X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.Wszystko ok mały nie chciał się dać upewnić że to chłopiec bo wsadził sobie pępowinę między nogi🙄Co do tych strasznych mdłości niestety lekarz powiedział że czasem są nawet do końca i jedynie tabletki ale ja po nich czuje się jeszcze gorzej.Ja dziś też już oglądałam pierwsze ubranka z racji że mieszkam za granica u nas tego dużo w Kiku czy Primarku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 14:29

preg.png
  • Przyjaciółka123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, moge dolaczyc? 🙈♥️

jutro mam wizyte, moze w koncu sie dowiemy kto mieszka w brzuszku, bo tylko pozuje bokiem i pokazuje nam swoj profil. 🙈😅

Tika, (:Ania:), Marta1988, Marcycha, Kori_, Adeline, Koko90 lubią tę wiadomość

33 👩🏼 • AMH 4,73 • kir AA • MTHFR hetero. • PAI-1 homo.

KrakOvi
    23.06.22. - FET 4.2.1 ✊🏼 + EG + AH + neoparin
    luty 2023 r. 3300 g i 59 cm chłopczyka 👶🏼💙

2024 r. wracamy po rodzeństwo 👶🏼
    03.06. - zakwalifikowani do programu ✔️
    12.07. - start stymulacji - Puregon 200 j. 💉
    22.07. - punkcja - pobrano 17 🥚 - mogliśmy zapłodnić 6
    27.07. - ET 5.1.1 🍀
    03.08. (7 dpt) - beta 45,75
    05.08. (9 dpt) - beta 122 (prog. 52,35)
    07.08. (11 dpt) - beta 278 (prog. 59)
    09.08. (13 dpt) - beta 682,62 (prog. 60,64)
    12.08. (16 dpt) - beta 1926,59 (prog. 71,88)
    21.08. (25 dpt) - 0,48 cm i ♥️
    03.10. (13+1) - 6,84 cm prenatalne - niskie ryzyka 💙
    28.11. (21+1) - 430 g połówkowe 💙
    18.12. (24+0) - 665 g 💙
    08.01. (27+0) - 987 g 💙

na zimowisku:
    ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.3

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, ale już na parapetówkę mnie zapraszasz? 🤪

Przyjaciółka123, koniecznie daj znać czy synek będzie miał braciszka czy siostrzyczkę 😊

Marta40, w takim razie trzymam kciuki by jednak mdłości szybko sobie poszły byś mogła "zapić i zapomnieć" 😅 Grunt, że bombel zdrowy.

Koko90, współczuję tych lekoterapii w ciąży, ale tak jak mówisz, najważniejsze to dmuchać na zimne, najważniejsze że kleszcze były zdrowe 😜

Ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką z pracy i powiedziałam jej że czuję się całkiem okej. Ona mi opowiedziała o swojej zgadze pod koniec ciąży i dzisiaj zgaga nawiedziła mnie, co za porażka 🙄

Koko90, Przyjaciółka123, Marta 40 lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Koko90 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Przyjaciółka123, koniecznie daj znać czy synek będzie miał braciszka czy siostrzyczkę 😊

Marta40, w takim razie trzymam kciuki by jednak mdłości szybko sobie poszły byś mogła "zapić i zapomnieć" 😅 Grunt, że bombel zdrowy.

Koko90, współczuję tych lekoterapii w ciąży, ale tak jak mówisz, najważniejsze to dmuchać na zimne, najważniejsze że kleszcze były zdrowe 😜

Ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką z pracy i powiedziałam jej że czuję się całkiem okej. Ona mi opowiedziała o swojej zgadze pod koniec ciąży i dzisiaj zgaga nawiedziła mnie, co za porażka 🙄
    U mnie też zgaga od niedawna. Na razie lekka, ale podobno ma być później gorzej 🙈

2 lata starań
    Ja (34 l) - Endometrioza III st (histerolaparoskopia 06.12.23), mięśniaki macicy, KIR - BX
    Narzeczony (37 l) - wyniki nasienia idealne
    07.24 - pierwsze podejście do in vitro
    26.07 - punkcja jajników, pozyskane 2 komórki
    31.07 - transfer "świeży" blastki 3AA
    02.08 - nasza druga blastka 5BB jest mrożaczkiem ❄️
    6 dpt - beta 13.0
    8 dpt - beta 55.5
    9 dpt (oficjalne badanie) - beta 86.4
    12 dpt - beta 378.5
    16 dpt - beta 1524 + pierwsze usg - mamy pęcherzyk prawie 1 cm 😊
    30 dpt (30.08) mamy serduszko ❤️
    23.09 - 3 cm szczęścia, 169 ud/min, Chłopczyk 👶🏻🩵

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

Masz dużo energii to zapraszam cię do nowej chałupy, może będziesz miała zapatrywania na umeblowanie 😅 haha
    Do parapetówkę też w takim razie wpadaj, będzie dużo mohito na Sprite, i kupimy skrzynkę prosecco bezalkoholowego z truskawkami 😅

Dziewczyny, właśnie pijecie czasem jakiś alkohol zero?

Zastanawiam się czy po przeprowadzce zapraszając gości mogę się napić takiego wina 00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 20:03

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Masz dużo energii to zapraszam cię do nowej chałupy, może będziesz miała zapatrywania na umeblowanie 😅 haha
    Do parapetówkę też w takim razie wpadaj, będzie dużo mohito na Sprite, i kupimy skrzynkę prosecco bezalkoholowego z truskawkami 😅

Zastanawiam się czy po przeprowadzce zapraszając gości mogę się napić takiego wina 00

Ja czasami. Niestey niektóre wina 0 maja odrobine alkoholu (0, 5℅), albo konserwant, mocno niezalecany w ciąży. Jedyne w miarę bezpieczne,ktore znalazlam to prosseco .. chyba cin cina.. Te slodkie wina natomiast to sama chemia i chyba lepiej sie powtrzymac.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Ja czasami. Niestey niektóre wina 0 maja odrobine alkoholu (0, 5℅), albo konserwant, mocno niezalecany w ciąży. Jedyne w miarę bezpieczne,ktore znalazlam to prosseco .. chyba cin cina.. Te slodkie wina natomiast to sama chemia i chyba lepiej sie powtrzymac.
    Głównie chyba o to mi chodziło. 🙂

2016 🩷

2020 🩵

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko90, uwielbiam te słowa otuchy 😆

Patutka, ponoć dziecko zabiera coś z mózgu, więc może lepiej niech dwie ciężarne nie wykańczają Twojego gniazdka 🤣

Ja tak średnio raz w miesiącu napiję się lampkę lub dwie wina bezalkoholowego. Teraz jest czas na grzane wino, a mam taką fajną zastawę do niego, no nie odpuszczę uwielbiam ten klimacik 😁 Na truskawki dziś patrzyłam, ale odpuściłam. O tej porze roku nie przemawiają tak do mnie, ale za to pierwszy raz od nie pamiętam ilu lat kupiłam sobie płatki Nesquik. Od miesiąca za mną chodziły może jutro się uraczę odrobiną 🫣

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak nic nie zabiera 😂 zawsze się śmiałam z tego powoedzenia, to trzecia ciąża no i nic takiego, za to moja koleżanka była jak blondi z kawałów 😂

Grzanego nie lubię. A które 0 polecasz?truskswki mam mrożone z własnej działki tylko na gnojówce z pokrzyw 😁 musze to wszystko posuwać z lodówki, żeby tylko ją odmrozić i przewieźć 🥺
    Mam ledwo 30 lat a spędzam latonw ogródku działkowym, nie na imprezie.
    Koleżanki powiedziały, że jestem dziwna bo jak babcia, one mają dzieci, a chodzą- cóż szanuje męża, dobrze mi z nim. Wyglądałam się do czasu ciąży z córką. Może po 40stce mi odbije cóż! Kto wie😂
    Nie mogę spać od 2, a u mnie w bloku remont o 6 ogarnę dzieciarnie z chłopem, pójdą, a ja zostane z tym młotem nad głową... No wspaniały dzień się zapowiada, wspaniały.... 😂

Tak naprawdę brak mi garderoby na przedpokój, szafek kuchennych ale zadne mi się nie podobają a na wymiar ich nie zamówię, szkoda mi kasy na ten moment iii szafki do łazienki umywalkowej. Wiszacej i takiej bieliźniarki.
    Tak to chyba cale marzenie spełnione boooo mam zmywarke i robota planetarnego 😂 juz czeka żeby tam jechać 😁 a! Jeszcze musze wybrać piekarnik do zabudowy! Zastanawiam się czy ten piekarnik niby z parw dziala?

Największy kłopot mam z kolorem farb w pokojach dzieci i przedpokoju.
    Tak to reszta mebli czeka na telefon z salonu z przewiezieniem.
    Dzieciowi kupię po nowym roku, kolyske, wózek, monitor oddechu iiiiii resztę wyprawki mam po synu 😂 a nawet jeszcze musze odsprzedać za grosze tych ubranek bo 50 szt body na rozmiar 50 to duzo za dużo ale mnie aie nie da powstrzymać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 04:24

Marta1988, Koko90 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża i fakt, póki co z głową mam się dobrze, zweryfikuję jeszcze później 😁

Ja piję dwa czerwone z Lidla, oba są ok, jedno z taką ciemnoróżową etykietą, a drugie od Cin&Cin. Te właśnie wina doprawiam też na wino grzane. Białe też jest, ale dawno go nie piłam.

Ogródek jest spoko, a jak mąż fajny to już w ogóle miodzio 😁 Niech ludzie mówią co chcą, a jak kiedyś zachcesz wyjść zaszaleć, to jeśli tylko dzieci nie będą przymierać głodem, a rodzina tęsknić za Tobą tezeźwą to też czemu nie? 😉

Patutka,no to teraz jest Twój czas na wybory 😄 Ooooo tak, zmywarka najwazniejsza 😁 Z piekarnikiem nie pomogę, bo parowego nie posiadam.

Powodzenia jutro przy dźwiękach młota, może zatyczki do uszu? Zawsze coś stłumią ten nieprzyjemny, powtarzający się hałas. Albo słuchawki z muzyką.

Ja dziś lecę na śniadanie z przyjaciółką w miedzyczasie wymiany opon 🥳 Odstawia dziewczyny do przedszkola i ma wolne 😃 Jak wrócę kolejną część mycia okien i obiadek, a na obiad kapusta/łazanki, zgłodniałam 🫣

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msrcycha podziwiam Twój entuzjazm,u mnie od dwóch tygodni czeka szafa młodego do przejrzenia i nie mogę się za to zabrać...też dziś nie śpię od 4.Ostatnie kilka wieczorów to mam problem z zaśnięciem,ciągle się budzę i kręcę.Byc może to kwestia kaloryfera,mąż wieczorem go wlącza,a ja jak się przebudze to skręcam na zero bo mi duszno i gorąco 😄

U mnie z tym mózgiem ciążowym to jakby trochę się zgadzało😝ostatnio dłuższą chwilę musiałam się zastanawiać nad mnożeniem 6x8 😁bo nie pasował mi wynik.Mam nadzieję że po ciąży wszystko wróci.

Dziewczyny w ciąży z córkami czy wam ludzie mówią że zbrzydlyscie?Mi znajoma ostatnio powiedziała że nie mam się obrazić ale widać że będzie dziewczynka.

Dziś mnie czeka wywiadówka.

Mój młodszy syn chyba po mału zaczyna akceptować że w brzuchu jest dziewczynka.Wczoraj chciał zobaczyć zdjęcia i od dwóch dni przynosi do brzucha kule z pozytywką i puszcza dziecku piosenkę.Bo z aplikacji ciążowej wynika już że dziecko słyszy i muszę mu czytać co się rozwija w danym tyg.Ogolnie czytałam mu od początku,ale przestał się interesować po poznaniu płci,a teraz na nowo zaczął ❤️

Miłego dnia

Koko90 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    To moja pierwsza ciąża i fakt, póki co z głową mam się dobrze, zweryfikuję jeszcze później 😁

Ja piję dwa czerwone z Lidla, oba są ok, jedno z taką ciemnoróżową etykietą, a drugie od Cin&Cin. Te właśnie wina doprawiam też na wino grzane. Białe też jest, ale dawno go nie piłam.

Ogródek jest spoko, a jak mąż fajny to już w ogóle miodzio 😁 Niech ludzie mówią co chcą, a jak kiedyś zachcesz wyjść zaszaleć, to jeśli tylko dzieci nie będą przymierać głodem, a rodzina tęsknić za Tobą tezeźwą to też czemu nie? 😉

Patutka,no to teraz jest Twój czas na wybory 😄 Ooooo tak, zmywarka najwazniejsza 😁 Z piekarnikiem nie pomogę, bo parowego nie posiadam.

Powodzenia jutro przy dźwiękach młota, może zatyczki do uszu? Zawsze coś stłumią ten nieprzyjemny, powtarzający się hałas. Albo słuchawki z muzyką.

Ja dziś lecę na śniadanie z przyjaciółką w miedzyczasie wymiany opon 🥳 Odstawia dziewczyny do przedszkola i ma wolne 😃 Jak wrócę kolejną część mycia okien i obiadek, a na obiad kapusta/łazanki, zgłodniałam 🫣
    Ten mózg to podobno hormony 😁

A dzieci to ja się nie martwię, po prostu imprezy to już mnie nie kręcą 🤷🏼‍♀️
    Nawet mi się od tylu lat nie tęskni. Zdecydowanie wolę wybrać randkę z mężem 😁

Tam remont jest nade mną i dosłownie chyba młotem pneumatycznym burzą ściany, nic to nie da, właśnie zaczynają, dzieciaki już poszły a ja zamiast odpocząć bo nie spałam od 2:00 do teraz no to popatrzę się w sufit 😁

Smacznego!

Marta 1988- nie miałam nic takiego, z córką miałam piękną cerę lśniące włosy z drugim synem też wyglądałam bardzo ładnie. A za to z tym wyglądam jak czarownica, mam pryszcze na pryszczu, gdzie jako nastolatka ich tyle nie miałam wyglądam jak dosłownie chwilę przed okresem 😂😂😂

Wczoraj wam tego nie napisałam bo miałam gości, laski, hitem było to że usłyszałam komentarz że do tego dziecka to chyba surogatkę wynajęłam, bo przecież ja płaska na brzuchu i tylko moją małą oponkę widać gdzie to dziecko się mieści jak to już w piątek zaczynasz 20 tydzień?
    Trzecia ciąża i nic nie widać znak zapytania prawie piąty miesiąc i zero brzucha? Ja to miałam wielki jak piłka już 😂

2016 🩷

2020 🩵

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988, to chyba z tymi ciuchami coś jest, bo ja też mam jeszcze w planach przejrzeć swoją garderobę i to odkładam. To ta "żaba" 😉

Łączę się z Tobą poniekąd w bólu z kaloryferem, tylko ja wymieniłam wczoraj pościel na taką "zimową" nie pamiętam co to za materiał, ale taki cieplejszy w dotyku niż byl i też mi dziś było za ciepło 🤪 Jak tylko mąż zaśnie to idź po cichu zakręcić 🤭

U nas na 80% dziewczynka i raczej zbieram dobre komentarze i tak się czuję, ładna, pomimo czegoś na buzi, dziś jeszcze dermatolog.

Dojrzewa prawdziwy starszy brat 🥰 Ile ma lat?

Patutka, niech cierpliwość będzie z Tobą 💥

Dziękuję 😁

Ja tam jakoś nie czuję tego określania wielkości brzucha przez innych, tzn. ich zdanie traktuje jako ich zdanie, bo mogą je mieć i mieć jakieś swoje wrażenie, ale nic mi to nie robi. Mój brzuch jest jaki jest i taki ma być 😅 Z komentarzy z tych dziewczyn raczej bym wnioskowała, że zazdroszczą niż szydzą, ale to Ty tam byłaś, odebrałaś to jakoś? Szczerze mówiąc chyba sama dzisiaj się spodziewam jakiegoś komentarza po mojej przyjaciółce, bo pamiętam jak ona mi mówiła jaki to już miała wielki brzuch w czwartym miesiącu, a u mnie on też taki nie za duży, ja bym powiedziała, że w sam raz 😁 Zobaczymy 😬

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taka hmmm złośliwość i właśnie takie szydzenie było niż zachwyt, ze brzucha nie mam.
    No 3 ciąża i nie mam mimo, ze w piątek będzie 19+0 i co? Będzie to będzie. W czym problem?
    Takie wrrrrrr. Jeszcze jak do mnie jedna osoba wyskoczyła o wadzie serca, że pewnie dramatyzuje to powiedziałam, że jeszcze alowo i przypomne jej gdzie są drzwi 😂

Jestem płaska na brzuchu, cycki mam zrobione jak to uslyszalam no i dobrze 😂
    Ja się śmieje sama z siebie, nawet dzieciaki pytają gdzie ten brzuszek a tu nie ma. Niby bez brzucha dobrze, ale jak go nie ma to człowiek też rozmyśla Bo chciałby się nim nacieszyć. Czwartego dziecka już nie planuję 😂
    A jak jest brzuch to człowiek już ma go dość 😂

Ale to prawda, ostatnio lekarz w szpitalu pytał się czy aby na pewno mam zaczęty 19 tydzień bo jestem płaska 🙂😂😂😂😂
    Mam wrażenie że trafiam na konowałów 😂

2016 🩷

2020 🩵

• Radość98 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 80% mieszka chłopczyk, z wyglądu jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, nadal czekam na ten "pregnancy glow-up" 😂 na ten moment mam strasznie suchą skórę, pojawiły mi się czerwone plamki koło nosa, włosy też strasznie suche, a o paznokciach to już nawet nie wspomnę 😵‍💫 kusi mnie żeby wrócić do swojej kosmetyczki na przedłużane rzęsy i hybrydę, ale jakoś nie wiem... niby w ciąży nie jest zabronione 😅

A wy korzystacie z usług kosmetyczek w tym czasie?

• (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja mam to samo ze swoją szafą, codziennie to przekładam😅.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98 wrote:
    U mnie na 80% mieszka chłopczyk, z wyglądu jakoś specjalnie nie zauważyłam różnicy, nadal czekam na ten "pregnancy glow-up" 😂 na ten moment mam strasznie suchą skórę, pojawiły mi się czerwone plamki koło nosa, włosy też strasznie suche, a o paznokciach to już nawet nie wspomnę 😵‍💫 kusi mnie żeby wrócić do swojej kosmetyczki na przedłużane rzęsy i hybrydę, ale jakoś nie wiem... niby w ciąży nie jest zabronione 😅

A wy korzystacie z usług kosmetyczek w tym czasie?

Ja mam cały czas hybrydę, myślę że jak pójdę na zwolnienie w lutym to zrezygnuje na pewien czas.

preg.png
  • Przyjaciółka123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrocilam od lekarza i mamy potwierdzonego chlopczyka, takze bede miala smiesznie na chacie z trojka chlopow. 😂♥️♥️

Natalia0212, Kori_, (:Ania:), Marta1988, Kasiula09, Marcycha, Koko90 lubią tę wiadomość

33 👩🏼 • AMH 4,73 • kir AA • MTHFR hetero. • PAI-1 homo.

KrakOvi
    23.06.22. - FET 4.2.1 ✊🏼 + EG + AH + neoparin
    luty 2023 r. 3300 g i 59 cm chłopczyka 👶🏼💙

2024 r. wracamy po rodzeństwo 👶🏼
    03.06. - zakwalifikowani do programu ✔️
    12.07. - start stymulacji - Puregon 200 j. 💉
    22.07. - punkcja - pobrano 17 🥚 - mogliśmy zapłodnić 6
    27.07. - ET 5.1.1 🍀
    03.08. (7 dpt) - beta 45,75
    05.08. (9 dpt) - beta 122 (prog. 52,35)
    07.08. (11 dpt) - beta 278 (prog. 59)
    09.08. (13 dpt) - beta 682,62 (prog. 60,64)
    12.08. (16 dpt) - beta 1926,59 (prog. 71,88)
    21.08. (25 dpt) - 0,48 cm i ♥️
    03.10. (13+1) - 6,84 cm prenatalne - niskie ryzyka 💙
    28.11. (21+1) - 430 g połówkowe 💙
    18.12. (24+0) - 665 g 💙
    08.01. (27+0) - 987 g 💙

na zimowisku:
    ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.3

preg.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Podobno bardzo dobre wino zero jest w Żabce nazywa się Falko, nie miałam okazji jeszcze próbować ale widziałam, że było polecane na profilach sommelierów.

@Marta mi nikt tak nie powiedział, ale ja sama tak stwierdzałam 😂 mówiłam mojemu mężowi, że mam glow down, strasznie mnie wysypało na twarzy a zawsze miałam idealną cerę, ale myślę, że gł było to spowodowane odstawieniem mojej codziennej pielęgnacji ( nie mogłam kilku kosmetyków używać ) z miesiąc zajęło mi doprowadzenie cery do normalności, musiałam kupić nowe kosmetyki. Ogólnie jestem w domu już na L4, zawsze lubiłam dbać o siebie a ta ciąża mnie rozleniwiła jednak, na szczęście jeszcze chce mi się ćwiczyć , ciekawe jak długo, oby do końca 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 10:28

Marta1988 lubi tę wiadomość

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmienić sobie garderobę, bo: z sukienkami jestem już monotematyczna. A żadne spodnie mi już nie pasują w okolicy brzucha. Nosiłam legginsy z wyższym stanem i one od dawna nie przejdą. Planuję kupić dodatkowe dresy, sukienki (aby było w czym wybierać, ale też takie, które posłużą po ciąży), może ze dwie pary maksymalnie spodni ciążowych.

Niestety, dużo przybieram na wadze. Pomimo, że nie jem dużo, staram się nie jest jakiś przetworzonych rzeczy. Oczywiście po sylwetce tego nie widzę, ale no te kilogramy gdzieś idą. Łączę to z tym, że jednak od początku siedzę na L4. Moją aktywnością są spacery z psami, a wiadomo - nie będą one jakieś dynamiczne. Staram się gdzieś wychodzić, ale spory okres miałam takie migreny, że ledwo żyłam. A lipiec i sierpień praktycznie cały przespałam. Na prenatalnych mamy sprawdzać, czy może jakimś cudem łożysko się cofnęło. Dopytam o ewentualny basen, czy mogę chodzić. To wtedy to będzie dodatkowa aktywność. Zwiększę ilość spacerów dla siebie, ale już bez zwierząt.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ