Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia0212 wrote:To nie u nas, nie ma wizyt u położnych. Sam mówił, że na kolejnej wizycie założy. 🙈
Dlatego jak lekarz nie bardzo to nie mów -
Modra wrote:Na NFZ też są tacy co by się pogniewali. Np. ten mój 🤦
Dlatego jak lekarz nie bardzo to nie mówModra lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Patutka - brat jest starszy ode mnie więc wiem tyle co z opowieści mamy. Podobno u niego to był zespół 3 wad. Miał operacje mając 2,5 roku więc nie pamięta tego czasu. Jeździli na kontrole później, ale wszystko jest w porządku od tamtej pory. Jedynie wstydził się blizny jak był mały przed rówieśnikami. Lekarz mu powiedział, że po operacji jest normalnym, zdrowym człowiekiem więc kontrole też były tylko na początku.
Myślę, że na plus, że wiecie tak wcześnie i będzie można reagować. On ma już 37 lat więc postęp medycyny od tamtego czasu jest ogromny, a po urodzeniu też nie miał wykrytej od razu wady.
A jego życie?... Zawsze lubił sport, jest bardzo inteligenty. W tej chwili jest kierownikiem, ma żonę, dziecko, dom. Zadowolony z życia, ZDROWY człowiek 🙂Patutka lubi tę wiadomość
-
Co do Luxmed ja tam prowadzę ciążę i wydaje mi się że dużo zależy od lekarza. Są tam dobrzy lekarze ale kiepsko do nich z terminami. Trzeba się umawiać z większym wyprzedzeniem. Ja miałam założona książeczkę na pierwszej wizycie w 6 tyg.
Za to mam problem aby umówić się na wizytę do położnej 🫣 ale zrobię to chyba u mnie w mieście na NFZ bo zobaczyłam że mają szkole rodzenia.
Czy korzystacie wg ze szkół rodzenia?Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Co do Luxmed ja tam prowadzę ciążę i wydaje mi się że dużo zależy od lekarza. Są tam dobrzy lekarze ale kiepsko do nich z terminami. Trzeba się umawiać z większym wyprzedzeniem. Ja miałam założona książeczkę na pierwszej wizycie w 6 tyg.
Za to mam problem aby umówić się na wizytę do położnej 🫣 ale zrobię to chyba u mnie w mieście na NFZ bo zobaczyłam że mają szkole rodzenia.
Czy korzystacie wg ze szkół rodzenia?Tika lubi tę wiadomość
-
Tika wrote:Co do Luxmed ja tam prowadzę ciążę i wydaje mi się że dużo zależy od lekarza. Są tam dobrzy lekarze ale kiepsko do nich z terminami. Trzeba się umawiać z większym wyprzedzeniem. Ja miałam założona książeczkę na pierwszej wizycie w 6 tyg.
Czy korzystacie wg ze szkół rodzenia?
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Peony22 wrote:Patutka - brat jest starszy ode mnie więc wiem tyle co z opowieści mamy. Podobno u niego to był zespół 3 wad. Miał operacje mając 2,5 roku więc nie pamięta tego czasu. Jeździli na kontrole później, ale wszystko jest w porządku od tamtej pory. Jedynie wstydził się blizny jak był mały przed rówieśnikami. Lekarz mu powiedział, że po operacji jest normalnym, zdrowym człowiekiem więc kontrole też były tylko na początku.
Myślę, że na plus, że wiecie tak wcześnie i będzie można reagować. On ma już 37 lat więc postęp medycyny od tamtego czasu jest ogromny, a po urodzeniu też nie miał wykrytej od razu wady.
A jego życie?... Zawsze lubił sport, jest bardzo inteligenty. W tej chwili jest kierownikiem, ma żonę, dziecko, dom. Zadowolony z życia, ZDROWY człowiek 🙂
Tetralogia fallota to właśnie tak jak mówisz, cztery nieprawidłowości w sercu łączące się na ten jeden zespół. Nie są określane jako cztery osobne wady.
Bardzo ci dziękuję, co mi o tym powiedziałaś, to daje mi nadzieję że mój mały chłopiec to oprócz serduszka będzie zdrów jak rybka. Tak bardzo się dalej bojęModra lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Uf, Patutka, dobrze, że ból przeszedł i z bobaskiem wszystko porządku, bo się martwiłam. Ja jutro mam prenatalne o 18.30, cieszę się, że podglądnę dzidziusia, oby było dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 15:09
Modra, Koko90, Patutka lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Patutka, to się naprawdę najadlas stresu całą noc i jeszcze ten tekst w Luxmedzie o poronieniu po biopsji.. co za ludzie /
Podglądałam dziś od rana co jakiś czas forum, żeby sprawdzić czy u Ciebie jednak wszystko dobrze w związku z coraz gorszym samopoczuciem.
Mam nadzieję, że Twój sen, to był dobry omen i że okaże się proroczy ☺️2 lata starań
Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
07.24 - pierwsze podejście do in vitro
26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
6 dpt - beta 13.0
8 dpt - beta 55.5
9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
12 dpt - beta 378.5
16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵
-
A_Agnieszka wrote:Po prostu nie mów w Luxmedzie o tym Zapisz się do gina na LUXMED i poproś o prowadzenie ciąży - tyle
-
Peony22 wrote:Trzymam mocno kciuki aby się tak samo dobrze skończyło ❤️
Ja mam w środę prenatalne i tak się stresuje, że coś wyjdzie nie tak... 🙈
Daisy___ wrote:Uf, Patutka, dobrze, że ból przeszedł i z bobaskiem wszystko porządku, bo się martwiłam. Ja jutro mam prenatalne o 18.30, cieszę się, że podglądnę dzidziusia, oby było dobrze
Nie martw się, u ciebie na pewno wszystko będzie w porządku.
Przy okazji zmieniłabyś mi datę na 4 kwietnia, bo tych terminów już się będziemy pilnować.
Koko90 wrote:Patutka, to się naprawdę najadlas stresu całą noc i jeszcze ten tekst w Luxmedzie o poronieniu po biopsji.. co za ludzie /
Podglądałam dziś od rana co jakiś czas forum, żeby sprawdzić czy u Ciebie jednak wszystko dobrze w związku z coraz gorszym samopoczuciem.
Mam nadzieję, że Twój sen, to był dobry omen i że okaże się proroczy ☺️
Chyba leki puszczają, bo znów boli mnie dół brzucha, i kręgosłup na samym dole.
Ta ciąża to istny rollercoaster.2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny, a jeśli na prenatalnych jest ok, ryzyka są niewielkie to czy warto robić NIFTY /sanco? Może któraś ma jakieś doświadczenie z poprzednich ciąż czy znajomych ? No cały czas się zastanawiam a lekarz mówi że szkoda kasy bo ryzyka niskie
-
ANulka wrote:Dziewczyny, a jeśli na prenatalnych jest ok, ryzyka są niewielkie to czy warto robić NIFTY /sanco? Może któraś ma jakieś doświadczenie z poprzednich ciąż czy znajomych ? No cały czas się zastanawiam a lekarz mówi że szkoda kasy bo ryzyka niskie
Mi z kolei lekarz powiedział, że jak ktoś chce i ma możliwość to warto zrobić dla pogłębienia diagnostyki. Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że zrobię, ale teraz to już nie wiem. Chociaż chyba zrobię dla spokoju ducha, że sprawdziłam wszystko co mogłam -
ANulka wrote:Dziewczyny, a jeśli na prenatalnych jest ok, ryzyka są niewielkie to czy warto robić NIFTY /sanco? Może któraś ma jakieś doświadczenie z poprzednich ciąż czy znajomych ? No cały czas się zastanawiam a lekarz mówi że szkoda kasy bo ryzyka niskie
Martynka.98 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Radość98 wrote:Dziewczyny, czy wy na prenatalnych miałyście USG przez brzuch? Czy pęcherz musi być wtedy pełny?
A jak z badanien pappa, byłyście na czczo?
Ja miałam tylko przez brzuch. Jak malemu wykryli wade serduszka to chcieli dopochwowo ale zrezygnowali po pół minuty, bo maly jest wysoko i zupełnie nic nie widać.
Ale w większości lekarze robią już przez brzuszek
Jak w pęcherzu będzie za dużo to lekarz Ci powie, żeby się wysiusiaćRadość98 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Ja przed prenatalnymi byłam pewna że zapisze się również na nifty. Natomiast badanie na tyle mnie uspokoiło, że zdecydowałam się nie robić. Dlatego to na pewno indywidualna sprawa jeśli ktoś myśli o tym i może sobie na to pozwolić. -
Radość98 wrote:Dziewczyny, czy wy na prenatalnych miałyście USG przez brzuch? Czy pęcherz musi być wtedy pełny?
A jak z badanien pappa, byłyście na czczo?
Ja miałam próbę przez brzuch ale słabo wszystko było widać więc lekarz zmienił na dopochwowo natomiast ja jestem zadowolona. Obraz przepiękny był i o wiele lepszy niż u mojej ginekolog.
Na Pappa nie trzeba być na czczo i ja nie byłam.