Kwietniowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Evie, skoro nifty i sanco mówią, że jest wynik ok, to nie ma co się doszukiwać problemów. NT rośnie wraz z dzieckiem, dlatego też z tego zapewne powodu było na drugim badaniu większe. Ale z tego co zrozumiałam, to mieści się w granicach normy. Evie, relax.
Evie lubi tę wiadomość
-
Evie ja tez myśle ,ze skoro reszta badań jest on to lekarz NFZ po prostu zle pomierzyl .
Dziewczyny czy was tez jeszcze męczą mdłości ? Czasami to ledwo wstaje z łóżka .
Dziś mam wizytę u nefrologa , a w czwartek ginekolog . Mam nadzieje ze będzie usg i lekarz potwierdzi płećEvie lubi tę wiadomość
-
Evie, ja jestem zdania jak dziewczyny, pamiętaj, ze na prenatalnych maluszek jest jeszcze naprawdę malutki i lekarz czasem może się pomylić. U nas wyszła niedomykalność zastawki trojdzielnej, id teraz serduszka już nie sprawdzamy, aż do wizyty u kardio, który po 20 tyg zrobi dużo bardziej precyzyjne badanie i określi czy wada rzeczywiście jest. Mi na prenatalnych wyszły złe wyniki, ale Panorama pokazała ze maluch będzie zdrowy i tego się trzymamy będzie dobrze!
Evie lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙂 dawno mnie tu nie było ale totalnie brakuje mi czasu. Przeziębilismy się razem z młodą więc od tygodnia mamy w domu szpital, partner na zdalnej... Mam już dość ale chyba powoli wychodzimy na prostą 🙂
Będę zmieniała lekarza prowadzącego bo już nie mam sił do tego swojego profesora. Z wizyty na wizytę wiem coraz mniej, ostatnio jak zapytalam jak duże jest dziecko odpowiedział mi że - oj co tam chcesz wiedzieć, przecież coś tam Ci urosło. Ani nie odpowiada jak dziecko, ani jak szyjka, w sumie chyba wizyta sprowadza się tylko do wystawienia L4 i ewentualnie skierowan chociaż ostatnio nawet tego nie dostałam. Już jakiś czas waham się ale w sobotę wylądowałam z plemieniem na izbie przyjęc i okazało się zs mam na szyjce jakiegoś polipa który może krwawić a ten dziadyga nic mi wcześniej nie powiedział, mimo że bada mnie co dwa tygodnie. Mamy konflikt serologiczny więc dla mnie to bardzo ważne.
A i byłam ostatnio na krzywej, znowu za wysoko po dwóch godzinach więc dieta i czekam na diabetologa. W poprzedniej ciąży udało mi się uregulować cukry tylko dietą, bez insuliny ale cc wyszła mi dużo później. Mam nadzieję że tym razem też się uda.
-
Dzięki Dziewczyny, już ochłonęłam. Przeanalizowałam na chłodno całą sytuację i się uspokoiłam. Faktycznie chyba powinnam zaufać wynikom SANCO i NIFTY oraz swojemu lekarzowi prowadzącemu. Jeszcze jutro mam u niego konsultację ale już czuję się spokojniejsza.
edka85 lubi tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Kobobo wrote:Mnie dziś pierwszy raz od dłuższego czasu nie boli. Ostatni tydzień był ciężki pod tym względem. I jeszcze te problemy ze snem. Nie wiem czy to ciśnienie czy co?
Całkiem możliwe, u mnie całe szczęście obyło się bez tabletki jak na razie. Delikatnie jeszcze czuję ale jest już lepiej niż rano.
-
Już po wizycie.. wszystko super. Dzidzia ma ponad 9 cm i zmienił nam się termin na 20.04. Ogólnie lekarz mówił, że z tego usg jest najbardziej wiarygodny i ten będziemy brać pod uwagę. Dzidziucha była tak uparta, że nie chciała się pokazać.. odwróciła się dupcią i buźke zakrywała rączkami. ❤
Karooolcia :), edka85, Loczek:), Evie lubią tę wiadomość
-
Eska a u mnie trochę lepiej choć nadal mam te bóle głowy... Z apetytem też u mnie masakra... Zamiast tych chudnę... W ogóle nie mam ochoty na jedzenie... Czy wy po tych witaminach dla ciężarnych macie odruch wymiotny? Ja to mam ostatnio masakrę... Dwa razy już po nich zwymiotował... A przecież biorę te same od początku...
-
Karola, a bierzesz prenatal duo? Bo tam jest kapsułka dha o smaku ryby i łatwo po tym 🤢
-
edka85 wrote:Karola, a bierzesz prenatal duo? Bo tam jest kapsułka dha o smaku ryby i łatwo po tym 🤢
Biorę mama dha premium ... Ale ostatnio oninelam że dwie dawki bo po prostu nie jestem w stanie tego przełknąć -
Karolcia a bierzesz przed jedzeniem czy jak? Też biorę mama dha i teraz in poprzednio i na początku odbijało mi się rybą i mnie cofało. A teraz biorę tuż przed posiłkiem i jest ok29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
No to widać, że i prenatal, jak i mama dha to jedno i to samo. To ta ryba jest winna!