Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Magii wrote:Dziewczyny, a słuchacie jakichś podcastów?
Chodzę na dłuższe spacery z psem i zazwyczaj słucham muzyki, ale pomyślałam że mogę posłuchać czegoś o ciąży, wyprawce noworodka itp
Martek.3q lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Ja to uwielbiam kryminatorium albo 5nz ale to kryminalne 😅😉
U Nagłowskiej mi się spodobało to, że kobiety opowiedziały jak serio jest i nagle taki luz, że nie musi być idealnie, bo rzeczywistość i tak zweryfikuje nasze cudowne plany 😅 -
Dziękuję za przywitaniei przyjęcie mnie do grupy. 😉
Natalia0212 wrote:Czy Was też ciągnie podbrzusze? Szczególnie przy chodzeniu?
Dziewczyny czy wy też macie zadyszkę? Ja jak przejdę się po schodach 1 piętro to jestem tak zmęczona i zsapana jakbym co najmniej godzinę ćwiczyła intensywnie.
Daisy proszę o dodanie mnie na początku. ❤️
SylwiaG
👶 20.04.2025
🩺 21.11.2024
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień -
SylwiaG wrote:Dziękuję za przywitaniei przyjęcie mnie do grupy. 😉
Mnie od 2tygodni boli pachwina przy chodzeniu i wstawaniu i przewracaniu się z boku na bok (wtedy to mi nawet w biodrach strzela).
Dziewczyny czy wy też macie zadyszkę? Ja jak przejdę się po schodach 1 piętro to jestem tak zmęczona i zsapana jakbym co najmniej godzinę ćwiczyła intensywnie.
Daisy proszę o dodanie mnie na początku. ❤️
SylwiaG
👶 20.04.2025
🩺 21.11.2024
Niedługo idę na zwolnienie i zacznę chodzić na basen czy jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży bo mimo wszystko trzeba utrzymać jakaś kondycję chociażby na poród 😅 -
Magii wrote:Właśnie kryminalnych też trochę słucham, ale w temacie dzieciowym jestem kompletnie zielona 😅🙈 chciałam poszerzyć swoją wiedzę haha2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Uzupełniłam
Na razie znaczna przewaga chłopców, ale może na połówkowych czeka nas wysyp dziewczynek, bo mam wrażenie, że do wtedy lekarze czekają na potwierdzenie płci pięknej ^^'
Z podcastów okołoporodowych-noworodkowych mogę polecić "Zaufaj położnej", na pewno są na YT; z psychologicznych lubię rozmowy "Mamy tak samo", ale nie jestem jakąś dużą fanką prowadzących, dużo zależy od gościni.Tika lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
SylwiaG wrote:Dziewczyny czy wy też macie zadyszkę? Ja jak przejdę się po schodach 1 piętro to jestem tak zmęczona i zsapana jakbym co najmniej godzinę ćwiczyła intensywnie.
Ja się po prostu szybciej męczę. Jak ostatnio zmieniałam pościel to musiałam zrobić sobie przerwę, ale nie przejmuję się, bo ponoć to normalne w ciąży -
Wchodząc na piętro w domu czasem muszę usiąść i odpocząć po wejściu,myślę że sporo robi wiek.W pierwszej ciąży mając 25 lat w 8 mies latałam po sklepach kupować wyprawkę.
Tydzien temu byliśmy w galerii i mieliśmy czas do seansu,to mówię rozejrzyjmy się za jakimiś ubrankami,to po 2 sklepach już mówiłam że mam dosyć tego chodzenia.Pewnie kwestia taka że z życia aktywnego przez to zagrożenie leżałam 7 tyg na kanapie...i nie że mi się nie chce bo ogarniam wszystko w domu,dzieci do szkoły i zajęcia pozalekcyjne,lekkie zakupy,ale poprostu boje się żeby nic się nie stało....ten strach zostanie do końca....
Znowu obudziłam się ok 4.30 i nie śpię -
Ja planowałam pracować do końca roku, ale myślę że wcześniej pójdę na L4. Nie mam już siły a do tego ból mnie wykańcza. W weekend nie jestem w stanie nic zrobić bo się regeneruję po tygodniu. W nocy z piątku na niedzielę mi się śniło że miałam wypadek i jestem w szpitalu i mnie wszystko boli, a jak się obudziłam okazało się że mnie nadal wszytko boli🙃.
Ja na początku żyjąc myślą "ciąża to nie choroba" bylam na integracji na weekend i chodziłam na zumbę, ale po incydencie z krwawieniem i szpitalem musiałam odpuścić. Do tego mój Stary tez się przestraszył i obchodzi się ze mną jak z jajkiem i jak tylko zaczynam wspominać o tym że bym poszła sobie na zumbę to zaczyna marudzić że mi nie wolno. Lekarz mi zabronił, przecież wiem. Jak pójdę na zwolnienie to chociaż jakiś basen albo spacery ogarnę, teraz siedzę w biurze od 8 do 16 do tego muszę autem dojechać około godzinę więc obecnie jadę ciemno, wracam też ciemno a nie chcę chodzić po ciemku.💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
Na samym początku też tak planowałam,do końca roku,bo i tak tak miałam umowę,a od 8 stycznia miała wrócić pracownica którą zastępowałam...ale życie zechciało inaczej i w sumie od 7 tyg jestem na zwolnieniu...to jest takie zatrzymanie od życia które prowadziłam,bo tak ciągle w biegu....
-
SylwiaG wrote:Dziękuję za przywitaniei przyjęcie mnie do grupy. 😉
Mnie od 2tygodni boli pachwina przy chodzeniu i wstawaniu i przewracaniu się z boku na bok (wtedy to mi nawet w biodrach strzela).
Zadyszki ale widać, że kondycja już nie ta sama, na bieżni już nie biegam tylko szybko chodzę.
Ja też myślałam. Że przejdę na l4 później ale przestałam mieć skrupuły jak zobaczyłam jak dyrektorka mnie traktuje. Cieszę się, że podjęłam taką decyzję a przeszłam po 3 miesiącach więc też nie mega szybko, ale powiedziałam, że postaram się po 4, cóż wyszło inaczej.
Dzisiaj miałam pierwszą tak fatalną noc w ciąży, pół nocy nie spałam , rano byłam na pobieraniu krwi, już mi słabo było jak wracałam, mam nadzieję, że to nie zaburzy wyników, nie mam siły na razie na nic, więc chyba zrobię sobie leniwy dzień. -
Ja mam super zespół i szefową i chciałam jak najdłużej pracować, ale już nie wyrabiam. Porozmawiam z lekarzem w czwartek na wizycie i chyba jednak pójdę na L4 szybciej. Dzisiaj mnie już to przerosło i się rozryczalam. A może to też hormony i zmęczenie.💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
Dziewczyny, czy macie problem z niestrawnościami? Jakieś dolegliwości ze strony żołądka/jelit? Wczoraj miałam dosyć ciężki obiad, sos grzybowy, surówka z czerwonej kapusty 😅 miałam straszne wzdęcia i taki ból jelit że mnie zgięło w pół. Dzisiaj jem lżej i jest lepiej. Jednak po lewej stronie pod żebrami bóli mnie brzuch. Mam wrażenie że to tylko dolegliwości gastryczne ale boje się czy to nie wpłynęło jakoś na bąbelka. Jak to u Wąs wygląda? Czy ten ból po lewej stronie to może być kolka ciążowa? Znalazłam taki termin w necie 🫠😅
-
Hej,
Jestem po połówkowych! 🥰
Młoda zdrowa, rośnie, rozwija się symetrycznie, wszystkie narządy w normie.
Waży ok 400g i jest bardzo nieśmiała - buźkę cały czas zasłaniała rączkami, a pierwsze,.co nam pokazała, co stopy i pupa 🤣
Najważniejsze, że jest zdrowa! ♥️
Też miewam niestrawności i bóle flaków, jak najem się ciężkiego jedzenia. A że bywa to często (nie umiem zacząć jeść zdrowo), to cierpię często. Na własną prośbę 😅Paflina, Kori_, bajkowadama, Adeline, Daisy___, (:Ania:), Chmurka87, LadyDaga, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Co do L4 to jestem od samego początku ciąży, bo pracuję w domu dziecka, dużo czynników „szkodliwych”. Ciąża po wielu latach niepłodności, IVF i nie chciałam ryzykować. Zresztą, umowę i tak bym miała do dnia porodu, bo pracodawca raczej nie jest wspierający także nawet nie miałam wyrzutów sumienia.
Ja mam jutro połówkowe. Także trzymajcie kciuki, aby było dobrze. ❤️Kori_, (:Ania:), Adeline lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Ja też miałam wczoraj połówkowe, wszystko dobrze, 356g chłopczyka😁 szyjka macicy krótka ale stabilna, szew trzyma mocno! oby wytrzymał jeszcze 15-16 tygodni🙏
pozdrawiam Was wszystkie i samych pozytywów na prenatalnych😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 09:17
A_Agnieszka, (:Ania:), Kori_, Marta1988, Daisy___, Emimalina, Natalia0212, LadyDaga, Marcycha, Adeline, bajkowadama, SylwiaG, Koko90 lubią tę wiadomość
listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
sierpień 2023 poronienie 8tc
styczeń 2024 puste jajo płodowe
decyzja o in virtro z KD
maj 2024 histeroskopia OK
czerwiec 2024 2❄️❄️
transfer 19 lipiec✊🙏
test ciążowy 👍
10dpt beta hcg 504
13dpt beta hcg 2234
18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
30dpt mamy ❤️🤗
9w3d: 2,56cm człowieka😁
11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
14.11 szpital, założony szew okrężny
20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm -
Po połówkowych wszystko dobrze, łożysko centralnie przodujące, więc lekarz powiedział, że biorąc pod uwagę poprzednie badania to zostanie jako przodujące. Może ewentualnie nieznacznie się podniesie, jednak już wiem, że będzie cesarka, a na oddział od 34tc.
Synek w porządku, całe 382g waży, także kawał chłopa. 😄 Ułożył się miednicowo, więc badanie było utrudnione, ale wszystko lekarz ocenił jako prawidłowo. 😊 Wskazanie do badań prenatalnych 3 trymestru. Zrobimy na prywatnej wizycie u lekarza. Serduszko mocno bije, rusza się, narządy ocenione jako poprawne, także się cieszyć. 😊Paflina, LadyDaga, Daisy___, Magii, Kori_, Chmurka87, (:Ania:), A_Agnieszka, Marcycha, Adeline, Emimalina, bajkowadama, Koko90 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰