Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, mój brzuch to już od dawna wygląda na 20tc
Z wyprawką u mnie na spokojnie. Mam w zasadzie sporo rzeczy po rocznej córce. Nawet nie zdążyłam ich jeszcze schować -
Ja muszę przebrać ciuszki po synku, bo mam sporo neutralnych ... Na pewno dużo dostanę od siostry, która ma córkę w wieku mojego synka 😀 ogólnie trochę powoli myślę coś tam o wyprawce co potrzeba itp ale pierwsze zamówienia to po nowym roku na pewno.
-
Ja jedynie mam upatrzony zestaw do szpitala jak sie urodzi i na wyjscie ze szpitala,bo Lili swoje ciuszki ma odlozone do pudla wspomnien. Reszte musze zrobic przeglad tego co mam w szafie i pudlach.
I mam na oku bluzke "Bede starsza siostra"Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Hej mi już trochę brzuch wywaliło poprzednio taki miałam nieco później 😅
Co do wyprawki to nawet jeszcze o tym nie myślę. Muszę przejrzeć rzeczy po Hani odłożyć unisexy resztę sprzedać. Z takich twardych rzeczy typu wanienka łóżeczko wózek to wszystko mam. Powiem wam że jakoś tak mi ta ciąża spokojnie upływa. Z Hania był ciągły stres szpital plamienie non stop strach czy serduszko bije a teraz spokój. Kurcze ja czesem nie ogarniam kiedy mi mija czas od wizyty do wizyty 😅29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Mi też brzuch wywaliło teraz. W sumie z córką tez bardzo szybko było widać ciążę. Taka moja uroda. Byłam nawet na diecie ale to nic nie dało. Więc powoli godzę się z tym że będę wyglądać w tej ciąży jak w poprzedniej niestety. I +prawie 20kg😢 bee robić tak żeby tyle nie przywalić no ale słabo to widzę.
Martaszymi, ja to czasem zapominam ze jestem w ciąży 🙈
Wy tu o brzuchach a ja się zapytam jak u was z poceniem? Bo mi się teraz wzmożyła. Rok temu w ciąży z córką tez bardzo się pociłam ale myślała że to przez pogodę bo było lato ni ale teraz też już się bardziej pocę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 20:26
-
Czesc dziewczyny, u mnie termin z om na 26.04, a z ostatniego usg na 22.04. (Który bierzecie pod uwagę?) Wizytę mam 27.10 to spytam lekarza.. dopiero będzie mi zakładał kartę ciąży bo na ostatniej wizycie panie z laboratorium nie wydały mu moich wyników 🤦🏼♀️ i nie miał co tam wpisać..
edka85 lubi tę wiadomość
-
Izabelaaa wrote:Czesc dziewczyny, u mnie termin z om na 26.04, a z ostatniego usg na 22.04. (Który bierzecie pod uwagę?) Wizytę mam 27.10 to spytam lekarza.. dopiero będzie mi zakładał kartę ciąży bo na ostatniej wizycie panie z laboratorium nie wydały mu moich wyników 🤦🏼♀️ i nie miał co tam wpisać..
A chcesz się starać o becikowe jak urodzisz? Bo jeśli tak to musisz mieć kartę ciąży założona do 10tc, więc będziesz musiała przycisnąć lekarza zeby ci wpisal? A założyć kartę można bez wyników krwi także ten 🙃 -
Audrey nie trzeba mieć karty ciąży przed 10tc wystarczy zaświadczenie od lekarza lub położnej że było się pod ich opieką przed 10tc
Mi też się zdarzy czasem zapomnieć o ciąży 🙈 zaraz 16 tydzień a ja jakoś tak nie czuje tego.... Z Hania było totalnie inaczej29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
Dokładnie, karta ciąży to karta ciąży. Do becikowego potrzebne jest zaświadczenie tak jak @martaszymi mówi. Pierwsze dziecko urodziłam w 2019 roku i takie rzeczy akurat wiem. 😃
Używacie detektorów tętna? Dzisiaj udało mi się pięknie złapać dzidziusia.. mogłabym tego dźwięku słuchać bez końca.
-
Cześć dziewczyny przychodzę do Was z majowego wątku, chciałam się dowiedzieć kiedy polepszyło się Wasze samopoczucie ?
U mnie od 3 tygodni jest dramat, całodniowe mdłości i codzienne wymioty, już nie mam sił, praktycznie nie wychodzę z łóżka 😔
To moja druga ciąża, ale pierwsza była 11 lat temu więc już niewiele pamiętam z tego okresu. Jakieś sposoby na mdłości ? Pocieszcie, że to już niedługo 🙏🏻Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny przychodzę do Was z majowego wątku, chciałam się dowiedzieć kiedy polepszyło się Wasze samopoczucie ?
U mnie od 3 tygodni jest dramat, całodniowe mdłości i codzienne wymioty, już nie mam sił, praktycznie nie wychodzę z łóżka 😔
To moja druga ciąża, ale pierwsza była 11 lat temu więc już niewiele pamiętam z tego okresu. Jakieś sposoby na mdłości ? Pocieszcie, że to już niedługo 🙏🏻
U mnie obecnie 13+3 i mdłości czasami tylko rano, ewentualnie po obiedzie ale to zależy co zjem.
-
Dziewczyny, czy któraś z Was korzysta lub korzystała kiedyś z zasiłku rehabilitacyjnego w ciąży? Kurde dziś dostała informację z pracy, że będę musiała złożyć taki wniosek, bo inaczej nie będę dostawać wynagrodzenia... ewentualnie mam wrócić na 3 miesiące do pracy Przed ciążą byłam na l4 ze względu na wcześniejsze poronienie i teraz takie hocki klocki wychodzą ...
-
Mdłości...
Niedawno zaraziłam się od dzieci jelitowka i całą dobę męczyło mnie albo rzyganie albo mdłości. Tylko jeden dzień, a byłam wyczerpana na maxa. Dlatego nie wyobrażam sobie, co przechodzą te, które muszą się z tym mierzyć dzień w dzień. Współczuję. Tym bardziej, że w pierwszej ciąży na wątku z 2018 miałam koleżankę, która z powodu ciągłych wymiotów musiała być hospitalizowana (z uwagi na odwodnienie).
Joana, najczęściej przechodzi po 11tc. W razie czego - jeśli mocno ci ten problem dokucza - to gin może Ci przepisać leki p/wymiotne. O ile wiem, są jakieś dostępne dla ciężarnych.jo_ana lubi tę wiadomość
-
Izabelaaa wrote:Dokładnie, karta ciąży to karta ciąży. Do becikowego potrzebne jest zaświadczenie tak jak @martaszymi mówi. Pierwsze dziecko urodziłam w 2019 roku i takie rzeczy akurat wiem. 😃
Używacie detektorów tętna? Dzisiaj udało mi się pięknie złapać dzidziusia.. mogłabym tego dźwięku słuchać bez końca. -
Czyli generalnie co przychodnia to zwyczaj i obyczaj. Teraz fakt szybko bo jakoś już w 6tc założyli mi kartę ciąży. Ale w poprzedniej dopiero w 12tc i jak się pytałam o zaświadczenie to mi mówiła że oni mają od kiedy chodzę na wizyty więc bez problemu mi wystawi i wystawiła bez problemu.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
A ja jutro mam wizytę na 9. Mdłości juz mi przechodzą, rano tylko czasem złapią. Robiłam dziś badania, przeciwcial nie wykryto, tsh się samoistnie wyrównało, Morfologia o mocz idealne po prostu. I tak sobie myślę czy te badania nie wyszły za idealnie 🙈 juz schizuje trochę jak przed każdą wizyta. Czasem mi się wydaje że czuję ruchy dziecka, wydaje mi się że to te ruchy a nie jelita ale już sama nie wiem.
Dodatkowo się stresuje bo jak jutro będę na wizycie to mąż idzie z młodą na szczepienie i czy sobie poradzą 🤦♀️ -
Audrey wrote:A ja jutro mam wizytę na 9. Mdłości juz mi przechodzą, rano tylko czasem złapią. Robiłam dziś badania, przeciwcial nie wykryto, tsh się samoistnie wyrównało, Morfologia o mocz idealne po prostu. I tak sobie myślę czy te badania nie wyszły za idealnie 🙈 juz schizuje trochę jak przed każdą wizyta. Czasem mi się wydaje że czuję ruchy dziecka, wydaje mi się że to te ruchy a nie jelita ale już sama nie wiem.
Dodatkowo się stresuje bo jak jutro będę na wizycie to mąż idzie z młodą na szczepienie i czy sobie poradzą 🤦♀️
Ja brałam przez 2 tygodnie żuravit i w przyszłym tygodniu idę powtórzyć badania moczu.. bo w poprzednim wyszło mi białko.. ale pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam to samo.. cały czas coś się pojawiało. Mam nadzieję, że na tym zuravicie się skończy. Wizytę mam za tydzień i będę musiała syna zostawić dłużej w przedszkolu.. trochę mnie to stresuje bo mały ostatnio jest strasznie nastawiony do przedszkola. W ogóle nie chce tam chodzić. Jutro idzie pierwszy raz po 2 tygodniowej przerwie. Aż się boję co będzie rano.
Chciałabym już czuć ruchy maluszka, pamiętam, że po narodzinach syna bardzo mi tego brakowało.