Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey wrote:A ja jutro mam wizytę na 9. Mdłości juz mi przechodzą, rano tylko czasem złapią. Robiłam dziś badania, przeciwcial nie wykryto, tsh się samoistnie wyrównało, Morfologia o mocz idealne po prostu. I tak sobie myślę czy te badania nie wyszły za idealnie 🙈 juz schizuje trochę jak przed każdą wizyta. Czasem mi się wydaje że czuję ruchy dziecka, wydaje mi się że to te ruchy a nie jelita ale już sama nie wiem.
Dodatkowo się stresuje bo jak jutro będę na wizycie to mąż idzie z młodą na szczepienie i czy sobie poradzą 🤦♀️
Ja to nie wiem czy rozpoznam te pierwsze ruchy 😅 dziś takie bul bul bylo i kurde sama nie wiem czy to Filip czy kanapka z jajkiem 😂😂😂
U nas też ja zazwyczaj chodziłam z młodą na szczepienia i długo po jeszcze lubiła sobie pochlipać we mnie a ostatnio była z tatą na pobraniu krwi i kurde słyszałam jak płacze podczas kłucia a z gabinetu wyszła już zadowolona z tatą za rękę i naklejką w garści. Więc chyba lepiej z tatusiem znosi 😊Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja niedawno otrzymałam telefon od mojej lekarki. Będzie zdrowy chłopak! 😉💙
Mam już dwóch synów i córkę i liczyłam po cichu na kolejna dziewczynkę dla balansu, ale chłopaka tez przyjmę 😉, nie wiem tylko jak ta wiadomość zniesie córka, która jak się dowiedziała o ciąży powiedziała, ze jeśli będzie kolejny chłopak to ona się wyprowadza 😉. Najważniejsze, ze wszystkie wyniki genetyczne są w normie i nie ma podwyższonego ryzyka. Uffff!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 03:26
martaszymi, edka85 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Witam wszystkie kwietniowe mamusie
Jestem mamą 3 synków, 4 maleństwo w drodze
Termin z 1 usg 17 kwiecień
Paula222, widzę, ze tez będziesz poczwórna mama, witam i przybijam piątkę. Nawet terminy mamy podobne, bo mój wypada na 16 kwietnia 🙂. Jak znosisz ta ciąże?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 03:25
-
Dzięki dziewczyny 🙃
Ni wiec po wizycie, potwierdziło się że kutas na 1000% jak to lekarz powiedział 🤣 także u mnie będzie parka🤭 wszystko ok, mały zdrowy, waży 170g, idealnie idzie z usg i om. No i niesamowity leniuch, lekarz musiał nim szturnąć zeby pokazał stópki 🙈edka85, Karooolcia :), martaszymi lubią tę wiadomość
-
Edka, no dokładnie, kompletnie inaczej niż byli z Afata. To mi daje nadzieję że kolejny dzidzius może będzie spał w nocy🤭🙈
Kobobo, u mnie zwiększony zdecydowanie, wczoraj impulsywnie kupiłam bąboladę w sklepie i w drodze do domu zeżarłam pół 😅Kobobo lubi tę wiadomość
-
martaszymi wrote:Ja to nie wiem czy rozpoznam te pierwsze ruchy 😅 dziś takie bul bul bylo i kurde sama nie wiem czy to Filip czy kanapka z jajkiem 😂😂😂
Hahah, ja właśnie czuję to samo i też mam takie rozkminy
Brzuch mi wywaliło, wczoraj zakupiłam leginsy ciążowe. Co za ulga, nic mnie nie ciśnie w sklepowe leginsy o rozmiarze L już nie wchodziłam, a ciążowe w dalszym ciągu rozmiar S, uff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 09:04
Ona: 27 lat, mutacja mthfr+pai-1 w heterozygocie (włączono acard i neoparin)
On: 34 lata
07.2021 - puste jajo płodowe, 7tc
08.2021 - -
Laavia wrote:Hej dziewczyny witam się z wami serdecznie
jestem nowa wstępny termin z on 2.4 po usg lekarz stwierdził ze 30.03 .
Mam już dwójkę dzieci synka i córkę
Cześć 🙋🏼♀️ u mnie też na rwie dwa terminy z om 26.04, a z usg 22.04. W środę wizyta więc zobaczymy czy coś się zmieni. Też już mam 2 latka w domku 😊
-
Hej 🙂
A co tu taka cisza? Kurde dziewczyny ja to od czwartku to taka nie do życia jestem... Załapałam od teściowej jakiegoś wirusa.. głowa mi pękala do tego stopnia, że się po prostu popłakałam bo nie mogłam sobie poradzić... Wzięłam w końcu Apap ale to nic nie dało... Miałam gorączkę i do tego bolały mnie plecy ta część lędźwiowa i trochę brzuch... już miałam jechać na pogotowie żeby sprawdzić czy wszystko ok z dzidzia ale mąż stwierdził, że poczekamy jeszcze chwilę... Trochę przestało ale ten ból głowy pozostał... Dziś też się z nim mecze ... Chciałam wziąć Apap ale trocjedie boje żeby jednak dziecku to nie zaszkodziło, bo przez kilka dni brałam go dwa razy dziennie bo nie mogłam wytrzymać... -
Karolcia, miałam taką przygodę z kilkudniową gorączka i bólem głowy, gdy byłam w ciąży z córką. Łykałam wtedy apap jak szalona, aby w ogóle funkcjonować.
-
Mnie to nawet gałki ocznej bolą... No jakaś tragedia... Pierwszy raz mam tak że kilka dni mnie trzyma... Jutro jadę do lekarza więc od razu sprawdzę co z maleństwem, bo zaczęłam się niepokoić jak mnie zaczął wczoraj brzuch boleć
-
Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Miałam dwa USG Genetyczne w przeciągu tygodnia. Jedno u lekarza prowadzącego ciąże i u innego lekarza że skierowaniem na NFZ. W pierwszym wypadku wszystko było super, przezierność karkowa ok w normie a dziś czyli za drugim jest już na granicy. Dziecko oczywiście urosło i wyniki są z tym skorelowane. Lekarz z NFZ napędził mi więc dziś niemalego strach. W czwartek idę znów pogadać z tym swoim prowadzącym i poprosić go by to jeszcze raz ewentualnie zmierzył. W międzyczasie odebrałam wyniki testów Sanco ( wynik prawidłowy) oraz Nifty (tam było zdaje się napisane że niskie ryzyko). Co mam o tym myśleć?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗