Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Peony22 wrote:Właśnie mnie zastanawia... Chciałam iść z mężem, bo już sam chciałby coś zobaczyć, a nie tylko czekać co mu powiem pod gabinetem. Ale jak w przypadku gdy trzeba dopochwowo? Ktoś tak miał?
Peony22, miałam już USG dopochwowe przy mężu. Myślę, że to naturalne - dobrze zna Twoje wnętrze 😂🤭Martynka.98, Modra, Paflina lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Peony22 wrote:Właśnie mnie zastanawia... Chciałam iść z mężem, bo już sam chciałby coś zobaczyć, a nie tylko czekać co mu powiem pod gabinetem. Ale jak w przypadku gdy trzeba dopochwowo? Ktoś tak miał?
A jaka to różnica, czy będzie dopochwowe, czy przez brzuch, mąż nie będzie chciał wejść, czy jak? 😁 pytam, bo mój mąż był na każdej wizycie, w tym większość właśnie wizyt przebiegła z USG dopochwowym, zgorszony nie jest, zna mnie przecież na wylot 😁
P.S moje prenatalne 1 trymestru były przez brzuchol 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 23:46
-
Daisy___ wrote:Peony22, miałam już USG dopochwowe przy mężu. Myślę, że to naturalne - dobrze zna Twoje wnętrze 😂🤭
Ja córkę wyprosiłam na zewnątrz co to serduszko męczyli.Martynka.98 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
A_Agnieszka wrote:Hej, ja dziś też wizytuję, zaraz zbieram się, bo mam na 10
Wściekła jestem, bo po 2.5 tygodnia znowu pojawia mi się opryszczka.....A_Agnieszka lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Hej,ja dziś kończę ten tydzień z lekarzami wizyta u swojego lekarza prowadzącego.Wszystko jest dobrze,moja małe dzieciątko było bardzo ruchliwe 😁 co dla mnie najważniejsze dostałam zgodę na powrócenie do normalnego życia,z tego cieszę się najbardziej.
Daisy___, (:Ania:), Magii, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Hej, jestem po, wszystko ok.
Nie oglądaliśmy małej, bo tydzień temu patrzyliśmy na prenatalnych.
Dostałam Heviran na opryszczkę (W końcu mogę go brać! Może przestanie wracać!) i skierowanie na milion kolejnych badań.
No i kolejna wizyta tuż przed 20. tygodniem - 8 listopada.
Ale ten czas leci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 14:33
Marta1988, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Spokojnie, mąż wie dokładnie jak wyglądam w dodatku sam wykonuje zawód medyczny więc nie o niego się martwię 😂 zawsze znajome mówiły, że nie chodzą na wizyty z mężem, bo dopochwowo i zastanawiałam się czy lekarz ma z tym jakiś problem czy to tylko kwestia tych osób 😅
A ja 2 dni zastanawiałam się czy wszystko ok z okruszkiem więc od wczoraj mocno daje o sobie znać, a myślałam, że czas na mdłości już przeszedł 🫣Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Peony22 wrote:Spokojnie, mąż wie dokładnie jak wyglądam w dodatku sam wykonuje zawód medyczny więc nie o niego się martwię 😂 zawsze znajome mówiły, że nie chodzą na wizyty z mężem, bo dopochwowo i zastanawiałam się czy lekarz ma z tym jakiś problem czy to tylko kwestia tych osób 😅
A ja 2 dni zastanawiałam się czy wszystko ok z okruszkiem więc od wczoraj mocno daje o sobie znać, a myślałam, że czas na mdłości już przeszedł 🫣Peony22, Marta1988, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:Hej,ja dziś kończę ten tydzień z lekarzami wizyta u swojego lekarza prowadzącego.Wszystko jest dobrze,moja małe dzieciątko było bardzo ruchliwe 😁 co dla mnie najważniejsze dostałam zgodę na powrócenie do normalnego życia,z tego cieszę się najbardziej.
-
Mój trochę się bał badania dopochwowego 😬 pod tym względem że czułby się niezręcznie z tym, że mężczyzna (lekarz) mnie ogląda z tamtej strony 😅 sam mówił, że wie że to lekarz bla bla ale sama sytuacja byłaby dla niego krępująca. Badanie prenatalne na szczęście było przez brzuch
-
Dziewczyny, ja tylko informacyjnie. W Luxmedzie raczej nie są pozytywnie nastawieni na podwójne prowadzenie ciąży.
W poniedziałek też mam omówienie wyników z krwi po prenatalnych. USG było w porządku, ale wiadomo… stres zawsze jakiś będzie. 😊
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Z USG zdrowy chłopczyk, dumnie prezentował swojego penisa. Pani doktor z tych ostrożnych na USG, więc zdziwiłam się, że zaproponowała informację o płci, ale dziecko wychodzi 4 dni starsze, więc już 13 tc.
EDIT to były prenatalne, więc teraz czekam na wyniki z krwi 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 20:46
(:Ania:), A_Agnieszka, Peony22, Adeline, Marta1988, 910608, Modra, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
Daisy___ wrote:Z USG zdrowy chłopczyk, dumnie prezentował swojego penisa. Pani doktor z tych ostrożnych na USG, więc zdziwiłam się, że zaproponowała informację o płci, ale dziecko wychodzi 4 dni starsze, więc już 13 tc.
EDIT to były prenatalne, więc teraz czekam na wyniki z krwi 🤞 -
Natalia0212 wrote:Dziewczyny, ja tylko informacyjnie. W Luxmedzie raczej nie są pozytywnie nastawieni na podwójne prowadzenie ciąży.
W poniedziałek też mam omówienie wyników z krwi po prenatalnych. USG było w porządku, ale wiadomo… stres zawsze jakiś będzie. 😊
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i powiedział że nie ma potrzeby chodzić podwójnie bo jak się ma już założoną kartę ciąży w systemie to skierowania na badania powinny z automatu wskakiwać jak się wejdzie w dany tydzień. Dostałam nawet rozpiskę co w jakim tygodniu jest przewidziane. A jeśli bym potrzebowała dodatkowego skierowania to na teleporade i każdy lekarz wystawi.
Wiec e sumie wystarczy założyć tę kartę ciąży. -
Magii wrote:To ciekawe, ja w luxmedzie robię badania tylko.
Byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i powiedział że nie ma potrzeby chodzić podwójnie bo jak się ma już założoną kartę ciąży w systemie to skierowania na badania powinny z automatu wskakiwać jak się wejdzie w dany tydzień. Dostałam nawet rozpiskę co w jakim tygodniu jest przewidziane. A jeśli bym potrzebowała dodatkowego skierowania to na teleporade i każdy lekarz wystawi.
Wiec e sumie wystarczy założyć tę kartę ciąży.
Cóż, mi wszystkie badania wypisywał w systemie „z ręki”. Może zależy od lekarza, sposobu jego pracy? Nie wiem. W każdym razie uznałam, że płacę za pakiet, więc i jakieś tam profity chcemy z tego wyciągnąć. 😊Modra lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰