X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładę różnie. Jak śpi sama i bez nadzoru to kładę na plecach (ale skubana potrafi się obrócić na bok sama). Jak śpi na mnie to, na brzuchu. W dzień również pozwalam jej spac samodzielnie na brzuchu, ale wtedy co chwilę spr czy wszystko jest ok.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Założenie cewnika o 22:00, od 1:00 skurcze co 7 minut przez godzinę, ale ucichło. Teraz po 7:00 podłączenie oxy. Spałam 2 godziny :/

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia współczuję, że tak cię męczyli na noc. Postaraj się przespać, bo niewiadomo ile to potrwa

Mirabelcia lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, śpij ile możesz. A my trzymamy kciuki! ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas juz na plecach spi a glowke ukada sobie na bok. Pierwsze 2 tygodnie w rozku na boki ukladalam ale widze ze lepiej spi na plecach. Na brzuchu spi na mnie tylko.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia powodzenia. Za chwile zobaczysz swoj najwiekszy skarb, to Ci wynagroszi wszystko :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w nocy na boczku, raz na lewym raz na prawym. W wózku na spacerze raczej na plecach. W ciągu dnia raczej też na boczku. Na brzuszku zasnęła raz na mężu, tak to ją kładę nz brzuszku tylko na chwilę w ramach ćwiczeń.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch boli a nic się nie pisze :/ pani obok krzyczy, zaraz tu padnę ze stresu! Dziękuję za kciuki :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie corka tylko na brzuchu spi od powrotu do domu :) Czasem na boczku, na plecach odpada, ale to wszystko tak jak u starszej jest.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do karmiących piersią: zmieniacie pozycje w jakich karmicie?
    Ja karmię tylko kolyskowo, kładę na rogalu (któraś z was pytala czy się przydaje- bardzo!!! Ja nie miałam w planie kupić i mi koleżanka pożyczyła, teraz nie wyobrażam.sobie żeby go nie mieć), w szpitalu klaflam na lezaca, ale że mi cycy poharatala mam uraz do tej pozycji. Przymierzam się do spod pachy, ale też trochę się boje, mała ma opanowaną jedną pozycję i trochę się cykam ze jak ja przystawie inaczej znów mi poharata, a jeszcze nie wyprowadzilam tych poersi do końca (szczególnie jedna jest jeszcze bolesna).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnir a jak to jest z tymi piersiami, mozna karmic jesli brodawki krwawia? Dzis zobaczylam krew i nie wiem co o tym myslec :/

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię w domu głównie spod pachy - z kurą tak mi najwygodniej bo bobo z boku, druga ręka wolna, więc i książkę w trakcie mogę poczytać, a to duży plus jak mała się doklei na 40 minut ;) Na leżąco czasami w nocy, a kołyskowo jak jestem poza domem bez poduchy ;) Mała sobie radzi w miarę w każdej, a brodawki regularnie smaruję lanoliną i nie są wcale zniszczone.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancygan sa rozne teorie mi dwie konsultantki powiedzialy aby karmić jeśli nie jestem nosicielem zadnej choroby typu Kila Hiv itp. Tylko w przypadku zakazenia brodawki zapalenia ropnego nie karmić. Mi sutki krwawily przy obu i karmiłam. Mialam strupu niestety spore na sutkach ale już wszystko sie ladnie zagoilo nie ma śladu zajęło jak poprzednio 2 tygodnie. Ja dużo wietrzylam sutki zero stanika i poszlo gładko.
    Co do pozycji w nocy karmie tylko na lezaco tak mi wygodnie w dzień zmieniam kolyska z pod pachy na futboliste.

Kinga mam do Ciebie pytanie bo twoja starsza ulewala ja mam pierwszy raz tak bardzo ulewajace dziecko.
    Chodzi mi o tak jakby katarek ale ni katarek czuje ze mlody jakby mial ale jak zakrapiam i odciagam to za oierwszym razem poszlo troche mleka a za adrugim juz nic. Z noska samoistni nic nie leci prócz jak ulewa idzie sporo mleka nosem :/
    No i glupieje czy moje dziecko tak czasem charczy bo ma katar czy pokarm?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• oli123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna nieprzespana noc u nas, mlody budzi sie co 30 min... wzielam go do siebie to przespal 1 h

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ancygan sa rozne teorie mi dwie konsultantki powiedzialy aby karmić jeśli nie jestem nosicielem zadnej choroby typu Kila Hiv itp. Tylko w przypadku zakazenia brodawki zapalenia ropnego nie karmić. Mi sutki krwawily przy obu i karmiłam. Mialam strupu niestety spore na sutkach ale już wszystko sie ladnie zagoilo nie ma śladu zajęło jak poprzednio 2 tygodnie. Ja dużo wietrzylam sutki zero stanika i poszlo gładko.
    Co do pozycji w nocy karmie tylko na lezaco tak mi wygodnie w dzień zmieniam kolyska z pod pachy na futboliste.

Kinga mam do Ciebie pytanie bo twoja starsza ulewala ja mam pierwszy raz tak bardzo ulewajace dziecko.
    Chodzi mi o tak jakby katarek ale ni katarek czuje ze mlody jakby mial ale jak zakrapiam i odciagam to za oierwszym razem poszlo troche mleka a za adrugim juz nic. Z noska samoistni nic nie leci prócz jak ulewa idzie sporo mleka nosem :/
    Mikolaj tez tak charczy i chrzaka

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan można. Ja karmiłam tak wczesniej mojego synka bo on brodawek nie oszczędzał. Wisiał mega dużo na piersi i miał mocny odruch ssania. Za to teraz obyło sie bez masakracji sutków. Cieszę się i nie cieszę bo drugi synek je mało a raczej krótko. Juz w szpitalu spadł mi z 2850 na 2570. Położne dwoiły się i troiły żeby go pobudzić i nic. On dalej sobie spał hehe i stwierdziły że on taki romantyczny po prostu. Za dobrze mu u mamy i tyle. Więc zostałam sama z problemem

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

Na 95% pokarm, możesz czyścić, ale jak nie utrudnia oddychania to nie musisz. Ogólnie część osób na katar zaleca zakrapianie właśnie mlekiem (szczególnie przy katarze bakteryjnym, bo przy wirusowym czy alergicznym, to najwyżej przyspieszy regenerację i nawilży śluzówkę)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, Kinga dzieki starszak tak nie mial.
    Jak je pierś oddych spokojnie i nie ma zatkanego noska. Odciagnelam mu teraz bo jednak w jednej dziurce sporo było. Zobaczymy jak w ciagu dnia kurde troche sie boje bo u nas starszak ma katar a wiadomo już mu jeden paluszek do buzi wsadził.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Jupik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam ją przystawić spod pachy, jakoś nie poszło, chyba coś źle robię, położna przyjdzie to ją poproszę zeby mi pokazała, mała ssie kolyskowo, chyba tak się już przyzwyczaiła.

Jeśli chodzi o krew. Jak położna była u mnie pierwszy raz i widziała że mam poharatane sutki powiedziała, że jeśli krew będzie lecieć to mam jej nie karmić- mała nie strawi krwi i będzie się jej ulewac i jest to zagrożenie. Ale powiedziała, że tylko jak tej krwi będzie więcej, nie na zasadzie 1 kropelka. Więc mimo poharatanych sutków i strupków ją karmiłam, bo krew tak nie leciała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Kolejna nieprzespana noc u nas, mlody budzi sie co 30 min... wzielam go do siebie to przespal 1 h

A jak karmisz, kp czy mm? Może kwestia mm. I jak jest w ciągu dnia? Bo im więcej dziecko aktywne w dzień tym lepiej śpi w nocy (u nas wczoraj masakra, mała cały dzień wczoraj była akrywna i mimo naszych usilnych prób b.malo spała, przez co najpierw ze zmęczenia nie mogła zasnąć a jak już zasnęła w nocy to na 7 godz a ja nie mialam sumienia jej budzić :-/ )

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ