A jesli chodzi o to krwawienie, to u mnie trzy razy tak konkretnie sie polalo, przy dwoch pionizacjach i trzeci raz jak chodzilam. Teraz tej krwi jest malo i nie wiem czy powinnam to zglosic? Mozliwe zeby w drugiej dobie juz tak bylo? Po zszyciu uslyszalam, ze sala po mnie czysciutka,malo krwi i wod plodowych,wiec nie wiem co o tym myslec.

Paatka, Sylwiaa95, gondi, Katy, edwarda20, Tusianka, Halina90, tanith, darika, ciri22, pumka1990, sylvia94, Sassy, Aga26 lubią tę wiadomość

• gondi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje acygan!
    Ja po CC dopiero w 4 dobie dostalam nawalu pokarmu, przykladalam malego na zadanie od 2 doby bo na noc po operacji zabraly mi go polozne a ja dostalam kroplowki i srodki przeciwbolowe. I jeszcze w 1 szej dobie odciagalysmy z polozna siare laktatorem i podala mu ja strzykawka bylo tego doslownie pare kropel a 20 min siedzialam z pompkami przy 2ch piersiach. I krwawienie tez mialam niewielkie (tak jak na 3 dzien okresu i do dzis sie utrzymuje)chyba ze w 1szej dobie to mi tak troche uciskaly brzuch i zmienialy te podklady jak lezalam wiec nie wiem jak to dokladnie wygladalo.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mam podobny problem :-/ od wczoraj mała by nie schodziła z cyca. Nie wiem czy mam za mało pokarmu w stosunku do jej zapotrzebowania, czy łobuz nauczył się już uspokajać i zasypiać przy cycu. Co ją odłącze mija 10 min, czasem pół godz.i powtórka z rozrywki. Pierwszy tydzień ładnie ssała smoka a teraz go wypluwa. Ja już nie wiem czy ją brać na cyca na zawołanie czy nie.. (jak nie będzie się darła..).

Smoka w ogole nie podaje, ale dokladnie rano i wieczorem ma taki problem z najedzeniem sie, zapytam jutro polozna, moze raczej pija zeby zaspokoic pragnienie?

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, ale ze zmęczenia nie wiem jak się nazywam :D Nie mam czasu wejjść na forum ani w ogóle na neta. Juteo pierwsza wizyta u pediatry, dzisiaj odpadł kikut pępuszka :) Ja mam mało pokarmu, położna kazała mi dokarmiać z burwlki swoim mlekiem jeśli cokolwiek odciągnę laktatorem , a jak nie to mlekiem modyfikowanym :( Muszę bo mały wisi na cycu 1,5 godziny śpi godzinę i znów płacz i chce cyca, ale nie dziwię się bo jest głodny :( Spadł na wadze, znów zażółkł, więc odzywa się żółtaczka :( Boję się jutrzejszej wizyty...

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, Agusia_pia gratulacje! :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan gratuluje! Wymiary praktycznie jak moj, a balas sie ze taka malutka bedzie :)

Wklejam fajny link odnosnie formalnosci po porodzie, ktore trzeba zalatwic:
    http://mamy-mamom.pl/formalnosci-po-porodzie-co-gdzie-jak-i-kiedy/

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :* moj Kamilek wlasnie wisi na cycku chociaz jadl nie cale 1.5 godziny temu..Czuje, ze dzisiaj nie pospie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Skarby

Urodzilam!!!! :))))

Wczoraj tzn 14.04.18 o godz.21:15:)))

Helusia ma 2840 gram i 48 cm.
    Calineczka moja kochana wyglada jak laleczka :)))

Porod szybki i sprawny.

pumka1990, Tusianka, Halina90, Katy, tanith, darika, ciri22, Mirabelcia, ibishka, sylvia94, Sylwiaa95, Sassy, Aga26, edwarda20, MaGo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam te wymiary Waszych pociech i widzę że mojego klocka to bikt nawet nie dogania wymiarami :O

• Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu po odejściu wód.
    Skurczy jeszcze mało i słabe, kazali spać...

• tanith Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone, agusia i acygan, pysia bardzo wam gratuluje! Bylyscie dzielne! A ja tez juz sie moge pochwalic! No i dzis o 13.11 urodzilam. Weronika Aneta 3820 i 58 cm. Usilyje teraz spac ale jakos nie moge. Porod trwal 6 godzin liczac od skurczy (od razu dostalam 10-7min i po 1,5godz juz 3-4; bardzo szybko krzyzowe i parte.) Nie dostalam znieczulenia, mam 4 spore szwy.
    Polozne twierdzily ze jak na 1 dziecko to bylo super. Noo ja tam nie wiem...I faza byla masakryczna w porownaniu do wypierania dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 04:18

Halina90, ciri22, Tusianka, sylvia94, Sylwiaa95, Sassy, yvonneSW, Aga26, MaGo lubią tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuję jutro przetrzymywać ją żeby jadła min.co 2 godz.bo nie dam rady jej karmić częściej- poza tym ona chyba chce cyca dla samego cyca nie jedzenia bo lubi sobie na nim wisieć :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się kilka dni, bo szykowalismy urodzinki starszaka. Nie wiem co tu się działo i kto urodził (nadrobię później). U mnie rano pojawił się śluz z krwią, cały dzień odchodził, przed północą zaczęły się lekkie bóle, i 10 min później poszły wody. Przed 1 byliśmy w szpitalu. 4-5 cm rozwarcia, a teraz skurcze się wyciszyły :/ Trzymajcie kciuki żeby jakoś to poszło. Nie chcę rodzić całą noc :(

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Gratulacje!

My dzisiaj pożegnaliśmy się z kikutem przy pępuszku :)
    Jedyne co mnie niepokoi to to, że pojawiły się zielone kupki :/ Wcześniej były żółte... Gdzieś wyczytałam, że może być to związane z suplementacją żelaza przez matkę, a ja faktycznie przyjmuje go teraz sporo przez moją wysoką anemię po porodzie :/ Zobaczymy jeszcze co położna powie na ten temat jak przyjdzie we wtorek..
    W ciąży brałam żelazo. Zmienił się kolor kupy u córki kp, ale raczej była czarna. Ogólnie każda niemowlęcia kupa po jakimś czasie utlenia się na zielono. Jeśli od razu jest zielona może świadczyć o jakiejś nietolerancji pokarmowej, ale wtedy jest cała masa innych objawów, np jeszcze śluz, wzdęcia, bóle brzucha itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo gratuluje nowym mamom (w końcu mam trochę czasu na czytanie),
    Wczoraj pół dnia spędziłam na placu zabaw ze starszą, a to ten okres, co na 2 s. nie można jej spóścić z oczu... Dobrze, że Noemi ładnie spała pomijając przerwy na karmienie i przewijanie. Normalnie rozbestwilam się przez weekend, a tu tyle dni, gdy znów będziemy praktycznie tylko we trzy (mąż wcześnie wychodzi i późno wraca).
    Przedwczoraj dałam młodej smoczka w aucie, wczoraj prôbowałam trochę wydłużać przerwy między karmieniami i faktycznie trochę mniej ulewała i była trochę spokojniejsza. Minus jest taki, że bez smoczkowa starsza córka nagle zainteresowała się smoczkiem (aż boję się co z tego wyniknie)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam!

Acygan. Wow powiem Ci ze ze mna maluch jest od wyjscia z operacyjnej i została mi tylko raz zabrana na badania bo nie chciało mi się z nią isc, chciałam polezec i odpoczac. Od razu po cc przystawili mi ja do piersi i ssala co jakis czas az do momentu pionizacji. Polozne caly czas przystawialy i mloda lezala ze mna w lozku. Przytulala się i jadla.
    Ogolnie po cc czulam się okropnie juz po godzinie prawie całe znieczulenie zeszlo i mimo srodkow przeciwbólowych baaardzo bolalo i o wiele bardziej niż przy pierwszym dziecku...
    Po kleiku mialam pionizacje i jeszcze w, nocy pytali czy juz siusiu robilam i kazali mi wstawac z lozka chociaż te 3-4 razy zebym za długo nie lezala bo potem będzie ciezej wstac. I poeiem szxzerze ze tylko czwartek i piatek bylam na przeciwbolowych a od soboty smigam bez. Oczywiscie blizna ciagnie i rana piecze ale ogolnie nic nie boli.

A ja sie wazylam po powrocie do domu. Waze mniej niz przed ciaza!

Mloda przed wyjsciem ze szpitala zaczela juz przybierac na wadze a wcale nie wisi na cycku. Jest, zupelnie inna niz jej siostra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 06:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż nie urodziłam :/ jestem załamana, bo niby już było 8 cm, a nic nie postępuje dalej. Polozna już mnie olała chyba, bo zaraz wchodzi druga zmiana. Po mnie przyjechała jakas kobieta, która urodziła w ciągu godziny. Dobijające jest to czekanie :(

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaa89, Tanith gratulacje!
    Pineapple kciuki żeby w końcu ruszyło!

U nas 3 dni do terminu, mam wrażenie, że nigdy nie urodzę, nie pamiętam już siebie bez brzuszka:) ale jednocześnie strasznie boję się środowego wywoływania!

Pineapple, tanith lubią tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje narodzin :)
    Ja dziś podalam smiczka possal 30 sekund i śpi wyplul po 30 sekundach.
    Noc była straszna ciagle chcial cycka ulewal i bolal od tego przejedzenia brzuszek więc trudno smok konieczny bo ja juz nie wyrabiam.
    Gorzej ze starszak jest smoczkowy jeszcze nie dalismy rady go odsmoczkowac więc będzie jazda smiczkowa.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)
    U mnie jednak się okazało że mam zastój w piersi i stąd temp podwyższona, nie wiem co bym zrobiła bez mamy, przyjechała, masowala mi pierś, wyciskala ręcznie, później odciagalam laktatorem, straszny dzień wczoraj był.. A noc jeszcze lepsza, Tylko mały już przysypial na piersi i już myślałam że odłożę go do spania to dawaj kupa, a jak kupa to przy przewijaniu się rozbudzal i tak w kółko.. Polozylismy się o 4 dopiero, dobrze że maz siedział ze mną, bo sama bym nie dała rady chyba.
    A dzisiaj rano się okazało że mój tygodniowy synek zaczyna już bunt ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1f74ff32fc0.jpg

Katy, Sassy lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ