Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Założenie cewnika o 22:00, od 1:00 skurcze co 7 minut przez godzinę, ale ucichło. Teraz po 7:00 podłączenie oxy. Spałam 2 godziny12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
U mas juz na plecach spi a glowke ukada sobie na bok. Pierwsze 2 tygodnie w rozku na boki ukladalam ale widze ze lepiej spi na plecach. Na brzuchu spi na mnie tylko.
-
nick nieaktualny
-
Do karmiących piersią: zmieniacie pozycje w jakich karmicie?
Ja karmię tylko kolyskowo, kładę na rogalu (któraś z was pytala czy się przydaje- bardzo!!! Ja nie miałam w planie kupić i mi koleżanka pożyczyła, teraz nie wyobrażam.sobie żeby go nie mieć), w szpitalu klaflam na lezaca, ale że mi cycy poharatala mam uraz do tej pozycji. Przymierzam się do spod pachy, ale też trochę się boje, mała ma opanowaną jedną pozycję i trochę się cykam ze jak ja przystawie inaczej znów mi poharata, a jeszcze nie wyprowadzilam tych poersi do końca (szczególnie jedna jest jeszcze bolesna). -
Ja karmię w domu głównie spod pachy - z kurą tak mi najwygodniej bo bobo z boku, druga ręka wolna, więc i książkę w trakcie mogę poczytać, a to duży plus jak mała się doklei na 40 minut
Na leżąco czasami w nocy, a kołyskowo jak jestem poza domem bez poduchy
Mała sobie radzi w miarę w każdej, a brodawki regularnie smaruję lanoliną i nie są wcale zniszczone.
-
Ancygan sa rozne teorie mi dwie konsultantki powiedzialy aby karmić jeśli nie jestem nosicielem zadnej choroby typu Kila Hiv itp. Tylko w przypadku zakazenia brodawki zapalenia ropnego nie karmić. Mi sutki krwawily przy obu i karmiłam. Mialam strupu niestety spore na sutkach ale już wszystko sie ladnie zagoilo nie ma śladu zajęło jak poprzednio 2 tygodnie. Ja dużo wietrzylam sutki zero stanika i poszlo gładko.
Co do pozycji w nocy karmie tylko na lezaco tak mi wygodnie w dzień zmieniam kolyska z pod pachy na futboliste.
Kinga mam do Ciebie pytanie bo twoja starsza ulewala ja mam pierwszy raz tak bardzo ulewajace dziecko.
Chodzi mi o tak jakby katarek ale ni katarek czuje ze mlody jakby mial ale jak zakrapiam i odciagam to za oierwszym razem poszlo troche mleka a za adrugim juz nic. Z noska samoistni nic nie leci prócz jak ulewa idzie sporo mleka nosem
No i glupieje czy moje dziecko tak czasem charczy bo ma katar czy pokarm? -
AJrin wrote:Ancygan sa rozne teorie mi dwie konsultantki powiedzialy aby karmić jeśli nie jestem nosicielem zadnej choroby typu Kila Hiv itp. Tylko w przypadku zakazenia brodawki zapalenia ropnego nie karmić. Mi sutki krwawily przy obu i karmiłam. Mialam strupu niestety spore na sutkach ale już wszystko sie ladnie zagoilo nie ma śladu zajęło jak poprzednio 2 tygodnie. Ja dużo wietrzylam sutki zero stanika i poszlo gładko.
Co do pozycji w nocy karmie tylko na lezaco tak mi wygodnie w dzień zmieniam kolyska z pod pachy na futboliste.
Kinga mam do Ciebie pytanie bo twoja starsza ulewala ja mam pierwszy raz tak bardzo ulewajace dziecko.
Chodzi mi o tak jakby katarek ale ni katarek czuje ze mlody jakby mial ale jak zakrapiam i odciagam to za oierwszym razem poszlo troche mleka a za adrugim juz nic. Z noska samoistni nic nie leci prócz jak ulewa idzie sporo mleka nosem
No i glupieje czy moje dziecko tak czasem charczy bo ma katar czy pokarm?AJrin lubi tę wiadomość
-
Acygan można. Ja karmiłam tak wczesniej mojego synka bo on brodawek nie oszczędzał. Wisiał mega dużo na piersi i miał mocny odruch ssania. Za to teraz obyło sie bez masakracji sutków. Cieszę się i nie cieszę bo drugi synek je mało a raczej krótko. Juz w szpitalu spadł mi z 2850 na 2570. Położne dwoiły się i troiły żeby go pobudzić i nic. On dalej sobie spał hehe i stwierdziły że on taki romantyczny po prostu. Za dobrze mu u mamy i tyle. Więc zostałam sama z problememStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
AJrin wrote:Ancygan sa rozne teorie mi dwie konsultantki powiedzialy aby karmić jeśli nie jestem nosicielem zadnej choroby typu Kila Hiv itp. Tylko w przypadku zakazenia brodawki zapalenia ropnego nie karmić. Mi sutki krwawily przy obu i karmiłam. Mialam strupu niestety spore na sutkach ale już wszystko sie ladnie zagoilo nie ma śladu zajęło jak poprzednio 2 tygodnie. Ja dużo wietrzylam sutki zero stanika i poszlo gładko.
No i glupieje czy moje dziecko tak czasem charczy bo ma katar czy pokarm?
-
Oli, Kinga dzieki starszak tak nie mial.
Jak je pierś oddych spokojnie i nie ma zatkanego noska. Odciagnelam mu teraz bo jednak w jednej dziurce sporo było. Zobaczymy jak w ciagu dnia kurde troche sie boje bo u nas starszak ma katar a wiadomo już mu jeden paluszek do buzi wsadził. -
Próbowałam ją przystawić spod pachy, jakoś nie poszło, chyba coś źle robię, położna przyjdzie to ją poproszę zeby mi pokazała, mała ssie kolyskowo, chyba tak się już przyzwyczaiła.
Jeśli chodzi o krew. Jak położna była u mnie pierwszy raz i widziała że mam poharatane sutki powiedziała, że jeśli krew będzie lecieć to mam jej nie karmić- mała nie strawi krwi i będzie się jej ulewac i jest to zagrożenie. Ale powiedziała, że tylko jak tej krwi będzie więcej, nie na zasadzie 1 kropelka. Więc mimo poharatanych sutków i strupków ją karmiłam, bo krew tak nie leciała. -
oli123 wrote:Kolejna nieprzespana noc u nas, mlody budzi sie co 30 min... wzielam go do siebie to przespal 1 h
A jak karmisz, kp czy mm? Może kwestia mm. I jak jest w ciągu dnia? Bo im więcej dziecko aktywne w dzień tym lepiej śpi w nocy (u nas wczoraj masakra, mała cały dzień wczoraj była akrywna i mimo naszych usilnych prób b.malo spała, przez co najpierw ze zmęczenia nie mogła zasnąć a jak już zasnęła w nocy to na 7 godz a ja nie mialam sumienia jej budzić)