Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka odnośnie wody, to możecie ja pic normalnie? Mnie od razu zbiera na wymioty, nawet cytryna nie zawsze pomaga. Macie jakiś patent?
Dwa przez to że mało pije pojawiły mi się bakterie w moczy....myślicie ze globulki wystarcza czy będzie potrzebny antybiotyk?
Trzy, wieczorem robi mi się taka gula w gardle jakby na zgage, a nie mam w biegiem słodyczy, fastfoodow, smażonych dań, czy ostrych przypraw. Macie a to jakoś patent? -
Madlen90 wrote:Hejka odnośnie wody, to możecie ja pic normalnie? Mnie od razu zbiera na wymioty, nawet cytryna nie zawsze pomaga. Macie jakiś patent?
Dwa przez to że mało pije pojawiły mi się bakterie w moczy....myślicie ze globulki wystarcza czy będzie potrzebny antybiotyk?
Trzy, wieczorem robi mi się taka gula w gardle jakby na zgage, a nie mam w biegiem słodyczy, fastfoodow, smażonych dań, czy ostrych przypraw. Macie a to jakoś patent?Madlen90, Adeline lubią tę wiadomość
-
Madlen90 wrote:Hejka odnośnie wody, to możecie ja pic normalnie? Mnie od razu zbiera na wymioty, nawet cytryna nie zawsze pomaga. Macie jakiś patent?
Trzy, wieczorem robi mi się taka gula w gardle jakby na zgage, a nie mam w biegiem słodyczy, fastfoodow, smażonych dań, czy ostrych przypraw. Macie a to jakoś patent?
Ja dostałam taki w formie jednej tabletki i przeszło -
Trzy, wieczorem robi mi się taka gula w gardle jakby na zgage, a nie mam w biegiem słodyczy, fastfoodow, smażonych dań, czy ostrych przypraw. Macie a to jakoś patent?28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Trzy, wieczorem robi mi się taka gula w gardle jakby na zgage, a nie mam w biegiem słodyczy, fastfoodow, smażonych dań, czy ostrych przypraw. Macie a to jakoś patent? -
Adeline wrote:Ile masz bakterii ? Mi wyszło 499 i nic mi nie zapisała, powiedziała że to jest ok
-
Marta1988 wrote:Słuchajcie napewno któraś z Was bierze zastrzyki,ja mam Clexane jak to jest u Was z odpłatnością za ten lek?
Tylko lekarz musi móc wystawiać recepty refundowane. Mojej bratowej wystawiał recepty inny lekarz i musiała płacić 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 13:11
-
Marta1988 wrote:Słuchajcie napewno któraś z Was bierze zastrzyki,ja mam Clexane jak to jest u Was z odpłatnością za ten lek?
Ja płaciłam 100% za neoparin ale heparyna chyba już nie jest refundowana, chyba że ktoś ma wskazania do brania jej. Ja miałam tak po prostu po in vitro, bo moja klinika zawsze zalecs brać po transferze. Jedynie co miałam refundowane to cyclogest. -
maglew wrote:Miałam wstręt do wody do picia i do kąpania się. Do wody wlewalam naturalny sok z malin cytrynę i wszystko co się dało żeby zabić jej smak. Ale też piłam bardzo dużo goracej herbaty i kompot z suszonych owoców. Teraz głównie pije gorącą wodę z cytryną. A najważniejsze że to wkrótce minie trzymam kciuki za lepsze samopoczucie.
Czy piłaś herbaty owocowe? Aktualnie tylko to mi wchodzi a czytając składy herbat owocowych wszędzie jest hibiskus bądź lukrecja. Z tego co czytałam w ciąży zabronione i nie wiem już co mam pić 😑 -
Ja biorę zastrzyki od miesiąca i lekarz na ostatniej wizycie zdecydował,że zostajemy przy zastrzykach,bo acard mógł wywołać krwawienie,więc przeraża mnie wizja kosztów tych leków jeszcze przez pół roku.Ja chodzę prywatnie więc mi wystawia na 100 procent. Czytałam w internecie co prawda że jest coś takiego jak ciąża plus i tam jest lista leków darmowych dla kobiet w ciąży i między innymi są tam te zastrzyki i eutyrox.Jutro chce zadzwonić do przychodni i poprosić o rozmowę z lekarzem,bo ja też jestem po poronieniu a to już jest wskazanie do brania tych leków.
-
Ja w zasadzie pije tylko herbaty, we wszelkiej mozliwej kombinacji. O matko, hibiskus również jest zabroniony? Nawet przez mysl mi nie przyszlo, zeby to sprawdzic, zwlaszcza, ze pije tylko to. Woda smakuje mi tylko gazowana, a nie wspolgra ona za bardzo z refluksem i mdlosciami. Obym za bardzo nie zaszkodzila..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 18:50
-
Marta1988 wrote:Ja biorę zastrzyki od miesiąca i lekarz na ostatniej wizycie zdecydował,że zostajemy przy zastrzykach,bo acard mógł wywołać krwawienie,więc przeraża mnie wizja kosztów tych leków jeszcze przez pół roku.Ja chodzę prywatnie więc mi wystawia na 100 procent. Czytałam w internecie co prawda że jest coś takiego jak ciąża plus i tam jest lista leków darmowych dla kobiet w ciąży i między innymi są tam te zastrzyki i eutyrox.Jutro chce zadzwonić do przychodni i poprosić o rozmowę z lekarzem,bo ja też jestem po poronieniu a to już jest wskazanie do brania tych leków.
Chodzę prywatnie i z tego co się orientuję lekarz nie pracuje na nfz i mam za darmo Clexane, Utrogestan. Płacę za Encorton i Duphaston. Porozmawiaj ze swoim lekarzem zwłaszcza że jesteś po poronieniu i z kodem C powinnaś mieć również darmowe.. -
katpawl wrote:Ja w zasadzie pije tylko herbaty, we wszelkiej mozliwej kombinacji. O matko, hibiskus również jest zabroniony? Nawet przez mysl mi nie przyszlo, zeby mi to sprawdzic, zwlaszcza, ze pije tylko to. Woda smakuje mi tylko gazowana, a nie wspolgra ona za bardzo z refluksem i mdlosciami. Obym za bardzo nie zaszkodzila..
Ja tak jak uwielbiałam tylko wodę gazowaną tak teraz nie mogę na nią patrzeć 😆 też piłam jakiś czas herbaty owocowe i już sobie wkręcam czy nie zaszkodziłam. Niby hibiskus zabroniony ale to w sumie w tych herbatach jest mieszanka a nie sam hibiskus i już nie wiem -
Marta1988 wrote:Ja biorę zastrzyki od miesiąca i lekarz na ostatniej wizycie zdecydował,że zostajemy przy zastrzykach,bo acard mógł wywołać krwawienie,więc przeraża mnie wizja kosztów tych leków jeszcze przez pół roku.Ja chodzę prywatnie więc mi wystawia na 100 procent. Czytałam w internecie co prawda że jest coś takiego jak ciąża plus i tam jest lista leków darmowych dla kobiet w ciąży i między innymi są tam te zastrzyki i eutyrox.Jutro chce zadzwonić do przychodni i poprosić o rozmowę z lekarzem,bo ja też jestem po poronieniu a to już jest wskazanie do brania tych leków.
Lekarz nie musi mieć umowy z NfZ żeby wypisać receptę z refundacją, bo to zależy tylko od tego czy pacjent jest ubezpieczony czy nie. więc poprostu mu powiedz że chyba sobie jaja robi i ma ci wypisać z dobrym kodem.
https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Recepta-na-lek-z-refundacja-rowniez-u-lekarza-prywatnie-Takie-jest-prawo,254098,2.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 16:49
-
Hej, ja też już wróciłam do rzeczywistości.
Bylam u taty i na spacerze grzybowym. Ja szukałam, a oni zrywali za mnie 🫣😅
Przez tą biopsję ostrożnie.
Grzyby zamarynowałam, dosłownie nie mogę się doczekać aż będą gotowe do zjedzenia 🤤
Mam Kreta, jutro będę dzwoniła do pracowni zapytać się kiedy mogę spodziewać się w wyniku biopsji małego chyba byłabym mega szczęśliwa gdyby udało się dostać go we wtorek...
Pytanie czy będzie czy nie będzie dobrze? 🥺
Dziewczyny czy wy dzisiaj też takie bez sił? Tylko bym leżała. Ani ochoty nie mam nic zjeść...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja po mału próbuje wracać do normalnego życia,co nie jest łatwe po 6 tyg egzystencji...wszystko mnie meczy,nawet zrobienie takich podstawowych rzeczy...muszę odpoczywać np po zapakowaniu zmywarki...ale daje sobie czas,nie wszystko naraz,wiem że nigdzie mi się nie spieszy...no chyba że do kwietnia 😁umówiłam się z teściami że jeszcze ten tydzień będą mi odbierać jedno dziecko ze szkoły i ogarniać jego treningi,drugiego ja na współe z mężem.PowiemmWam że sama trochę się boje wejść na właściwe obroty.....
-
Marta1988 wrote:Ja po mału próbuje wracać do normalnego życia,co nie jest łatwe po 6 tyg egzystencji...wszystko mnie meczy,nawet zrobienie takich podstawowych rzeczy...muszę odpoczywać np po zapakowaniu zmywarki...ale daje sobie czas,nie wszystko naraz,wiem że nigdzie mi się nie spieszy...no chyba że do kwietnia 😁umówiłam się z teściami że jeszcze ten tydzień będą mi odbierać jedno dziecko ze szkoły i ogarniać jego treningi,drugiego ja na współe z mężem.PowiemmWam że sama trochę się boje wejść na właściwe obroty.....
Ja mam dwójkę - 8 i 4.
Co do zmęczenia też tak mam- wczoraj wolny spacer po lesie byl dla mnie wyzwaniem bo skończył się zadyszka. Na szczęście miałam na niego pozwolenie po biopsji.
Lepiej nie będzie 😂
Chciałam wrócić do pracy, żeby nie myśleć tak bardzo o tym małym... Ale boje się ze względu na niego i o...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️