X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Tak, układam sobie to w głowie, że najpewniej albo się przemieścił, albo po prostu teraz nie czuję. Jestem jeszcze na wczesnym etapie co do ruchów. Wiadomo, martwię się, ale nie zadręczam jakoś. Jutro wizyta to na spokojnie. Pewnie też będę umawiać z moim lekarzem badania prenatalne połówkowe. 😊
    No ruchami się nie martw- mówię Ci to ja która szykuję się do 3 porodu i to z maluchem z wadą serca :) nie martw sie i nie zadręczaj, bo nawet czując wyraźne kopy jak ja czy kasiula możemy nie odczuwać ich codzienne. Dziś np mój syn ma mnie w nosie i nic nie daje znać.
    Każdy normalny lekarz to powie. Bo ten co straszył mnie to nie lekarz.
    Głowa do góry i bez stresu!

Natalia0212, Magii, Marcycha lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leżę na plecach przeglądam forum i... zastanawiam się czy przed chwilą czułam pulsowanie jelit czy to były kopniaki 😯🥹 Tak bardziej z prawej strony poniżej pępka.
    Było tego z 6 w krótkich odstępach. Chyba od dzisiaj będę bardziej uważna w swoich chwilach odpoczynku, bo w działaniu nie byłoby szans żebym to poczuła.

Od dziś mam też ambitne plany zrobić porządek w swoim otoczeniu tj. pozbyć się jakichś ubrań, wymienić garderobę z letniej na zimową, ogólnie posprzątać w pokojach, wybrać fronty do dwóch zabudów, szafy i szafki z siedziskiem pod oknem (3 lata czekało 😅), wybrać szafę i komodę do drugiego pokoju (choć już chyba upatrzone), umyć okna i wiele innych także proszę, proszę, proszę trzymajcie za mnie kciuki, żeby mi się chciało i żeby mi moje niskie ciśnienie w tym nie przeszkodziło 🙃

Dziewczyny, dobrego tygodnia nam życzę, a bąbelki niech rosną i dają o sobie coraz bardziej znać kopniaczkami 😊

A_Agnieszka, (:Ania:), Madlen90 lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 17+5 i nadal nie czuję ruchów ale staram się cierpliwie czekać ☺️

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Właśnie leżę na plecach przeglądam forum i... zastanawiam się czy przed chwilą czułam pulsowanie jelit czy to były kopniaki 😯🥹 Tak bardziej z prawej strony poniżej pępka.
    Było tego z 6 w krótkich odstępach. Chyba od dzisiaj będę bardziej uważna w swoich chwilach odpoczynku, bo w działaniu nie byłoby szans żebym to poczuła.

Od dziś mam też ambitne plany zrobić porządek w swoim otoczeniu tj. pozbyć się jakichś ubrań, wymienić garderobę z letniej na zimową, ogólnie posprzątać w pokojach, wybrać fronty do dwóch zabudów, szafy i szafki z siedziskiem pod oknem (3 lata czekało 😅), wybrać szafę i komodę do drugiego pokoju (choć już chyba upatrzone), umyć okna i wiele innych także proszę, proszę, proszę trzymajcie za mnie kciuki, żeby mi się chciało i żeby mi moje niskie ciśnienie w tym nie przeszkodziło 🙃

Dziewczyny, dobrego tygodnia nam życzę, a bąbelki niech rosną i dają o sobie coraz bardziej znać kopniaczkami 😊
    Ja zrobiłam w weekend przemeblowanie, przeorganizowałam całą przestrzeń w mieszkaniu. Wczoraj przypadkiem przeczytałam, że 18 tydzień to wicie gniazda, że kobiety często mają ochotę coś zrobić w domu, chyba coś w tym jest😅

Marcycha, A_Agnieszka lubią tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś 18+6. I tak sobie myślę, że jak w nocy leżałam na brzuchu, to jakbym czuła (i słyszała! :D ) przelewanie w brzuchu na wysokości pępka - to mogła być rybka skacząca w brzuchu albo jelita. Ale mi się wesoło zrobiło :) Trochę jej podokuczałam, pomachałam brzuchem, "potykałam ją" i ucichło, więc myślę, że mogła to być ona ;) :) :)

Dobrego dzionka!
    PS. Ja w piątek wizytuję - już się nie mogę doczekać!

preg.png
  • Radość98 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również przemeblowania, remonty i wymiana garderoby pełną parą 😄 tzn bardziej znajmuje się tym mąż, ja wczoraj padłam o 19:00 i spałam do rana 😂

A dzisiaj, jak akurat wyspana przyjechałam do biura to się okazało że wentylacja nie działa i siedzimy w duchocie 🫣 więc oczy same się zamykają 😂

(:Ania:) lubi tę wiadomość

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Ja zrobiłam w weekend przemeblowanie, przeorganizowałam całą przestrzeń w mieszkaniu. Wczoraj przypadkiem przeczytałam, że 18 tydzień to wicie gniazda, że kobiety często mają ochotę coś zrobić w domu, chyba coś w tym jest😅
    Jeszcze bardziej mi dodałaś chęci 😁
    U mnie jeszcze dziś słońce świeci, wiec tym bardziej się chce, ale utknęłam na szukaniu wulkanizacji żeby wymienić opony, albo za 3 tyg. albo nie odbierają 🫣

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Ja już nakupowałam ubranek na wyprawkę i będę je teraz prać, układać (mimo, że mebli jeszcze gotowych nie ma) :D hahahahaha

(:Ania:), Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę dziewczyny tej energii.Ja dalej zdycham i myślę że te mdłości i wymioty zostaną ze mną do końca.Dzis muszę jechać do banku i dla mnie nawet te jedne wyjście to dramat.Jutro wizyta i chyba muszę się zapytać lekarza czy to normalne że na tym etapie czuje się jak na początku ciąży a nawet gorzej. Miłego dzionka

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja już nakupowałam ubranek na wyprawkę i będę je teraz prać, układać (mimo, że mebli jeszcze gotowych nie ma) :D hahahahaha
    Podziwiam, ja nie mogę się zebrać na szykowanie wyprawki dla synka. 😄 Na razie myślę o zakupie komody dla dzieciątka. Niestety kosztem mojej toaletki. No cóż, coś za coś. 😄 Plus taki, że łóżeczko, wózek, wanienkę z przewijakiem, bujak mam od koleżanki. Jeszcze marzy mi się fotel uszak, aby wygodniej się dziecko karmiło. I o dziwo - mąż bardzo pozytywnie się na to zapatruje. 😄

Póki co ja wciąż walczę z psem o poduszkę ciążową. I póki ten brzuch nie jest jeszcze taki duży to czasem mi serce mięknie. I on śpi na jednym boku z łapkami zarzuconymi na poduszce, a ja na drugim boku. Stykamy sie plecami. 😄

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Podziwiam, ja nie mogę się zebrać na szykowanie wyprawki dla synka. 😄 Na razie myślę o zakupie komody dla dzieciątka. Niestety kosztem mojej toaletki. No cóż, coś za coś. 😄 Plus taki, że łóżeczko, wózek, wanienkę z przewijakiem, bujak mam od koleżanki. Jeszcze marzy mi się fotel uszak, aby wygodniej się dziecko karmiło. I o dziwo - mąż bardzo pozytywnie się na to zapatruje. 😄

Póki co ja wciąż walczę z psem o poduszkę ciążową. I póki ten brzuch nie jest jeszcze taki duży to czasem mi serce mięknie. I on śpi na jednym boku z łapkami zarzuconymi na poduszce, a ja na drugim boku. Stykamy sie plecami. 😄

Zazdroszczę tego spania z psem <3 Mój raczej w nogach - jest nietykalski. Tylko się człowiek spróbuje przytulić, to schodzi z łóżka i idzie obok do siebie..... :(

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Zazdroszczę tego spania z psem <3 Mój raczej w nogach - jest nietykalski. Tylko się człowiek spróbuje przytulić, to schodzi z łóżka i idzie obok do siebie..... :(
    Nie ma czego. 😄 Drugi pies też wybiera legowisko, a czasem tego co się tak klei chętnie bym wyrzuciła z wyrka. 😄

Gdzie polecacie kupić jakieś stonowane ubranka dla synka? Co planujecie na wyjście ze szpitala? Biorąc pod uwagę, że termin mam na 04.04., więc też poród może być końcem marca. Co będzie najlepsze na trasie szpital - samochód? Na co się przygotować?

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • katpawl Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój psiak też mało dotykalski :) Śpi w łózku, ale zawsze w nogach i w taki sposób, że musze być skulona, do tego strasznie chrapie (Mops) i przeszkadza w spaniu, więc coraz częściej wyganiamy do legowiska (ku jego niezadowoleniu)

W sobotę jedziemy do ikei, także licze na zakup komody do pokoju dziecięcego + inne rzeczy
    Wyprawkę juz powoli kompletuję, jest to duży wydatek, więc wolę wszystko rozplanować na cały okres ciąży
    Ubranka mam już w zasadzie wszystkie na pierwsze pół roku (brakuje dosłownie kilku rzeczy), czekam tylko na komodę, żeby wszystko wyprać, wyprasować i poukładać.

Radość98
    u mnie w pracy wyłączona klimatyzacja od kilku tygodni - uznali. że w październiku jest już zimno - szkodzą tylko, że w przeszklonym biurowcu grzeją się szyby i na termometrze 30 stopni :) Jesteśmy blisko omdlenia.

• Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie mam, do tego początek roku to jest takie wariactwo, chcemy skończyć wykańczanie domu do kwietnia, żeby już mieszkać w naszym domku kiedy się dziecko urodzi, wtedy też będziemy musieli się przeprowadzić a ja w 8 miesiącu ciąży będę xD wolę nawet o tym nie myśleć, może się uda w marcu to ogarnąć ale wątpię …. Na mieszkaniu nawet nie mam miejsca żeby gdzieś trzymać rzeczy dla dziecka, poza tym poczekam chyba z zakupami do czarnego piątku i wyprzedaży w grudniu, wtedy ubranka na pewno o połowę będą tańsze. A wózek i fotelik może udałoby się kupić jak będzie czarny piątek, ciekawe czy będą dużo promocje wtedy .
    Co do ubranek to mi się podobają w NEXT ale też są dosyć drogie, poczekam do wyprzedaży a tak to hm też ma fajne.
    Ja mam termin pod koniec kwietnia i myślę że na ubranka wystarczy zwykły sweterek i otulacz do samochodu. Na początku kwietnia jeszcze różnie może być.

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się ze wszystkim wstrzymuję do 2 prenatalnych 25.11, wtedy potwierdzą nam płeć no i oczywiście czy wszystko jest dobrze. Jeśli potwierdzi się, że dziewczynka to moja siostra już tylko czeka żeby pozbyc się ubranek i kocyków po swoich 2 córeczkach🥰, jesli jednak będzie synek to mamy mnóstwo rzeczy po naszym Antosiu. Takie ogólne rzeczy typu łóżeczko, kosz Mojżesza, laktator itp. to mam po synku, dokupię tylko komodę z przewijakiem i śpiworek do spania, trochę rzeczy na połóg i wsio🙃

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mam łożysko mocno przodujące. Lekarz przekazał zalecenia. Może jeszcze się cofnąć, ale no jak wspomniałam… jest mocno do przodu. Raczej są małe szanse na to. Chłopak na 100%, dostaliśmy zdjęcie siurka do domu. 😄 Waży około 260 gramów. Serduszko mocno bije, trochę się kręcił. Także już nie da rady go objąć całego na ekranie. 😄

Magii, (:Ania:), Adeline, Daisy___, Koko90 lubią tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Monika33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z Was nie ma jeszcze potwierdzonej płci?? 🤔U mnie dwa tygodnie temu nie dało się stwierdzić na sto procent ☹️za bardzo się wiercił i krył. Na badaniu prenatalnym usłyszałam że będzie na 70 %chlopak a po wizycie w szpitalu powiedzieli mi że tutaj nie byliby pewni że to chłopak i teraz już zgłupiałam ☹️

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Nie ma czego. 😄 Drugi pies też wybiera legowisko, a czasem tego co się tak klei chętnie bym wyrzuciła z wyrka. 😄

Gdzie polecacie kupić jakieś stonowane ubranka dla synka? Co planujecie na wyjście ze szpitala? Biorąc pod uwagę, że termin mam na 04.04., więc też poród może być końcem marca. Co będzie najlepsze na trasie szpital - samochód? Na co się przygotować?
    Jeśli rodzisz blisko domu naszykuj sobie 2 warianty, lżejszy i cieplejszy. ;)
    Ktoś z rodziny podrzuci, ja tak zrobiłam z synem. Mimo, że był to początek covid to mąż podał dzień wcześniej przez położna.

katpawl wrote:
    Mój psiak też mało dotykalski :) Śpi w łózku, ale zawsze w nogach i w taki sposób, że musze być skulona, do tego strasznie chrapie (Mops) i przeszkadza w spaniu, więc coraz częściej wyganiamy do legowiska (ku jego niezadowoleniu)

W sobotę jedziemy do ikei, także licze na zakup komody do pokoju dziecięcego + inne rzeczy
    Wyprawkę juz powoli kompletuję, jest to duży wydatek, więc wolę wszystko rozplanować na cały okres ciąży
    Ubranka mam już w zasadzie wszystkie na pierwsze pół roku (brakuje dosłownie kilku rzeczy), czekam tylko na komodę, żeby wszystko wyprać, wyprasować i poukładać.
    Już chcesz wszystko prac i prasować?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33, ja na potwierdzenie czekam do połówkowych, a mam dwa, jedne z Luxmedu 26.11. i drugie ze skierowania 09.12. Na prenatalnych po pierwszym trymestrze usłyszeliśmy na 80% dziewczynka, ale nie zamierzam temu, bo w którymś wątku dziewczyna miała tak samo i na polowkowych 100% chłopaka 😅

Marta 40, serdecznie współczuję tych mdłości. Pamiętam jak mnie to wykańczało i gdybym je czuła to zdecydowanie nie byłoby tej energii. Próbowałaś brać Xonvea? Pomaga na wymioty, ale nie wiem jak na samo poczucie mdłości.

Nie wiem dziewczyny jak Wy możecie spać z psami. Fakt, że nigdy psa nie miałam, ale mam chrapiacego mężczyznę i jak śpię z kimś na małej powierzchni to zawsze ustępuje miejsca (ten typ tak ma) i się nie wysypiam. Dlatego z góry już wiem, że dla dziecka albo dostawka, albo osobno łóżeczko.

Kori_, super że będzie nowy dom na nowy rozdział w zyciu 🥰 Trzymam kciuki za lekką przeprowadzkę, a co za tym idzie pomoc dobrych ludzi, których macie dookoła.

PS Czuję potrzebę sprostowania mojej porannej wiadomości żeby żadna z Was przypadkiem nie poczuła się bezproduktywna. To są moje plany na tydzień nie na jeden dzień 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2024, 23:45

Monika33, Kori_ lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jeśli rodzisz blisko domu naszykuj sobie 2 warianty, lżejszy i cieplejszy. ;)
    Ktoś z rodziny podrzuci, ja tak zrobiłam z synem. Mimo, że był to początek covid to mąż podał dzień wcześniej przez położna.
    Tak, ja mieszkam w dużym mieście i rodzę „u siebie”. Także zabranie dwóch kompletów raczej nie jest problemem. Dzięki za sugestie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 09:09

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    🙋🏼
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    29.07. beta - 315
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ