X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie zastanawia... Chciałam iść z mężem, bo już sam chciałby coś zobaczyć, a nie tylko czekać co mu powiem pod gabinetem. Ale jak w przypadku gdy trzeba dopochwowo? Ktoś tak miał?

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Właśnie mnie zastanawia... Chciałam iść z mężem, bo już sam chciałby coś zobaczyć, a nie tylko czekać co mu powiem pod gabinetem. Ale jak w przypadku gdy trzeba dopochwowo? Ktoś tak miał?

Peony22, miałam już USG dopochwowe przy mężu. Myślę, że to naturalne - dobrze zna Twoje wnętrze 😂🤭

Martynka.98, Modra, Paflina lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • Martynka.98 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2024, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:

A jaka to różnica, czy będzie dopochwowe, czy przez brzuch, mąż nie będzie chciał wejść, czy jak? 😁 pytam, bo mój mąż był na każdej wizycie, w tym większość właśnie wizyt przebiegła z USG dopochwowym, zgorszony nie jest, zna mnie przecież na wylot 😁

P.S moje prenatalne 1 trymestru były przez brzuchol 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 23:46

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Peony22, miałam już USG dopochwowe przy mężu. Myślę, że to naturalne - dobrze zna Twoje wnętrze 😂🤭
    Otóż to. Co po niektórzy jeszcze sobie śmieszkują z kształtu... 😅
    Ja córkę wyprosiłam na zewnątrz co to serduszko męczyli.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 to chyba zależy jak widać przez brzuch,mi robił przez brzuch,a kobiecie przede mna dopochwowo,bo przez brzuch wszystkiego nie mógł zbadać.Ja mam już od miesiąca robione USG przez brzuch bo poprostu lekarz więcej widzi.

preg.png
  • Radość98 Znajoma

Wysłany: 4 października 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie jestem w drodze na badania, rano i tak nic nie zjadłam, bo mdłości mi się nasiliły 😥😥 to chyba trochę stres, ale liczę na to że wszystko będzie dobrze ❤️

Adeline, Marcycha lubią tę wiadomość

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze! Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 08:34

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś też wizytuję, zaraz zbieram się, bo mam na 10 :)

Wściekła jestem, bo po 2.5 tygodnia znowu pojawia mi się opryszczka.....

Patutka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Hej, ja dziś też wizytuję, zaraz zbieram się, bo mam na 10 :)

Wściekła jestem, bo po 2.5 tygodnia znowu pojawia mi się opryszczka.....
    Trzymam kciuki. Daj znać ♥️

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja dziś kończę ten tydzień z lekarzami wizyta u swojego lekarza prowadzącego.Wszystko jest dobrze,moja małe dzieciątko było bardzo ruchliwe 😁 co dla mnie najważniejsze dostałam zgodę na powrócenie do normalnego życia,z tego cieszę się najbardziej.

Daisy___, (:Ania:), Magii, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po, wszystko ok.
    Nie oglądaliśmy małej, bo tydzień temu patrzyliśmy na prenatalnych.
    Dostałam Heviran na opryszczkę (W końcu mogę go brać! Może przestanie wracać!) i skierowanie na milion kolejnych badań.
    No i kolejna wizyta tuż przed 20. tygodniem - 8 listopada.
    Ale ten czas leci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 14:33

Marta1988, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, mąż wie dokładnie jak wyglądam w dodatku sam wykonuje zawód medyczny więc nie o niego się martwię 😂 zawsze znajome mówiły, że nie chodzą na wizyty z mężem, bo dopochwowo i zastanawiałam się czy lekarz ma z tym jakiś problem czy to tylko kwestia tych osób 😅
    A ja 2 dni zastanawiałam się czy wszystko ok z okruszkiem więc od wczoraj mocno daje o sobie znać, a myślałam, że czas na mdłości już przeszedł 🫣

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peony22 wrote:
    Spokojnie, mąż wie dokładnie jak wyglądam w dodatku sam wykonuje zawód medyczny więc nie o niego się martwię 😂 zawsze znajome mówiły, że nie chodzą na wizyty z mężem, bo dopochwowo i zastanawiałam się czy lekarz ma z tym jakiś problem czy to tylko kwestia tych osób 😅
    A ja 2 dni zastanawiałam się czy wszystko ok z okruszkiem więc od wczoraj mocno daje o sobie znać, a myślałam, że czas na mdłości już przeszedł 🫣
    Mój mąż był ze mną od pierwszego badania. Zdziwił się trochę co prawda (chyba nie był przygotowany), ale emocje i oglądanie bąbla chyba wygrały ;) :) :)

Peony22, Marta1988, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Hej,ja dziś kończę ten tydzień z lekarzami wizyta u swojego lekarza prowadzącego.Wszystko jest dobrze,moja małe dzieciątko było bardzo ruchliwe 😁 co dla mnie najważniejsze dostałam zgodę na powrócenie do normalnego życia,z tego cieszę się najbardziej.
    Super!😁

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój trochę się bał badania dopochwowego 😬 pod tym względem że czułby się niezręcznie z tym, że mężczyzna (lekarz) mnie ogląda z tamtej strony 😅 sam mówił, że wie że to lekarz bla bla ale sama sytuacja byłaby dla niego krępująca. Badanie prenatalne na szczęście było przez brzuch :D

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko informacyjnie. W Luxmedzie raczej nie są pozytywnie nastawieni na podwójne prowadzenie ciąży.
    W poniedziałek też mam omówienie wyników z krwi po prenatalnych. USG było w porządku, ale wiadomo… stres zawsze jakiś będzie. 😊

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z USG zdrowy chłopczyk, dumnie prezentował swojego penisa. Pani doktor z tych ostrożnych na USG, więc zdziwiłam się, że zaproponowała informację o płci, ale dziecko wychodzi 4 dni starsze, więc już 13 tc.

EDIT to były prenatalne, więc teraz czekam na wyniki z krwi 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 20:46

(:Ania:), A_Agnieszka, Peony22, Adeline, Marta1988, 910608, Modra, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Z USG zdrowy chłopczyk, dumnie prezentował swojego penisa. Pani doktor z tych ostrożnych na USG, więc zdziwiłam się, że zaproponowała informację o płci, ale dziecko wychodzi 4 dni starsze, więc już 13 tc.

EDIT to były prenatalne, więc teraz czekam na wyniki z krwi 🤞
    Super wieści😊, u nas przy pierwszym synku nie było mowy o pomyłce😅 ale teraz jestem ciekawa czy dziewczynka się potwierdzi, wszędzie czytam , że w 11 tygodniu łatwo o pomyłkę ( wtedy lekarz to oznajmił). Liczę, że doktor, który to stwierdził ma jednak super doświadczenie 🙃. Na prenatalnych nic nam babeczka nie mówiła na temat płci.

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Dziewczyny, ja tylko informacyjnie. W Luxmedzie raczej nie są pozytywnie nastawieni na podwójne prowadzenie ciąży.
    W poniedziałek też mam omówienie wyników z krwi po prenatalnych. USG było w porządku, ale wiadomo… stres zawsze jakiś będzie. 😊
    To ciekawe, ja w luxmedzie robię badania tylko.
    Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i powiedział że nie ma potrzeby chodzić podwójnie bo jak się ma już założoną kartę ciąży w systemie to skierowania na badania powinny z automatu wskakiwać jak się wejdzie w dany tydzień. Dostałam nawet rozpiskę co w jakim tygodniu jest przewidziane. A jeśli bym potrzebowała dodatkowego skierowania to na teleporade i każdy lekarz wystawi.
    Wiec e sumie wystarczy założyć tę kartę ciąży.

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    To ciekawe, ja w luxmedzie robię badania tylko.
    Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i powiedział że nie ma potrzeby chodzić podwójnie bo jak się ma już założoną kartę ciąży w systemie to skierowania na badania powinny z automatu wskakiwać jak się wejdzie w dany tydzień. Dostałam nawet rozpiskę co w jakim tygodniu jest przewidziane. A jeśli bym potrzebowała dodatkowego skierowania to na teleporade i każdy lekarz wystawi.
    Wiec e sumie wystarczy założyć tę kartę ciąży.

Cóż, mi wszystkie badania wypisywał w systemie „z ręki”. Może zależy od lekarza, sposobu jego pracy? Nie wiem. W każdym razie uznałam, że płacę za pakiet, więc i jakieś tam profity chcemy z tego wyciągnąć. 😊

Modra lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ